Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه «گاردین» در گزارشی تحت عنوان «تشدید تنش در لبنان» در نتیجه جنگ میان عربستان و ایران اشاره می‌کند که استعفای حریری نخست‌وزیر لبنان تازه‌ترین شلیک گلوله در یک بحران منطقه‌ای است که در حال ایجاد تغییر در منطقه برای سال‌های پیش‌روست. آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین‌الملل- همزمان با استعفای سعد حریری نخست‌وزیر لبنان و تشدید تنش میان ایران و عربستان سعودی رسانه‌های مختلف خبری به چشم‌انداز این بحران و نقش‌آفرینی امریکا در آن پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
به گزارش آفتاب‌نیوز، روزنامه «گاردین» در گزارشی تحت عنوان «تشدید تنش در لبنان» در نتیجه جنگ میان عربستان و ایران اشاره می‌کند که استعفای حریری نخست‌وزیر لبنان تازه‌ترین شلیک گلوله در یک بحران منطقه‌ای است که در حال ایجاد تغییر در منطقه برای سال‌های پیش‌روست. 

گاردین می‌نویسد: «حسین خیرالدین» آرایشگری در حومه جنوبی بیروت می‌گوید «این یکی متفاوت است» این تنش می‌تواند توقف‌ناپذیر باشد. 
این روزنامه می‌نویسد: لبنان سال‌ها در آشفتگی به سر می‌برد و تجربه بزرگترین جنگ سال ۲۰۰۶ میلادی با اسرائیل را داشته داشته و اکنون در مرکز بحران منطقه‌ای قرار گرفته است با این حال، استعفای حریری یک استثنا بود. بازپس‌گیری کنترل کرکوک در شمال عراق توسط دولت آن کشور، گرسنگی جمعیت وسیعی در یمن که تحت بمباران جنگنده‌های سعودی قرار گرفته‌اند، پرتاب موشک به سوی ریاض و استعفای ناگهانی سعد حریری همه بخشی از یک بازی قدرتمند استراتژیک میان دو قدرت منطقه‌ای سنگین وزن هستند».
این روزنامه می‌افزاید: «تغییر رویکرد از ریاض آغاز شده است؛ جایی که دولتمردان تازه عزم آن را دارند تا عربستان سعودی را به طور کاملا متفاوتی از گذشته در داخل و خارج از آن کشور نشان دهند. محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به همراه پدرش در کنار امارات، ایران را تهدیدی علیه جهان عرب و سنی قلمداد می‌کنند. محمد بن زاید عالی‌ترین مقام اماراتی و شاهزاده بن سلمان هر دو معتقد به سخت‌گیری علیه ایران هستند. آنان معتقدند که نفوذ ایران بیش از اندازه در بغداد، غزه، دمشق و لبنان افزایش یافته و به یمن و منامه رسیده و می‌تواند به دبی و ابوظبی نیز امتداد یابد. یک دیپلمات اروپایی که بیش از ۲۰ سال در منطقه بوده می‌گوید که از دید عربستان سعودی با وقوع انقلاب اسلامی در ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی همه چیز تغییر کرد و مشکلات از آن زمان آغاز شد و آنان محبور به رفتارهای غیر‌عادی شدند. البته واقعیت آن است که پس از سال ۲۰۰۳ میلادی این دشمنی میان ایران و عربستان سعودی تشدید شد».
گاردین در ادامه می‌نویسد که این نزاع فراتر از صرف اختلاف میان شیعه و سنی است و بر سر قدرت سیاسی و نفوذ است به خصوص پس از سقوط صدام چرا که صدام حامی سنی ها بود و اعراب سنی متحد بزرگ خود را از دست دادند و سعودی ها درصدد پر کردن این خلاء بوده اند. 
یک دیپلمات سعودی مدعی شده است که عربستان حق دارند نگران باشند چرا که ایران پس از سقوط صدام بر کل منطقه استیلا پیدا کرده است. این روزنامه می‌نویسد: «در حال حاضر ایران کنترل یک مسیر زمینی را از تهران به طرطوس در سوریه در ساحل مدیترانه در اختیار دارد و به به بنادر خلیج فارس نیز دسترسی دارد. این سبب تقویت عمق استراتژیک ایران شده است».
گاردین می‌نویسد به همین‌خاطر است که صبر سعودی‌ها لبریز شد و حریری را مجبور به استعفا کردند. از دید آنان با این کار موضع و رویه حزب‌الله تغییر خواهد کرد و بدون حضور حریری توان تشکیل دولتی تازه در لبنان وجود نخواهد داشت.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۹۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال توقف مذاکرات میان حماس و تل‌آویو در سایه تهدید علیه رفح

به گزارش خبرگزاری مهر، یک منبع در مقاومت فلسطین در گفتگو با شبکه المیادین تاکید کرد: در سایه تحولات اخیر مبنی بر تهدید تل آویو علیه شهر رفح و لشکرکشی جزئی یا کلی به این شهر، ممکن است جنبش حماس به سمت توقف مذاکرات جاری برای دستیابی به توافق با رژیم صهیونیستی حرکت کند.

وی در ادامه افزود: حماس بر این نکته تاکید دارد که تهدید حمله به رفح هرگز باعث نمی‌شود این جنبش در مسیر مذاکرات تحت فشار قرار گیرد.

در همین راستا یک منبع صهیونیست در گفتگو با روزنامه نیویورک تایمز تاکید کرد: ما به توافق نزدیک شده بودیم اما سخنان نتانیاهو مبنی بر حمله به رفح باعث شد حماس بر مواضع خود اصرار بورزد تا مانع ورود نظامیان به این شهر شود.

رسانه‌های صهیونیستی نیز گزارش دادند: طرف اسرائیلی بامداد امروز مصر را در جریان آغاز بیرون کردن غیرنظامیان از رفح قرار داده است.

پیش از این «محسن محمد صالح» مدیر مرکز مطالعات و پژوهش‌های الزیتونه در گزارشی به بررسی روند جنگ غزه طی ماه‌های اخیر پرداخته و نوشت که بیش از سه ماه است که اسرائیل تهدید به حمله زمینی به رفح می‌کند، ولی همچنان در انجام این طرح مردد است. این تردید به علت عدم تمایل تل‌آویو به حمله نیست، بلکه نگرانی واقعی این رژیم از شکستی است که در نتیجه این حمله دامن آن را می‌گیرد. در همین رابطه آمریکا و دیگر متحدان تل‌آویو نیز نسبت به عواقب تلخ و دردناک این حمله به رژیم صهیونیستی هشدار داده‌اند.

کد خبر 6098023

دیگر خبرها

  • آمریکا لبنان را تهدید کرد: یا موافقت با ساخت برج‌های مراقبت یا توقف حمایت‌ها از ارتش
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • احتمال توقف مذاکرات میان حماس و تل‌آویو در سایه تهدید علیه رفح
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند