Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@18:44:10 GMT

افزایش قیمت برق جدی است

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۹۹۲۸۴

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: طی جلسه‌ای که با مسئولان وزارت نفت در سازمان برنامه و بودجه داشتیم بحث یکسان‌ بودن سوخت نیروگاه‌های مقیاس کوچک با نیروگاهای بزرگ مطرح و تا دو هفته آینده ابهامات برطرف خواهد شد.
به گزارش صدای ایران، هوشنگ فلاحتیان در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق، در پاسخ به این سؤال خبرنگار فارس که پرسید ظاهراً جلسه‌ای با مسئولان وزارت نفت در خصوص برطرف شدن مشکل سوخت‌رسانی به نیروگاه‌های مقیاس کوچک و تولید پراکنده برگزار شده است،آیا این مشکل برطرف شد، گفت: احداث نیروگاه تولید پراکنده و مقیاس کوچک جزو سیاست‌های پدافند غیرعامل است، بنابراین وزارت نیرو از طریق سرمایه‌های کوچک بخش خصوصی اقدام به احداث نیروگاه‌های مقیاس کوچک و تولید پراکنده کرده تا هم بحث پدافند غیرعامل اجرا شود و هم تلفات در شبکه کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه نیروگاه‌های CHP که همانا تولید همزمان برق و حرارت هستند باید راندمان بالای 80 درصد داشته باشند، گفت: وزارت نیرو پیگیر جذب سرمایه‌گذاری بوده و تاکنون 800 مگاوات نیروگاه DG و CHP (تولید پراکنده و مقیاس کوچک) فعال هستند و 2700 مگاوات نیز قرارداد با بخش خصوصی به امضا رسیده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ادامه داد: اخیراً در وزارت نفت برداشتی از قانون صورت گرفت که موجب شد سوخت نیروگاه‌های مقیاس کوچک و تولید پراکنده را با تعرفه صنعتی محاسبه کنند، این در حالی است که وزارت نیرو معتقد است تمامی نیروگاه‌ها که اقدام به تولید برق کرده و آن را به شبکه تحویل می‌دهند باید از نرخ یکسان سوخت برخوردار باشند.
فلاحتیان ادامه داد: جلسات مختلفی در سازمان برنامه و بودجه با مسئولان وزارت نفت برگزار و نهایتاً منجر به این شد که آیین‌نامه تبصره 14 بودجه 96 این موضوع توسط دولت تعیین تکلیف شود. خوشبختانه در پیش‌نویسی که تقدیم دولت شد و توسط کمیته اقتصادی دولت نیز مورد موافقت قرار گرفت احتمالاً تا دو هفته آینده این موضوع در دولت مطرح و ابهامات برطرف خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار فارس که پرسید گفته می‌شود وزارت نیرو از صدور مجوز ساخت نیروگاه تولید پراکنده و مقیاس کوچک نیز خودداری می‌کند، گفت: وزارت نیرو منتظر این بود که وضعیت سوخت این نیروگاه‌ها که از سوی وزارت نفت با تعرفه صنعتی محاسبه می‌شد مشخص و ابلاغ شود و مجدداً برای احداث نیروگاه مقیاس کوچک و تولید پراکنده مجوز صادر کند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید گفته می‌شد 17 نیروگاه به دلیل عدم ارسال سوخت از سوی شرکت ملی گاز ایران تعطیل شده‌اند، گفت: کم و بیش برخی از استان‌ها به دلیل قطع گاز تولید برق بی‌بهره شده و این نیروگاه‌ها تعطیل شده‌اند.
فلاحتیان در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس که پرسید آیا وزارت نیرو جدیداً برای افزایش تعرفه برق پیشنهادی به دولت ارائه کرده است، گفت: بر اساس مفاد قانون برنامه ششم مجلس به دولت اجازه داده است که قیمت حامل‌های انرژی و برق به تدریج با رعایت شرایط اقتصادی و وضعیت اقشار آسیب‌پذیر اضافه شود.
وی افزود: بر این اساس وزارت نیرو پیشنهاد خود را به سازمان برنامه و بودجه ارائه کرده است که این موضوع در حال بررسی است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به این سؤال که پیشنهاد افزایش چند درصد بوده است، گفت: این موضوع فعلاً قابل ذکر نیست اما به صورت کلی باید اعلام کنم که در حال حاضر قیمت فروش هر کیلووات ساعت برق زیر 70 تومان است اما قیمت تمام شده بدون احتساب هزینه سوخت 100 تومان است پس در هر کیلووات ساعت 30 تومان متضرر می‌شویم.
وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس که وزارت نیرو 30 هزار میلیارد تومان به شرکت‌های خصوصی و بانک‌ها بدهکار واز دولت نیز از بابت مابه‌التفاوت قیمت تمام شده و تکلیفی طلبکار است، آیا پیگیر این هستید که این مبلغ از دولت دریافت و به شرکت‌های خصوصی و بانک‌ها پرداخت شود، گفت: وزارت نیرو بابت مابه‌التفاوت قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی از دولت طلبکار است. به طوری که بر اساس تأییدیه سازمان حسابرسی بدون احتساب این موضوع در سال 95 و 88 از دولت 23 هزار و 500 میلیارد تومان تنها در بخش صنعت برق طلبکاریم. بنابراین اگر سال 95 و 88 نیز محاسبه شود حتی بیش از 30 هزار میلیارد تومان از دولت طلبکاریم.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۹۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سیاه تایر از بین می رود!

تین نیوز

عضو هیات مدیره انجمن صنعت تایر ایران گفت: تایر در بعضی از رینگ ها خریداری و برای افزایش قیمت در انبارک ها احتکار می شد که اکنون با تعادل در عرضه و تقاضا ظرف یک ماه آینده این بازار سیاه از بین خواهد رفت.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، جمال میرزایی اظهار داشت: کمبودی در عرضه تایرهایی با رینگ های ۱۳ و ۱۴ در بازار نداریم و با افزایش عرضه اکنون این تایرها به میزان کافی در بازار موجود است.

میرزایی افزود: مشاهده های میدانی نشان می دهد که تقاضا نسبت به رینگ های ۱۳ و ۱۴ کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: با از بین رفتن بازار سیاه در ماه آینده قیمت تایر در بازار کاهشی خواهد شد.

میرزایی با اشاره به افزایش به صورت میانگین ۱۶ درصدی تایرهای سواری گفت: با توجه به افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی ناشی از افزایش نرخ جهانی مواد اولیه، نرخ مواد اولیه داخل ، انرژی و سایر عوامل و نهاده های تولیدی و براساس اخذ مجوزهای قانونی و تصمیمات اتخاذ شده در انجمن صنفی صنعت تایر مقرر شد تا از پنجم اردیبهشت افزایش قیمت اعمال شود.

مدیر عامل گروه صنعتی بارز عنوان کرد: نرخ جهانی مواد شیمیایی از ۱.۲ به ۱.۷ دلار رسید که این امر باعث زیان ده شدن تولید شده است.

وی بیان داشت: تولیدکنندگان تایر در سال گذشته افزایش قیمتی نداشتند و این افزایش قیمت در امسال می تواند تولیدکنندگان را از زیان خارج و منجر به رونق تولید کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • توان نیروگاهی نکا برای تولید برق افزایش یافته است
  • افزایش ۶۲ درصدی تولید انرژی در نیروگاه ری
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!