Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - فرقي ندارد که پشت فرمان يک لامبورگيني 250 هزار پوندي باشيد يا يک آستين 25 پوندي، اين نوع مسير است که نقش زيادي در لذت بردن از فرايند رانندگي ايفا مي کند.
اکثر جاده هاي امروزي طوري طراحي شده اند که نقطه A را به نقطه B متصل مي کنند، اما در اين بين مواردي هم هستند که از لحاظ يک يا چند ويژگي شاخص بوده و به نوعي رکورددار محسوب مي شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در مطلب حاضر قصد داريم به برخي از جاده هايي که نامشان در کتاب گينس آمده بپردازيم. البته در همين ابتدا بايد اشاره کنيم بعضي از مسيرهايي که نامشان در ادامه مي آيد، هنوز تمامي مراحل ثبت رکورد را پشت سر نگذاشته اند، اما به دليل جذابيت هاي بالا شايستگي حضور در اين ليست را دارند.
طولاني ترين: هاي وي 1، استراليا
اتوبان هاي وي 1 (Highway 1) طولاني ترين راه پيوسته در جهان است که کل کشور استراليا را در بر گرفته و حدود 9000 مايل (14500 کيلومتر) طول دارد.

اين اتوبان بسيار طويل شهرهاي بزرگي مثل ملبورن، سيدني و پرث را به هم متل نموده و از کنار شهرهاي کوچک زيادي عبور مي کند. در مناطق دور دست، کيلومترها آسفالت خلوت راننده را به تجربه هيجان بيشتر ترغيب مي کند!
مستقيم ترين: هاي وي 10، عربستان سعودي
اگر به دنبال مستقيم ترين مسير تردد خودروها در جهان باشيم، بايد از هاي وي 10 در عربستان سعودي ياد کنيم.

اين اتوبان نه براي اتصال دو شهر، بلکه به عنوان يک جاده اختصاصي براي ملک فهد احداث شده و دو اتوبان 75 و 95 را به هم متصل مي کند. هاي وي 10 برابر با 149 مايل (حدود 240 کيلومتر) طول دارد.
پر پيچ و خم ترين: خيابان لمبارد، سان فرانسيسکو
خيابان لمبارد در دهه 90 ميلادي براي دسترسي راحت تر به ساختمان هاي اين ناحيه از شهر احداث شد. خيابان قبلي به دليل شيب بسيار زياد مناسب خودروهاي آن دوران نبود.


اين خيابان شگفت انگيز، حدود 400 متر طول و 27% شيب دارد و براي پايين آمدن از آن راننده بايد در مجموع 1440 درجه پيچ را پشت سر بگذارد. جالب اينکه حداکثر سرعت مجاز در خيابان لمبارد 5 مايل (معادل 8 کيلومتر) در ساعت تعيين شده است.
مرتفع ترين: اتورونکو، بوليوي
در حالي که در کتاب رکوردهاي گينس نامي از مرتفع ترين جاده اي جهان ديده نمي شود، راه ارتباطي موجود در اطراف آتشفشان خاموش اتورونکو در کشور بوليوي مدعي اين عنوان است. با توجه به ارتفاع 5790 متري از سطح دريا، به احتمال زياد اين راه بي رقيب بوده و جاده اي مرتفع تر از آن وجود ندارد.

به دليل آسفالت نبودن و کمبود اکسيژن در چنين ارتفاعي، تاکنون افراد کمي در اين مسير رانندگي کرده و موفق به تماشاي مناظر کم نظير در اطراف آن شده اند.
کم ارتفاع ترين: مسير 90، رژيم غاصب صهيونيستي
در سواحل غربي درياي مرده، مسيري به نام Route 90 ساخته شده که 393 متر پايين تر از سطح دريا است. اين مسير 480 متر طول داشته و تا نزديکي هاي مرز لبنان امتداد پيدا مي کند.

سردترين: جاده استخوان ها (Road of Bones)، روسيه
اين مسير عجيب که در شرق روسيه قرار دارد، نام مخوف خود را از زندانيان گولاگ (اداره کل اردوگاه ‌هاي کار و اصلاح روسيه) که استخوان هايشان در زير سطح مدفون شده، گرفته است.

"جاده استخوان ها" طولي برابر با 1258 مايل (2024 کيلومتر) داشته و دماي آن تا منفي 67 درجه سانتي گراد مي رسد. در چنين شرايطي حتي اگر بخاري خودرو موفق به زنده نگه داشتن سرنشينان شود، احتمال اينکه آنها از دست خرس هاي گرسنه جان سالم به در ببرند، بسيار کم است.
قديمي ترين: ويا آپيا، ايتاليا
گودال هاي بزرگ، قسمت هاي معيوب زياد و بوته هاي روييده در کناره ها همگي خبر از قدمت زياد جاده ويا آپايا مي دهند. برخي از بخش هاي اين مسير تاريخي 312 سال قبل از ميلاد مسيح ساخته شده و از آن زمان تاکنون همواره مورد استفاده قرار گرفته است.

ويا آپيا در جنوب شرق ايتاليا واقع شده و توسط يکي از سلاطين رومي براي جابجايي جنگجويان احداث شده بود. امروزه بقاياي اين راه يکي از جاذبه هاي توريستي پربيننده به شمار مي رود. اين راه باستاني در نزديکي هاي رم کماکان به عنوان پياده راه کاربرد دارد.
پر شيب ترين: خيابان بالدوين، نيوزيلند
خيابان 350 متري بالدوين واقع در شهر دانيدين (Dunedin) نيوزيلند، از ابتدا تا انتهاي خود 69.2 متر تغيير ارتفاع پيدا مي کند که با اين حساب ميانگين سراشيبي آن 1:5 مي شود.

اما در پر شيب ترين قسمت اين رقم به 1:2.86 رسيده و بالا رفتن از آن فشار فوق العاده زيادي را به پاهاي انسان وارد مي کند. در اين خيابان 34 خانه وجود دارد که به احتمال بسيار ساکنين آن اکنون ورزشکاران خوبي شده اند!
طولاني ترين تونل جاده اي: تونل لاردال، نروژ
تونل لاردال در نروژ در مسير اصلي بين شهرهاي برگن و اسلو قرار دارد. اين تونل با 15.2 مايل (24.5 کيلومتر) طول رکورددار گينس بوده و براي احداث آن 113.1 ميليون دلار هزينه صرف شده است. ساخت اين تونل نزديک به 5 سال زمان برده و اکنون 17 سال است که عبور و مرور در آن جريان دارد.

نکته جالب اينکه علي رغم طول زياد، به لطف تجهيزات پيشرفته هواي داخل تونل لاردال بسيار تميز و عاري از دود و گردو غبار است.
عريض ترين: جاده Monumental Axis، برزيل
خيابان Monumental Axis در پايتخت برزيل يعني برازيليا واقع شده و با 12 لين (lane) برابر با 250 متر پهنا دارد.

اين خيابان 1.8 مايل (2.9 کيلومتر) طول داشته و مسيرهاي رفت و برگشت آن به دليل وجود فضاي سبز و بناهاي متعدد در ميان اين دو، دور از هم هستند.
جنوبي ترين: مسير بين ايستگاه McMurdo و Amundsen-Scott در قطب جنوب
در قطب جنوب و بر روي سطوح يخ زده مسيري بين ايستگاه هاي مک موردو و اموندسن-اسکات ساخته شده که فقط براي تردد خودروهاي ويژه کاربرد دارد.

در اين مسير 900 مايلي (1450 کيلومتر) 40 روز طول مي کشد تا کاميون هاي برف نورد با سورتمه هاي حاوي سوخت و مواد مورد نياز فاصله بين دو ايستگاه را طي کنند. بديهي است که در صورت استفاده از خودروهاي سبک تر اين زمان تا حد چشمگيري کاهش مي يابد.
عميق ترين تونل جاده اي: تونل Eiksund ، نروژ
تونل ايکساند در نروژ با 287 متر ارتفاع پايين تر از سطح دريا، عنوان عميق ترين تونل را به خود اختصاص داده است. اين تونل 53 ميليون پوندي 4.8 مايل (7.7 کيلومتر طول) داشته و جزيره Hareidlandet را به خاک نروژ متصل مي کند.

ايکساند در سال 2008 افتتاح شده و روزانه حدود 2900 خودرو از داخل آن عبور و مرور مي کنند.
طولاني ترين پل جاده اي: Bang Na Expressway، بانکوک
تايلندي ها با ساخت پل بنگ نا اکسپرس وي نام خود را به عنوان سازنده طولاني ترين پل جاده اي جهان وارد کتاب گينس کرده اند.

اين پل عجيب و غريب 33.5 مايل (حدود 55 کيلومتر) طول داشته و در ساخت آن 3.84 ميليون تن بتن به کار رفته است. بد نيست بدانيد اين حجم 15 برابر بتن استفاده شده در ورزشگاه ويمبلي لندن بوده و کل پل در مجموع 770 ميليون پوند هزينه در طول 5 سال ساخت، روي دوش تايلندي ها گذاشته است.
مرتفع ترين پل جاده اي: Millau Viaduct، فرانسه
با ارتفاعي برابر با 244.96 متر از سطح زمين (در بلندترين قسمت)، پل ميلو در تارن ولي فرانسه مرتفع ترين پل جهان شناخته مي شود. اين پل بسيار زيبا توسط شرکت انگليسي Foster + Partners طراحي شده و 2460 متر طول دارد.

ساخت پل ميلو از زمان امضاي قرار داد تا زمان افتتاح 11 سال طول کشيده و 272 ميليون پوند بودجه براي آن صرف شده است. اين پل پاريس را به نواحي مديترانه اي متصل مي کند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۸۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵۰۰میلیارد تومان روکش آسفالت اصفهان در ۱۴۰۲

تین نیوز

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان از ساخت و آسفالت هر کیلومتر راه با نیاز سه و نیم میلیارد خبرداد و گفت: عملیات راه سازی در محورهای مختلف از جمله اصفهان به طبس، فولاد شهر به نجف آباد و چندین محور دیگر در حال انجام است. هر کیلومتر آسفالت جاده، سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه دارد که بیش از ۳۰ درصد از عملیات روکش آسفالت اجرا شده و باقی مانده راه ها نیز در سال جاری اجرا خواهد شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، فرزاد دادخواه اظهار کرد: شدت خرابی راه های استان اصفهان در چند سال گذشته به حدود ۱۲۰۰ کیلومتر رسیده بوده که ۳۰۰ کیلومتر آن در سال ۱۴۰۱ اجرا و بهسازی شد.

دادخواه ادامه داد: استان اصفهان، استانی صنعتی و محل تردد مرکزی کشور است و صنایع بزرگی مانند فولاد، سیمان و شهرک های صنعتی بزرگ در آن وجود دارند که به همین دلیل تردد کامیون و اضافه تناژ بار آن ها از عوامل خرابی مسیرها محسوب می شود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان قرارداد روکش آسفالت در استان منعقد شده است، افزود: هر کیلومتر آسفالت جاده، سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه دارد و بیش از ۳۰ درصد از عملیات روکش آسفالت اجرا شده و باقی مانده راه ها نیز در سال جاری اجرا خواهد شد.
وی از ساخت و آسفالت هر کیلومتر راه با نیاز سه و نیم میلیارد خبر داد و گفت: عملیات راه سازی در محورهای مختلف از جمله اصفهان به طبس، فولاد شهر به نجف آباد و چندین محور دیگر در حال انجام است.

دادخواه همچنین از شش خطه شدن اتوبان فرودگاه و آزادراه معلم خبر داد و گفت: پیمانکار اجرای این دو پروژه تا اوایل خرداد ماه مشخص خواهد شد تا عملیات اجرایی هر دو طرح پس از آن آغاز شود.

وی یادآورشد: در یک سال گذشته ۴۰۰ میلیارد تومان به منظور رفع نقاط حادثه خیز و خطرساز هزینه شده که عمده اعتبارات این بخش ملی بوده است و ما در استان اصفهان نیازمند ۱۰ برابر این اعتبار هستیم تا بتوانیم همه کارهای باقی مانده در این بخش را انجام دهیم.

مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان اصفهان خاطرنشان کرد: تنها در یک نمونه سال گذشته ۴۰ میلیارد تومان به منظور خط کشی راه های استان اصفهان هزینه شده که همین فعالیت تاثیر و نقش زیادی در ایمنی راه ها و کاهش خطرات دارد.

اولین پارامتر به عنوان سنجش سرعت در جاده ها است

در ادامه نشست خبری معید ذهبیون، رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری حمل و نقل جاده ای استان اصفهان اظهارکرد: اگر بخواهیم موضوع ایمنی را در یک چارچوبی داشته باشیم، شش قسمتی خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه ما در استان اصفهان اولین پارامتری که به عنوان سنجش می توانیم در بحث ایمنی نگاه کنیم مسئله سرعت در جاده ها است، افزود:  به صورت سالانه متاسفانه  متوسط سرعت وسایل نقیله استان در حال افزایش است و ۵ کیلومتر بر ساعت که نسبت به سال گذشته بیشتر شده که در ایام نوروز با ۱۰ کیلومتر بر ساعت را شاهد بودیم.

ذهبیون ادامه داد: به صورت میانگین در سال ۵ کیلومتر بر ساعت افزایش پیدا کرده که این مقدار فقط باعث شدت وقوع تصادفات خواهد شد. با تلاش های دسته جمعی و آگاهی رسانی به مردم باعث جلوگیری می شود.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری حمل و تقل جاده ای استان اصفهان با بیان اینکه ۱۲ هزار کیلومتر مسیر داریم که نیمی از آن ها شریانی هستند، تصریح کرد: ما در مسیرهای اصلی و شریانی سرعتی را مشخص کردیم. باید رانندگان و کاربران از سرعت مجاز در این مسیر استفاده کرده و با در نظر گرفتن شرایط خود وسیله نقلیه مطمئن را برای خود انتخاب کنند.

وی استفاده از کمربند ایمنی و کلاه ایمنی را مهم دانست و تاکید کرد: اگر افراد از کمربند ایمنی استفاده نکنند باعث می شود در وقوع حادثه از خودرو خود خارج شوند این حادثه برای افرادی که کلاه ایمنی استفاده نمی کنند، نیز صدق می شود.

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری حمل و تقل جاده ای استان اصفهان گفت: درسطح برون شهری، ۱۰۰ نفر در سال بر اثرتصادفات جان خود را از دست می دهند. ما در  هفت سال گذشته مبدا، مقصد و محورهای محل فوتی را شناسایی و طرحی را با عنوان چهره به چهره را برپا کردیم.  انجام نصب بنر برخودرویی با عنوان طرح کلاه ایمنی رایگان اهدا نمایش داده و علاوه بر اهدا به افراد آموزشی داده می شود. سپس آن شخص را به کمپین سبا (مخفف کلمه سوگند برای ایمنی) دعوت می کنیم.

وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد فوتی های خودروهای برون شهری موتورسیکلت ها هستند و طبق آمار در هفت سال ۹۰ درصد تصادفات فوتی استفاده نکردن از کمربند ایمنی بوده است که ۹۵ درصد موتورسواران فوتی هم فاقد کلاه ایمنی بوده اند، خاطرنشان کرد: مسیرهای برون شهری روستاهای شرق استان مانند زیار، اشکاوند و شهرستان فلاورجان، نجف آباد و شاهین شهر که ۶۰ درصد تصادفات موتورسیکلت را رغم زده است.
 

۴۸ دستگاه در سوانح رانندگی مسئول هستند
 

در ادامه این نشست محمدعلی صلواتی، معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان  گفت: ۴۸ دستگاه در امر سوانح رانندگی مسئول هستند. رسانه ها از جمله موثرترین نهادهای مسئول در این رابطه هستند که می توانند در کاهش تلفات جاده ای، آموزش، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی موثر باشند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۲۵۰۰میلیارد تومان روکش آسفالت اصفهان در ۱۴۰۲
  • تصاویر| خلیج گرگان؛ گلستان
  • حرکت عادی خودرو‌ها در جاده‌های شمال
  • آشنایی با برترین سازندگان جرثقیل سقفی در جهان
  • محور یزد - دربید همچنان مسدود است/تخریب ۳ کیلومتر در بارندگی ها
  • اتمام عملیات باند شرقی کیلومتر ۷۴ تا ۷۷ رینگ حفاظتی شهر اصفهان
  • قطار پیشرفت در ایستگاه همدان
  • ۱۰ کیلومتر از محور رامشیر - ماهشهر تا پایان سال چهارخطه می‌شود
  • تکمیل جاده سربند- مشگین‌شهر نیازمند یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار است
  • جوی آرام و ترافیک روان در جاده‌های شمال