Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی حیدری، نائب رئیس هیأت مدیره در واکنش به طرح موضوع ناکارآمدی صندوقهای بازنشستگی گفت: بزرگنمایی کمک دولت به برخی صندوقهای بازنشستگی دولتی و دمیدن بر طبل ناکارآمدی بیمه های بازنشستگی توصیه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول به کشورهایی است که از وام های این دو نهاد بین المللی تحت سلطه آمریکا برخوردار شده اند و مشخص نیست وقتی ایران نه تنها از وام های WB و IMF بهره مند نشده بلکه بخاطر تحریم ها و بلوکه شدن اموال ایران بواقع در بسیاری از مواقع بانکهای خارجی از ایران وام گرفته اند، چرا بایستی نسخه های بانک جهانی و صندوق بین المللی برای کشورهای مقروض را در ایران مطرح و اجرا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 60 کشور جهان از این دو نهاد استقراض نموده اند و در بازپرداخت وامهای دریافتی مشکل دارند و عملاً اقتصاد آنها نزد WB و IMF به گرو گذاشته شده است و در نتیجه این دو نهاد بین المللی اعطای وام جدید و یا استمهال و امهال وامهای قبلی و یا بخشودگی وامهای موصوف را موکول و مشروط به انجام اصلاحات اقتصادی و نیز اصلاحات در صندوقهای بیمه بازنشستگی آنها نموده اند و به این کشورها توصیه کرده اند که بایستی بطور کامل از نظامهای مبتنی بر DB (مزایای معین) به DC (حق بیمه معین) و بیمه های اجتماعی خصوصی عزیمت نمود و بقول خودشان بار مالی دولت را کاهش دهند.

حیدری در ادامه اظهار داشت: البته استفاده از روش DC و یا حسابهای انفرادی در قالب نظام چند لایه تأمین اجتماعی و در سطح مازاد و مکمل می تواند مد نظر قرار گیرد ولیکن استفاده از این رویکرد در سطح پایه با اصول قانون اساسی بویژه اصول 3، 12 و 43 و بویژه اصل 29 قانون اساسی مغایر است .

نائب رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی در ادامه افزود: صندوقهای بازنشستگی یک سازوکار بین النسلی هستند و مشکلات و چالشهای آنها نیز بر اثر تصمیماتی است که طی چند دهه گذشته در قبال آنها گرفته شده و عملاً نظامات تصمیم سازی و تصمیم گیری و اجرایی کشور در حال حاضر چیزی را درو می کنند که طی ادوار مختلف گذشته کاشته اند و نبایستی اکنون که برخی از این صندوقها دچار چالش و کسری نقدینگی شده اند ، کمکهای دولت به آنها را که در اصل مابه ازای تصمیمات مغایر با اصول و قواعد بیمه ای در دهه های گذشته است را ، بزرگنمایی کرد و بجای "حل" بحران آن را با دادن آدرس غلط "رفع و رجوع" و یا "جمع و جور" کرد.

وی گفت: در میان صندوقهای بازنشستگی موجود آن دسته از صندوقهایی که استقلال مالی و اداری و شخصیت مستقل نسبتاً حقوقی بیشتری داشت‌‌اند و مداخلات غیر بیمه ای کمتری در آنها صورت گرفته است از وضعیت مناسب تری برخوردارند نظیر صندوق وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری، صندوق آینده ساز و تا همین اواخر صندوق بیمه اجتماعی روستائیان  و در حال حاضر سازمان تأمین اجتماعی نیز که عمده ترین بیمه گر اجتماعی کشور است،

به گفته این مقام مسئول سازمان تامین اجتماعی هم اکنون این سازمان دهها هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است و حتی اگر دولت 10% بدهی های سنواتی و یا یک چهارم از حق بیمه جاری خود را به این سازمان بپردازد  بحران نقدینگی آن حل می شود.

وی ادامه داد: ولی سایر صندوقهای بازنشستگی غالباً دولتی و دو جانبه (کارمند – دولت) به این خاطر دچار مشکل شده‌اند که اولاً فاقد شخصیت مستقل حقوقی و بدون استقلال مالی و اداری بوده اند و عملاً دولت در غالب مواقع حق بیمه های متعلقه (سهم دولت) را به این صندوقها بموقع و مکفی نپرداخته و حتی در دهه 60 ذخایر و اندوخته های آنها را (سهم دولت و سهم بیمه شده) خرج مصارف جاری دولت و یا دستگاههای مربوطه نموده و بلحاظ اعمال مدیریت دولتی بر آنها، عملاً این صندوقها قبل از دهه 80 و تا قبل از بروز چندین مرحله تغییر پایه پولی و کاهش ارزش پول ملی، نتوانسته اند به سرمایه گذاری ذخایر خود بپردازند و بواقع پرداختهای جبرانی دولت به آنها نوعی جبران مافات عملکرد گذشته است نه کمک و مساعدت.

حیدری افزود: مداخلات غیربیمه ای (قوانین و مقررات) ، عدم تفکیک ضوابط استخدامی از ضوابط بیمه بازنشستگی ، عدم رعایت استقلال مالی و اداری و عدم حفظ شخصیت مستقل حقوقی ، عدم پرداخت بموقع حق بیمه سهم دولت، استفاده از ذخایر حق بیمه صندوقها برای مصارف دولت در دهه های 60 و 70، عدم امکان سرمایه گذاری بر روی ذخایر بیمه ای صندوقها تا قبل از دهه 80 ، بازنشستگی های پیش از موعد ، خصوصی سازی غیر اصولی و ... در کنار ناکارآمدی مدیران مربوطه همگی باعث بروز بحران در صندوقها شده است و اشکال از مکانیسم بیمه های اجتماعی نیست .

این مقام مسئول سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: صرفنظر از اینکه اگر کل بودجه کشور را در نظر بگیریم ، میزان کمک دولت به این صندوقها کمتر از 3 درصد می شود ولی عده ای با تقسیم این کمکها بر بودجه عمومی این درصد را به 10 و بیشتر افزایش می دهند و آنرا بزرگنمایی می کنند.

حیدری در پایان افزود اگر بعضی‎ها می خواهند نسخه های بانک جهانی و صندوق بین المللی پول را در مورد ایران صندوقهای بازنشستگی و بطور کلی در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی کشور دیکته کنند، بهتر است حداقل از این دو نهاد بین‏المللی برای ایران وام بگیرند تا اینکار توجیه داشته باشد وگرنه ایران همانند برزیل یا یونان نیست که بخواهد تابع النعل بالنعل توصیه های بانک جهانی و صندوق بین المللی پول باشد و نسخه های دیکته شده آنها را در قبال صندوقهای بازنشستگی کشور خود بویژه صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری مو به مو اجرا نماید.  

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۴۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد بیمه شدگان سلامت همدان رایگان زیر پوشش هستند

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان، گفت: از یک میلیون و ۷۵ هزار جمعیتی که در استان عضو صندوق سلامت هستند بیش از ۸۵۰ هزار نفر، معادل ۸۰ درصد، بدون پرداخت حق بیمه تحت پوشش هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، فریبرز نیاستی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه از فعالیت صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج در استان خبر داد و اظهار داشت: این یکی از برنامه‌های خوب مجلس است که برای افزایش حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج کشور با 5 هزار میلیارد تومان اعتبار در سال 1401 کلید خورد.

وی با تاکید بر اینکه اعتبار کشوری صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج در سال 1402، به 7 هزار میلیارد تومان رسید، تصریح کرد: این رقم بودجه برای سال 1403 به 9 هزار میلیارد رسیده و خوشبختانه تامین منابع مالی به خوبی انجام شده است.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با اشاره به اینکه برای هر بیمار خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش صندوق سالانه 50 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است، گفت: بیماران بر اساس استادی که ارائه می‌دهند بر اساس قوانین، هزینه آن به بیماران پرداخت می‌شود.

نیاستی افزود: در صورتی که هزینه بیماران خیلی بالا باشد، مکاتباتی با دستگاه‌های بالا دستی انجام داده و 50‌ میلیون بعدی را هم تامین می‌کنیم.

وی از نشان دار شدن بیماران تحت پوشش برای دریافت خدمات صندوق خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از 49 هزار نفر از بیماران نشان‌دار شدند. نشان‌دار شدن یعنی بیمار در هر کجای کشور که وارد سیستم بهداشتی درمانی می‌شود از مزایا و قوانین حاکم بر تعرفه‌های بیماران صعب‌العلاج بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با بیان اینکه 107  گروه بیماری جزو صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج است، تصریح کرد: با پیگیری‌های چندین ماهه در رابطه با درمان بیماران سرطانی که نیاز به رادیوتراپی دارند، خدمات رادیوتراپی در مرکز خیریه مهدیه، برای بیماران تحت پوشش بیمه سلامت به صورت کاملا رایگان انجام می‌شود. اولین استانی هستیم که این خدمت را ارائه می‌دهیم.

نیاستی، عنوان کرد: هزینه 40 جلسه درمان رادیوتراپی برای بیماران مبتلا به سرطان معادل 340 میلیون تومان است که برای بیماران زیر پوشش صندوق سلامت کاملا رایگان است.

وی افزود: مرکز خیریه مهدیه هم 22 درصد‌از کل مبلغ را در هر بیمار تخفیف دادند که با این‌ کار، صندوق ما توانست بیماران زیادی را پوشش دهد.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با اشاره به اینکه با بیماران بسیاری مواجه بودیم که برای تامین دارو و درمان خود مشکل داشتند، گفت؛ خوشبختانه توانستیم به این بیماران کمک کنیم و ارتباط مالی بین بیمار و موسسه و بیمار و پزشکان را قطع کنیم تا بیمار فقط درگیر بیماری خود باشد نه هزینه‌های آن.

نیاستی بیان کرد: ما شروع تفاهمنامه با رادیوتراپی مهدیه را شروع کردیم‌ که قدم اول را برای بیمه شدگان سلامت برداریم و با پیگیری‌ها بتوانیم برای تامین اجتماعی و مسلح هم خدماتی داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه خط مشی بیمه سلامت، اجرای کامل پوشش جمعیتی بیمه همگانی است، عنوان کرد: از یک میلیون و 740 هزار نفر جمعیت استان یک‌میلیون و 75 هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت استان هستند.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان، خاطرنشان کرد: افرادی که تحت پوشش هیچ بیمه درمانی نیستند، می‌توانند همراه با مدارک هویتی به دفاتر پیشخوان طرف قرارداد و دفاتر بیمه سلامت شهرستان‌ها مراجعه کنند و ثبت نام شوند.

نیاستی با بیان اینکه حق بیمه برای  دهک یک تا 5 جامعه به صورت رایگان است، گفت: هزینه برای دهک 6 فقط 20 درصد، برای دهک 7، 30 درصد و برای دهک 8  هم 40 درصد و دهک 9 نیز 50 درصد و برای دهک دهم پرداخت 100 درصد هزینه است.

وی با اشاره اینکه 652 هزار و 500‌ نفر به صورت رایگان تحت پوشش صندوق روستاییان ما هستند، گفت: صندوق ایرانیان نیز 237 هزار نفر عضو تحت پوشش دارد که تا دهک 5 رایگان است. بیش از 68 هزار نفر هم‌تحت پوشش صندوق سایر اقشار هستند.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان بیان کرد: از یک میلیون و 75 هزار جمعیتی که در استان تحت پوشش سلامت هستند بیش از 850 هزار نفر بدون پرداخت حق بیمه تحت پوشش صندوق بیمه سلامت هستند و از نظر مزایا و تعهدات درمان یکسان هستند.

نیاستی از پرداخت بروز  مطالبات داروخانه ها، مراکز درمانی و آزمایشگاه‌های سطح استان خبر داد و عنوان کرد: بدهی داروخانه‌های بخش خصوصی را تا پایان اسفند تسویه کردیم و فروردین را هم این روزها تسویه می‌کنیم.

انتهای پیام/743/

دیگر خبرها

  • ۱۰ هزار بیمار خاص ایلام تحت پوشش بیمه سلامت هستند
  • حسن‌پور: گشت ارشاد مسئولان از اقدامات انقلابی دولت است
  • ۸۰ درصد بیمه شدگان سلامت همدان رایگان زیر پوشش هستند
  • عدم‌ انجام تکالیف قانونی توسط بنیاد شهید و صندوق بازنشستگی
  • عملیات «وعده صادق» جلوه روشنی از عقلانیت انقلابی بود/ ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/ بیش از ۱۰۰ مدیر ناکارآمد برکنار شدند
  • جزییات تازه‌ترین تغییر سن و شرط بازنشستگی
  • سن بازنشستگی تغییر کرد
  • ثبت‌نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران غیرشاغل مناطق روستایی و عشایری
  • نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد
  • ثبت نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران در آذربایجان غربی