Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا مصباحی مقدم در حاشیه یک کنفرانس بین المللی در مالزی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: فعالیت مراکز و موسسه های شبه بانکی، تاثیر سویی بر فعالیت مالی و پولی کشور در مدت ۱۰ تا ۱۲ سال گذشته داشت و ضمن شکل گیری خارج از ضابطه، بی حساب و بدون نظارت و کنترل، رشد کردند.

وی یادآور شد: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ظرف یک یا ۲ سال گذشته ساماندهی این موسسه ها را به صورت جدی دنبال کرده و آخرین اظهارات رئیس بانک مرکزی حاکی است که دیگر هیچ موسسه مالی اعتباری غیرمجاز نداریم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: بنابراین در آینده، فعالیت همه موسسه ها از نظر بانک مرکزی قانونی و پذیرفته شده و با مدیریت و نظارت است.

مصباحی مقدم خاطرنشان کرد: یک مساله کلیدی در این زمینه وجود دارد و آن هم نرخ سود سپرده هاست که نقطه ضعفی در بانکداری اسلامی محسوب می شود.

به گفته عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، یک اشتباهی در سال ۱۳۶۳ رخ داده که بعد از تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا، در این قانون چیزی به نام سود علی الحساب پیش بینی نشده بود و یک مصوبه شورای پول و اعبتار این ظرفیت را به وجود آورد که بانک ها به سپرده گذاران به طور ماهانه یا فصلی سود علی الحساب بپردازند.

وی اضافه کرد: این سود علی الحساب به گونه ای ساماندهی شد که بانک ها حداکثر سودی که می توانستند پرداخت کنند، تعهد نمایند و این خلاف روح بانکداری اسلامی است.

مصباحی مقدم افزود: بانکداری اسلامی مبتنی بر قبول نوسان در سود می باشد و اینکه ممکن است بانک ها سود کمتر یا بیشتری داشته باشند و این اتفاق در پایان سال مالی و پس از انجام حسابرسی قابل تشخیص بوده و میزان سود و زیان قابل تشخیص است .

وی گفت: بنابراین سود از پیش تعیین شده برای سپرده گذاران کار غلطی بود، در حالی که در پایان سال میزان سود تعیین و مقدار پرداخت مشخص می شود.
به گفته این کارشناس اقتصادی، اکنون بانک مرکزی سقفی برای سود سپرده های کوتاه و بلند مدت در نظر گرفته و برای کوتاه مدت ۱۰ درصد و بلند مدت یکسال و بیشتر از آن ۱۵ درصد است .

وی تصریح کرد: چنانچه این گام نخست به خوبی پشت سر گذاشته شود، گام های بعدی باید برداشته شود که در زمینه سود تسهیلات است که آن هم به تبع این باید نرخش کاهش یابد.

مصباحی مقدم خاطرنشان کرد: سود بسیار بالا برای تولید کنندگان نه تنها باصرفه نبود، بلکه تولید کنندگان را وادار ساخت که کارخانه خود را بفروشند و سرمایه شان را در بانک ها سرمایه گذاری کنند. وی گفت: سودی که اکنون به سپرده گذاران بانکی داده می شود، تمام سودی نیست که آنها باید دریافت کنند، بلکه در پایان سال مالی که محاسبه صورت می گیرد، بانک ها و موسسه های مالی باید در پایان سال مالی یک سود اضافه ای به صورت یکجا به سپرده گذاران ارائه کنند و این سود نهایی و سود علی الحساب را معنی می بخشد.

عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد : تاکنون سود علی الحساب از سوی بانک ها و موسسه های مالی معنی دار نشده است.
وی یادآور شد: تاکنون رویه مورد عمل اشتباه بود، آن چه که تحقق یافته بود، چیزی جز سود پول نبود و این سود پول مجددا همان ربا بود که اشکال داشت و از آن طرف پول قیمت پیدا کرده بود و نرخ پیدا کرده بود که این متناسب با بانکداری اسلامی نبود و ربوی است .

وی اظهار امیدواری کرد که نظام بانکی این مرحله را با موفقیت پشت سرگذارد و قدم های بعدی هم برداشته شود و کم کم مردم متوجه شوند پولی که در بانک ها می گذارند، سودش آن سودی نیست که ماهانه و یا سه ماهه به آنها می پردازند .

به گفته مصباحی مقدم، پرداخت اولیه به سپرده گذاران در واقع یک دریافتی موقت است و چنانچه این نگاه اصلاح شود، اثر خوبی بر روی سرمایه گذاری های کشور ما خواهد داشت.

غلامرضا مصباحی مقدم به منظور شرکت در دوازدهمین 'اجلاس بین المللی فقهای بانکها و بورس های اسلامی به کوالالامپور مرکز مالزی سفر کرده است.
دوازدهمین 'اجلاس بین المللی فقهای بانک ها و بورس های اسلامی' توسط آکادمی بین الملی تحقیقات فقه در بخش امور اسلامی (ASRA) با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف از جمله ایران در مالزی برپا شده بود.

در این اجلاس ۲ روزه که در محل هتل 'ساما ساما' در ۹۰ کیلومتری شهر کوالالامپور برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم عضو کمیته فقهی سازمان بورس اوراق بهادار به بیان دیدگاه های فقهی و علمی ایران در زمینه های مختلف اقتصاد اسلامی پرداخت.

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۷۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد

مقامات نظارتی آمریکا بانک «ریپابلیک فِرست» (Republic First Bancorp) را تعطیل کردند و به شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) سپردند.

به گزارش فارس، «ریپابلیک فرست» مستقر در فیلادلفیا که مذاکرات تامین مالی با گروهی از سرمایه‌گذاران را رها کرده بود، توسط دپارتمان بانکداری و اوراق بهادار پنسیلوانیا توقیف شد.

شرکت بیمه سپرده فدرال روز جمعه اعلام کرد، بانک «فولتون»، واحدی از شرکت مالی فولتون برای حمایت از سپرده‌گذاران، تمامی سپرده‌های به عهده می‌گیرد و تمامی دارایی‌های این بانک را می‌خرد.

«ریپابلیک فرِست» که به «ریپابلیک» معروف است، تا ۳۱ ژانویه ۲۰۲۴ در مجموع حدود ۶ میلیارد دلار دارایی و ۴ میلیارد دلار سپرده داشت. شرکت بیمه سپرده فدرال هزینه این ورشکستگی را برای صندوق خود ۶۶۷ میلیون دلار برآورد کرده است.

بانک فولتون در بیانیه‌ای اعلام کرد، «ریپابلیک»، به جز سپرده‌ها، دیون و سایر بدهی‌هایی به ارزش تقریبا ۱.۳ میلیارد دلار هم داشته است.

تمامی ۳۲ شعبه بانک «ریپابلیک» در نیوجرسی، پنسیلوانیا و نیویورک از روز شنبه یا دوشنبه به عنوان شعبه‌های بانک «فولتون» بازگشایی خواهد شد.

قیمت سهام بانک «ریپابلیک»، از کمی بیش از ۲ دلار در ابتدای سال به حدود یک سنت در روز جمعه کاهش یافته است و ارزش بازار آن کمتر از ۲ میلیون دلار شد.

این بانک پنجمین بانک آمریکایی‌ست که ورشکسته می‌شود. سال گذشته ۳ بانک آمریکایی «سیلیکون ولی»، «سیگنیچر» (Signature Bank) در ماه مارس ۲۰۲۳ و «فِرست ریپابلیک» (First Republic Bank) در ماه می‌ورشکست شدند.

تعطیلی بانک «سیگنیچر» چند روز بعد از دستور تعطیلی بانک «سیلیکون ولی» اتفاق افتاد. یک هفته پیش از آن هم بانک سیلورگِیت (Silvergate Bank) اعلام کرده بود به طور داوطلبانه بانک خود را منحل می‌کند.

خبر سقوط بانک «ریپابلیک»، درکنار ۴ ورشکستگی بانکی دیگر در آمریکا در سال (۲۰۲۳)، سال سختی را برای صنعت بانکداری این کشور به دنبال خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • تذکر کمیسیون اصل نود به ۴ دستگاه برای پیوستن به سامانه اعتبارسنجی
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها