Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@15:02:04 GMT

۱۴ آذر احزاب مسئله‌دار حذف می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۵۰۲۲۸

۱۴ آذر احزاب مسئله‌دار حذف می‌شوند

رضا زاده تاکید کرد: هیچ مانعی برای فعالیت احزاب شناسنامه‌دار وجود ندارد اما تا ۱۴ آذر باید شرایط خود را با قانون جدید تطبیق دهند.

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم به نقل از خانه ملت، محمدامین رضازاده با اشاره به فعالیت احزاب و اقدامات وزارت کشور در این زمینه، گفت: در دولت یازدهم قانون جدید نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی اصلاح و تصویب شد، کمیسیون ماده 10 احزاب نیز بر اساس قانون جدید تشکیل و فعال شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر پاسخ به همه گروه‌ها یا احزاب سیاسی که به این وزارتخانه مراجعه کردند، تصریح کرد: احزاب از گرایش‌های سیاسی مختلف متقاضی بوده و وزارت کشور بدون لحاظ گرایش سیاسی به ارائه مجوز احزاب پرداخته است.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور افزود: سیاست دولت یازدهم اعتدال و مشی اعتدالی بوده لذا نشاط سیاسی توام با آرامش را پیگیری کرده است. از سوی دیگر خانه احزاب پس از 12 سال فعالیت خود را آغاز و در ابتدای دولت یازدهم در حضور وزیر کشور و احزاب متعدد در وزارت کشور حدود 60 جلسه تشکیل داد.

رضازاده با بیان اینکه وزیر کشور با معاون سیاسی وقت دولت یازدهم موجبات احیا خانه احزاب را تعبیه کردند، یادآور شد: ساختار خانه احزاب تغییر کرد، از این رو بر اساس اقتضا جامعه و مشی دولت گروه‌های مختلف سیاسی اعم از اصولگرا، اصلاح طلب و مستقل هر کدام برای یک سال ریاست خانه احزاب را عهده دار می‌شوند و بقیه گرایش‌ها در کنار آنها به فعالیت می‌پردازند.

وی با بیان اینکه هر سه جریان مذکور در مدیریت خانه احزاب نقش دارند، گفت: سال نخست با قرعه‌کشی آقای غفوری فرد نماینده جریان اصولگرا، سال دوم آقای حشمتیان نماینده گروه مستقلین و در سال کنونی به عنوان سال سوم آقای کمالی از اصلاح طلبان رئیس خانه احزاب را عهده دارد.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور با اشاره به آرامش و احترام به احزاب و فعالیت آرام آنها در کنار یکدیگر در خانه احزاب، افزود: این گروه‌ها در انتخابات کاندیدای خود را حمایت و فضای نشاط سیاسی و رقابتی را ایجاد کردند، خوشبختانه قهری هم از سوی جریانات سیاسی در ایام انتخابات پیش نیامد لذا انتخابات گذشته شورای شهر و ریاست جمهوری پر شور و ناشی از فضاتی سیاسی سالم برگزار شد.

رضازاده اضافه کرد: اساساً هیچ مانعی برای فعالیت احزاب شناسنامه دار وجود ندارد مگر آنکه گروه‌هایی خارج از روال کاری و بدون مجوز فعالیت داشته باشند، در حقیقت تاکنون 248 حزب مجوز دریافت کردند که مشکلی برای فعالیت ندارند.

وی با یادآوری انتقادات مطرح پیرامون فعالیت سیاسی احزاب، گفت: همه احزاب رسمی با هدف فعالیت سیاسی، کسب قدرت، نقد قدرت و مشارکت در قدرت ایجاد شدند، هرچند برخی احزاب ضعیف‌تر هستند. با این حال قانون جدید یک سال فرصت داده تا احزاب خود را با این قانون تطبیق دهند.

مدیرکل دفتر امور سیاسی وزارت کشور با یادآوری اینکه 14 آذر ماه آخرین مهلت تطبیق احزاب با قانون جدید است، تصریح کرد: قانون جدید سبب تقویت احزاب شده و فرصت حیات از احزاب ضعیف، پر حاشیه و مسئله دار گرفته خواهد شد. در حقیقت بر اساس قانون جدید احزاب باید تعداد اعضای ملی و استانی خود را مشخص کرده تا بتواند به فعالیت خود ادامه دهد.

رضا‌زاده در مورد فعالیت مقطعی احزاب، گفت: انتخابات بهار احزاب است اما نه به این معنا که در دیگر زمان‌ها امکان فعالیت ندارند، احزاب در ایام غیر انتخاباتی به بازسازی، آموزش و جذب نیرو می‌پردازند و نباید تصور شود که در زمان‌های مختلف فعال نیستند یا به شکل مقطعی فعالیت می‌کنند. در واقع احزاب تنها در ایام انتخابات نمود بیرونی پیدا می‌کنند.

انتهای پیام/

R1373/P1360/S1,10,13/CT12 موضوعات مرتبط وزارت کشور احزاب اصولگرا احزاب اصلاح طلب خانه احزاب ایران

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۰۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: همدلی و همراهی شوراها در کنار اختلاف نظرها، موجب امیدواری مردم و رفع مشکلات آن‌ها می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، سید محمدرضا طالبی امروز _نهم اردیبهشت_در مراسم روز شوراها در شهرستان خوسف با بیان اینکه موضوع مشورت و شورا از جایگاه بسیار ارزنده‌ای در اسلام برخوردار است، اظهار کرد: از آیات و روایات، قانون اساسی و فرمان امام راحل و نقشی که شوراها به خوبی در سطوح مختلف روستا، بخش، شهر و استان ایفا می‌کنند می‌توان به جایگاه این نهاد پی برد.

وی با بیان اینکه در قرآن سوره‌ای تحت عنوان شوری داریم، افزود: در آیه ۳۸ سوره شوری، مشورت و شورا را هم‌زمان در کنار دعوت بندگان به اسلام داریم و در ادامه آیه مشورت و شورا در کنار اقامه نماز و انفاق آمده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با ذکر این نکته که قانون اساسی ما برگرفته از آیات و روایات و شرع مقدس است، یادآور شد: اصل ۱۰۰ قانون اساسی بر این موضوع تأکید دارد که شوراها به منظور پیشبرد امورات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در روستا، بخش، شهر و استان شکل بگیرد تا مددکار مردم در پیگیری مشکلات باشند.

طالبی با اشاره به فرمان حضرت امام خمینی (ره) در نهم اردیبهشت سال ۱۳۵۸ مبنی بر تشکیل شوراها گفت: رهبر معظم انقلاب هم در راستای زنجیره دولت‌سازی، از شوراها نام می‌برند و شوراها را مکملی برای ساختن دولت اسلامی برای رفع مشکلات مردم و حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان معرفی می‌کنند.

وی با بیان اینکه ما انتخابات‌های زیادی از جمله ریاست جمهوری، خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا را داریم، افزود: برخلاف تبلیغات مسموم دشمن که می‌خواهند نظام ما را در دنیا استبدادی قلمداد کنند، ما به‌طور میانگین هر سال یک انتخابات مهم داریم که نشان از مردم سالاری دینی در نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی به روحیه جهادی مسئولان در پاسخگویی به مردم اشاره کرد و گفت: مسئولان باید به‌صورت شبانه‌روزی پاسخگوی مردم باشند و محور عمل ما هم قانون باشد.

طالبی با بیان اینکه برخی قانون شکنان قانون را زیر پا می‌گذارند، افزود: قانون باید به نفع مردم تفسیر شود نه اینکه آن را زیر پا بگذاریم، بارها بر این موضوع در شورای اداری تأکید شده لذا مسئولان باید به آن اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

معاون استاندار خراسان جنوبی بر همراهی اعضای شوراهای اسلامی تأکید کرد و گفت: شوراها برای اینکه عملکرد بهتری داشته باشند و موجب امیدواری مردم شود باید همدل و همراه باشند، اختلاف نظرها طبیعی است اما نباید به بطن جامعه کشیده شود.

وی با بیان اینکه مسائل سیاسی و جناحی و یا حزبی نباید در امورات کاری شوراها و رفع مشکلات مردم تأثیر بگذارد، افزود: اعتبارات دولتی شوراها بسیار محدود است اما تهیه درآمد از هر طریقی درست نیست.

طالبی گریزی به انتخابات پیش رو در خراسان جنوبی زد و گفت: در مرحله اول انتخابات مجلس، اعضا به خوبی عمل کردند و ما تخلف خاصی را مشاهده نکردیم، در مرحله دوم هم همین انتظار است.

وی به چهار اصل مشارکت، سلامت، رقابت و امنیت انتخابات اشاره کرد و گفت: اظهار نظر بر له یا علیه هر کاندیدایی درست نیست و طبق ماده قانونی انتخابات، شوراهای اسلامی هم همانند سایر مسئولان نباید از کاندیدی طرفداری و یا دست به تخریب کاندیدی بزنند.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در ۲ سال گذشته گفت: اقدامات بزرگی در منطقه، استان و کشور انجام شده و وظیفه ما بررسی و حل مشکلات مردم است، در حوزه تصمیم‌گیری اجرایی در استان همیشه بر توزیع عدالت و نظارت بر آن تأکید شده است.

طالبی گفت: به شهرستان خوسف توجه خوبی شده اما در جاهایی که نارسایی و کمبود بیشتر است باید ویژه توجه کرد و با اولویت بندی، مسائل و مشکلات را رفع کرد.

کد خبر 748882

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • دکمه تصویب قانون عفاف و حجاب زیر دست کیست؟!
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • همایش عقیدتی سیاسی سپاه روح‌الله استان مرکزی
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم