Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،مناسبت روز ملی کیفیت، سهیل اسکندری، عضو هیات علمی سازمان غذا و دارو و انستیتو تحقیقات علوم تغذیه‌ای به ارزیابی کیفیت محصولات غذایی تولید داخل و پاسخ به برخی نگرانی‌ها در این مورد پرداخت. متن این مصاحبه در ذیل ارایه می‌شود:

*مهم‌ترین عواملی که کیفیت محصولات غذایی را تهدید می‌کنند، چه مواردی هستند؟

ابتدا خدمت خوانندگان محترم عرض سلام و ادب دارم، در ارتباط با کیفیت تعاریف زیادی هست اما در بحث مواد غذایی زمانی می‌توانیم راجع به کیفیت صحبت کنیم که به ویژگی‌هایی که از قبل مدنظر داریم نگاه داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس در ابتدا باید این ویژگی‌ها را تعریف کنیم، یکسری اقداماتی را انجام دهیم تا ببینیم این اقدامات چگونه می‌تواند ما را در وصول به آن ویژگی‌های مدنظر و آنچه که مصرف کننده ما نیاز دارد، کمک کند.

کیفیت مورد نظر زمانی می‌تواند قابل دستیابی باشد که فرآیندها به طور مستمر انجام گیرد و با انتظارات مشتری ما همخوانی داشته باشد. عوامل بسیاری کیفیت محصولات غذایی ما را تهدید می‌کند عوامل فیزیکی، بیولوژیکی و شیمیایی تغییر و تحولاتی در محصول ما به وجود آورده و کیفیت آن را تهدید می‎کنند. بحث ایمنی هم مطرح است که بر سلامت تاثیر می‌گذارد.

از دیدگاه ایمنی، اجسام خارجی که خدای ناکرده در محصول غذایی وارد شوند، سلامتی فرد را تهدید می‌کنند، عوامل بیولوژیکی باعث فساد ماده غذایی می‌شوند که عموما با تغییر رنگ و بو خود را نشان می‌دهند، اما پاتوژن‌ها و میکروارگانیسم‌های مختلف هم وجود دارند که علاوه بر پایین آوردن کیفیت به سلامت مخاطب هم آسیب می‌رساند. عوامل شیمیایی هم در اثر نگهداری نامناسب می‌تواند ایجاد شود یا در اثر اضافه‌شدن افزودنی‌های غیرمجاز یا افزودن بیش از حد مجاز افزودنی‌ها به وجود بیاید یا فلزات سنگین و بقایای دارویی باشند که در مواد غذایی یافت شوند.

ما ابتدا باید مواد اولیه‌ای که وارد تولیدی می‌شوند را به خوبی بررسی کنیم، تعهد مدیریت در این قسمت، تعیین کننده است، بحث بعدی کنترل فرآیند تولید است گاهی تولیدی‌های ما شرایط بهداشتی و فنی مناسب را رعایت نمی‌کنند و منجر به این می‌شود که اعلام می‌کنند مجبوریم از مواد افزودنی استفاده کنیم در حالی که کنترل فرآیند تولید به خوبی انجام شود، نیازی به استفاده از افزودنی‌ها نخواهد بود.

*در حال حاضر کنترل کیفیت را چه سازمانی انجام می‌دهد؟

مواد غذایی مختلف ممکن است منشا دامی داشته باشد یا گیاهی یا صنعتی و یا سنتی باشد، سازمان ملی استاندارد موظف است استانداردها و خصوصیات لازم را تعیین کند، بحث ایمنی و سلامت را سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت تحت نظارت و کنترل خود دارد. افزودنی‌ها از قدیم الایام به شکل سنتی جریان بوده است مثل استفاده از رنگدانه‌های طبیعی، نمک و ...، که افزودنی‌ها اگر در حد و حدود مجاز خود استفاده شوند آسیبی نمی‌رسانند و بعضا خواص دارویی هم داشته اند، در صنعت حال حاضر استفاده از برخی افزودنی‌ها ناگزیر هستیم.

*بعضی‌ها می‌گویند استفاده از سس‌ها و نوشابه‌ها به علت دارابودن افزودنی‌ها باعث سرطان می‌شوند، این ادعا چقدر علمی است؟

برای این‌که یک افزودنی اجازه استفاده در محصولات غذایی داشته باشد، آزمایشات متعددی بر روی آن انجام می‌شود و حد و حدود مجاز برای آن مشخص می‌کنند، مساله ما وقتی هست که بعضی از این افزودنی‌ها در مواد غذایی که نباید استفاده شوند، استفاده می‌شوند. یکی از محصولاتی که ما داریم کیک‌ها هستند، این محصولات بخاطر شرایط خاصی که از لحاظ رطوبت دارند اگر ناصحیح بسته‌بندی شوند یا طولانی‌مدت در بازار مصرف باشند ممکن است کپک بزنند، پس باید از افزودنی نگه‌دارنده استفاده کرد، حالا دوستانی ناآگاه شنیده‌اند که یک افزودنی در کیک وجود دارد که جلوی کپک‌زدگی محصول را می‌گیرد و آمده‌اند همین را در محصولی مثل دوغ هم استفاده کرده‌اند! غافل از اینکه این افزودنی در دوغ تاثیری ندارد و چون بعد از مدتی می‌دیدند بی‌تاثیر است، مقدار آن را بیشتر می‌کردند! این افزودنی‌ها مثل بنزوات‌ها در دو سه سال اخیر یک معضل بود که با نظارت‌های انجام‌شده، اعمال قانون شد و تحت کنترل قرار گرفت. در کل اگر شرایط بهداشتی واحد تولیدی رعایت شود، ما نیاز به هیچگونه افزودنی نگه‌دارنده نداریم و در صورتی هم که استفاده شود، اگر در حدود مجاز باشد، هیچ مشکلی نخواهد بود.

*آیا استفاده از محصولات تراریخته، برای سلامتی خطر دارد؟

ببینید جمعیت جهان در حال حاضر، هفت و نیم میلیارد نفر است و تا ۳۰ سال آینده هم نیاز است تا دوبرابر تولیدات فعلی، تولید انجام شود با توجه به ظرفیت‌های محدودی که وجود دارد ناگزیر هستیم از استفاده افزودنی‌ها تا مدت زمان نگهداری از محصولات غذایی‌مان، کیفیت و ارزش غذایی آن‌ها را افزایش دهیم. محدودیتی که در کشاورزی وجود ندارد، پاسخگوی نیاز انسانی به محصولات غذایی نیست پس یا باید سطح زیرکشت را افزایش داد یا شرایط خاصی را به وجود آوریم که اقلام پرتولید را داشته باشیم یعنی در هر هکتار محصول بیشتری را کشت کنیم، الان با پیشرفت علم، محصولات تراریخته ژنتیکی به وجود آمده است شما در تکست‌ها یا متون اگر ملاحظه بفرمایید می‌بینید که نظرات مختلف است.

بعضی از اساتید محترم معتقدند با مطالعات بالینی که انجام شده هیچ مشکلی رویت نشده است و عوارضی را ما ندیده‌ایم بعضی هم معتقدند که نه، شما دستکاری ژنتیکی انجام داده‌اید و وقتی که وارد بدن انسان شود، مشکلاتی ایجاد می‌کند، در هر صورت وظیفه وزارت بهداشت انطباق این محصولات است، بعضی رخدادها در محصولات تراریخته غیرمجاز است و اعلام هم شده که سرطانزا هستند، این‌ها رصد می‌شوند و در صورت ورود به کشور از ورود آن‌ها به بازار جلوگیری می‌شود. اما در کل اگر بخواهید نظر شخصی بپرسید می‌گویم ممکن است در حال حاضر آثار خود را نشان ندهد، ببینید صد در صد سویا و روغن سویایی که در جهان تولید می‌شود، تراریخته است، بنظرم باید چند نسل بگذرد تا تاثیر که در ژن مصرف کننده گذاشته است، خود را نشان دهد، به هرحال این جای بحث دارد و اساتید نظرات مختلفی دارند.

*در حال حاضر کیفیت محصولات غذایی ایرانی چه سطحی دارد؟

من آمار دقیقی در اختیار ندارم اما به عنوان یک کارشناس معتقدم محصولات غذایی ما کیفیت خوبی دارد، بعضا پیش می‌آید که بعضی واحدها بخاطر سودجویی محصولات غذایی را دستخوش تغییر قرار می‌دهند اما تحت کنترل هستند، وزارت بهداشت یکسری برنامه‌هایی را از سال ۱۳۸۵ به صورت اجرایی درآورده است که محصولات را بصورت مشتری عادی خریداری و سپس در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می‌دهند، هر سال آزمایشات پیشرفته‌تر می‌شود و اگر مواردی باشد به آن واحد تولیدی تذکر داده می‌شود، در صورت لزوم با واحدهای متخلف برخورد هم شده است.

منبع:ایکنا

انتهای پیام/

ارزیابی کیفیت محصولات غذایی مطلوب در ایران

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۹۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

17 درمان سریع خانگی التهاب معده

التهاب معده یکی از مشکلات رایج گوارشی برای افراد می باشد و برای هر فرد علائم و نشانه های مختلفی دارد . افراد مبتلا به این مشکل ، ممکن است که احساسی شبیه به سیری داشته باشند و همچنین با مشکلاتی مثل استفراغ ، سوزش معده ، از دست دادن اشتها ، نفخ ، کاهش وزن روبرو شوند.

به گزارش نمناک، بسیاری از آن ها نیز هیچ علائمی ندارند . این بیماری ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که مهم ترین آن شامل مصرف بیش از حد بعضی از دارو ها ، مانند:آسپرین است.

در چنین حالتی ممکن است که مشکلاتی مثل خونریزی و تومور نیز در فرد به وجود بیاید . علت اصلی آن نیز معمولا کمبود ویتامین B12 و یا باکتری ها است .

درمان التهاب معده با این راهکارهای خانگی 1. دانه کاروم

دانه کاروم مانند یک دارو برای مشکلات گوارشی و معده عمل می کند و داروی طبیعی برای ترش کردن معده محسوب می شود.

طرز استفاده :

روش اول

چهار قاشق چای خوری دانه کاروم را با دو فنجان آب ترکیب کنید. سپس تا جایی که نصف آب بخار شود ، آن را بجوشانید. دوبار در روز آن را بنوشید تا جایی که علائم از بین بروند.

روش دوم

دانه کاروم ، زنجبیل خشک و نمک سیاه را هر کدام به اندازه یک قاشق چای خوری تهیه کنید. همه آن ها را ترکیب کرده و یک لیوان آب گرم به آنها اضافه کنید. سه بار در روز از این ترکیب استفاده کنید تا علائم از بین بروند.

روش سوم

یک قاشق چای خوری پودر دانه کاروم را با نصف قاشق چای خوری نمک سیاه ترکیب کنید. همه مواد را با یک لیوان آبدوغ ترکیب نمایید. دوبار در روز آن را بنوشید.

2. زنجبیل

زنجبیل یکی از بهترین راه ها برای درمان التهاب معده است و دارای خواص آنتی باکتریایی و ضد التهابی می باشد.

طرز استفاده :

روش اول :

یک قاشق چای خوری ریشه زنجبیل خرد شده را با یک فنجان آب داغ ترکیب کنید. سپس روی آن را بپوشانید و 10 دقیقه صبر کنید. سپس آب آن را جدا کرده و کمی عسل به آن اضافه نمایید. به مدت یک هفته ، دو الی سه بار در روز از این ترکیب جرعه جرعه میل کنید.

اگر وقت ندارید که این چای را تهیه کنید ، مقداری ریشه زنجبیل را بجوید.

نکته :زنجبیل در صورت ابتلا به فشار خون بالا یا مصرف قرص های رقیق کننده خون نباید استفاده شود.

روش دوم :

یک قاشق چای خوری آب زنجبیل را با یک قاشق چای خوری عسل ترکیب کنید. دو بار در روز قبل از غذا آن را میل کنید. این کار را هر روز به مدت یک هفته انجام دهید تا علائم شما بهبودی پیدا کنند. 3. میخک

این گیاه ترشح مایع گوارشی را تحریک کرده و باعث حرکت غذا در لوله گوارش شده و موجب تجزیه مواد غذایی دیرهضم مانند چربی ها و پروتئین ها خواهد شد.

طرز استفاده :

20 قطره از عصاره میخک را با نصف لیوان آب ترکیب کنید و هر روز صبح با معده خالی بنوشید.

4. ماست

ماست یکی از بهترین مواد خوراکی موجود در رژیم غذایی است و حاوی پروبیوتیک بالایی است که از معده محافظت می کند.

طرز استفاده :

روش اول :

نصف یک فنجان ماست را روزانه میل کنید . به طور منظم این کار را انجام دهید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

روش دوم :

همچنین می توانید ماست را با موز و عسل هم ترکیب کنید و دو الی سه بار در روز از این اسموتی میل کنید. این راهکار را هر روز تکرار کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

5. آب کلم

کلم یکی از بهترین درمان های ضد التهاب و حاوی ویتامین U است و مشکلات معده را در عرض چند روز درمان می کند.

طرز استفاده :

کمی برگ کلم را با نصف فنجان آب ترکیب کنید. آن را با شکم خالی و به مدت یک الی دو بار در روز میل کنید تا علائم شما برطرف گردند. 6. بابونه :

این گیاه برای کاهش استرس بسیار مفید است و از آنجایی که استرس نفخ را افزیش می دهد و باعث حالت تهوع می شود ، بنابراین بابونه برای التهاب معده نیز بسیار مفید خواهد بود.

طرز استفاده :

گیه بابونه را بجوشانید و بعد از دم کردن ، هر شب قبل از خواب تا زمان بهبودی بنوشید.

7. رازیانه

رازیانه دارای خواص ضد باکتریایی ، ضد التهابی و ضد عفونی کننده است و علائم التهابی معده را نیز برطرف می کند.

طرز استفاده :

یک قاشق غذاخوری دانه رازیانه را با کمی آب داغ ترکیب کنید. اجازه دهید که ده دقیقه دم بکشد. سپس کمی عسل به آن اضافه کنید و دو الی سه بار در روز این ترکیب را میل کنید. بهتر است که فقط یک هفته این کار را انجام دهید.

به جای روش بالا همچنین می توانید بعد از هر وعده غذایی کمی دانه رازیانه را بجوید.

8. آبلیمو

آبلیمو دارای خواص قلیایی است و می تواند اسید معده را خنثی و التهاب را به مرور از بین ببرد.

طرز استفاده :

2 قاشق غذاخوری آبلیمو را به یک لیوان آب گرم بیفزیید و هر روز صبح با معده خالی بنوشید.

9. جعفری

جعفری حاوی ویتامین K1 و پتاسیم است و اسید اضافه در معده را کاهش می دهد و به نوعی آرام بخش معده محسوب می گردد.

طرز استفاده :

3 الی 4 قاشق چای خوری برگ جفری خرد شده را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید. 15 دقیقه بعد از دم کردن، آن را جرعه جرعه بنوشید. این درمان را دو الی سه بار در روز تکرار کنید تا علائم ناپدید شوند. 10. عسل

عسل یکی از بهترین درمان های خانگی برای اکثر مشکلات و همچنین معده می باشد . پس نباید بی تفاوت از کنار آن عبور کنید.

طرز استفاده :

2 قاشق غذاخوری عسل را با یک لیوان آب ولرم ترکیب کنید. یک بار در روز با شکم خالی این ترکیب را میل کنید. این روش را تا جایی پیاده کنید که التهاب و سوزش معده شما کاملا از بین بروند. 11. دارچین 

دارچین گیاهی است که هضم غذا را سریع و آسان تر خواهد کرد و برای رفع نفخ و التهاب معده نیز بسیار موثر خواهد بود.

طرز استفاده :

دارچین را به غذاهای خود اضافه کنید و جز روتین رژیم غذایی خود بگنجانید . اگر طعم دارچین در هر غذایی مناسب نبود ، می توانید در چای از آن استفاده کنید.

12. نعناع

یکی از بهترین گیاهان برای پیشگیری از نفخ معده نعناع است که حالت تهوع را تسکین داده ، نفخ معده را کاهش داده و باعث تقویت مزاج خواهد شد و همچنین هضم غذا را آسان تر می کند.

طرز استفاده :

مقداری برگ نعنا را در آب بجوشانید و به صورت دم کرده دو بار در روز بنوشید.

13. روغن زیتون

روغن زیتون یکی از بهترین و موثرترین درمان های خانگی برای التهاب معده است ، همچنین معده را نرم کرده و با باکتری های عامل التهاب معده مبارزه می کند.

طرز استفاده :

روش اول

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را با یک لیوان شیر گرم مخلوط کنید. سپس این ترکیب را یک بار در روز با شکم خالی بنوشید. این پروسه را هر روز تکرار کنید.

مواد غذایی که نباید خورد

مصرف فلفل قرمز ، گوشت قرمز ، قهوه ، شیرینی جات ، نوشابه ، غذهای شور و دودی ، غذای ترش ، پروتئین ، ترشی ، سرکه ، غذاهای مانده ، مواد غذایی دارای سلنیوم را کاهش دهید زیرا این مواد میزان اسیدیته معده را افزایش داده و بر روی دیوار معده اثر گذاشته و باعث افزایش التهاب معده خواهند شد.

مواد غذایی که باید خورد

به جز موادی که در قسمت های منع شده آوردیم ، سایر مواد غذایی هیچ گونه خطری برای التهاب معده نخواهند داشت و این درباره افراد مبتلا به زخم معده نیز صدق می کند.

آیا مصرف حبوبات برای التهاب معده مجز و بی خطر است ؟

بیماران می توانند از حبوبات که حاوی مقدار زیادی پروتئین های گیاهی است ، مصرف کنند اما با ذکر این نکته که فرد بیمار تحرک داشته باشد که در غیر اینصورت مواد روی هم انباشته شده و باعث نفخ و درد شکم خواهند شد.

سایر راهکارهای اضافه تر از میوه هایی مثل گریپ فروت ، سیب و ... بیشتر استفاده کنید. حداقل دو ساعت قبل از خواب شام را میل کرده باشید. همراه با غذا آب ننوشید اما در طول روز به اندازه کافی آب مصرف کنید. از مواد غذایی و مکمل هایی که حاوی ویتامین C، E و B12 هستند، بیشتر استفاده کنید. غذا را آرام آرام خورده و کامل بجوید. از وعده های غذایی کم تر به جای سه وعده غذایی بزرگ در روز استفاده کنید. سیگار را ترک کنید. استرس را از خودتان دور کنید. یوگا و مدیتیشن انجام دهید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • رایزنی چهارمحال وبختیاری با تجار خارجی در رویداد بین المللی اکسپو ۲۰۲۴
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!