Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حسین رضایی‌زاده، رئیس دانشکده طب ایرانی(سنتی) علوم پزشکی تهران با حضور در نشست خبری سومین همایش ملی فن‌آوری سلامت ایران که  ظهر امروز در سلامت‌کده دکتر حمیدیه برگزار شد با اشاره به برگزاری سومین همایش ملی فن‌آوری سلامت اظهار کرد: امسال در حالی سومین همایش را برگزار می‌کنیم که دو دوره قبل آن در سال 94 و 95 برگزار شده و تفاوت‌هایی با این دو همایش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: سومین همایش دوشنبه 22 آبان ماه با شعار دانشگاه نسل 3، اشتغال و تولید دانش‌بنیان در دو بخش سخنرانی و مسابقه برگزار می‌شود.

دبیر اجرایی همایش ملی فن‌آوری‌های سلامت با بیان اینکه یکی از ضرورت‌های ایجاد دانشگاه کارآفرین ایجاد سرمایه است، اظهار کرد: کارآفرینان برای عملی ساختن ایده‌های خود با مشکل مواجه هستند. از یک سو سرمایه داران بزرگ فرصت شنیدن ایده‌های کارآفرینان و پرداختن به کارهای کوچک را ندارند و از سوی دیگر سرمایه‌های خود را صرف پروژه های کلان می‌کنند؛ در نتیجه وجود حمایتی که نقش مرکز پشتیبانی از کارآفرینی را به عنوان پل ارتباطی بین کارآفرینان و سرمایه داران ایجاد کند، ضروری است.

وی افزود: دانشگاه‌های ما به شدت وابسته به بودجه عمومی هستند. بودجه‌ای که به دانشگاه‌ها واگذار می‌شود، کفاف فعالیت‌های علمی و پژوهشی آن‌ها را نمی‌دهد. تعداد محدودی از دانشگاه‌ها درصد بالایی از بودجه‌های پژوهشی کشور را در خدمت مسائل اصلی جامعه قرار می‌دهند؛ چرا که دولت آمادگی این ریسک را ندارد که ۸۰ درصد از بودجه‌های پژوهشی کل کشور را در ۱۰ درصد دانشگاه‌ها هزینه کند.

رضایی‌زاده ادامه داد: در دهه ۷۰، جامعه آمریکا از دانشگاه‌های این کشور گلایه‌مند بود که چرا فناوری‌هایی که درون دانشگاه است، به بیرون منتقل نمی‌شود تا جامعه نیز از آن استفاده کند؛ زیرا دانشگاه‌ها از بودجه دولتی استفاده می‌کردند. بنابراین قانونی را تصویب کردند که دانشگاه حق انحصار اختراعات را دارند و می‌توانند به کسانی که می‌توانند آن‌ها را بفروشند، بدهد و مسیری را باز کرد تا دانشگاه‌ها وارد صنعت شوند.

وی با بیان اینکه کشورهای اروپایی دانشگاه را منبعی برای تولید سرمایه‌ انسانی می‌دانند، ادامه داد: سرمایه انسانی در اقتصاد به این معنا است که اگر دانشگاه‌ها از امکانات عمومی بهره می‌گیرند و هزینه‌هایی را به جامعه تحمیل می‌کنند، تا چه میزان کارایی دارند و این کارایی تا چه اندازه می‌تواند در عوامل درونی و بیرونی دانشگاه مؤثر باشد در این دانشگاه‌ها گرد هم آوردن ذخایر مالی اهمیت ویژه‌ای دارد. به ویژه آنها به کمک‌های دولتی نیز نیازمندند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: دانشگاه‌های برتر جهان مانند هاروارد، MIT و... کارآفرین هستند. این دانشگاه‌ها علاوه بر اینکه از بودجه عمومی دولت استفاده نمی‌کنند، بلکه خود ثروت آفرین هستند. بنابراین باید از دانشگاه‌ها به ویژه آنهایی که تولید فناوری‌های کاربردی و های تک دارند انتظار ثروت‎آفرینی وجود دارد. دانشگاه‌های نسل سوم، کارآفرین و مبتنی بر نوآوری و حل مسائل جامعه با رویکرد علمی و نظام یافته در تعامل با محیط پیرامونی هستند و محور و مأموریت کانونی نظام دانشگاهی، کارآفرینی و نوآوری است.

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه نوآوری لازمه کارآفرینی است؛ گفت: ماموریت شرکت‌های دانش بنیان ایجاد کارآفرینی در مراکز دانشگاهی است. نوآوری جوهره حرکت دانشگاه‌ها در مسیر تولید و تجاری سازی فناوری است. شرکت‌های دانش بنیان مصداق سازمان‌های تحقیق و توسعه هستند، محصولات و فناوری‌های جدید را تولید و به بازار معرفی و عرضه کنند.

وی اعلام کرد: با توجه به برنامه برخی مناطق آمایشی برای ایجاد دانشگاه نسل سوم، درس «خلاقیت، نوآوری و تجاری‌سازی» برای دانشجویان علوم پزشکی طراحی شده که چندین دانشگاه به طور آزمایشی این درس را ارائه می‌دهند. این درس شامل نیم واحد تئوری و نیم واحد عملی است. همچنین این درس در آینده برای دانشجویان دکتری علوم پایه ارائه خواهد شد.

رضایی‌زاده افزود: البته این دروس در دانشگاه‌های وزارت علوم در حد یک دهه است رسما تدریس می‌شود، اما وزارت بهداشت در حال تدوین آن است و امیدواریم طی سال‌های آینده بتوانیم آن‌را عملی کنیم.

وی همچنین محور اعطای جوایز در این همایش را جذب منابع مالی از صنعت توسط طرح‌های دانشگاهی، پتنت بین‌المللی تجاری‌سازی شده، صادرکننده برتر و معرفی محصولات جدید اعلام کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه از برگزاری سمینار تجاری سازی فرآورده‌های طب سنتی در روز همایش ملی فن‌آوری‌های سلامت خبر داد و تصریح کرد: در این همایش سه محور ظرفیت طب ایرانی و جایگاه آن در برندینگ، مسیرهای برندسازی داروهای سنتی و گیاهی به ویژه گیاهان دارویی قابل عرضه و تجاری سازی آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

رضایی زاده با توجه به اهمیت داروهای گیاهی و گیاهان دارویی به گزارش یکی از کمیسیون‌های مجلس در مورد اهمیت این داروها در اقتصاد کشور تأکید کرد: اگر از داروهای گیاهی به درستی بهره‌برداری شود ضرورتی به اندازه نفت نصیب کشور می‌کند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۷۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان

احمد محمدی زاده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دولت سیزدهم اقدمات بسیار خوبی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در استان انجام شده است و دستاورد‌های خوبی در حوزه دانش بنیان‌ها و شرکت‌های فناور در سال گذشته داشته ایم.

استاندار بوشهر افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله قوانین مهم و خوبی بود که طی سالیان اخیر به مرحله اجرا رسیده و تمامی دستگاه‌های خدمت رسان مکلف هستند که ارائه خدمات به شرکت‌های دانش بنیان را در اولویت قرار دهند.

رئیس ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخص‌های ده گانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعیین ماموریت پارک‌های علم و فناوری، تعیین ماموریت کارآفرینان، تعیین ماموریت نخبگان، اقدامات تسهیلگرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و صادرات دانش بنیان، با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و با کسب ۸۴ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز این ارزیابی، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

محمدی زاده گفت: طبق ارزیابی وزارت کشور، استان بوشهر در شاخص‌های تشکیل جلسات ستاد اقتصاد دانش بنیان، اقدامات تسهیگرانه و مردمی سازی اقتصاد رتبه دوم و در مجموع شاخص‌ها رتبه سوم را کسب کرده است.

استاندار بوشهر افزود: استان بوشهر در برنامه اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی پارک‌های علم و فناوری و هیئت‌های اندیشه ورز و تولید دانش بنیان نیز از استان‌های پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.

محمدی زاده با بیان اینکه رتبه استان بوشهر در سال ۱۴۰۱ رتبه ۲۱ بوده است، افزود: با حمایت‌های معاونت اقتصادی استانداری و تلاش پارک علم و فناوری خلیج فارس و هم افزایی و تلاش مدیران دستگاه‌های اجرایی و روسای دانشگاه‌های عضو ستاد اقتصاد دانش بنیان و با تلاش جمعی، استان بوشهر توانسته رتبه سوم کشوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان را بدست آورد.

وی اضافه کرد: کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اقتصادی است نوید بخش آینده‌ای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم