Web Analytics Made Easy - Statcounter

چغندر قند محصول استراتژیک ساکنان خطه خراسان شمالی است. سیاست وزارت کشاورزی در خرید تضمیمی این محصول، صاحبان مزارع جغندر را به کشت این محصول تشویق کرده است اما گزارشهای تازه حاکی است که در مرحله تحویل این محصول مشکلات دل آزاری بروز کرده است تا جایی که رانندگان حامل این محصولات از صف های 3 روزه در نوبت تحویل محصول به کارخانه قند شیروان یکی از بزرگترین کارخانه های قند در خاورمیانه، سخن می گویند

ایران آنلاین / کارخانه قند شیروان یکی از بزرگترین کارخانه های قند در خاورمیانه است که طی چندین دهه گذشته در این شهرستان ساخته شد و پذیرای محصول مردم این شهرستان و سایر استان هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاییز امسال نیز همانند سال های گذشته موتور این کارخانه به راه افتاده تا محصول برداشت شده کشاورزان را دریافت کند اما تاخیر در دریافت چغندرقندهای ارسال شده از جمله مشکلاتی است که رانندگان به شدت نسبت به آن اعتراض دارند که برخی از رانندگان توضیحاتی را نسبت به آن ارائه داده اند.

در حال حاضر حمل بار به کارخانه قند شیروان برای راننده هیچ صرفه اقتصادی ندارد

یکی از رانندگان کامیون که چغندر قند را از آذربایجان غربی به کارخانه قند شیروان منتقل کرده است، گفت: زمانیکه به مقصد رسیدم از حجم انبوه کامیون و تریلی های در نوبت ایستاده، شگفت زده شدم.

وی افزود: سه روز است که در نوبت تخلیه بار هستیم و تازه نوبت به بنده رسیده است و اما طی این مدت هیچ امکان رفاهی برای رانندگان از جمله سرویس بهداشتی، رستوران و یا سوپر مارکت در دسترس نبوده است.

یکی دیگر از رانندگان  با اشاره به اینکه با این وضعیت موجود، بار زدن برای کارخانه قند هیچ صرفه اقتصادی برای رانندگان ندارد، ادامه داد: یک راننده می تواند به جای اینکه سه روز در صف تخلیه چغندرقند در این کارخانه قرار گیرد محموله دیگری برای مکانی دیگری پیدا و به آن منطقه سفر کند که هم مجبور نمی شود در صف طولانی بایستد و از سوی دیگر کرایه خود را نیز همان جا دریافت می کند.

وی اظهار کرد: از سوی دیگر کشاورزان نیز هیچ مبلغ اضافه ای برای خواب راننده طی دو سه روز به وی اعطا نمی کنند که راننده رغبت داشته باشد در این صف طولانی منتظر باقی بماند.

صف های طولانی شکسته می شود

امین رضا مرآتی فرماندار شیروان در ادامه درباره مشکلات به وجود آمده بیان کرد: در سنوات گذشته باتوجه به سرمای حاکم در منطقه کارکنان کارخانه قند شیروان می توانستند محصول حمل شده را بر روی زمین تخلیه کنند و هیچ مشکلی نیز برای محصول به وجود نمی آمد.

وی تصریح کرد: اما با توجه به اینکه هنوز هوا گرم و شرایط جوی به سوی سرما پیش نرفته است نمی توان محصول را تخلیه و بر روی زمین قرار داد چراکه این امر موجب می شود از وزن و عیار چغندرقند کاسته شود.

مرآتی تاکید کرد: علاوه بر آن، گرمای هوا موجب شده تا برداشت چغندرقند در منطقه تسریع یابد و همچنین خراب شدن کارخانه قند موجود در غرب کشور نیز سبب شده تا حجم زیادی از بار به این کارخانه سرازیر شود که نتیجه آن ایجاد صف های طولانی برای تخلیه بار در این کارخانه بوده است.

وی گفت: اما برای رفع این مشکل پیگیری های لازم انجام شده و در وهله اول از کشاورزان منطقه درخواست شده تا برداشت محصول خود را کمی به تاخیر بیندازند تا صف های طولانی شکسته شود چراکه اگر محصول در زمین باقی بماند ضرر کمتری دارد تا اینکه برداشت شود اما امکان ذخیره سازی آن وجود نداشته باشد.

این مقام مسئول افزود: همچنین با کارخانجات قند موجود در غرب کشور نیز مکاتبه شده تا ارسال محصول به کارخانه قند شیروان نداشته باشند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر در کارخانه قند شیروان امکانات رفاهی نیز در نظر گرفته شده است تا رانندگانی که در صف قرار می گیرند بتوانند از این امکانات استفاده کنند.

فرماندار شیروان اظهار کرد: با اجرای این برنامه ها میزان انتظار رانندگان در صف به منظور تخلیه بار به 48 و یا 24 ساعت کاهش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت کارخانه قند شیروان سه هزار و 200 تن است، گفت: با افزایش صدور بار به این کارخانه، ظرفیت تحویل بار به سه هزار و 500 تن رسیده است.

کشت چغندرقند در خراسان شمالی از گوجه فرنگی پیشی گرفت

محمد نقی کاظمیان مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی نیز در ادامه گفت: کشت چغندرقند در استان از کشت گوجه فرنگی و سیب زمینی پیشی گرفت .

وی افزود: دلیل اصلی این امر خرید تضمینی این محصول و تامین نهاده ها از سوی کارخانه قند است.

وی ادامه داد: این سازمان درصدد است تا کشت چغندرقند را به سمت شهرهای جنوبی استان که دارای آب و خاک شور است سوق دهد .

کاظمیان اظهار کرد: کشاورزان توجه کنند کشت چغندر قند را در مناطقی که دارای میزان آب مناسب است را با شیوه های نوین آبیاری انجام دهند و از سوی دیگر کشت این محصول را در اواخر سال به منظور بهره برداری فروان از نزولات آسمانی انجام دهند .

وی با بیان اینکه سطح زیرکشت چغندرقند در سال جاری 2800 هکتار بوده است، توضیح داد: میانگین عملکرد تولید این محصول در هر هکتار 50 تن بوده که پیش بینی می شود 140 هزار تن محصول از مزارع چغندرقند استان برداشت شود .

کاظمیان با اشاره به اینکه میزان تولید چغندرقند در سال جاری افزایش یافته است، گفت: طی سال گذشته در دو هزار و 100 هکتار چغندرقند با میانگین عملکرد 45 تن در هکتار کشت شد که 90 تن محصول از سطح مزارع جمع آوری شده است./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۲۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ رضا قلی زاده با اشاره به برداشت ماهی گرمابی از آبان و آذرماه گفت: ۲۰ نفر در استخر‌های پرورش ماهی شهرستان اشتغال دارند که امسال با توسعه مزارع پرورش ماهی ۲۰ نفر دیگر به این آمار اضافه خواهند شد.
وی در ادامه ماهی گرمابی شامل کپور. آمور ، فیتوفاک وبیکهت عنوان کرد و گفت: بیشترین تولید ماهی در این شهرستان قزل‌آلا است که برای فروش به سایر استان‌ها ارسال می‌شود.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان شیروان همچنین با اشاره به تولید۵۰۰ تن ماهی گرمابی و سردابی در سال گذشته گفت: با هدف حمایت از پرورش دهندگان پارسال پنج میلیارد تومان تسهیلات توسعه استخر‌های پرورش ماهی، تامین نهاده و خوراک ماهی به پنج نفر از متقاضیان پرداخت شد.
سرانه مصرف ماهی در خراسان شمالی کمتر از ۷ کیلوگرم  است.

دیگر خبرها

  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند
  • اختصاص ۱۱۵۰هکتار از مزارع قزوین به کشت چغندرقند
  • مسابقات والیبال ساحلی با معرفی نفرات برتر پایان یافت
  • تیم‌های برتر مسابقات والیبال ساحلی خراسان شمالی مشخص شدند
  • دستگیری سارق گاردریل‌های جاده‌ای در شیروان
  • سارق گاردریل‌های جاده‌ای در شیروان دستگیر شد
  • رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان
  • نوشیدنی‌های سرشار از آهن
  • ویدیو/ چگونه عمر طولانی‌تری داشته باشیم؟
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان