Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که چه راهکارهایی برای افزایش قدرت نظارتی شورای شهر وجود دارد، به مقایسه ابزارهای نظارتی شورا و مجلس پرداخت و گفت: رییس جمهور از طرف مردم انتخاب می‌شود و موظف است؛ هیئت دولت و وزرای خود را برای تایید و رای اعتماد به مجلس معرفی کند. این سیستم و سازوکاری است که نظارت را قوت می‌بخشد، چرا که مجلس قدرت استیضاح دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از سوی دیگر مجلس ابزارهای بازرسی و نظارتی همچون سازمان حسابرسی دارد و می‌تواند از این جهت به نظارت خود قوت بخشد. این مساله درباره قوه قضائیه هم صدق می‌کند. قوه قضائیه سازمان نظارتی همچون بازرسی کل کشور را دارد، اما متاسفانه در شورای شهر این مساله متفاوت است.

هاشمی خاطرنشان کرد: معمولا زمانی که شورا انتخاب شده و روی کار می‌آید؛ شهرداری را انتخاب می‌کند که با آن همسو است و همین موضوع خود به خود باعث می‌شود؛ نظارت تا حدودی ضعیف شود، چرا که هر گونه درگیری یا نظارت موجب تضعیف دو طرف خواهد شد.

رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه سیستم انتخاب شهردار توسط شورا خود مانع نظارتی قدرتمند شده است، افزود: همواره این اکثریت هستند که شهردار را انتخاب می‌کنند و خود این اکثریت باید بر کار او نظارت کنند، همین امر موجب تضعیف نظارت می‌شود. در مورد بازوان نظارتی نیز باید بگویم شورا نیز چنین ابزاری ندارد، مدتی پیش نیز در صحن شورا به این مساله اشاره کردم که ما ابزاری برای حسابرسی قانونی در دست نداریم.

هاشمی با اشاره به محدوده وظایف شوراها بر اساس قانون شوراها تصریح کرد: بر اساس قانون شوراها نمی‌توانیم در انتصابات شهرداری دخالت کنیم، بر اساس متن قانون، شوراها حق دخالت در هیچ کدام از انتصابات را ندارند، لذا آن توقعی که افکار عمومی از مجلس دارند نمی‌توانند از شوراهای شهر هم داشته باشند.

رئیس شورای شهر تهران با تاکید براینکه شورا در حد اختیارات خود بسیار فعال است، تذکرات پیش از دستور در جلسات شورا و فرایند پیگیری آن‌ها را یکی از مهمترین ابزارهای نظارتی شورا دانست.

هاشمی در ادامه ارتباط تنگاتنگ میان مردم و شورا را یکی از باارزش‌ترین و مهمترین ابزارهای نظارتی شورا دانست و افزود: تهران حدود 354 محله دارد و هر محله تعدادی شورایاری دارد و هر کدام گزارشی از محله خود به شورا ارائه می‌دهند. از سوی دیگر پرسنل و کارمندان شهرداری نیز با شورا در ارتباط هستند و کمیسیون‌های شش گانه تخصصی شورا نیز تمام مدت در حال دریافت اطلاعات است. از نظر من با این شرایط در حال حاضر تسلط روی شهرداری خوب است، اما اگر قصد داریم نظارت جدی‌تر و دقیق‌تر شود؛ باید ابزارهای قانونی نظارت را افزایش دهیم.

ایلنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۳۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین جلسه کمیته نظارتی منطقه ۵ اصفهان در ۱۴۰۳

مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان از برگزاری نخستین جلسه جلسه کمیته نظارتی در این منطقه با حضور تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان خبر داد و گفت: بیشتر معضلات شهری شهروندان منطقه ۵ با رویکرد تقسیط در ساخت‌وساز، دریافت پروانه ساختمانی و آزادسازی‌ها است که در این جلسه مطرح شد.

حسین کارگر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: با توجه به اینکه در بعضی مواقع ملاقات و گفت‌وگوی مستقیم و بی‌واسطه با اعضای شورای اسلامی شهر با دشواری یا تأخیر همراه است، در کمیته نظارتی که هر ماه در منطقه برگزار می‌شود، امکان دیدار و گفت‌وگوی بی‌واسطه مردم با اعضای شورای اسلامی شهر فراهم می‌شود.

وی افزود: هدف از برگزاری چنین جلساتی ارتباط چهره به چهره با مردم و بررسی موضوعاتی است تا مشکلات شهروندان حل‌وفصل شود.

مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان ضمن قدردانی از اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان که در کمیته نظارتی حضور دارند، گفت: با برنامه‌ریزی برای آینده و تخصیص بودجه، مشکلاتی که از سوی شهروندان در این منطقه مطرح می‌شود، اقدامات تأثیرگذار خواهد بود.

کارگر تصریح کرد: با توجه به دیدار چهره به چهره و رفع مشکلات شهروندان در این منطقه، مراجعه شهروندان بسیار کاهش یافته است و این موضوع نشان از اثرگذاری ارتباط مردمی بین مسئولان و مردم است.

وی با بیان اینکه بیشتر معضلات شهری شهروندان منطقه ۵ با رویکرد تقسیط در ساخت‌وساز، دریافت پروانه ساختمانی و آزادسازی‌ها است که در جلسات مشکلات شهروندان به همت اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان رفع می‌شود، گفت: اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان همواره یاری‌دهنده مردم منطقه ۵ بوده‌اند و معضلات شهری شهروندان را در دستور کار قرار داده‌اند.

به گزارش ایمنا، در اولین جلسه کمیته نظارتی منطقه ۵ در سال ۱۴۰۳ با حضور اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان (مجید نادرالاصلی، سیدامیر سامع و ابوالفضل قربانی) ضمن تکریم و قدردانی از مدیر و رؤسای ادارات و کارکنان منطقه ۵ و دریافت نظرات و پیشنهادهای آن‌ها و جلسه بررسی مسائل منطقه برای آشنایی با ظرفیت‌ها، کاستی‌ها، چالش‌ها و موانع موجود و آگاهی از روند پیشرفت برنامه‌ها و پروژه‌های این منطقه، از موارد مطرح شده بود.

کد خبر 749086

دیگر خبرها

  • استیضاح شهردار ارومیه ناکام ماند
  • دستور خزاعی برای فیلم‌های خارجی عرضه شده در پلتفرم‌ها
  • محسن تویسرکانی، به سمت شهردار کرمان منصوب شد
  • پس لرزه قرارداد ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی‌ها | هرکس فکر می‌کند باید چپاول کند؟
  • شهرداری می‌تواند با کشور‌های خارجی قرارداد ببندد، اما نه قرارداد‌های پنهانی
  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • نماینده تبریز: شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  • ضرب‌العجل به شورای شهر کنگاور برای تعیین شهردار
  • به فکر تلفات تصادفات در جاده تایباد ـ خواف باشید
  • برگزاری نخستین جلسه کمیته نظارتی منطقه ۵ اصفهان در ۱۴۰۳