Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > تجاری - مالی - با احتساب رشد پرشتاب جذب منابع به بازارهای سهام و اوراق بهادار و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری، ارزش کل بازار سرمایه ایران برای نخستین‌بار در نیم‌قرن گذشته از مرز ۶۰۰ هزار میلیارد تومان گذشت.

به گزارش همشهري، همين چند‌ماه پيش بود كه ارزش كل صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري به مرز 130هزار ميليارد تومان رسيد اما در اواخر تابستان و اوايل پاييز امسال همزمان باآغاز رشد شاخص‌هاي عملكرد بورس، صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري هم توانستند منابع بيشتري جذب كنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به باور كارشناسان اين موضوع نشان مي‌دهد سرمايه‌گذاران خرد حتي در زمان رشد شاخص‌هاي بورس بيشتر تمايل دارند در صندوق‌ها سرمايه‌گذاري كنند اما در عين حال تحليل مولفه‌هاي آماري گوياي اين واقعيت است كه برنده‌هاي بازار، صندوق‌هايي بوده‌اند كه در زمان افت شاخص نيز توانسته بودند منابع بيشتري جذب صندوق خود كنند.

جزئيات رشد ارزش بازار سرمايه

مطابق آمار‌ها با رشد قيمت سهام شركت‌ها كه از مهر‌ماه تحت‌تأثير انتشار گزارش‌هاي شش‌ماهه، رشد قيمت نفت، دلار و رشد قيمت مواد خام در بازارهاي جهاني اتفاق افتاد، ارزش كل بازار سهام هم از مرز 600هزار ميليارد تومان گذشت، آخرين بار در شهريور‌ماه امسال ارزش كل بازار سرمايه در محدوده 580هزار ميليارد تومان قرار گرفته بود. ارزش كل بازار سرمايه با محاسبه ارزش كل شركت‌هاي حاضر در بورس، فرابورس و همچنين ارزش كل صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري محاسبه مي‌شود.

در پايان مهر‌ماه امسال ارزش كل بورس تهران به 346هزارميليارد تومان، ارزش كل فرابورس به 111هزارو 700ميليارد تومان و ارزش كل صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري به 155هزار ميليارد تومان رسيد. با اين حساب ارزش كل بازار سرمايه در هفت‌ماهه امسال به 613هزار ميليارد تومان معادل 153ميليارد دلار رسيده است.

پيش‌بيني مي‌شود با رشد بسيار سريع صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري قابل معامله كه به ETF معروف هستند، ظرف 2سال آينده روند صعودي ارزش بازار سرمايه بيش از گذشته شتاب بگيرد. مسئولان بازار سرمايه اميدوارند اين رويه با حضور سرمايه‌گذاران خارجي كه به‌معناي ورود پول‌هاي جديد به بازار است، بيشتر شود.

كدام صنايع بيش از همه رشد كردند

اطلاعات آماري نشان مي‌دهد بيشترين رشد ارزش سهام در 7‌ماه امسال مربوط به شركت‌هاي فعال در حوزه صنعت پتروشيمي بوده است. در حال حاضر شركت‌هاي اين گروه جمعا 97هزار ميليارد تومان (معادل 25ميليارد دلار) از كل ارزش بازار سهام را تشكيل مي‌دهند كه از اين مقدار 72هزار ميليارد تومان در بورس و 25هزار ميليارد تومان در فرابورس است؛ يعني 21درصد از كل ارزش بازار سهام در اختيار شركت‌هاي پتروشيمي است. اين اطلاعات نشان مي‌دهد كه ارزش شركت‌هاي اين گروه از اول امسال تاكنون 7هزار ميليارد تومان رشد كرده است.

بعد از آن گروه فلزات اساسي كه شركت‌هاي بزرگي مانند فولاد مباركه اصفهان و ملي صنايع مس در آن حضور دارند، دومين گروه پرقدرت بازار سهام است. اين گروه هم‌اكنون با ارزشي معادل 56هزار و 500ميليارد تومان(14ميليارد دلار) 12درصد از ارزش كل بازار را در اختيار دارد.

ارزش شركت‌هاي اين گروه در بورس از اول امسال تاكنون با 10هزار ميليارد تومان رشد به 43هزارو 100ميليارد تومان و ارزش شركت‌هاي فلزي حاضر در فرابورس با 1200ميليارد تومان رشد به 13هزارو 400ميليارد تومان رسيده است. عمده‌ترين دليل رشد قيمت سهام اين شركت‌ها رشد قيمت جهاني فلزات اعلام شده كه اين موضوع به رشد شديد ارزش سهام اين شركت‌ها منجر شده است به‌طوري كه در طول روز‌هاي گذشته شركت فولاد مباركه اصفهان با ارزشي معادل 17هزارو 200ميليارد تومان به دومين شركت بزرگ بورس تبديل شد.

بعد از حضور هلدينگ پتروشيمي خليج‌فارس با ارزشي معادل 24هزار ميليارد تومان، فولاد مباركه اصفهان تنها شركتي است كه توانسته به چنين سقف ارزشي در بورس دست يابد. سومين گروه بزرگ بورس، صنعت بانكداري است. با وجود اينكه اين صنعت هم‌اكنون تنها صنعت زيان‌ده بورس است اما به‌دليل اينكه بانك‌ها در طول سال‌هاي گذشته دارايي زيادي جمع‌آوري كرده‌اند و با درنظر گرفتن رشد سرمايه آنها اين شركت‌ها هم‌اكنون رتبه سوم بزرگ‌ترين شركت‌هاي بورس را در اختيار دارند.

آمار‌ها نشان مي‌دهد كه هم‌اكنون جمع كل ارزش بانك‌هاي حاضر در بازار سهام به 41هزار و 500ميليارد تومان (معادل 10ميليارد دلار) رسيده است كه البته اين مقدار از اول سال تاكنون با كاهش زيادي مواجه شده است؛ به‌طوري‌كه در 7ماهه امسال ارزش كل بانك‌هاي حاضر در بورس و فرابورس جمعا 4هزار ميليارد تومان معادل يك ميليارد دلار افت كرده است.

اوضاع بد مالي در صنعت بانكداري و مطالبات معوق، همچنين اختلاف بر سر نحوه گزارش‌دهي بانك‌ها در بورس ضربه زيادي به سهامداران آنها در 7‌ماه گذشته وارد كرده است. بانك‌ها هم‌اكنون 8.5درصد از كل بورس و 10درصد از كل فرابورس را در اختيار دارند.

به غير از بانك‌ها، صنعت مخابرات نيز رفته‌رفته به يك بخش بزرگ در بازار سرمايه تبديل مي‌شود، همين حالا هم ارزش سهام شركت همراه اول به‌شدت رشد كرده و به 16هزار و 300ميليارد تومان (معادل 4ميليارد دلار) رسيده است؛ اين شركت در كنار هلدينگ خليج‌فارس و فولاد مباركه بزرگ‌ترين شركت‌هاي بازار سرمايه ايران هستند. هم‌اكنون جمع كل ارزش سهام صنعت مخابرات در بورس 29هزار ميليارد تومان است كه 8درصد از كل بورس را تشكيل مي‌دهد.

تركيب بازارها

تركيب ارزش بازار‌ها نشان مي‌دهد رفته‌رفته صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري گوي سبقت را از ساير صنايع مي‌ربايند. هم‌اكنون ارزش كل صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري به 155هزار ميليارد تومان رسيده است كه نسبت به چند‌ماه قبل دست‌كم 20هزار ميليارد تومان افزايش نشان مي‌دهد. در حال حاضر اين صندوق‌ها از نظر تركيب‌بندي بازارها دومين بازار پرقدرت در بازار سرمايه پس از بازار اول بورس هستند؛ زيرا جمعا 25درصد از كل بازار سرمايه را تشكيل مي‌دهند. بعد از اين دو بازار، بازار دوم بورس با ارزشي معادل 131هزار ميليارد تومان در رتبه سوم قراردارد.

در همین زمینه: ادامه روند صعودی شاخص کل بورس تهران شاخص بورس درآستانه شکستن رکورد ۵۰ ساله صدور واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌ها از طریق بانک‌ها ممنوع شد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۱۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد

به گزارش خبرنگار مهر بازار بورس امروز در اخرین روز معاملاتی هفته با افت ۳۹۰۱ واحد به کار خود پایان داد و شاخص کل به عدد ۲,۲۶۴,۹۲۴ رسید.

همچنین شاخص هم وزن نیز با ۴۲ واحد رشد به عدد ۷۵۰,۸۴۳ رسید.

از نمادهایی که امروز موجب افت شاخص کل شدند می‌توان به نمادهای فملی، فولاد، کچاد، فارس، کگل و شستا اشاره کرد.

با کاهش حجم معاملات سهام و حق تقدم سهام به ۶.۵ میلیون برگه در بازار روز جاری، ارزش معاملات خرد رقم دو هزار و ۸۲۷ میلیارد تومان را ثبت کرد. همچنین حقیقی‌های بازار نیز روند خروج سرمایه از بازار را ادامه دادند تا خالص خروج پول حقیقی از بورس امروز به ۲۱۴ میلیارد تومان برسد.

در معاملات امروز نماد فن افزار بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن ۹۲ میلیارد تومان بود.

پس از فن افزار، ثفارس بیشترین ارزش معاملات را داشت و شستا رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد کرومیت و فملی در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

در جدول حجم معاملات نیز سهام شستا با تعداد ۵۵۴ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۹۶۴ سهم در صدر قرار گرفته است. ذوب در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به وبملت تعلق داشت. دو نماد کرمان و وتجارت نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.

در معاملات چهارشنبه، ۵۸ نماد صف خرید داشتند و ۴۲ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۳ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۴ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش ۲۲ درصدی به ۲۴۹ میلیارد تومان رسید.

کد خبر 6094265 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • ۹۰ درصد استارت‌آپ‌ها محکوم به شکستند/عدم بازارسنجی علمی فعالیت‌های جدید و نو
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است