Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست -  
به گزارش ایران اکونومیست به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، اسحاق جهانگیری ظهر یکشنبه در جلسه شورای ملی ایمنی زیستی به گزارش نماینده سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص فضاسازی های رسانه ای علیه مهندسی ژنتیک و علم بیوتکنولوژی اشاره کرد و افزود: فناوری و دانشی با این درجه از اهمیت نباید قربانی دعواهای سیاسی شود و امنیت روانی جامعه به هم بخورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر ضرورت و اجتناب ناپذیر بودن توسعه علم و فناوری در کشور و نیز لزوم دستیابی به دانش و فناوری های جدید، خاطرنشان کرد: جهت گیری اصلی نظام توسعه علم و فناوری است و یکی از رویکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی نیز دانش بنیان کردن اقتصاد کشور است.
وی همچنین با یادآوری دستاوردها و پیشرفت های کشور در زمینه فناوری ها و تولیدات دارویی، بر لزوم توسعه علمی و دستیابی به فناوری های جدید در حوزه کشاورزی با رعایت حساسیت ها تاکید کرد.
معاون اول رییس جمهوری افزود: دست اندرکاران علم بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک نباید بخاطر برخی فشارهای سیاسی و سخنان منتقدین، فعالیت خود را متوقف کنند بلکه باید شجاعانه و به دور از مسائل سیاسی، با استدلال منطقی و از موضع علمی، تردیدها و نگرانی های مخالفین را برطرف سازند و به جامعه آرامش خاطر بدهند.
جهانگیری تصریح کرد: کسانی که به دلیل اطلاعات نادرست و غیر کارشناسانه با موضوع مهندسی ژنتیک و علم بیوتکنولوژی مخالفت داشته و دچار تردید هستند، اگر با استدلال های علمی و منطقی از سوی صاحبنظران این علم متقاعد شوند و نگرانی های آنها در این خصوص رفع شود، قطعاً به توسعه این علم کمک خواهند کرد.
وی همچنین به گزارش ارائه شده در خصوص عدم اجرای برخی مصوبات پیشین شورای ملی ایمنی زیستی،‌ اشاره کرد و یادآور شد: به دلیل عدم پیگیری و اجرای برخی مصوبات، شاهد وقفه و تاخیر در پیشرفت کارها هستیم که لازم است رییس سازمان حفاظت محیط زیست با حساسیت جدی این موضوع را دنبال کند تا عقب ماندگی های گذشته جبران شود.
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی نیز در این جلسه با بیان این که تاکنون در زمینه بیوتکنولوژی و تولید محصولات تراریخته فرصت سوزی شده، گفت: متاسفانه در این زمینه فضاسازی سیاسی شده در صورتی که مهندسی ژنتیک یک موضوع کاملاً علمی است که بسیاری از کشورهای جهان از دستاوردهای آن بهره مند شده اند.
در این نشست که وزیر علوم،‌ تحقیقات و فناوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز حضور داشتند گزارشی از علل عدم اجرای برخی مصوبات شورای ملی ایمنی زیستی نظیر عدم ابلاغ لغو آیین نامه اجرایی قانون ملی ایمنی زیستی و عدم ارائه گزارش پروژه توانمند سازی ایمنی زیستی از سوی نماینده سازمان حفاظت محیط زیست ارائه شد.
دستورالعمل اجرایی ایمنی زیستی دستگاه های اجرایی نیز از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد دستورالعمل کلیه دستگاه های اجرایی به منظور هماهنگی در کمیسیون هماهنگی مطرح و مبنای عمل قرار گیرد و گزارش آن در جلسه آتی ارائه گردد.
در این جلسه گزارشی نیز از هشتمین اجلاس متعاهدین پروتکل ایمنی زیستی (کارتاهنا) ارائه که در این گزارش به سابقه حضور جمهوری اسلامی ایران در ادوار مختلف پرداخته شد و دستاوردهای این اجلاس نظیر عضویت ایران در شورای حکام، عدم تصویب ممنوعیت ویرایش ژنومی و عدم تصویب آیین نامه بازدارنده آنالیز احتمال خطر، مورد بررسی قرار گرفت.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۴۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان

احمد محمدی زاده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دولت سیزدهم اقدمات بسیار خوبی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در استان انجام شده است و دستاورد‌های خوبی در حوزه دانش بنیان‌ها و شرکت‌های فناور در سال گذشته داشته ایم.

استاندار بوشهر افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله قوانین مهم و خوبی بود که طی سالیان اخیر به مرحله اجرا رسیده و تمامی دستگاه‌های خدمت رسان مکلف هستند که ارائه خدمات به شرکت‌های دانش بنیان را در اولویت قرار دهند.

رئیس ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخص‌های ده گانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعیین ماموریت پارک‌های علم و فناوری، تعیین ماموریت کارآفرینان، تعیین ماموریت نخبگان، اقدامات تسهیلگرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و صادرات دانش بنیان، با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و با کسب ۸۴ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز این ارزیابی، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

محمدی زاده گفت: طبق ارزیابی وزارت کشور، استان بوشهر در شاخص‌های تشکیل جلسات ستاد اقتصاد دانش بنیان، اقدامات تسهیگرانه و مردمی سازی اقتصاد رتبه دوم و در مجموع شاخص‌ها رتبه سوم را کسب کرده است.

استاندار بوشهر افزود: استان بوشهر در برنامه اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی پارک‌های علم و فناوری و هیئت‌های اندیشه ورز و تولید دانش بنیان نیز از استان‌های پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.

محمدی زاده با بیان اینکه رتبه استان بوشهر در سال ۱۴۰۱ رتبه ۲۱ بوده است، افزود: با حمایت‌های معاونت اقتصادی استانداری و تلاش پارک علم و فناوری خلیج فارس و هم افزایی و تلاش مدیران دستگاه‌های اجرایی و روسای دانشگاه‌های عضو ستاد اقتصاد دانش بنیان و با تلاش جمعی، استان بوشهر توانسته رتبه سوم کشوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان را بدست آورد.

وی اضافه کرد: کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اقتصادی است نوید بخش آینده‌ای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!