Web Analytics Made Easy - Statcounter

بلگراد - ایرنا - شرق شناس صرب با اشاره به توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 گفت: ایران با برجام ثابت کرد که همیشه مذاکره و گفت و گو با احترام متقابل بر سیاست تند و خصمانه پیروز است.

راده بوژوویچ روزچهارشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر ارایه برجام به کنگره جهت بررسی با مخالف بسیاری از کشورها از جمله روسیه، چین، انگلیس، آلمان و اتحادیه اروپا رو به رو شد و این امر نشان داد که ایران در صحنه بین المللی دوستان فراوانی دارد و سیاست تهران نیز مورد تایید همگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه کنگره آمریکا بیرون آمدن واشنگتن از برجام را تایید نمی کند، افزود: آمریکا که خود از امضا کنندگان برجام می باشد بخوبی اهمیت این سند جهانی را می داند، ولی مساله اینجاست که سیاست آمریکا در مقابل بسیاری از کشورها سیاستی خصمانه است و همیشه باید طوری رفتار کند که طرف مقابل را در نزد افکار عمومی مقصر نشان بدهد.
بوژوویچ دراین راستا افزود:باید تاکید کرد که ترامپ برخلاف انتظارش با حمایت کشورهای بزرگ جهانی از جمله روسیه، چین، اتحادیه اروپا، انگلیس و آلمان از ایران رو به رو شد و خود را در انزوای سیاسی قرار داد.
شرق شناس صرب ایران را از زمره کشورهایی دانست که در سطح بین المللی از احترام خاصی برخوردار است و دولت های بیشماری خواهان گسترش روابط و همکاری در زمینه های مختلف با تهران هستند.
وی همچنین تصریح کرد: آمریکا که هیچ دلیل حقوقی مدنی برای متهم کردن ایران در تخطی از برجام ندارد مسائلی از جمله برنامه موشکی ایران را که صرفا جنبه دفاعی دارد، بهانه قرار داد و ادامه این سیاست را تنها می توان دلیلی برناتوانی و سیاست خصمانه واشنگتن نسبت به قدرتمندی و حقانیت ایران بیان کرد.
بوژوویچ با اشاره به اینکه دولت و ملت ایران از اتهامات واهی و بی اساس واشنگتن هیچ واهمه ای ندارند از ایستادگی و اقدامات هوشمندانه ایران تقدیر و تاکید کرد: آمریکا به عنوان یک کشور قدرتمند برای نشان دادن برتری خود، برخی مواقع فشارهای سیاسی را بر کشورها بدون دلیل وارد می سازد و مخالفت با برجام را می توان در این جارچوب قرارداد.
وی با اشاره به اینکه ترامپ قدرت سیاسی بالایی را در دست ندارد و می بایستی که علاوه بر کنگره رضایت ژنرال ها و صنایع نظامی آمریکا را نیزجلب کند و از طرف دیگر فشارهای زیاد رسانه های خبری را تحمل کند، دست به برخی از اقدامات جنجالی و برخی مواقع تدابیر جنگی را اتخاذ می کند.
بوژوویچ همچنین فشارهای سیاسی بر رئیس جمهور روسیه را نیز در زمره سیاست های واهی و بدون دلایل قانع کننده ترامپ خواند و گفت: اینگونه سیاست ها را می توان از ترامپ انتظار داشت و چنین سیاستی برای حکومت واشنگتن یک ضرورت است و این در حالیست که وجه سیاسی آمریکا در سطح جهانی روز به روز در حال کاهش است.
وی که نویسنده کتاب های متعدد است در بخشی دیگر از گفت و گو با ایرنا به نیاز جهان به انرژی اشاره وافزود: ایران که از کشورهای بزرگ دارنده منابع فسیلی نفت و گاز در جهان به شمار می رود، در این مورد عاملی مهم در حل و فصل مشکلات کشورها در رابطه با انرژی است.
وی افزود: با وجود اینکه تحریم، فشارهای اقتصادی نیز به ایران وارد شده است، ولی این کشور با تلاش کارشناسان بومی قادر بوده تا در مدت تحریم های سنگین به موفقیت های چشمگیری در حوزه های مختلف از جمله صنایع خودروسازی، کشاورزی، پزشکی، دارو سازی، هوا فضایی، نظامی و نانو تکنولوژی دست یابد.
وی همچنین به اهمیت ایران برای کشورهای جهان اشاره و تاکید کرد: بسیاری از کشورها در زمان تحریم با ایران در چارچوب قوانین همکاری داشته و ایران را تنها نگذاشتند که این امر قابل تحسین است و اکنون یعنی بلافاصله پس از لغو تحریم ها مقامات سیاسی و تجاری بسیاری از کشورها برای گفت و گو و ابراز علاقمندی خود جهت همکاری به تهران سفر کرده اند.
اروپام**436**1590
انتشاردهنده: محمد حسن دوستارگان

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۱۴۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودتخریبی در نظام های سیاسی

یکی از ویژگی‌های نظام‌های سیاسیِ هوشمند،"گشودگی به تجربه" است.

"گشودگی به تجربه"، دست کم واجد دو معناست:

۱. از تجربه‌ی جدید و نو استقبال می‌کند. امکان‌های مواجهه شدن با واقعیت‌ها را با شیوه‌ای جدید، از دست نمی‌دهد. جسارت آزمودن راه‌حل‌های جدید را دارد.
۲. به تجربه‌های زیسته‌ی خود، به منزله‌ی منبعی معرفت‌بخش توجه می‌کند و در هر گونه تصمیم‌گیری آتی از این منبع بهره می‌برد.

تجربه، حاصل مجموعه‌ی مواجهات با موقعیت‌های مختلف و نیز تصمیمات موفق و ناموفق است. از این رو تجربه‌ها می‌توانند شیرین و یا تلخ باشند زیرا شامل پیروزی و شکست می‌شوند. تجربه‌ی شکست، یعنی عدم وصول به نتیجه‌ی مورد انتظار. به عبارت دیگر، آن‌چه رخ داده با آن چه در ابتدا مورد انتظار بوده است، تطابق نداشته باشد. نظام هوشمند با تکیه بر تجربه‌های مکرر خود می‌تواند بن‌بست‌ها را شناسایی کند.

گشودگی به تجربه در دو گونه و دو سنخ قابل صورت بندی است:

ا. گشودگی به تجربه‌ی خود
۲. گشودگی به تجربه‌ی دیگران

شناسایی بن‌بست‌ها در سیستم‌های سیاسی هوشمند فرایند پیچیده‌ای دارد که طی آن، به نقد و بررسی عملکرد خود می‌پردازند و با تحلیل سیاست‌های مشابه در دیگر نظامها و ایجاد مکانیزم‌ها و فرصت‌ها برای شنیدن نظرات و ایده‌های منتقدین به تصحیح روش‌ها و تصمیمات خود اهتمام می‌ورزند این گونه نظام‌های سیاسی نه فقط به تجربه‌های زیسته‌ی خود اهمیت می‌دهند و راه‌های مسدود و بن‌بست را می‌فهمند که با مطالعه و تدقیق در سرنوست دیگران از تجربه‌های آنان می‌آموزند. برای آنان تجریه‌ی دیگران، به منزله‌ی معلمی است که دانایی و خردمندی را در آنان پرورش می‌دهد و سبب می‌شود عمر و سرمایه در راه بی حاصل هدر ندهند.

"تاریخ"، انباشت تجربه‌های پیشینیان است که به ما یاد می‌دهد مسیرهای منتهی به بن‌بست کدام است. تاریخ به ما نمی‌گوید چه باید بکنیم، اما به شیوه‌ی سلبی، دست کم به ما یاد می‌دهد از چه مسیرهایی نباید برویم و از چه روش‌هایی نباید استفاده نماییم. از این منظر، مطالعه‌ی تاریخ، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای "بن‌بست‌شناسی" است.

"بن‌بست‌شناسی" و "واقع‌نگری"، دو رکن اساسی نظام های هوشمند است. توجه به واقعیت‌ها و ثبت مسیرهای منتهی به بن‌بست در حافظه، لازمه‌ی کنش خردمندانه و عقلانی است. آدمیان و یا نظام‌های سیاسی که بن‌بست‌ها و راه‌های مسدود به هدف را تشخیص نمی‌دهند، عموما از دو بیماری رنج می‌برند و مردمان را با همین دو بیماری در فراز و نشیب درد و رنج می‌کشانند. سرمایه‌های‌شان را در مسیر شکست خورده هدر می‌دهند و دچار فرسودگی می‌شوند.

این گونه نظام‌ها "خودتخریب‌اند"، زیرا:

اولا، آرزواندیش‌اند یعنی واقعیت‌های موجود را نادیده می‌گیرند و به جای آن، آرزوهای خود را می‌نشانند.
ثانیا، فروبسته به تجربه‌اند. یعنی تجربه‌های پیشین خود و تجربه‌ی سایر نظامها و ساکنان دوره‌های تاریخی را نادیده می‌گیرند.

این دسته از نظام‌ها که بهره‌ی چندانی از عقلانیت ندارند مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف و اما بی‌حاصل می‌شوند و شکست‌ها و ناکامی‌های پی‌درپی را تجربه می‌کنند.

مبتنی بر آن چه به اختصار آمد، تصمیمات و سیاست‌های نظام سیاسی ایران را می‌توان ارزیابی کرد. مثلا می‌توان شیوه و سیاست نظام را در برابر مقوله‌ی بی‌حجابی، مورد ارزیابی واقع‌بینانه قرار داد. در چنین حالتی خواهیم دید که نظام سیاسی در ایران آرزواندیش و فروبسته به تجربه است و از گذشته‌ی خود و شکست‌هایش استفاده نمی‌کند. گویی فاقد حافظه‌ی لازم برای ثبت بن‌بست‌های تجربه شده است. و درست به همین علت است که به صورت تکراری یک سیاست شکست‌خورده را به تکرار اجرا می‌کند.

بیشتر بخوانید:

وقت شمردن جوجه های آخر پاییزه
فرمان به نقض حریم شخصی
نه به تحقیر
تغییرات اجتماعی پس از انقلاب
حجاب قانونی یا حجاب اجباری؟

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903175

دیگر خبرها

  • خودتخریبی در نظام های سیاسی
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • «خیلی بیل زن هستید، زمین خودتان را بیل بزنید»/ واکنش یک جامعه‌شناس به دعوت دانشگاه‌های ایران از دانشجویان معترض در آمریکا
  • ایران در مقابل هرگونه اقدام خصمانه‌ای ساکت نمی‌ماند
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند