Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-03@21:14:40 GMT

کاهش آمار زمین خواری با اقدامات دستگاه قضا

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۳۲۵۸۱

گروه اقتصادی صراط:  این‌روزها مساله محیط زیست برای جامعه بسیار مهم است؛ به شکلی که توجه و جلوگیری از تخریب آن یکی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب، مردم و مسئولان است. با وجود فعالیت هایی که برخی دستگاه‌های متولی حفظ اراضی ملی در این زمینه انجام می دهند اما دستگاه قضا در صف مقدم مبارزه با زمین خواری قرار دارد و به عنوان مدعی‌العموم در این زمینه ورود کرده و با تخریب ساخت‌‌و‌ساز‌های غیرمجاز و تشکیل پرونده با زمین‌خواران برخورد قاطعانه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس قوه‌قضاییه نیز در برخورد با زمین خواری همواره تاکید داشته و برای این موضوع در استان‌ها شعب ویژه برای رسیدگی به پرونده‌های زمین‌خواری تشکیل شده است. آیت الله آملی لاریجانی ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ با صدور بخشنامه‌ای به مراجع قضایی سراسر کشور دستور داد که از تعدی و تخریب منابع طبیعی و تغییر کاربری بی‌رویه اراضی کشاورزی جلوگیری به‌عمل آید.

برخورد با زمین‌خواری و تغییرکاربردی بدون هیچ‌گونه خط قرمزی از سوی دستگاه قضا صورت می‌گیرد؛ به طوریکه روسای کل دادگستری استان‌های مختلف، از توقف رشد زمین‌خواری با اقدامات انجام شده خبر داده‌اند.

سخنگوی قوه قضائیه: رفع تصرف از ۲۰ هزار و ۳۴۱ هکتار از اراضی ملی در شش ماهه امسال

حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول و سخنگوی‌قوه‌قضاییه در یکصد و نوزدهمین نشست خبری خود با اشاره به کاهش آمار زمین‌خواری باتوجه به اقدامات دستگاه قضا یادآور شد: آمار زمین‌خواری و تصرفات کم شده است، ولی مبارزه همچنان بطور جد ادامه دارد.

معاون اول دستگاه قضا با اشاره به آمار مبارزه با زمین‌خواری در ۲۳ استان طی ۶ ماهه نخست سال ۹۶ اظهار کرد: در طول ۶ ماه سال ۹۶ یعنی تا پایان شهریور ۹۶، ۲۰ هزار و ۳۴۱ هکتار از زمین‌هایی که در طول سال‌های مختلف تصرف شده بود رفع تصرف شد و به منابع طبیعی یا دولتی بازگردانده شد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: بیش از ۴۷ هکتار اعم از دیوار، ساختمان، بنا‌های غیرمجازی که در حریم‌ها یا جایی که نباید می‌ساختند ساخته شده بود، قلع و قمع داشتیم.

مدیرکل پیشگیری‌های وضعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه: پرونده زمین خواری در 12 مرکز استان به صفر رسیده است

علیرضا ساوری مدیرکل پیشگیری‌های وضعی معاون اجتماعی قوه قضائیه نیز در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمان با بیان اینکه در ۱۲ مرکز استان پرونده زمین خواری تقریبا به صفر رسیده است، گفت: برای جلوگیری از تغییر کاربری‌ها به سمت هشدار و انذار به مالکین دولتی و خصوصی برویم.

معاون دادستان کل:باید به مساله پیشگیری و تجاوز به منابع طبیعی بیش از پیش توجه کنیم

محمدجواد حشمتی، معاون قضایی دادستان کل کشور نیز چندی پیش در دوازدهمین هم‌اندیشی شورای حفظ حقوق بیت‌المال هرمزگان گفت: سودجویان برای تصرف و به بهانه‌های مختلف دست به سندسازی و جعل حرفه‌ای می‌زنند و در برخی مواقع این اقدام ناشی از عدم مستندسازی زمین‌های ملی است.

حشمتی با اشاره به اینکه عده‌ای به دنبال لطمه زدن به جنگل‌ها، رودخانه‌ها، سواحل، آب و خاک کشور هستند که این امر موجب وارد آمدن خسارت‌هایی به محیط زیست کشور شده است، می‌گوید: ما باید به مساله پیشگیری و تجاوز به منابع طبیعی بیش از پیش توجه کنیم و دستگاه‌های مسئول باید در این باره هماهنگ و همراه باشند.

عضو کمیسیون قضایی مجلس: عملکرد مثبت قوه‌قضاییه درمقابله با مین‌خواری

محمدعلی پورمختار، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه عملکرد قوه‌قضاییه در مقابله با زمین‌خواری مثبت است، اظهارمی‌کند: باید دیگر دستگاه‌های متولی در این زمینه با قوه‌قضاییه برای جلوگیری از هرگونه تخریب محیط زیست همکاری لازم را داشته باشند.

وی با بیان اینکه دستگاه‌ قضایی در تمام سال موضوع برخورد با زمین‌خواری را در دستور کار خود دارند، می‌گوید: زمین‌خواران در امان نخواهند بود و با رصد و ورود قوه‌قضاییه آنها مجازات خواهند شد.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با افزایش نظارت‌های مسئولان در صدور مجوزها به طور قطع شاهد کاهش ساخت‌ و ساز غیرمجاز در کشور خواهیم بود.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۲۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحد‌های قضایی هرمزگان

رئیس قوه قضائیه گفت: بالغ بر ۴۱۹ میلیارد تومان برای رفع مسائل و مشکلات مراکز و واحدهای قضایی استان هرمزگان از جمله سازمان زندان‌ها و پزشکی قانونی، تخصیص اعتبار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، جلسه شورای قضایی استان هرمزگان با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه، اعضای شورای عالی دستگاه قضا و مسئولان قضایی استان هرمزگان برگزار شد.

رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در این جلسه اظهار کرد: وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای اموال تملیکی استان هرمزگان نسبت به سفر قبل در اسفند 1400 بسیار بهبود پیدا کرده و وضع امروز این انبارها با گذشته قابل مقایسه نیست؛ خودِ مقامات استان تاکید داشتند که علت این ارتقاء و بهبود وضعیت، سفرهای مقامات و بازدیدهای آنان است.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: در جریان سفر به استان هرمزگان، در نتیجه تلاش و پیگیری های مسئولان و دستگاه‌های ذیربط، مشکل بیش از پنجاه ساله‌ی بالغ بر 7 هزار و 142 سند موسوم به سند رفسنجان در قشم، رفع شد.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: بالغ بر 419 میلیارد تومان برای رفع مسائل و مشکلات مراکز و واحدهای قضایی استان هرمزگان از جمله سازمان زندان‌ها و پزشکی قانونی، تخصیص اعتبار شد.

رئیس عدلیه بیان داشت : همچنین در جریان این سفر در راستای رفع مشکل کمبود قاضی و نیروی اداری قضایی در دادگستری هرمزگان و واحد‌های قضایی تابعه، اتخاذ تدبیر صورت گرفت.

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین «موحدی آزاد» دادستان کل کشور طی سخنانی در این جلسه با اشاره به افتتاح سالن مانیتورینگ مقابله با قاچاق سوخت نیروی انتظامی در بندرعباس، ابراز امیدواری کرد که با این اقدام، گام مؤثری در راستای مقابله با قاچاق در استان هرمزگان برداشته شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین «پورخاقان» رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در این جلسه با اشاره به بازدید خود از پارکینگ خودروهای توقیفی در بندر جاسک‌ اظهار کرد: در این پارکینگ 245 خودرو و 105 دستگاه موتورسیکلت در وضعیت نامناسب جوی نگهداری می‌شوند و بعضی از این وسایل نقلیه از دهه 90 در این پارکینگ‌ها هستند؛ البته اخیراً به همت دستگاه قضایی 110 خودرو از این وسایل نقلیه از طریق مزایده‌ به فروش رفته اما هنوز به خریداران تحویل داده نشده است.

«کاظمی‌فرد» رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز در این جلسه با بیان اینکه تمامی مبادی ورودی مجتمع‌های قضایی استان هرمزگان مجهز به سامانه کنترل تردد هستند، گفت: با بکارگیری سامانه کنترل تردد در کلیه مراجع قضایی استان هرمزگان، «شهود حرفه‌ای» تحت رصد قرار گرفته‌اند و کسب و کار شاهدفروشی در این استان به شدت کاهش یافته است.

«محمدی» رئیس سازمان زندان‌ها نیز در این جلسه گفت: همزمان با سفر هیئت عالی قضایی به استان هرمزگان، 50 زندانی این استان از محل کمک‌های خیرین توسط ستاد دیه و 105 زندانی از محل اعطای ارفاقات قانونی از زندان آزاد شدند.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحد‌های قضایی هرمزگان
  • کار ترانشه حاجی آباد به دستگاه قضا رسید
  • کنایه علی جنتی به افشای زمین خواری در حوزه علمیه ازگل/ نادیده گرفتن تخلفات صدیقی نوعی دهن کجی به مردم است
  • راهکار‌های رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • راهکارهای رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • فیلم| دستگاه حفر تونل (TBM) چگونه کار می‌کند؟
  • رسالت اصلی و وظایف ذاتی قوه قضاییه در اولویت است
  • ‌سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • رئیس قوه قضاییه به هرمزگان سفر می‌کند
  • رییس قوه قضاییه به هرمزگان سفر می‌کند