Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@00:51:12 GMT

چشم انتظاری 94 درصد کلزاکاران گنبدی از آسمان و باران

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۴۹۳۹۶

چشم انتظاری 94 درصد کلزاکاران گنبدی از آسمان و باران

گنبدکاووس - ایرنا - رییس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گنبدکاووس با اشاره به قرارداد 18 هزارو 700 هکتاری کشاورزان برای کشت دانه روغنی کلزا درسال زراعی جاری، گفت: تاکنون تنها 1108 هکتار کلزا در این شهرستان کشت شده است.

رحمت الله غیادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: به دلیل کمی بارش و نزولات آسمانی طی یک ماه گذشته یعنی 15 مهر تا 15 آبان که بهترین فرصت طلایی برای کشت دانه روغنی کلزا درمنطقه گنبدکاووس است، 94 درصد کشاورزانی که قرارداد کشت این محصول را منعقد کرده اند، موفق به کشت نشدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: هرچه از زمان طلایی کشت کلزا فاصله بگیریم برعملکرد محصول در واحد سطح تاثیر منفی می گذارد، پایان آبان آخرین زمان برای کشت این دانه روغنی در منطقه گنبدکاووس است.
غیادی اضافه کرد: آن دسته از کشاورزانی که دسترسی به منابع آبی دارند می توانند قبل از کشت کلزا نسبت به آبیاری اراضی خود اقدام نمایند و اگر سیستم آبیاری آنان جدید و بارانی است، می توانند ابتدا محصول را کشت و سپس آن را آبیاری نمایند.
وی تصریح کرد: کشاورزان دیم کار نیز باید در انتظار نزولات آسمانی باشند و درصورت بارش بلافاصله نسبت به کشت محصول اقدام کنند.
رییس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهادکشاورزی گنبدکاووس ادامه داد: درصورتی که تا پایان آبان امسال بارش نداشته باشیم، کشاورزان بهتر است که اراضی خود را به کشت گندم یا دیگر محصولات پاییزه مثل چغدرقند اختصاص دهند.
غیادی، حداقل نیاز آبی برای کشت دانه روغنی کلزا را 15 میلیمتر دانست و گفت: با وجود اینکه امسال استقبال کشاورزان برای کشت این محصول افزایش یافته است اما کمی بارش سبب شده تا کشت کلزا به تاخیر بیفتد.
وی یادآور شد: درسال زراعی گذشته نیز سرما و یخبندان اوائل آذر 95 به حدود هشت هزار هکتار اراضی زیرکشت کلزا خسارت زد که بیشتر کشاورزان مجبور شدند، گندم را جایگزین آن نمایند.
غیادی به آغاز فصل کشت گندم درمنطقه گنبدکاووس نیز اشاره کرد و گفت: زمان طلایی کشت این محصول از 15 آبان تا 15 آذر است و براساس برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی امسال 93 هزار هکتار از اراضی شهرستان به کشت این محصول اختصاص یابد.
وی تصریح کرد: براین اساس 2 هزارو 500 تن بذر گواهی شده گندم بین کشاورزان گنبدی در حال توزیع است که برای اراضی دیم ارقام 'کوهدشت، کریم، لاین 17 و قابوس' و برای اراضی آبی ارقام ' احسان، مروارید و گنبد' پیش بینی شده است.
شهرستان مرزی گنبدکاووس در شرق گلستان حدود 170 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد و از قطب های تولیدات کشاورزی استان و کشور بویژه در حوزه غلات و گندم به شمار می رود.
/3039/1648
خبرنگار : علی لکزانوری ** انتشار: پری سالارنیا

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۹۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند

رسول سعیدیان معاون فنی جهادکشاورزی مهاباد گفت: گندم‌کاران این شهرستان با مساعد شدن شرایط آب و هوا، مبارزه با  آفت سن و علف‌های‌هرز را در مزارع خود انجام دهند.

وی اضافه کرد: کشاورزان باید هنگام مبارزه با علف‌های‌هرز به مرحله رشد گیاه و علف‌هرز توجه داشته باشند و با هماهنگی و مشورت کارشناسان جهادکشاورزی از سموم مناسب و موثر متناسب با نوع علف‌های‌هرز استفاده کنند.

معاون فنی جهادکشاورزی مهاباد گفت: با فرارسیدن زمان مبارزه علیه پوره‌سن نیز عملیات سم‌پاشی در مزارع این شهرستان با همکاری جهادکشاورزی انجام می‌شود.

سعیدیان افزود: ارائه راهکار‌هایی برای کاهش مقاومت علف‌های‌هرز به علف‌کش‌ها، معرفی سموم جدید به کشاورزان و جمع‌آوری بذر علف‌های‌هرز مشکوک به مقاومت از خدمات کارشناسان کشاورزی است.

وی به کشاورزان توصیه کرد با مراجعه به مراکز جهادکشاورزی دهستان‌ها و دریافت راهنمایی‌های فنی لازم نسبت به خرید سموم موردنیاز خود از فروشگاه‌های مجاز اقدام کرده و مزارع خود را علیه این آفت سم‌پاشی کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت افزون بر ۶ هزار تن غلات در گراش
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی خریداری شد
  • سطح مبارزه علیه آفت سن گندم به یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسید
  • گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند
  • برداشت کلزا در بهبهان
  • بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد
  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • آمادگی ۳۵ مرکز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان