Web Analytics Made Easy - Statcounter

 فرارو- رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند که دولت ترکیه به مایک فلین پیش‌نهاد داده بود در ازای ۱۵ میلیون دلار، فتح‌الله گولن، واعظ منتقد رجب طیب اردوغان را از آمریکا بربایند و به ترکیه بفرستند.  فلین، از نزدیکان ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی، بعدا برای مدتی کوتاه در دولت دونالد ترامپ رئیس شورای امنیت ملی آمریکا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 شبکه خبری ان‌بی‌سی و همین‌طور روزنامه وال‌استریت‌ژورنال گزارش داده‌اند که مایک فلین و پسرش درباره این موضوع با فرستادگانی از دولت ترکیه صحبت کرده‌اند.  تحقیقات در این باره، بخشی از تحقیقات کلان وزارت دادگستری آمریکا درباره ادعای نفوذ روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر است.
اتهام‌های جانبی یا احتمال مطرح‌شدن چنین اتهام‌هایی می‌تواند در همکاری افرادی مانند مایک فلین که در حلقه نزدیکان دونالد ترامپ بودند با دادگاه و ارائه شواهد بیشتر موثر باشد.

نخستین‌بار در مارس ۲۰۱۷ جیمز وولسی، رئیس اسبق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی‌آی‌آی، از نقشه‌ای برای ربودن فتح‌الله گولن از آمریکا و فرستادن‌اش به ترکیه حرف زد.
 دولت رجب طیب اردوغان، فتح‌الله گولن را متهم کرده که پشت کودتای ناکام اوایل تابستان سال گذشته بوده است.  گولن سال‌هاست در آمریکا و در عمارتی در پنسیلوانیا اقامت دارد. او این اتهام دولت ترکیه را رد می‌کند. ترکیه قبلا هم از دولت آمریکا خواسته بود اگر از آقای گولن حمایت نمی‌کند، او را به ترکیه بفرستد. دولت آمریکا گفته این واعظ مذهبی به طور قانونی در ایالات متحده سکونت دارد و برای تحویل‌اش به ترکیه مدارک و مستنداتی لازم است که نشان دهد چنین استردادی لازم است.  تحقیقات کنونی وزارت دادگستری درباره مذاکراتی است که مایک فلین در میانه ماه دسامبر در نیویورک با مقام‌های ترکیه داشت.   گزارش شده است که آقای فلین درباره این‌که آقای گولن را با یک جت خصوصی به زندان جزیره امرالی ترکیه منتقل کنند، صحبت کرده بود.
در آن زمان که حدودا یک ماه پیش از تشکیل دولت دونالد ترامپ بود، آقای فلین عضو تیم انتقال دولت بود.  جیمز وولسی که عضو هیئت مدیره شرکت مشاوره به ریاست مایک فلین بوده، گفته است آقای فلین در ماه سپتامبر گذشته هم با فرستاده‌های دولت ترکیه ملاقاتی داشته است.  آقای وولسی قبلا در این باره به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفته بود که "دست‌کم یکی از آمریکایی‌های حاضر در آن دیدار گفت که ایالات متحده از طریق ما می‌تواند گولن را گیر بیاورد."  ان‌بی‌سی گزارش داده است که حالا بازپرس‌ها دارند بررسی می‌کنند آیا مایک فلین در زمانی هم که رئیس شورای امنیت ملی دولت دونالد ترامپ بود، برای استرداد فتح‌الله گولن به ترکیه فشار آورده است یا نه.  تا این لحظه وکیل او در این باره اظهار نظری نکرده است. ولی یک سخن‌گوی شرکت مایک فلین قبلا اعلام کرده که او درباره هیچ موضوع غیرقانونی با ترکیه مذاکره‌ای نداشته است. فلین ۲۳ روز بعد از آن‌که به ریاست شورای امنیت ملی آمریکا انتخاب شد، وادار به کناره‌گیری شد.
 این ژنرال بازنشسته گفت درباره تماس با سفیر وقت روسیه در آمریکا که در آن درباره لغو تحریم‌ها علیه مسکو حرف زده شده بود، به مایک پنس، معاون اول رئیس‌جمهوری آمریکا دروغ گفته است.  شرکت مایک فلین به نام "گروه اطلاعاتی فلین" در سال ۲۰۱۶ بیش از نیم میلیون دلار از طرف دولت ترکیه گرفت که به نفع آنها لابی کند و این ایجاب می‌کرد که آقای فلین نام خود را نزد دولت آمریکا به عنوان عامل لابی ثبت کند ولی چنین نکرد.  وکیل او بعدا گفت آقای فلین اعلام نکرده لابی می‌کند چون او برای یک تاجر ترکیه‌ای کار می‌کرده است و نه یک مقام دولتی ترکیه.
  رسانه‌های آمریکایی هم‌چنین گزارش داده‌اند که مایک فلین و دیگر طرفین این ملاقات‌ها هم‌چنین درباره راهی برای آزادکردن رضا ضراب، تاجر ایرانی-ترکیه‌ای، حرف زده‌اند. ضراب (هم‌چنین مشهور به رضا صراف) به جرم دور زدن تحریم‌های ایران در آمریکا زندانی و در انتظار محاکمه است.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۳۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط ترامپ برای کمک به اوکراین

رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، برای کمک به اوکراین شرط تعیین کرده است.

به گزارش مشرق، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفت: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این سومین دور از گفتگوهای امنیتی دو طرف به شمار می آید.

بر این اساس، مقامات اوکراینی و آمریکایی دور سوم گفتگوها را برای دست یابی به یک توافقنامه امنیتی دوجانبه نهایی بین دو کشور برگزار کردند.

در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری اوکراین آمده است که طرفین در مورد متن پیش نویس توافقنامه امنیتی گفتگو کردند و به پیشرفت قابل توجهی نیز در تدوین مفاد اصلی سند دست یافتند.

گفتنی است که کی‌ یف چند توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است. این توافقنامه‌ ها شامل حمایت بلندمدت از اوکراین در مقابل روسیه است.

کشورهای غربی از آغاز درگیری ها میان روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کی‌یف کمک کرده اند.

به تازگی نیز، «میخائیل اونوفر» معاون فرمانده گردان تیپ ۵ تهاجمی نیروهای مسلح اوکراین در مصاحبه با روزنامه اوکراینسکایا پراودا گفته است که اوکراین به شدت با کمبود قطعات یدکی برای تعمیر تجهیزات غربی مواجه است.
به گفته وی، پس از اینکه تجهیزاتی صدمه می بیند از قطعات آن برای تعمیر انواع دیگر استفاده می شود.

روز سه‌شنبه نیز «داگلاس مک‌گرگور» مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلم کرد که این نگرانی وجود دارد که حتی پیش از حمله بزرگ روسیه، ارتش اوکراین از نظر نیروی نظامی دچار کمبود شدید شود.

وی دراین‌باره نوشت: ارتش اوکراین هم‌اکنون با کمبود سرباز و نیروی نظامی روبروست وحمله روسیه هنوز آغاز نشده است.

مک‌گرگور با اشاره به اینکه ارتش اوکراین روزانه صدها نیروی نظامی را از دست می‌دهد افزود که اوکراین به فروپاشی کامل نزدیک شده است.

ضدحملات ارتش اوکراین که از پیش‌تر مقامات و رسانه های غربی و اوکراینی با آب‌وتاب فراوان وعده آن را داده بودند، سرانجام ۴ ژوئن (۱۴ خرداد سال ۱۴۰۲) بی‌سروصدا و بدون اعلام رسمی در محورهای مختلف آغاز شد و بنا بر گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی نه تنها تاکنون موفق به شکست خطوط دفاعی ارتش روسیه و پیشروی چشمگیری نشدند، بلکه حجم زیادی از تجهیزات نظامی مدرن اهدایی غربی‌ها نیز در این ضدحملات نابود شده یا سالم به تصرف نیروهای ارتش روسیه درآمد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در ۴ ماه گذشته خبر داد
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • تصاویری از لاشه پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا که حوثی‌ها منفجرش کردند