Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-28@01:44:35 GMT

امکان رشد گیاه روی سیمان زیستی

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۸۴۱۷۶

امکان رشد گیاه روی سیمان زیستی

به گزارش ایسکانیوز، فرید حیدری مدیر تجاری سازی و ارتباط با صنعت پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب با اشاره به معضلات کشور در زمینه ریزگردها گفت: طوفان‌های ریزگرد دارای دلایل مختلفی است که یکی از آنها خشکسالی در ایران و سایر کشورهای همسایه و عدم مدیریت صحیح بر بیابان‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر موجب شده که برای بسیاری از شهروندان‌ طوفان‌های ریزگرد تبدیل به معضل شود به گونه‌ای که دامنه ریزگردها به تهران نیز رسیده است.

حیدری با تاکید بر اینکه برخی از کانون‌های ریزگرد در داخل و برخی در خارج هستند، یادآور شد: در گذشته برای مدیریت این کانون‌ها اقداماتی از جمله مدیریت منابع آب صورت می‌گرفت تا کانون‌های ریزگرد ایجاد نشوند.

وی با بیان اینکه کانون‌های ریزگرد با استفاده از روش‌های مختلف مانند کاشت گیاهان و مالچ پاشی مهار می‌شوند، اظهار کرد: امروزه به دلیل وسعتی که این کانون‌ها پیدا کرده‌اند و اینکه خشکسالی در کشور ادامه یافته است باید به دنبال روش‌های جدید برای مهار کانون‌های ریزگرد باشیم.

مدیر تجاری سازی و ارتباط با صنعت پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، بیوتکنولوژی را یکی از روش‌هایی دانست که می‌تواند در اجرای موفق مهار کانون‌های ریزگرد نقش موثری ایفا کند و ادامه داد: از این رو محققان این پژوهشگاه از این فناوری برای تثبیت خاک به منظور ایجاد کانون‌های ریزگرد استفاده کردند.

وی اضافه کرد: برای این منظور باکتری‌هایی را شناسایی کردیم که قادر هستند دانه‌های خاک را به یکدیگر بچسبانند و لایه‌ مقاومی را در برابر بادها و طوفان‌ها ایجاد کنند به نحوی که بعد از اینکه این خاک در معرض این باکتری قرار گرفت مانند سیمان سفت می‌شود.

نمونه سیمان زیستی تولید شده برای تثبیت خاک

حیدری عنوان محصول تولید شده در این زمینه را "سیمان زیستی" دانست و گفت: نتایج آزمایش‌هایی که در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و کانون‌های ریزگرد اجرایی شد نشان می‌دهد که حداقل به مدت یک سال بعد از پاشش مالچ زیستی، سیمان زیستی ایجاد شده و در آن شکست ایجاد نشده و مانع از بروز ریزگرد در مناطقی شده است که این سیمان استفاده شده است.

وی مزیت سیمان زیستی را امکان رشد گیاه در محیط‌های حاوی این ماده دانست و گفت: این محصول تداخلی با سیستم طبیعی و اکوسیستم منطقه ندارد در حالی که مالچ پاشی با مواد نفتی در اکوسیستم منطقه تداخل ایجاد می‌کند.

حیدری با تاکید ترکیبات سیمان زیستی برگرفته از خاک است، ادامه داد: در این محصول موادی اضافه نشده است و تنها به روشی دست یافتیم که بتوانیم از سیمان زیستی به نحو بهینه استفاده کرده و از آن بهره‌برداری کنیم.

وی با بیان اینکه این طرح در مرحله ثبت اختراع است، افزود: سویه‌های باکتری‌های استفاده شده در این محصول از خاک منطقه گرفته شده است و می‌تواند باعث ایجاد سیمان بر بستر خاک شود در نتیجه سطح بسیار سفتی را ایجاد می‌کند.

ایجاد سطح سفت در کانون ریزگرد

حیدری در خصوص منبع تغذیه این باکتری‌ها توضیح داد: همراه با باکتری مواد مغذی و مواد مورد نیاز باکتری به خاک پاشیده می‌شوند و در نتیجه باکتری در مدتی که سیمان را تولید می‌کند به مواد مغذی دسترسی داشته باشد.

به گفته وی در هر بار که بارشی صورت می‌گیرد این باکتری به اعماق خاک می‌رود و می‌تواند در اعماق خاک لایه ضخیم‌تری از سیمان زیستی را ایجاد کند.

نمونه تثبیت خاک کویر مرنجاب با سیمان زیستی

حیدری با تاکید بر اینکه این باکتری‌ها در اعماق خاک می‌توانند زنده باقی بمانند، گفت: میزان زنده ماندن این باکتری‌ها بستگی به شرایط جوی و محیطی دارد ولی قابلیت زنده ماندن در محیط را دارند.

خاک ریزگرد آب و هوا آلودگی زیست سیمان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۴۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از بتن حاوی گرافن در آمریکا

شرکت پریمیر گرافن از بتن گرافنی خود در چند پروژه به صورت آزمایشی استفاده کرده و نتایج مثبتی از این کار گزارش شده است.

به گزارش ایسنا، پریمیر گرافن (Premier Graphene)، یک شرکت پیشرو در حوزه مواد پیشرفته با تمرکز بر تحقیق، تولید و بازاریابی گرافن دوستدار محیط زیست است. این شرکت به تازگی از دستاوردهای خود در زمینه استفاده از گرافن در مصالح ساختمانی خبر داده است.

به گفته مسئولان این شرکت، مطالعات داخلی اخیر، کیفیت بالای بتن هیدرولیک با گرافن را ثابت کرده است. یافته‌ها حاکی از بهبود بی‌نظیر در عملکرد سیمان است که منجر به تولید محصولات بتن با کیفیت برتر می‌شود. این سیمان حاوی گرافن، مقاومت و استحکام بیشتری را در کنار زمان‌های خشک شدن سریع‌تر نشان می‌دهد که در مجموع به صرفه‌جویی در هزینه‌ها در پروژه‌های ساختمانی در مقیاس بزرگ کمک می‌کند.

اسکار دوارت، مهندس سازه و مدیر یکی از شرکت‌های حوزه ساختمان می‌گوید: این محصول شگفت‌انگیز بوده و انقلابی در صنعت سیمان و ساختمان ایجاد می‌کند. این بتن نانویی زمان خشک شدن را کاهش می‌دهد.

آزمایش‌های اولیه انجام شده در یک دوره ۱۴ روزه نتایج امیدوارکننده‌ای را به همراه داشته است و گزارش نهایی آن به زودی ارائه می‌شود. تیم پریمیر گرافن مطمئن است که داده‌های آینده مزایای استثنایی ترکیب گرافن در بتن و سایر مصالح ساختمانی را بیشتر تایید می‌کند.

رامیرو رومرو، مالک یکی از ساختمان‌هایی که این بتن به صورت آزمایشی در آنجا استفاده شده، می‌گوید: ما از کیفیت گرافنی شگفت‌زده شده‌ایم. ما آزمایش با آسفالت و آلیاژهای فلزی حاوی گرافن را آغاز کرده‌ایم و منتظر نتایج شگفت‌انگیز آن هستیم. در مرحله بعد گرافن را با فولاد تست خواهیم کرد.

رویکرد نوآورانه پریمیر گرافن فراتر از بتن است، با آزمایش‌های مداوم شامل آسفالت برای ساخت و ساز جاده، آلومینیوم برای ابزارهای تخصصی و فولاد، این شرکت کار خود را پیش می‌برد. هدف این تلاش‌ها کشف کاربردهای دیگر گرافن است که می‌تواند دوام، کارایی و پایداری مصالح ساختمانی را به طور چشمگیری افزایش دهد.

به نقل از ستاد نانو، پریمیر گرافن همچنین از سرمایه‌گذاری مشترک با Clear Asset Holdings خبر داد که یک شرکت نوپا در هیوستون، تگزاس در تولید سیمان است.

پریمیر گرافن با استناد به این نتایج مثبت، آماده است تا در کالیفرنیا از این فناوری برای ساخت سازه‌های جدید استفاده کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • استفاده از بتن حاوی گرافن در آمریکا
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • شمش خم کن چیست؟
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند