Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل > اروپا - یک کارشناس مسائل روسیه می گوید نقش پوتین در ساختار سیاسی روسیه و نگرش آن برای احیای قدرت روسیه مهم و حیاتی است.

محمد اکبری: روسیه تحت لوای ولادیمیر پوتین فضای جدیدی در خاورمیانه ایجاد کرده و تلاش دارد بازی خود را در این منطقه بیش از پیش پر رنگ تر کند. روسیه، امروز یکی محورهای اصلی بحران سوریه است، با دیگر بازیگران مهم خاورمیانه از جمله ترکیه، عربستان، اسرائیل و ایران روابط بسیار نزدیکی برقرار کرده و علیرغم اختلافات این بازیگران با یکدیگر، توانسته در راستای منافع ملی خود پیش برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرسش اینجاست که آیا روسیه قادر به ایفای نقش بیشتر در بحرانها و منازعات خاورمیانه هست؟ آیا مرد آهنین روسیه همچنان به حضور خود در سوریه ادامه خواهد داد؟ در این باره با شعیب بهمن که از گروه رسانه ای خبر در نمایشگاه مطبوعات دیدن کردند، گفت و گو کرده ایم که از نظر می گذرانید.

به نظر می رسد نقش پوتین در روسیه و تحولات آن یک نقش کلیدی و غیر قابل انکار است. این نقش را در حال چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا او می‌تواند در آینده سیاست روسیه باز هم حضور داشته باشد؟

هنوز فضای سیاست داخلی روسیه خیلی به سمت مباحث انتخاباتی نرفته و عملا احزاب مختلفی که در داخل روسیه هستند، هنوز به معرفی نامزدهای مدنظر خودشان نپرداختند، هرچند که جسته و گریخته از بعضی از افراد به‌عنوان نامزدهای احتمالی یاد می‌شود، ولی به نظر می‌رسد در شرایط فعلی همچنان آقای پوتین بتواند در انتخابات آینده روسیه به‌عنوان رئیس جمهور باقی بماند.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که محبوبیت آقای پوتین همچنان بالای 70 درصد و نزدیک به 80 درصد است و خود این مسئله مهمی است. علاوه بر این، برخی از نظرسنجی‌های دیگری هم که اخیرا انجام شد، نشان می‌دهد که 55 درصد از مردم روسیه معتقدند اگر آقای پوتین در انتخابات شرکت نکند، واقعا نمی‌دانند به چه کسی باید رأی دهند، در واقع جایگزین و جانشین مشخصی برای پوتین وجود ندارد.

بنابراین می‌شود پیش‌بینی کرد که در انتخابات آینده هم همچنان آقای پوتین به‌عنوان رئیس در روسیه انتخاب شود، به‌رغم این‌که ممکن است مخالفت‌هایی با حضور مجدد آقای پوتین باشد و حتی تظاهرات‌هایی در داخل شهرهای بزرگ روسیه مثل مسکو و سن‌پترزبورگ برگزار شود، ولی به‌رغم تمامی این تلاش‌هایی که مخالفان می‌کنند، واقعیت این است که آن‌ها هم خودشان جایگزین مشخص و فرد شاخصی که بخواهند معرفی کنند به‌عنوان جانشین آقای پوتین را ندارند. در نتیجه شرایط برای آقای پوتین مهیا است که بتواند مجددا در مقام ریاست جمهوری باقی بماند.

در مورد سیاست خارجی روسیه چه شرایطی برای روسیه وجود دارد؟ در حال حاضر مهمترین چالش‌هایی که سیاست خارجی روسیه با آن روبرو است و تا چند سال آینده و احتمالا تا دوره بعدی ریاست جمهوری هم ادامه خواهد داشت، چه چیزهایی هستند؟

در حوزه سیاست خارجی از جهاتی قابل بحث و بررسی است. هم روابطی که روسیه با غرب دارد و هم سیاست‌هایی که در حوزه منطقه خاورمیانه دنبال می‌کند. درباره روابط روسیه به هر حال به رغم انتظاراتی که هم خود روس‌ها داشتند، هم بعضا برخی از کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند، آمدن ترامپ هم عملا نتوانست تحول جدی در روابط روسیه - آمریکا ایجاد کند، به این دلیل که ساختارهای سیاسی و اطلاعاتی و امنیتی آمریکا یک چنین اجازه‌ای را عملا به ترامپ ندادند. بنابراین می‌شود گفت روابط روسیه با غرب، به‌ویژه با آمریکایی‌ها همچنان دچار تنش باقی خواهند ماند، همچنان مسائل سنتی و اختلافاتی که بین آمریکا و روسیه بود، پابرجا خواهند ماند، بحث گسترش ناتو به شرق، بحث بحران اوکراین و چگونگی تعامل این دو قدرت، به‌ویژه در بحران‌های مهم بین‌المللی، مثل بحران اوکراین، بحران سوریه یا بحران کره شمالی، این اختلافات ژئوپولوتیک و استراتژیک همچنان بین دو طرف باقی خواهد ماند.

نقش روسیه در سوریه و مذاکرات آستانه شروع شده همچنان مثبت به نظر می رسد. به نظرتان نقش محوری ایران، ترکیه و روسیه چه فضایی را در سوریه پیش خواهد برد؟

در واقع سه کشور به نظر می‌رسد به این توافق رسیدند که بتوانند از طریق مذاکرات سیاسی بحث سوریه را پیش ببرند، به‌خصوص با توجه به این‌که سایر بازیکنان الان از قدرت چندان زیادی در عرصه تحولات میدانی سوریه برخوردار نیستند، بنابراین به نظر می‌رسد که در روال آتی هم همچنان این مذاکرات ادامه پیدا کند. روس‌ها تلاش می‌کنند با همکاری ایران و ترکیه، مناطق بدون تنشی که در حال حاضر به وجود آمده را حفظ کنند و حتی آن مناطق را بتوانند تسری بدهند و در کل سوریه افزایش دهند و از این طریق روند حل و فصل سوریه را به پیش ببرند.

ارزیابی شما از فضای جدید پس از داعش در سوریه و نقش روسیه در آن چیست؟ احتمال شکل گیری اتفاقات جدیدی با همکاری روسیه و آمریکا وجود دارد؟

در حال حاضر آمریکایی‌ها چندان در عرصه تحولات میدانی سوریه دخیل نیستند و قدرت چندان زیادی ندارند. می‌شود گفت تنها ابزار و تنها مناطقی که به نوعی با حمایت آمریکا پس گرفته شدند، با  ارتش به واسطه آمریکا از نیروهای زمینی کرد استفاده می‌کرد که آن هم در واقع خیلی اتفاق مهم و تعیین‌کننده‌ای نیست که بخواهد آمریکا را هم به‌عنوان یک بازیگر موثر در برابر حل و فصل مسئله سوریه دخیل کند ، ولی در عین حال باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که روس‌ها به هر حال تمایل دارند در حل و فصل نهایی مسئله سوریه امضای آمریکایی‌ها هم پای آن طرح باشد، چرا که معتقدند اگر آمریکایی‌ها هم همگام و همسو باشند، در واقع آن طرح از پایداری و قوت و دوام بیشتری برخوردار خواهد شد.

چه گروه‌هایی که به نیابت از آمریکا در سوریه فعالیت می‌کردند، چه متحدان منطقه‌ای آمریکا، این‌ها همراهی بیشتری با حل و فصل سیاسی مسئله نشان خواهند داد. در نتیجه به رغم این‌که آمریکایی‌ها قدرت چندانی ندارند که بخواهند در سیاست آتی ایفای نقش کنند، ولی روس‌ها این تمایل را دارند که به هر حال آمریکایی‌ها برای حل و فصل مسائل سیاسی آن‌ها همسو و همراه باشند.


روسیه در حال حاضر روابط متنوعی در خاورمیانه شکل داده است. با ایران ، عربستان، ترکیه و اسرائیل ارتباط دارد و همه روابط را به گرمی دنبال می کند. این مجموعه روابط چگونه تفسیر می شود؟ باید به آن نگاه امنیتی یا یک نگاه اقتصادی داشت؟ کدام یک را باید بپذیریم؟

روس‌ها برنامه مشخصی برای خاورمیانه نداشتند. فکرشان درگیر همان مسائل کشورهای استقلال‌یافته از شوروی بوده است. روسها در سال‌های گذشته دائم درگیر این کشورها بودند؛ چه موضوع انقلاب‌های رنگی، چه بعد تحولات؛ این‌ها بیشتر از همه ذهن روس‌ها را درگیر خودش کرده بود، ضمن این‌که نگرانی اصلی امنیتی‌ آنها از شرق اروپا بود و گسترش ناتو و رویدادهایی که در این حوزه بود. منتها نگرانی روس‌ها از گسترش تروریسم و تسری پیداکردن این جریان‌های تروریستی به داخل روسیه و کشورهای پیرامونی‌ افزایش پیدا کرده بود. روس‌ها با برآوردهایی کردند، دربافتند نزدیک هفت هزار نفر از اطراف خود روسیه و کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز آمده‌اند به سوریه و عراق و این بسیار نگران‌کننده بود، تا اینجایی که اگر این‌ها برگردند، علاوه بر این‌که خودشان تجربه جنگی دارند و می‌توانند عملیات تروریستی انجام دهند، می‌توانند کار آموزش نظامی را هم انجام دهند. بنابراین با توجه به وجود تکفیریها در مناطق مختلف قفقاز شمالی، برایشان یک نوع تمایل استراتژیک بود که این‌ها را در همین خاورمیانه از بین ببرند و نگذارند این‌ها به کشور خودشان برگردند.

به نظرتان با توجه به حضور روسها در سوریه، همچنین همکاری با ایران، حتی حضور در یمن، این‌ها نشاندهنده بازگشت آن‌ها به خاورمیانه نیست؟


الان روس‌ها این تمایل را پیدا کردند که به‌عنوان یک بازیگر در خاورمیانه حضور داشته باشند. دلیل اصلی‌ آن هم این است که تصور می‌کنند از این طریق از یک طرف می‌توانند آن قدرت سنتی خودشان و آن جایگاه ابرقدرتی خودشان را احیا کنند و از طرف دیگر می‌توانند بحران‌هایی که بیش از این در مناطق پیرامونی روسیه بوده را از خودشان دورتر کنند، یعنی اگر سابقا در گرجستان، قرقیزستان و اوکراین با بحران مواجه بودند، حالا به نوعی دامنه امنیتی خودشان را تقویت می کنند و معتقدند تا روسیه این موضوع را نداشته باشد، نمی‌تواند تحرک جدی در اوکراین داشته باشد و امتیاز بگیرد. با این دید و با این نگاه، الان تصور می‌کنند که سوریه و خاورمیانه می‌تواند یک عمق استراتژیک برای روس‌ها باشد.

این نگاه چقدر از شخصیت و خود نگاه پوتین سرچشمه می‌گیرد؟ خیلی‌ها معتقدند که پوتین الان سن و سالش بالا است و از آن شجاعت و تهور نیروی جوانی درآمده و مصلحت‌اندیش و محافظه‌کار شده است. خیلی‌ها معتقدند چرخش‌هایی روی شخصیت پوتین انجام شده که سایه‌اش روی سیاست روسیه است. درست است؟

روانشناسی خود شخصیت پوتین و سیاست خارجی نشان می‌دهد که خود پوتین هم تمایل دارد به این‌که قدرت روسیه را احیا کند. مثلا در انتخابات سال 2011 چیزی حدود 70 درصد از مردمی که به پوتین رأی داده بودند، به این دلیل رأی داده بودند که معتقد بودند که پوتین در مقابل آمریکا ایستاده و مقاومت کرده و خب آن‌ها هم این شاخص‌ها را می‌دانند و برایشان مهم است که یک چنین تصویری از خودشان بسازند. خود پوتین هم یک نگاه عملگرایانه و واقع‌گرایانه دارد در حوزه سیاست خارجی که به شدت تصویرهای سنتی از ژئوپولوتیک را هم دارد، یعنی آن مباحث سنتی ژئوپولتیک و مباحثی که در دوره جنگ سرد رایج بود را دوباره پوتین بازخوانی جدیدی می‌کند. به خاطر همین برایش مهم است که الان مجددا در حوزه مسائل خاورمیانه ورود کند، به‌ویژه با توجه به همین نکته‌ای که شما گفتید. آمریکایی‌ها در سال‌های گذشته تمام جای پاهای روسیه را از بین بردند. در واقع تمام نظام‌های سیاسی که به نوعی وابسته بودند یا ساختارهای نظامی و ارتش‌های آن‌ها وابسته به روسیه بودند، تمام این‌ها را سرنگون کردند. بنابراین می‌شود گفت روس‌ها به نوعی تلنگر خوردند و حالا تمایل دارند که نقش بیشتری ایفا کنند.

52312

کلید واژه‌ها : ایران و روسیه -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۴۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

واکنش ماسک به وعده «پیروزی» اوکراین ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۵۱

کارآفرین آمریکایی در واکنش به اظهار امیدواری واشنگتن نسبت به پیروزی اوکراین بر روسیه، در پیامی کنایه‌آمیز از کاخ سفید خواست پیروزی را تعریف کند.

«ایلان ماسک» میلیاردر آمریکایی در واکنش به ادعای کاخ سفید مبنی بر اینکه اوکراین می‌تواند در جنگ پیروز شود، از واشنگتن خواست «پیروزی» را تعریف کند.

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز جمعه گفت: «مقامات آمریکایی بر این باورند که اوکراین در نهایت می‌تواند در این جنگ پیروز شود. اوکراین عزم پیروزی در این جنگ را دارد و ما هم برای دستیابی به این هدف از آن حمایت خواهیم کرد.»

در همین رابطه ایلان ماسک در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «پیروزی چه شکلی است؟»

این کارآفرین آمریکایی از آغاز جنگ اوکراین نسبت به امیدواری‌های واشنگتن به عملکرد کی‌یف تردید داشته است؛ از جمله به طرح صلح «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین که اوکراین در آن خواستار پس‌گرفتن تمامی مناطقی شده که روسیه از آغاز جنگ تحت کنترل خود درآورده است.

اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶ ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۴۵

۱۰ خلبان اوکراینی که اکثر آنها هرگز پرواز نکرده‌اند، برای گذراندن دوره‌های آموزشی جامع مطابق با استانداردهای نیروی هوایی وارد فرانسه شده‌اند.

 این آموزش در پایگاهی در جنوب غرب فرانسه برگزار می‌شود و مقامات فرانسوی به دلایل امنیتی اطلاعاتی در مورد مکان خلبانان اوکراینی فاش نکردند.

به نقل از لیبراسیون، بااین‌حال، آنها که بین ۲۱ تا ۲۳ سال سن دارند، باید بعد از کریسمس سکان جنگنده اف-۱۶ آمریکایی را در دست بگیرند.

قبل از عزیمت به فرانسه، خلبانان اوکراینی سه ماه را در بریتانیا گذراندند و زبان انگلیسی را آموختند، زبانی که خلبانان ناتو از آن استفاده می‌کنند.

در مجموع، خلبانان اوکراینی دوره ۸۰ ساعت پرواز و ۵۰ جلسه شبیه‌سازی را خواهند گذراند. این آموزش سریع نصف طول دوره نیروی هوایی فرانسه است، اما کی‌یف چاره‌ای ندارد زیرا نیروی هوایی این کشور از آغاز جنگ تمام‌عیار روسیه آسیب‌دیده است و نیاز به بازسازی فوری دارد.

انتظار می‌رود اف-۱۶های آمریکایی در تابستان امسال وارد اوکراین شود. پس از اتمام دوره آموزشی خود در فرانسه، خلبانان اوکراینی، بعد از یک دوره سازگاری چهار ماهه در رومانی، از این جنگنده‌ها استفاده خواهند کرد.

سه جنگنده دیگر اف-۱۶ از هلند اخیرا به مرکز آموزشی اروپا در نزدیکی شهر فاتستی رومانی وارد شده‌اند. در حال حاضر هشت فروند اف-۱۶ در این پایگاه وجود دارد که ۳۲ فروند دیگر از نروژ وارد این پایگاه می‌شود.

ارسال مهمات غربی چاره کار نیست ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۴۲

 «ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

 این سیاستمدار اوکراینی در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک اظهار داشت: ارائه تسلیحات جدید از سوی آمریکا نمی تواند کمبود و فرسودگی شدید نیروی انسانی را در اوکراین جبران کند.

رسانه‌های غربی نیز اذعان دارند که اگرچه کمبود مهمات تا حدودی با کمک های خارجی کاهش یافته، اما فقدان نیروی لازم در ارتش اوکراین همچنان موضوع اصلی است.

براساس اعلام وزارت دفاع روسیه، از آغاز جنگ در اوکراین نزدیک به ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی جان خود را از دست داده اند.

نشریه آمریکایی پولیتیکو در ماه مارس (اسفند) یکی از دشوارترین چالش های پیش روی اوکراین را در جنگ جاری با روسیه، طفره رفتن و فرار مردان جوان برای اعزام به جبهه ها دانست.

اولینیک در بخشی دیگر از مصاحبه خود با اسپوتنیک خاطرنشان کرد: بسیاری از فرماندهان [اوکراینی] از کمبود ۳۰ تا ۴۰ درصدی نیروی انسانی شکایت دارند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار مرد در رده سنی ورود به جنگ فراری هستند و حاضر به حضور در جبهه ها نیستند.

اولینیک ادامه داد: با توجه به پیشروی مداوم روسیه، اوکراین باید به سرعت ۲۰۰ هزار نیرو را بسیج کند که این امر غیرممکن است.

وی به قانونی که به تازگی از سوی ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین برای بسیج نیرو و جبران کاهش سرباز به امضا رسیده است، اشاره کرد و گفت: این امر هم بعید است وضعیت را بهبود بخشد.

این قانونگذار سابق به یک مورد دستگیری گزارش شده اشاره کرد که براساس آن یک جوان ۲۰ ساله به موجب قانون جدید دولت زلنسکی به زور به جبهه جنگ فرستاده شده است.

بخش ثبت نام ارتش اوکراین نیز تائید کرده است که براساس قانون زلنسکی در صورت مقاومت این سرباز جوان برای اعزام به جبهه ها، ممکن است اعدام شود.

اولینیک در پایان گفت: «این یک سقوط است، یک بن بست است. مردم نمی خواهند از منافع آمریکایی ها و تیم زلنسکی محافظت کنند».

فرمانده نیروهای مسلح اوکراین: وضعیت بدتر می‌شود ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۴۲

فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین امروز ـ شنبه ـ اذعان کرد وضعیت میدان نبرد برای نیروهای اوکراینی همچنان «رو به خامت است و بدتر هم می‌شود.»

 اوکراین مدتهاست در میدان نبرد با کمبود نیرو و تجهیزات دست‌وپنجه نرم می‌کند و برخی از مقامات و رسانه‌های غربی طی روزهای اخیر اذعان کرده‌اند که بسته کمکی جدید آمریکا به اوکراین چندان نمی‌تواند جریان جنگ را به نفع این کشورر جنگ‌زده اروپایی تغییر دهد.

خبرگزاری تاس به نقل از «الکساندر سیرسکی» فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین نوشت: «وضعیت میدان نبرد بدتر می‌شود.»

این مقام اوکراینی این اظهارات را خطاب به متحدان غربی طی جلسه‌ گروه تماس دفاع اوکراین عنوان کرد.

او در پیام‌رسان تلگرامش نوشت: «من اعضای این ائتلاف را نسبت به وضعیت وخیم میدان نبرد که در حال بدتر شدن است، آگاه کردم.»

این اولین بار نیست که الکساندر سیرسکی نسبت به اوضاع وخیم اوکراین هشدار می‌دهد. وی پیش از این گفته بود که وضعیت جبهه شرقی «به طرز چشمگیری دشوار و بدتر شده است.»

حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه

وزیر انرژی اوکراین مدعی شد، روسیه امروز شنبه به تاسیسات انرژی این کشور در سه منطقه حمله کرده است.

خبرگزاری رویترز نوشت: جرمن گالوشچنکو (German Galushchenko) وزیر انرژی اوکراین، در پیام رسان تلگرام نوشت: در حمله روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین در این سه منطقه، خساراتی به تجهیزات وارد و دست کم یکی از کارگران انرژی زخمی شده است.

گالوشچنکو در این پیام افزود: حملات روسیه منطقه دنیپروپتروفسک (Dnipropetrovsk) در مرکز اوکراین و مناطق لویو (Lviv) و ایوانوفرانکیفسک (Ivano-Frankivsk) در غرب این کشور را هدف قرار داده است.

آمریکا یک بسته کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که این کشور یک بسته کمک جدید به ارزش ۶ میلیارد دلار را به اوکراین اختصاص داده است.

به گزارش شبکه خبری ای بی سی نیوز، روز جمعه لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که این بزرگ ترین بسته کمک امنیتی آمریکا تاکنون است که صرف خرید سامانه های تسلیحاتی جدید برای اوکراین خواهد شد و شامل خرید موشک های پاتریوت بیشتری خواهد بود که کی یف برای مقابله با حملات موشکی روسیه به شهرهای این کشور به آن نیاز دارد.

آستین گفت: این بسته شامل سامانه های مهم رهگیری برای سامانه های دفاع هوایی NASAMS و پاتریوت اوکراین، سامانه های ضد پهپادی بیشتر و تجهیزات پشتیبانی، مقادیر هنگفتی مهمات توپخانه، مهمات تسلیحات هوا به زمین و تجهیزات پشتیبانی و نگهداری خواهد بود.

 

 

 

دیگر خبرها

  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • آمریکا: پوتین دستور مرگ الکسی ناوالنی را صادر نکرده
  • اعتراف آمریکا به دست نداشتن پوتین در مرگ ناوالنی
  • وال استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پوتین را در مرگ ناوالنی دخیل ندانستند
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد