Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: جاذبه و فراگیری نهضت حسینی برادران اهل سنت و حتی مسیحیان و پیروان سایر ادیان را نیز به میدان آورده و این مبدأ شکل گیری نهضت عظیم مهدوی و فرهنگ والای مهدویت در جامعه جهانی است.

گروه مهدویت خبرگزاری شبستان: سوگواری حضرت سیدالشهدا(ع) در ایام ماه محرم و صفر و مراسم اربعین حسینی در هر جا و نقطه جهان که به منصه ظهور برسد، به طور قطع و یقین، جایگاه تبلور و تعالی تمدن الهی و اسلامی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویکرد، جامعه جهانی و مردم را از ظلمات و تاریکی های موجود و از تبعیت ظالمان و فاسدان دور می نماید و آن ها را به مسیر روشن و متعالی رهنمون می سازد. در این باب جلسات و برگزاری سوگواری ها، هر چند در نمونه های کوچک آن، مانند برگزاری مراسم روضه خوانی در یک منزل کوچک و یا برگزاری مراسم سوگواری توسط کودکان و نوجوانان آن هم در سطح معابر و کوچه ها و نه تنها در کشور اسلامی ما، بلکه در سایر نقاط دنیا، همگی نشان دهنده فراگیری نهضت و حرکت عظیم حضرت سیدالشهداء(ع) و آغاز و شکل گیری تمدنی نوین و اسلامی تا طلوع آفتاب امامت و ولایت حضرت حجت(عج) است.

 

از این رو، درباره مولفه های سبک زندگی اسلامی در پیاده روی اربعین با کارشناسان به گفت وگو پرداخته ایم که مشروح آن به حضورتان تقدیم می شود:

 

حجت الاسلام و المسلمین علی جلائیان، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با اشاره به تجلی معیارها و ملاک های سبک زندگی اسلامی در پیاده روی اربعین، تصریح می کند: این تجلی وابسته به اصول و مبانی نظری افراد حاضر در این مراسم است زیرا زمانی که فرد برای رضای خدا و با اعتقاد به ولایت و امامت، در این مسیر قدم بر می دارد و با بصیرت حرکت خود را ادامه می دهد، شاخصه های سبک زندگی اسلامی را محقق کرده است.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه رضوی می افزاید: باتوجه به ملاک هایی که در این تجمع بزرگ انسانی می بینیم، شاخصه های سبک زندگی اسلامی در آن مشهود است. یکی از مبانی سبک زندگی اسلامی، آن است که فرد، تنها به خودش توجه ندارد، بلکه خود را در یک جمع و اجتماع مشاهده می کند و شادی و نشاط خود را در شادی و نشاط جمع می داند و سربلندی امت را سربلندی خود می داند، لذا هر آنچه دارد، به پای ولایت می ریزد. ما در ارتباط میان فردی شاید اهل حساب و کتاب باشیم اما زمانی که به ولایت و حاکم دینی می رسیم، هر چه هزینه کنیم، حکم سرمایه گذاری است و این بینش برای آن است که مطمئن هستیم این مسیر نابود نمی شود و این هزینه کردها به منزله از دست دادن آن پول ها، نیست.

 

جلائیان با اشاره به صفا و صمیمیت موجود میان زائران اربعین حسینی با وجود تمام تفاوت های فرهنگی و نژادی، می افزاید: این تجلی بارز عدم تمرکز برخود است بلکه با توجه به هدف، همه خوبی ها را در جمع می بینیم و در عین خستگی ها به دیگران کمک می کنیم و این «من» بزرگ در قالب امت و میلیون ها نفر نمود پیدا می کند. در این نمونه همگی هم هدف می شویم، بر این هدف خلوص پیدا می کنیم ، برای رسیدن به آن تلاش می کنیم، در جمع حرکت می کنیم و هماهنگ می شویم و برای رسیدن به این هدف از خودگذشتگی و ایثار می کنیم و همگی یک نقطه یعنی ولایت و تقویت دین را می بینیم.

 

وی خاطرنشان می کند: برای تحقق ظهور حضرت حجت (ع) همدلی، بصیرت و فهم دقیق دین لازم است و حرکت هایی مانند پیاده روی اربعین، بصیرت لازم برای شناسایی دوست و دشمن را حاصل می کند که در آن نه تنها شیعیان و مسلمانان بلکه ادیان دیگر نیز شرکت می کنند، یعنی این راهپیمایی فراملی، فرامذهبی و فراجنسیتی و فراسنی شده است و این حرکت بصیرت افزاست و موج آزادگی و حق خواهی را رقم می زند که هرگاه این موج به قله برسد، ظهور رقم خواهد خورد.

 

حجت الاسلام والمسلمین سیدطه موسوی هشترودی، استاد حوزه و عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین در رابطه با اربعین حسینی می گوید: مفهوم اربعین در بررسی و تحلیل لغت شناسان و اندیشمندان مسلمان دارای ارزش و اعتبار بالایی است. در تحلیل و تبیین مقام و موقعیت واژه اربعین در نهضت عظیم حضرت سیدالشهدا(ع)، شاید بهترین و بزرگترین تحلیل از جانب امام عسگری(ع) وارد شده است. ایشان در حدیث شریفی می فرمایند: «برای مومن پنج خصلت وجود خواهد داشت که یکی از این علائم و نشانه ها، زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) در روز اربعین است.»

 

وی در رابطه با زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) و گرامی داشتن روز اربعین با اشاره به استنادات تاریخی تصریح می کند: اهل بیت(ع) نه تنها در عصر و دوران شهادت حضرت سیدالشهدا(ع) به زیارت و سوگواری ایشان می پرداختند، بلکه زیارت و بزرگداشت مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در تمامی دوران ها مورد اهتمام و عنایت اهل بیت(ع) بوده و توده های مردم را به زیارت ایشان در روز اربعین فرا می خواندند.

 

بنابر این گزارش، حجت الاسلام موسوی هشترودی، عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین نیز در این باره می گوید: در کتب و منابع اسلامی و شیعی در باب زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) در روز اربعین وارد شده است که، هر کس در این روز به زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) نائل شود گویی که خداوند تبارک و تعالی را در عرش زیارت نموده و یا اینکه خاوند برای زوّار حضرت سیدالشهدا(ع) در روز اربعین، بابت هر قدم و گامی که بر می دارند، ثواب و اجر چندین حج و عمره را منظور می کند. بنابراین، با توجه به ادله و سفارشات موکد، این نتیجه حاصل شود که زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین جایگاه والایی نزد شیعیان و محبان اهل بیت(ع) دارد و این عمل و زیارت باعث تعالی و تکامل انسان می شود.

 

عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین معتقد است: مهمترین مولفه و شاخصه در این باب، بزرگداشت و گرامی داشتن شعائر و فضائل حرکت و نهضت تاریخ ساز حسینی برای تمامی عرصه ها و دوران ها است. سوگواری حضرت سیدالشهدا(ع) در ایام ماه محرم و صفر و مراسم اربعین حسینی در هر جا و نقطه جهان که به منصه ظهور و بروز برسد، به طور قطع و یقین، محل و جایگاه تبلور و تعالی تمدن الهی و اسلامی خواهد بود. این رویکرد، جامعه جهانی و مردم را از ظلمات و تاریکی های موجود و از تبعیت ظالمان و فاسدان دور می نماید و آن ها را به مسیر روشن و متعالی رهنمون می سازد. در این باب جلسات و برگزاری سوگواری ها، هر چند در نمونه های کوچک آن، مانند برگزاری مراسم روضه خوانی در یک منزل کوچک و یا برگزاری مراسم سوگواری توسط کودکان و نوجوانان آن هم در سطح معابر و کوچه ها و نه تنها در کشور اسلامی ما، بلکه در سایر نقاط دنیا، همگی نشان دهنده فراگیری نهضت و حرکت عظیم حضرت سیدالشهداء(ع) و آغاز و شکل گیری تمدنی نوین و اسلامی تا طلوع آفتاب امامت و ولایت حضرت حجت(عج) است.

 

موسوی هشترودی تصریح می کند: این حرکت ها و مناسبت ها باعث روشن گری و انتقال مفاهیم نهضت حسینی، به سراسر جهان و عموم مردم جهان خواهد شد. این حرکت باعث می شود، همان ندایی که حضرت حجت(عج) در طلیعه ظهور و در کنار بیت الله الحرام سر می دهند که «ای اهل دنیا! همان جد بزرگوار من حسین(ع) را، که سرور جوانان اهل بهشت است، را در کنار شریعه فرات تشنه و مظلومانه کشتند» در جهان طنین افکن شود و این ندا، باعث آگاهی و بصیرت مردم و آشنایی آنها با نهضت و فرهنگ حسینی خواهد شد.

 

وی در همین راستا چنین بیان می کند: در حال حاضر و بنا بر جاذبه و فراگیری نهضت حسینی می بینیم که حتی برادران اهل سنت که جایگاه این بزرگواران از تمامی سلفی ها و وهابی ها جدا است و حتی دیگر افراد مانند مسیحیان و پیروان سایر ادیان، با تکریم و تعظیم شعائر حسینی، به نهضت و فرهنگ حسینی احترام می گذارند. این پیاده روی که باعث آگاهی و بصیرت افراد گوناگون و مختلف جامعه است، بنا به تعبیری آغاز و مبدأ نهضت عظیم مهدوی و فرهنگ والای مهدویت در جامعه جهانی است.

 

 

پایان پیام/99

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۳۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی، کارشناس مذهبی درمورد عظمت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه بیان کرد: مهم‏ترین نشانه عظمت معنوى و مقامات باطنى حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه، برابرى فضیلت زیارت مزار آن بزرگوار، با فضیلت زیارت سیّد الشهدا است.

شیخ المحدّثین، صدوق؛ از محمّد بن یحیى عطّار - که یکى از اهالى رى است - این‌گونه نقل کرده است که خدمت امام هادى علیه السلام رسیدم. ایشان فرمودند: «کجا بودى؟».

گفتم: حسین بن على علیه السلام را زیارت کردم. امام هادى علیه السلام فرمودند:

«أما إنَّک لَوزُرتَ قَبرَ عَبدِ العَظیمِ عِندَکُم کُنتَ کَمَن زارَ الحُسَینَ بنَ عَلِىٍّ.» «بدان که اگر قبر عبد العظیم را در شهر خودتان زیارت کنى، مانند کسى هستى که حسین بن على را زیارت کرده باشد.»

معنای برابرى زیارت حضرت عبد العظیم حسنی (ع) با زیارت حرم حضرت سید الشهدا (ع)

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: مسئله این است که آیا بر اساس حدیثِ یاد شده، زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه به طور مطلق مى‏تواند جایگزین زیارت امام حسین علیه السلام شود و یا در شرایط خاصى، از چنین فضیلتى برخوردار است؟ 

بى‏‌تردید، مقصود امام هادى علیه السلام در حدیث یاد شده، این نیست که از فضایل زیارت امام حسین علیه السلام بکاهند و یا در بیان فضیلت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه مبالغه نمایند.

بنابراین، در پاسخ به سؤالى که مطرح شد، مى‏توان گفت: برابرى فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه و امام حسین علیه السلام مقید است به فضاى سیاسى ویژه‏اى که پیروان اهل بیت علیه السلام در آن مقطع تاریخى زندگى مى‏کردند. زیرا زمانى بود که اختناق شدیدى جهان اسلام را فرا گرفته بود و جامعه تشیّع در دوران زمامدارى افرادى مانند: متوکّل، مُعتَز و معتمد عباسى، سخت‏ترین دوران‏هاى تاریخىِ خود را سپرى مى‏‌کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی گفت: در چنین شرایطى، امام هادى علیه السلام به منظور پیشگیرى از خطرهایى که از طرف حکومت‏هاى وقت، شیعیان را تهدید مى‏کرد، فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام را با زیارت امام حسین علیه السلام برابر دانسته اند. به تعبیرى روشن‏تر، زیارت حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام براى کسانى که آمادگى خطرپذیرى براى زیارت امام حسین علیه السلام را داشته باشند، پاداشى معادل زیارت آن حضرت علیه‌السلام را دارد و حرم حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام شعبه‏اى از حرم سید الشهدا علیه السلام است و این خود، فضیلتى بزرگ و حاکى از جایگاه بلند حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه نزد اهل بیت علیه السلام و عظمت معنوى ایشان است.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: برابرى فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه با زیارت سید و سالار شهیدان علیه السلام هر چند در شرایط ویژه، بى‏تردید بدون حکمت نیست و شاید نتوان به حکمت آن پى برد؛ لیکن راز و رمز این فضیلت بزرگ را باید در شخصیت علمى، عملى و جهادى آن بزرگوار، جستجو کرد.

در میان امامزادگان، شخصیت‏هاى بزرگى وجود دارند؛ امّا در باره هیچ یک از آنها نقل نشده و حداقل به ما نرسیده است که زیارتش با زیارت حضرت سید الشهدا علیه السلام برابرى کند.

عرضه دین بر امام هادی علیه‌السلام 

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی اظهار کرد: این احادیث بیانگر عظمت والای حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه است ولی نکته‌ای که در زندگی ایشان بسیار جای تأمل و دقت نظر دارد این است که روزی این «امام زاده مجتهد محدث کبیر» به محضر امام هادى علیه وآله رسید. 

وقتى نگاه ایشان افتاد، فرمودنذ: «مَرحَباً بِکَ یا أبَا القاسِمِ! أنتَ وَلِیُّنا حَقّاً» «خوش آمدى، اى ابوالقاسم! تو حقیقتاً دوست ما هستى».

گفتم: اى پسر رسول خدا! مایلم دینم را به شما عرضه کنم، اگر مورد پسند بود، بر آن ثابت باشم تا خداوند عزوجل را ملاقات کنم.

امام علیه السلام فرمودند: «اى ابو القاسم، عرضه کن»؛ و بعد حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام همچون طفلی که به مکتب رفته باشند به محضر امام علیه السلام نشستند و به عقاید خویش درباره اصول و فروع دین پرداختند. 

گفتارش که تمام شد. در این هنگام، امام هادى علیه السلام فرمودند «اى ابوالقاسم! به خدا سوگند، این [عقاید]، دین خداست که آن را براى بندگانش برگزیده است. پس بر آن، ثابت قدم باشید.

خداوند، تو را بر عقیده ثابت در زندگى دنیا و آخرت پایدار بدارند!». 

به کارشناس دینی مراجعه کنیم

این کارشناس مذهبی یادآور شد: ‏ این کار یعنى مراجعه به کارشناسان دین که ریشه قرآنى دارد. 

خداوند متعال در دو آیه، مردم را به آنان ارجاع فرموده اند: «فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ؛» «اگر نمى‏دانید، از آگاهان بپرسید.»

حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه از نظر علمى، یکى از بزرگ‏ترین محدّثان و فقها بوده و از نظر سنّى، تقریباً دو برابر امام هادی علیه‌السلام سن داشته اند. اما می‌خواهند به ما بیاموزند که‌ای انسان به علم خود و به اصطلاح، به چند کلمه مغرور نشو. لذا، شایسته است وقتى انسان دیندار به محضر دین‏شناس بالاتر از خود مى‏رسد، براى تأیید و یا تکمیل معارف دینى خود اقدام نماید.

این بهره‏‌گیرى از نظریه کارشناسان دینى، زمینه‏ساز ثبات و پایدارى انسان در دیندارى است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است
  • اربعین به برکت انقلاب اسلامی جهانی شده است
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • پایگاه‌های اورژانس در مسیر زائران اربعین شلمچه مستقر می‌شوند
  • همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت امام راحل است
  • آغاز آماده‌سازی پایانه مرزی تمرچین و مسیرهای منتهی برای اربعین حسینی