Web Analytics Made Easy - Statcounter

حامد رهنما مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری «سپهر سوره هنر» معتقد است یکی از موضوعاتی که این روزها در عرصه هنر فراموش شده است، برپایی محفل های هنری هنرمندان است که حوزه هنری آن را دنبال می کند.

حامد رهنما مدیر عامل موسسه فرهنگی هنری «سپهر سوره هنر» که برگزاری یازدهمین «سوگواره هنر عاشورایی» را به عهده دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره فعالیت این موسسه در حوزه هنری گفت: پیش از این در حوزه هنری مرکزی با نام مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری وجود داشت که به مدت ۸ سال فعالیت می کرد و همه جشنواره های حوزه را از نظر اجرا و مدیریت به عهده داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از یک سال پیش تیم اجرایی به کلی تغییر کرد و عنوان مرکز نیز «سپهر سوره هنر» شد.

وی ادامه داد: دوستان در دوره های قبل نیز فعال بودند. در حال حاضر ما ۱۴ برنامه را در تقویم سالیانه به صورت ثابت داریم که از فروردین تا اسفند برگزار می کنیم که یکی از آنها «سوگواره هنر عاشورایی» است و در هر ماه نیز ۵ محفل ثابت داریم که یکی از آنها «محفل هنرهای تجسمی» است. هر ماه ما در یکی از حوزه های هنرهای تجسمی با مشورت مدیر مرکز تجسمی محفلی را برگزار می کنیم و استادان آن حوزه و شاگردانش را دعوت می کنیم.

مدیرعامل موسسه «سپهر سوره هنر» بیان کرد: ما در حوزه هنری معتقد هستیم یکی از مهمترین نکاتی که امروز در حوزه هنر فراموش شده است، همین دورهمی ها و گفتگوهای صمیمانه است. در این دورهمی ها هم دید و بازدید وجود دارد و هم آموزش و هم اینکه افراد آثار جدید یکدیگر را مشاهده می کنند. ضمن اینکه می تواند همین صحبت ها در محافل راهنمای ما در برگزاری جشنواره ها و سوگواره ها باشد.

رهنما ادامه داد: ما در همین محافل بود که ورک شاپی در برج میلاد و یا ورک شاپی در حوزه تصویرگری در حوزه هنری با حضور ۱۰۰ نفر از برگزیدگان دوره های قبلی این سوگواره برگزار کردیم و آنها اعلام کردند از ما انتظار دارند در طول سال چنین ورک شاپ هایی را مدام برگزار کنیم. در حال حاضر از ۱۰۵ اثری که به سوگواره هنر عاشورایی رسیده است، آثار هنرمندان غیر تهرانی راه یافته به مرحله نمایشگاهی ۴۰ اثر است. ما نمی توانیم این هنرمندان را تا فراخوان سال آینده رها کنیم. وظیفه ما کمک به رشد این هنرمندان است چرا که هم بودجه اش را داریم و هم امکاناتش را.

وی در توضیح این موضوع که انتظار ندارند از هر محفل به طور مشخص یک خروجی خاصی بیرون بیاید، اظهار کرد: ما شعاری فکر نمی کنیم و نمی خواهیم بگوییم مثلا از هر محفل ما باید ۱۰ اثر خروجی بیرون بیاید، این محفل ها یک فعالیت مستمر است. اگر حرکت درست باشد، خروجی اش هم دیده می شود به طور مثال در دوره هفتم جشنواره فیلم های ۱۰۰ ثانیه ای که آن زمان هم ما در حوزه فعال بودیم، کارگردان جوانی به نام محمدرضا خردمندان با فیلم «پدر» حضور داشت و اثرش مورد تقدیر هم قرار گرفت. همان فرد در جشنواره سال گذشته فجر فیلم بلند و تحسین شده «بیست و یک روز بعد» را ساخت. در واقع ما نباید به رویدادها اینگونه نگاه کنیم که خروجی یک ماه بعد آن چه می شود. این یک پروسه طولانی مدت است.

رهنما همچنین بیان کرد: یک زمانی خروجی های حوزه هنری افراد مشخص بودند چون سازمان های جدی هنری وجود نداشت و حوزه هنری یکی از جدی ترین ها بود اما در حال حاضر خوشبختانه وزارتخانه و مراکز دولتی و نیمه دولتی و خصوصی وجود دارند و هنرمندها را نمی توان خروجی یک نهاد و بخش دانست. حوزه اما در این سال ها یک قاعده مشخص داشته است و آن کشف استعدادها و نمایش آن استعداد در جشنواره ها و گالری ها و زیرساخت هایی که دارد، است تا باعث رشد هنرمندان شود.

وی با بیان اینکه حوزه هنری در این راستا گام بر می دارد که جزایر مختلف خود را با هم هماهنگ کند، گفت: به طور مثال ما در حوزه داستان یک خروجی مشخصی داریم که توسط سوره مهر چاپ می شود. ما امسال گفتیم هر کس از روی این داستان ها نمایشی کار کند در اولویت اجرا قرار می گیرد یا اگر بر مبنای آن تصویرگری صورت بگیرد در اولویت نمایش است.

مدیرعامل «سپهر سوره مهر» درباره یازدهمین «سوگواره هنر عاشورایی» و رشد کمی و کیفی آن نسبت به دوره های قبل بیان کرد: ما مولفه هایی برای نشان دادن این رشد داریم به طور مثال امسال ۱۲۰۰ اثر برای ما ارسال شده است که بیشتر از دوره دهم بوده است، از نظر کیفی هم شخصا با داوران این دوره صحبت کرده ام. آنها هر کدام یا آثار دوره قبل را در نمایشگاه دیده اند و یا داوران دوره قبل بودند، به جز رشته پوستر که هنوز صحبتی با دوستان نداشتم همگی اذعان کردند این دوره آثار کیفی تری را شاهد هستیم. ضمن اینکه یک مشخصه کیفی دیگر این است که ما امسال آثار منتخب سوگواره را در ۱۵ نقطه در تهران و ایران به نمایش می گذاریم. این ویژگی متمایز کننده این دوره سوگواره هنر عاشورایی خواهد بود.

وی درباره آیین تجلیل از کاظم چلیپا در آیین افتتاح نمایشگاه و اختتامیه جشنواره و معرفی برگزیدگان که ۲۲ آبان برپا می شود، نیز گفت: ما در هر جشنواره برای هر مورد تجلیل با مرکز تخصصی آن مکاتبه می کنیم. امسال نیز با آقای شجاعی طباطبایی مشورت کردیم و همچنین با آقای مومنی شریف رییس حوزه هنری مشورت انجام دادیم و لیستی داشتیم که اولویت بندی شد. 

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۳۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی دوازدهمین دوره المپیاد «آماده دادرس» در فارس

ایسنا/فارس معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش فارس گفت: دوازدهمین دوره استانی المپیاد «آماده دادرس» با رقابت یک‌هزار و ۲۰۰ دانش آموز استان فارس در دو بخش دختران و پسران در دو روز متوالی به میزبانی ۴ قطب برگزار می‌شود.

سیدکاظم حسینی امروز، ۸ اردیبهشت در حاشیه برگزاری دوازدهمین دوره استانی المپیاد «آماده دادرس» در شیراز گفت: هدف از اجرای این طرح دستیابی به شعار هر دانش‌آموز یک امدادگر است.

وی افزود: این مسابقات به منظور ارتقای سطح آمادگی امدادی دانش‌آموزان در مواجهه با حوادث و بلایای طبیعی در روزهای سخت و با همکاری هلال احمر برگزار می‌شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش فارس افزود: در این مسابقات، دانش‌آموزان از شهرستان‌های قطب مربوطه پس از شرکت در آزمون کتبی، در آزمون‌های عملی شامل احیای قلبی-ریوی، ارزیابی، پانسمان و بانداژ، شکستگی و آتل‌بندی، اطفاء حریق، اسکان اضطراری، حمل مصدوم، پناهگیری و خروج ایمن به رقابت می‌پردازند.

حسینی با اشاره به اینکه این مسابقات نوعی تربیت دانش‌آموزان برای خودامدادی - دگرامدادی و فعالیت اجتماعی است، بیان کرد: تیم‌های برتر دختران و پسران به مسابقات کشوری المپیاد آماده دادرس اعزام می‌شوند.

وی گفت: طرح ملی دانش‌آموز آماده در روزهای سخت که به اختصار دادرس نامیده می‌شود یکی از طرح‌های آموزش ـ مهارتی هلال احمر است که ویژه دانش‌آموزان پایه‌های هفتم تا نهم برگزار می‌شود.

رئیس اداره تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش فارس نیز گفت: به دلیل پهناور بودن استان و تسهیل شرایط حضور دانش‌آموزان در المپیاد آماده که میدانی برای رقابت سالم تیم‌های دادرس دانش‌آموزی است، محل برگزاری این المپیاد در چهار قطب شمال، جنوب، شرق و غرب در نظر گرفته شد که با تقسیم‌بندی مناطق همجوار هر قطب، دانش‌آموزان و تیم‌های برتر هر منطقه به همراه سرپرست خود در این رقابت حضور یافتند.

فاطمه قاسمی افزود: دانش‌آموزان پس از گذراندن آموزش‌های طرح ملی دادرس در طول سال تحصیلی و پس از رقابت در مرحله منطقه‌ای هم اکنون، در قطب شمال به میزبانی مرودشت، قطب جنوب به میزبانی لارستان ، قطب شرق به میزبانی استهبان و قطب غرب به میزبانی سپیدان به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.

وی  گفت: این دوره از مسابقات از اول اردیبهشت ماه شروع و تا بیستم ادامه می‌یابد و در هر قطب یک روز به حضور دختران و یک روز به پسران اختصاص یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • برپایی دوازدهمین دوره المپیاد «آماده دادرس» در فارس
  • برپایی جشنواره بیتا در یزد
  • برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ایران و کشور‌های جهان
  • برگزاری محفل شعر ارادت رضوی در هویزه
  • اولین محفل شعر ارادت رضوی در هویزه برگزار شد
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • پایان تورنمنت زیر ۱۲ سال فوتبال تهران برای شناسایی استعدادها
  • برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ۴۵ کشور
  • برپایی ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در مشهد و کلات برای دور دوم انتخابات