Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از اجرایی شدن طرح «مشارکت اجتماعی دانش‌آموزان در کاهش آسیب‌های اجتماعی» با همکاری بهزیستی و دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از ایسنا،  بهمن صدیق  با بیان اینکه این طرح سال گذشته به شکل آزمایشی در ۱۰۰۰ کلاس درس در سطح کشور مورد مطالعه قرار گرفت گفت: دستاوردهای این پروژه باعث تبدیل آن به تفاهم نامه‌ای بین وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی شد و امسال در ۲۰۰۰ کلاس درس در کشور و نزدیک به ۶۰ کلاس در هر استان به اجرا در خواهد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه نزدیک به ۳۰ معلم به عنوان تسهیل گر در این طرح آموزش دیده اند اظهار کرد: یکی از شیوه های این طرح «اجتماع محوری» است و دانش آموزان پایه هشتم در این پروژه همکاری خواهند کرد. این شیوه یکی از «طرح های توسعه‌ای» است که با شکل دهی گروه‌های اجتماعی از همگنان یا کسانیکه نقاط مشترکی دارند، آغاز به کار می‌کند.   در این دوره کودکان ۱۳ جلسه توسط تسهیلگران دانش‌آموخته و طی یک فرایند مشارکتی آموزش می بینند.

معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به اعتبارات اختصاص یافته به این طرح تصریح کرد: ۶۷ درصد هزینه های این طرح توسط سازمان بهزیستی و ۳۳ درصد آن توسط وزارت آموزش و پرورش پرداخت می شود. یعنی برای  هر کلاس یک میلیون تومان اعتبار پیش بینی شده تا آن را دستمایه اولیه پروژه‌هایشان قرار دهند همچنین بخشی از این مبلغ، هزینه آموزش تسهیل‌گر شده است.

صدیق با بیان اینکه در آموزش مشارکتی دانش‌آموزان تلاش می کنند آسیب هایی که خودشان و محیط به آن مبتلا هستند را با یکدیگر تجزیه و تحلیل و ارزیابی کنند تصریح کرد: آنها ابتدا مسائل و معضلات احتمالی را شناسایی و دسته بندی می کنند و سپس با اولویت‌بندی آنها شروع به ریشه یابی مسائل، طی کارگروهی می‌کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: دانش‌آموزان طی یک کار گروهی عوامل محافظت کننده ای که از آن مساله صیانت کرده و می‌تواند جلوی بروز و شیوع آن را بگیرد را می‌یابند و در نهایت با تعیین هدف گروهی مشترک، با تقسیم کار و برنامه زمان بندی معین، فعالیتشان را آغاز می‌کنند. این طرح یک برنامه چند وجهی است؛ یعنی هم با فناوری پیشگیرانه ساخته شده و هم در صدد رسیدگی به معضلات با برخوردی روشمند و اجرایی است.

معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی کشور با تاکید بر اهمیت درنظر گرفتن سازوکار مناسب برای رشد اجتماعی و جامعه پذیری نوجوانان ادامه داد: نوجوانی مرحله گذار مهمی است. در حال حاضر فضای مجازی، کیفیت تعاملات اجتماعی را به شدت نازل کرده است.   این فضا باعث شده رشد اجتماعی نوجوانان با اختلال رو به رو شود. به همین دلیل نیازمند بستری هستیم که نوجوانان بتواند به خودباوری و رشد اجتماعی برسند. برای مثال کمتر خود محور باشند، کار تیمی انجام دهند و احساس نکنند موجودات رها شده‌ای در جامعه هستند بلکه باید ترغیب شوند از ابتکارات و خلاقیت‌هایشان برای افزایش سلامت اجتماعی استفاده کنند

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۳۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت های مردمی در اجرای طرح نماد بکارگیری شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اعلایی در جلسه شورای آموزش و پرورش استان قزوین اظهار داشت: همه مدیران استان باید در ایام هفته معلم برای قدردانی از زحمات این قشر زحمتکش در مدارس و جمع معلمان حضور پیدا کنند و تقسیم بندی لازم در این زمینه هر چه سریعتر صورت گیرد.

وی افزود: معاونین استاندار به همراه رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان هم در روز معلم در یکی از شهرستان ها حضور پیدا کنند و از خدمات معلمان سراسر استان تجلیل کنند.

اعلایی اضافه کرد: زحمات و خدمات جامعه تعلیم و تربیت استان قزوین بسیار مطلوب ارزیابی می شود و اقدامات خوب مدیران و دست اندکاران این حوزه مورد تایید دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم قرار گرفت و ایشان این حجم از همدلی و همگرایی در حوزه موضوعات فرهنگی را قابل تقدیر بیان کردند.

استاندار قزوین اضافه کرد: طرح نماد جزو طرح های خوب در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی است و باید برای اجرای هرچه بهتر آن از ظرفیت های مردمی بیشتر استفاده شود و در این مسیر حتی می توان از ظرفیت دانشجویانی که علاقمندی و توانایی لازم را دارند هم استفاده کرد.

نماینده عالی دولت در استان اظهار داشت: جریان های مردمی باید در حوزه صیانت از دانش آموزان به کارگیری شود و آموزش و پرورش باید با نگاهی باز از ظرفیت مساجد و مجموعه های فرهنگی استفاده کند تا بدین وسیله شاهد کاهش آسیب های اجتماعی در بین دانش آموزان باشیم.

وی با بیان اینکه باید با همگرایی و هم افزایی مشکلات را کاهش داد، افزود: انجمن اولیا و مربیان می تواند با شکل جدیدی فعالیت کند و علاوه بر حوزه های ماموریتی خود در حوزه های تربیتی هم خدمت رسانی کند.

اعلایی گفت: جا دارد در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی در بین دانش آموزان انجمن های مختلفی تاسیس شوند تا با حمایت دولت و با دلسوزی بیشتر برخی از مشکلات را کاهش دهند.

استاندار قزوین اضافه کرد: برگزاری اردو در افزایش روحیه و نشاط دانش آموزان بسیار موثر است و باید در این زمینه یک کار ویژه در استان صورت گیرد، البته استان همچنان منتظر نگاه مثبت وزارت آموزش و پرورش در موضوع اردوگاه یانس آباد است که امیدواریم هرچه سریعتر محقق شود و بتوانیم این مجموعه را به یک مجموعه اردویی فاخر در سطح کشور تبدیل کنیم.

کد خبر 6090298

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی ۳۶۰۰ دانش‌آموز مازندرانی از طرح سراد
  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • تاکید استاندار بر پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزی
  • ظرفیت های مردمی در اجرای طرح نماد بکارگیری شود
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند