Web Analytics Made Easy - Statcounter

در کنار بحث شیوه اکران فیلم‌ها در سینما، که همیشه محل مناقشه بوده و هر از گاهی از سوی تولیدکنندگان اثر مورد انتقاد و شکایت واقع می‌شود، مدتی است که موضوع اکران فیلم‌های خارجی در سینماهای کشور مجدداً مطرح شده و با حمایت رییس سازمان سینمایی، جانی دوباره گرفته است.

در این راستا چندی پیش آقای محمدمهدی حیدریان در خصوص اکران فیلم‌های خارجی در سینماها عنوان کرد: فیلم‌های خارجی از جمله عواملی هستند که اجازه روبه رویی و مواجهه بی‌واسطه بیننده با فیلم و فضایی را می‌دهد که به خاطر آن سینما مؤثر می‌شود و همچنین به سایر شیوه‌های پخش یا ارائه فیلم، برتری پیدا می‌کند و ما اگر این امکان را در اختیار تهیه‌کننده نگذاریم، مخاطبان را از آشنایی با آخرین تکنولوژی‌های سینما محروم کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما برای هدف خاص بی‌آنکه مزاحمتی برای فیلمساز ما باشد، می‌توانیم آثار خارجی را به نمایش بگذاریم.


اما درباره این ماجرا، علاوه بر موافقانی که عمدتاً از حوزه سینماداران هستند، نگرانی‌هایی از سوی تهیه کنندگان و کارگردانان وجود دارد که به بحث کمبود سالن‌ها و امکانات نمایشی برمی‌گردد.

عدم پاسخگویی ظرفیت‌های داخلی به اکران‌های خارجی
آقای جمال ساداتیان، نایب رییس صنف جامعه تهیه کنندگان به عنوان نماینده این صنف، ضمن تأکید بر نبود این ظرفیت، در گزارشی که پیشتر داشتیم، به «صبح نو» گفت: اگر بخواهیم سالن‌هایی را به فیلم‌های خارجی اختصاص دهیم، باید از ظرفیت فیلم‌های داخلی مان کم کنیم و این اتفاق به فیلم‌ها لطمه می‌زند، چرا که همین الان هم با شیوه نمایشی که وجود دارد، اختلال‌هایی رخ می‌دهند که اعتراضات زیادی را رقم زده است. به عنوان مثال چندی پیش آماری مبنی بر نمایش نزدیک به 20 فیلم اعلام شد و این اتفاق موجب شکل گیری همین بحث فیلم سوزی شده است، زیرا تا جایی که من می‌دانم ظرفیت نمایش فیلم درتهران حدود 98سینماست و وقتی که 20فیلم اکران می‌شود، یعنی به هر فیلم تقریباً 5سالن بیشتر نمی‌رسد؛ در چنین شرایطی این فیلم چه طور باید اوضاع اقتصادی‌اش را بگذراند، حال چه رسد به اینکه از همین تعداد سالن هم زده شود و به فیلم‌های خارجی اختصاص داده شود. از همین رو برای نمایش کارهای خارجی ابتدا باید زیرساخت‌های لازم تدارک دیده شود و بعد این اقدام رخ دهد.


در ادامه، سراغ سینما داران رفتیم و در این باره نظر این صنف را هم جویا شدیم.

فیلم‌های خارجی باید اکران شوند
آقای رضا سعیدی پور، مدیر پردیس سینما آزادی در گفت‌وگو با «صبح نو»، درباره اکران فیلم‌های خارجی بیان کرد: واقعیت این است که اکران فیلم‌های خارجی در کشور ما امر واجبی است که باید صورت بگیرد. درست است که ما در کشورمان سینما کم داریم ولی زمانی که همین سینماهایی که وجود دارند را با ظرفیت‌هایشان بررسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم که خیلی از صندلی‌های آن در طول سال خالی می‌شود و بالاخره باید با ظرفیتی این فضای خالی پر شود. به همین دلیل در حال حاضر بضاعت ما در راستای اکران فیلم‌های داخلی در همین حد است که دیده‌ایم و چه اشکالی دارد که این ظرفیت خالی را در سانس‌های غیرموظف به اکران فیلم‌های خارجی اختصاص دهیم.


او ادامه داد: این اکران‌ها علاوه بر پاسی از شب، می‌تواند در زمان سانس های موظف و پیش از آن‌ها مثل 2 بعد از ظهر ادامه داشته باشد تا کسانی که طرفدار فیلم خارجی هستند، به تماشای آن‌ها بنشینند. البته این اتفاق بدین معنا نیست که هر فیلم خارجی را اکران کنیم، بلکه باید کارهایی باشد که مردم آن‌ها را قبول داشته باشند و صبح اول وقت یا آخر شب برای آن بلیت بخرند.

کمبود مدیریت داریم نه ظرفیت
سعیدی پور در پاسخ به بحث کمبود ظرفیتی که از سوی تهیه کنندگان و کارگردانان بیش از پیش مطرح می‌شود، گفت: به عقیده من، ما کمبود ظرفیت نداریم، بلکه کمبود مدیریت داریم، مدیریتی که زمان بهترین بهره‌وری از سالن‌ها را برای فیلم‌ها تعیین کند. چون خیلی از سالن‌های ما خوب چیده نمی‌شوند وگرنه می‌شود از ظرفیت خالی آن‌ها استفاده کرد، به عنوان نمونه در حال حاضر در بخش هنر و تجربه به تازگی فیلمی اکران شد که ساعت 2 بعدازظهر سالن آن پر شد و این نشان می‌دهد که مردم کار خوب را می‌بینند، پس باید از ظرفیت‌های خالی که وجود دارد، استفاده بهینه کنیم.

جذب مخاطب با اکران انیمیشن‌های خارجی
آقای مسعود نجفی، مدیر پردیس سینمایی تماشا، نیز در خصوص اکران فیلم‌های خارجی در سینماها و پیامدهای این اتفاق به «صبح نو» گفت: به نظر من این اتفاق و نتایج آن به این بستگی دارد که چه فیلم‌هایی اکران شوند، به عنوان نمونه اگر انیمیشن‌های روز دنیا با دوبله‌های فارسی مناسب اکران شوند، مورد استقبال قرار می‌گیرند، مثل رخدادی که چندی پیش در این فضا در بعضی از سینماها رخ داد.


وی ادامه داد: اما در این فضا اگر آثاری غیر از انیمیشن را که مردم در خانه‌هایشان نسخه اصلی آن را می‌بینند اکران کنیم، فکر نمی‌کنم از آن‌ها استقبال زیادی شود، اتفاقی که در سینماهای جنوب شهر جواب نمی‌دهد و در معدود سینماهایی که این اکران‌ها دیده می‌شود هم، بعید می دانم که چنین مسأله‌ای چندان مورد استقبال قرار بگیرد. چون به عنوان نمونه سینما فرهنگ قبل‌تر این دست آثار را اکران می‌کرد و چندان بازخورد نداشت.


 از سوی دیگر ما شرایط این که فیلم‌های خارجی را کامل نشان دهیم، نداریم و مردم هم همزمان با اکران فیلم‌های روز دنیا اقدام به دانلود و تهیه آن‌ها می‌کنند؛ اما نمایش انیمیشن‌ها همراه دوبله مناسب از رخدادهایی است که می‌تواند مخاطب را جلب کند.


نجفی همچنین با اشاره به دیگر پیامدهای اکران فیلم‌های خارجی و شیوه این اکران‌ها اضافه کرد: این اکران‌ها در صورتی موفق می‌شوند که مردم هم آن‌ها را ببینند و در آن زمان است که مقایسه جالب توجهی بین سینمای ایران و خارج از کشور به وجود می‌آید، اتفاقی که خوب است و زمینه‌های رقابت را فراهم می‌کند. علاوه بر این‌ها، اکران این دست آثار مثل فضای هنر و تجربه باید در چند سینمای مشخص انجام شود، چون در این شرایط که فیلم‌های داخلی در صف اکران مانده‌اند، اکران خارجی‌ها در سطح گسترده امکان پذیر نیست.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۵۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است

سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت:‌ مذاکرات با دشمن صهیونیستی در قاهره به مراحل سرنوشت سازی رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «محمد الحاج موسی» در گفت‌ وگو با پایگاه «عربی ۲۱» اظهار کرد: مقاومت تمام تلاش خود را برای برداشتن موانع به منظور دستیابی به توافق برقراری آتش بس و پایان دادن به تجاوز دشمن صهیونیستی انجام داده و به این تلاش‌ها ادامه می‌دهد.

وی افزود: این توافق باید محکم و صریح و دشمن به بندها و شروطی که به منظور تأمین منافع ملت فلسطین در آن گنجانده شده است، پایبند باشد.

الحاج موسی ادامه داد: ما به دنبال یک توافق واضح و غیرقابل تفسیر هستیم، زیرا اصطلاحات مبهم ممکن است به دشمن اجازه تفسیر آن را به شکل دلخواه خود بدهد.

وی تصریح کرد: گروه‌های مقاومت در پاسخ به طرح پیشنهادی، خواستار تغییرات ریشه‌ای در آن نشدند، بلکه کلمات و اصطلاحات مبهمی در آن وجود داشت که مقاومت خواستار اصلاح آن در متن توافق نهایی شد.

سخنگوی جهاد اسلامی فلسطین اظهار کرد: ساعات سرنوشت سازی پیش رو داریم تا به جدیت اشغالگران برای دستیابی به توافق پی ببریم، زیرا در مذاکرات گذشته بارها شاهد وقت کشی، فرار و تأخیر رژیم صهیونیستی بودیم.

الحاج موسی اضافه کرد: دشمن صهیونیستی در مذاکرات گذشته گاهی مقاومت و گاهی میانجی‌ها را مانع دستیابی به توافق معرفی می‌کرد، در حالی که تنها مشکل در این مسیر، خود اشغالگران بودند و اکنون نیز مشکل اصلی خود آنها هستند.

وی افزود: در چند ساعت آینده، موضع دشمن به طور کامل مشخص می‌شود و همه خواهند دید که آیا او برای دستیابی به توافق جدی است و یا اینکه مانند گذشته وقت کشی می‌کند.

الحاج موسی بیان کرد: مقاومت خواستار تضمین‌های بین‌المللی برای اجرای توافق از سوی دشمن صهیونیستی است، ما آمریکا را فرمانده جنگ علیه نوار غزه می‌دانیم و این آمریکاست که پوشش سیاسی، نظامی و اطلاعاتی برای آن تأمین می‌کند.

سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین تصریح کرد: مقاومت با دید مثبت در مذاکرات جاری شرکت کرده و امیدوار است که به نتیجه برسد و هیچ طرفی نباید درباره مقاومت فکر دیگری کند.

به گزارش ایمنا، مذاکرات برای دستیابی به آتش بس در نوار غزه در پایتخت مصر ادامه دارد و شبکه اخباریه قاهره به نقل از یک منبع بلندپایه در هیأت امنیتی مصر که میانجیگری در روند مذاکرات رژیم اسرائیل و حماس را بر عهده دارد، افزود که دو طرف در مورد بسیاری از موارد اختلاف نظر به اجماع رسیدند.

این منبع به شبکه اخباریه قاهره گفت که پیشرفت محسوسی در مذاکرات حاصل شده است.

در همین حال یک منبع امنیتی مصر به رویترز گفت که نتایج مذاکرات این بار در قاهره با دفعات قبل متفاوت خواهد بود.

این منبع که به نام آن اشاره‌ای نشده با بیان اینکه «ما در بسیاری از موارد به توافق رسیده ایم» افزود: اما چند نکته باقی مانده است.

وی ادامه داد: این بار اوضاع بهتر به نظر می‌رسد، اما اینکه آیا به زودی توافقی حاصل می‌شود، بستگی به این دارد که اسرائیل آنچه را که برای دستیابی به آن لازم است ارائه می‌دهد یا خیر.

منبع: ایرنا

کد خبر 750711

دیگر خبرها

  • اکران تگزاس ۳ از ۲ خرداد در سینماهای سراسر کشور
  • «تگزاس ۳» به سینما می‌آید
  • «تگزاس ۳» و «عطرآلود» به سینما می‌آیند
  • قرارداد سرگروهی «تگزاس ۳» و «عطرآلود» ثبت شد
  • ساعت‌های سرنوشت‌سازی پیش روی مذاکره‌کنندگان در قاهره است
  • رقابت ستاره‌ها در سینما و آغاز اکران یک اکشن
  • شرکت‌های بزرگ نیاز خود را از داخل استان کرمان تهیه نمی‌کنند
  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»