Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان گفت: امسال ۱۵ هزار و ۷۲۷ نسخه کتاب با عنوان منابع بومی و منابع اهل سنت با موضوعیت کُردی به کتابخانه‌های استان اضافه شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اسماعیل احمدی پیش‌از ظهر امروز در نشست تخصصی کتاب‌خوان و آیین رونمایی از کتاب که در اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد علامه طباطبایی اظهار داشت: در نشست تخصصی کتاب‌خوان، امسال نقش اصحاب رسانه در برگزاری و مدیریت برنامه‌ها بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی شعار امسال کتب خوانی را آینده روشن با خانواده کتاب خوان عنوان کرد و گفت: بردن کتاب به متن زندگی ضامن روشنایی آینده جامعه خواهد بود و قطعاً این آرمان دست‌یافتنی است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با بیان اینکه مقوله فرهنگ در اقتصاد و سبک زندگی، تعاملات اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی به‌عنوان عامل موثر و پیش برنده‌تر حرکت می‌کند، تصریح کرد: باید اصحاب رسانه در این راستا کمک کنند تا جامعه به‌صورت عام اهتمام جدی داشته باشند و آینده را با مقوله کتاب رقم بزنیم.

وی با تاکید بر ضرورت نقش محوریت کتاب در سبک زندگی گفت: شعار سال نشست کتاب‌خوان «راهبردی و کاربردی» بوده و در مقوله فرهنگ مطمئن‌تر و مقول‌تر از کتاب وجود ندارد و نهاد کتابخانه‌های استان منابع اطلاعاتی خانواده‌ها را رشد می‌دهد.

احمدی افزود: امسال 15 هزار و 727 نسخه کتاب با عنوان منابع بومی و منابع اهل سنت با موضوعیت کُردی به کتابخانه‌های استان اضافه شده است.

وی اظهار کرد: خوشبختانه در کتابخانه‌های استان حیث منابع بومی در بادی امن قرار دارد و مراجعه‌کننده با چالش مواجه نخواهد بود و نسبت به تهیه منابع بومی هیچ مشکلی نداریم و روند تهیه منابع به‌روش خوب و ارزشمندی تبدیل شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان با بیان اینکه 85 باب کتابخانه به مردم استان خدمت‌رسانی می‌کنند، گفت: از این تعداد 50 کتابخانه نهادی و 35 باب از کتابخانه‌ها نیز مشارکتی است و در شش ماهه نخست امسال نیز 198 هزار و 204 مورد ثبت امانت و 13 هزار و 900 مورد امانت موقت داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه تعمیق دانش عمومی و سواد رسانه‌ای اهمیت ویژه‌ای دارد و هدف ما تولید دانش و علم است، گفت: در استان کردستان 35 هزار و 550 نفر عضو کتابخانه‌های استان هستند.

انتهای پیام/

R7848/P1336/S6,66/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۸۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، احتمال می‌رود مواد شیمیایی که برای ایجاد رنگ در جلدهای سبز زمردی کتاب‌های قرن نوزدهمی استفاده شده‌اند، حاوی مواد سمی باشد و کتابخانه ملی فرانسه با شناسایی این کتاب‌ها، آن‌ها را قرنطینه کرده است.

به این منظور کتابخانه ملی فرانسه ۴ عنوان کتاب قرن نوزدهمی را که تصور می‌شود روی جلد سبز زمردی آنها با آرسنیک پوشانده شده باشد، از قفسه‌های خود حذف کرد.

این کتابخانه روز پنجشنبه خبر داد دست زدن به این کتاب‌ها که چاپ بریتانیا هستند، احتمالاً فقط آسیب جزیی ایجاد می‌کند؛ اما برای بررسی بیشتر از رده کتاب‌های در دسترس خارج می‌شوند. متصدیان کتابخانه گفته‌اند این آثار را در قرنطینه قرار داده‌اند تا در یک آزمایشگاه خارجی تجزیه و تحلیل شوند و میزان آرسنیک موجود در هر جلد تعیین شود.

مؤسسه پاریس پس از اینکه محققان آمریکایی دریافتند ناشران در دوره ویکتوریا از آرسنیک برای رنگ‌آمیزی صحافی‌های کتاب استفاده می‌کردند، نسخه‌های دربردارنده آن‌ها را شناسایی کرد. رنگدانه‌های سبز حاوی آرسنیک به نام یک شیمیدان آلمانی‌الاصل با عنوان سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شِل نامیده می‌شدند.

محققان دانشگاه دلاوِر از سال ۲۰۱۹ با آزمایش صدها جلد کتاب برای تعیین میزان فلزات سنگین به کار رفته در آن‌ها، فهرستی از کتاب‌های بالقوه خطرناک را تهیه کرده‌اند.

کتابخانه ملی فرانسوی در بیش از ۱۶ میلیون عنوان خود، ۴ نسخه از کتاب‌های موجود در این فهرست را یافت که شامل ۲ جلد از «تصنیف‌های ایرلند» اثر ادوارد هیز که در سال ۱۸۵۵ منتشر شد، یک گلچین دو زبانه از شعر رومانیایی توسط هنری استنلی در سال ۱۸۵۶ و کتاب «انجمن سلطنتی باغبانی ۶۳-۱۸۶۲» است.

کتابخانه ملی فرانسه اعلام کرد که دیگر کتاب‌های دارای جلد سبز را که در فهرست پروژه کتاب سمی جای ندارند نیز بررسی خواهد کرد.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آرسنیک و بیشتر استفاده از آب آشامیدنی و غذای آلوده، می‌تواند منجر به ایجاد زخم‌های پوستی و سرطان پوست شود. درباره کاربرد اشیای حاوی آرسنیک چیزی گفته نشده است.

برمبنای نتایج به دست آمده از «پروژه کتاب سمی» صحافی‌های سبزی که با آرسنیک پوشیده شده برای کتابداران، کتاب‌فروشان، گردآورندگان و محققان خطرات سلامتی ایجاد می‌کنند و باید در استفاده از آن‌ها جانب احتیاط را رعایت کرد.

کد خبر 6089030

دیگر خبرها

  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • نگهداری ۴۲هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی