Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-27@16:47:16 GMT

بهسازی ۳۰۰ چشمه در مناطق عشایری استان

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۸۵۲۴۶

بهسازی ۳۰۰ چشمه در مناطق عشایری استان

از ابتدای امسال تاکنون ۳۰۰ چشمه در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد بهسازی شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، مدیرکل امور عشایراستان با اشاره به کم آبی بی سابقه در مناطق قشلاقی استان به ویژه مناطق عشایری شهرستان‌های گچساران و بهمئی در یک دهه اخیر گفت: سرپوشیده شدن چشمه‌ها برای پیشگیری از آلودگی و تهدید سلامت مردم و لوله کشی آن‌ها و ایجاد مخزن برای استفاده انسان و دام از مراحل مختلف بهسازی چشمه‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علی پور افزود: هم اکنون کار آبرسانی سیار در مناطق عشایری استان در حال انجام است و روزانه ۵۷۶ متر مکعب آب بین عشایر توزیع می‌شود.
وی ادامه داد: امسال سه میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح آب رسانی سیار به عشایر استان اختصاص یافته است در حالیکه برای انجام عملیات آبرسانی به صورت استاندارد حداقل به ۱۲ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
علی پور اضافه کرد: در حال تلاش برای دریافت چند دستگاه تانکر آبرسانی سیار هستیم تا با کمک بخش خصوصی بتوانیم بخشی از این کمبود‌ها را جبران کنیم.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ۳۰۰ دستگاه تانکر آبرسانی چرخدار به صورت امانی از سال‌های گذشته به عشایر واگذار شده است گفت: هزار و ۳۰۰ مخزن ذخیره آب بتنی در سال‌های گذشته در مناطق عشایری استان ساخته شده و در اختیار عشایر قرار گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به کمبود علوفه دام بر اثر خشکسالی به ویژه در مناطق گرمسیری استان افزود: امسال ۲ هزار تن جو و کنستانتره بین عشایر توزیع شده که با توجه به توان مالی عشایر امکان تقسیط هزینه در سه قسط با تخفیف ویژه وجود دارد.
علی پور با اشاره به وجود کارخانه تولید کنستانتره در کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: این کارخانه توان تامین پنج هزار تن از این محصول را دارد که بخشی هم به استان‌های مجاور صادر می‌شود.
علی پور گفت: مناطق بابامیدان، کوپن، باشت، تنگ پیرزال، بخش‌های کلایه، شامبرگان و فیلگاه از جمله میان بند‌ها در کهگیلویه و بویراحمد هستند که عشایر می‌بایست از این مسیر‌ها عبورکنند.
وی ادامه داد: با آغاز فصل سرما عشایر کهگیلویه و بویراحمد به همراه دام‌های خود از مناطق سردسیری (ییلاق) کهگیلویه و بویراحمد و استان‌های اصفهان و فارس به مراتع و عرصه‌های طبیعی گرمسیری (قشلاق) این استان بر می‌گردند.
وی تعداد عشایر کوچ رو کهگیلویه و بویراحمد را بیش از ۱۱ هزار خانوار اعلام کرد و افزود: تعدادی از عشایر به دلیل شرایط بهتر مراتع در مناطق سردسیری باقی مانده اند تا پس از بارش نخستین باران به مناطق گرمسیری کوچ کنند.
سالانه ۵۴ درصد گوشت قرمز،۳۷ درصد شیر مورد نیاز استان و ۱۰ هزار مترمربع صنایع دستی توسط عشایر کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود.
۱۲ درصد از جمعیت استان ۷۱۳ هزارنفری کهگیلویه و بویراحمد، عشایر کوچ رو هستند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۵۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود

به گزارش خبرنگار مهر، احمد لطفی بعد از ظهر جمعه در نشست شورای عشایری تنگستان که با حضور مدیرکل عشایری استان بوشهر برگزار شد، اظهار داشت: از ابتدای دولت سیزده کارهای خوبی در حوزه عشایری شهرستان تنگستان صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: ارائه خدمات به عشایری و افزایش ۱۰ برابری اعتبارات در این دولت نشان از پشتیبانی و نگاه بلند دولت سیزدهم به حوزه عشایری در کشور است.

فرماندار تنگستان ادامه داد: عشایر به عنوان قشری قابل احترام و مولد و سرمایه اجتماعی واقعی نظام به شماره می آیند و پشتوانه و پشتیبان نظام و انقلاب اسلامی و همیشه همراهی خود با حضور حداکثری در انتخابات با اهداف بلند انقلاب نشان دادند.

لطفی اضافه کرد: عشایر در حوزه اقتصادی با تحمل سختی، مشقت و تلاش برای تولید و برآوردن کردن نیازهای اولیه مردم را تأمین کردند عشایر قشری که به عنوان صف اول خدمت به مردم هستند.

فرماندار تنگستان خاطرنشان کرد: باید قشر زحمت کش و تلاشگر عشایر را دریابیم و خدماتی که لازم است در همه حوزه‌ها به این قشر ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه‌های آب رسانی، برق و بهداشت در تنگستان کارهای خوبی برای عشایر انجام شده است، افزود: در حوزه عشایری ۲۰۰ خانوار ییلاقی و قشلاقی در شهرستان زندگی می‌کنند که باید تلاش شود بیشتر از گذشته خدمات رفاهی و به این قشر ارائه شود.

لطفی اضافه کرد: ضروری است تمام نیازهای عشایر را تحت عنوان یک برنامه عملیاتی تهیه و تدوین کرده و کارهایی که دستگاه‌های اجرایی باید انجام بدهند مشخص و دریک زمان مشخص در اختیار آنها گذاشت شود تا به عشایر خدمات لازم ارائه شود.

فرماندار تنگستان با اشاره به اینکه باید از ظرفیت ملی به عشایر شهرستان خدمات ارائه شود یاد آور شد: یکی از کارهای مهمی که در دستور کار ماست پشتیبانی از عشایر در سطح شهرستان است و اما آنچه نیاز است باید از ظرفیت کشوری در جهت ارائه خدمات به عشایر شهرستان استفاده شود.

وی ادامه داد: بعضی افراد در زمین‌های مراتع چرای عشایر در شهرستان اظهار مالکیت کردند اگر در مالکیت هر فردی است باید از طریق دستگاه قضا دنبال کند و خود سرانه اجازه ندارند مزاحمتی برای عشایر ایجاد کنند و نیاز است در این خصوص مسئول اداره امور عشایری شهرستان گزارش لازم به فرمانداری داشته باشند.

لطفی اضافه کرد: در حوزه آموزش فرزندان عشایر در تنگستان مجموعه آموزش و پرورش شهرستان برنامه لازم جهت ارائه خدمات آموزشی بیشتر به دانش آموزان عشایری داشته باشند

کد خبر 6089302

دیگر خبرها

  • لزوم پیش‌بینی آمبولانس‌های ویژه شرایط کوهستانی برای کهگیلویه و بویراحمد
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود
  • خسارت ۱۳۰۰ میلیاردی سیل به کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • اختصاص ۱۵۰ میلیارد تومان به راه‌های عشایری خسارت دیده از سیل در کهگیلویه و بویراحمد
  • بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده
  • همت عشایر گیلان در جهش تولید با تولید انواع محصولات