Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش واحد خبر پنجمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی rinotex2017، دکتر علی جهانگیری در مراسم افتتاح پنجمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی، اظهار کرد: این نمایشگاه در ۲۱ زون تخصصی آغاز به‌کار کرده و  ۲۸ رویداد نیز همزمان با این نمایشگاه با مدیریت مجموعه‌های مختلف برگزار می‌شود.

وی با بیان این‌که هدف جشنواره‌ی رینوتکس نشان دادن دستاوردهای علمی به مردم نیست، بیان کرد: این نمایشگاه عرصه‌ی تعامل عرضه و تقاضای فناوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهانگیری خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۵ مجموعه از استان‌های مختلف - که متقاضی فناوری بودند- از نمایشگاه بازدید کردند و امسال نیز از چندین مجموعه‌ی ملی همچون جهاد دانشگاهی، ستاد آب و خاک کشور، ستاد نانو کشور، وزارت نفت، وزارت دفاع و ... دعوت شده تا با حضور در نمایشگاه نواوری و فناوری ربع رشیدی حضور یافته و اهداف خود را دنبال کنند.

جهانگیری خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم که در ادامه‌ی مسیر، نمایشگاه ربع رشیدی را به مرکز تجارت فناوری تبدیل کنیم؛ به‌طوری که عرضه کننده و متقاضی فناوری در این نمایشگاه ثبت نام کرده و از پتانسیل ایجاد شده جهت پیگیری اهدافشان استفاده کنند.

مدیر منطقه ویژه  علم و فناوری ربع رشیدی با اشاره به روند آماده‌سازی این نمایشگاه، گفت: به منطور برگزاری این رویداد مهم، هم‌افزایی و شبکه‌سازی را در پیش گرفتیم؛ به‌طوری که هر کدام از 21 زون تخصصی نمایشگاه همچون نمایشگاه جداگانه‌ای است که چندین مدیرکل، مدیرعامل، معاون دانشگاه و .... برای شکل‌گیری هر کدام از این زون‌ها همکاری کردند.

وی با بیان‌ این‌که منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی مدل جدید همکاری اقتصاد مقاومتی  است، بیان کرد: دنبال بودجه نفت نیستیم و یک هدف مشترک را با همکاری مجموعه‌های مختلف پیگیری می‌کنیم.

جهانگیری با اشاره به پتانسیل بالای آذربایجان شرقی در بخش علمی و فناوری، اظهار کرد: ۷۰ درصد طرح‌های نمایشگاه ربع رشیدی متعلق به دانشگاه‌های استان است که این موصوع نشانگر پتانسیل بالای استان در بخش فناوری بوده و باید این ظرفیت مدیریت شود.

وی با اشاره به تسهیل قوانین مهاجرت در آمریکا در سال ۱۹۶۲، گفت: در ادامه، کشورهایی نظیر کره و تایوان نیز این هدف را برای جذب فارع التحصیلان دیگر کشورها دنبال کردند و اکنون در جغرافیای اقتصادی جهان ارتباط مستقیمی بین تعداد فناوران و ارزش افزوده‌ وجود دارد؛ ما نیز به دنبال ایجاد چنین شرایطی در تبریز و کشور هستیم.

جهانگیری با بیان این‌که رشد بذر اقتصاد دانش بنیان شرایط خاص می‌خواهد، اظهار کرد: به منظور ایجاد اکوسیستم ویژه‌ی رشد بذر اقتصاد دانش بنیان، تمامی عوامل مورد نیاز را در قالب این نمایشگاه دور هم جمع کنیم.

وی با بیان این‌که فناوری در بستر بنگاه اقتصادی نتیجه می‌دهد، ادامه داد: بدون وجود بخش خصوصی، فناوری بی‌ثمر است. معتقدم دانشگا‌ه‌ها باید عرضه کننده‌ی فناوری باشند و صنعت‌گران و بخش خصوصی نیز وارد کار شده و با تجاری‌سازی این فناوری ارزش افزوده به‌وجود آورند.

 جهانگیری، با بیان این‌که منطقه ویژه ربع رشیدی بسترساز تعامل و همکاری فناوران با بخش خصوصی است، اظهار کرد: بدون حضور  بخش دولتی این بسترسازی ممکن نبود.

وی ادامه داد: انتظار داریم دوستان به این فعالیت موثر آذربایجان شرقی بها داده و با بخش‌نامه فعالیت‌ها را محدود نکنند.

وی مطرح کرد: نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی مصوبه‌ و بخش‌نامه دولتی نداشته و ریالی نیز از بودجه‌ی دولتی برای برگزاری این نمایشگاه استفاده نکرده‌ایم؛ بلکه از حمایت بخش خصوصی در برگزاری این نمایشگاه بهره گرفته‌ایم.

جهانگیری با بیان این‌که توانستیم الگویی موفق از همکاری بخش‌های مختلف نظیر فناوران، دانشگاه‌ها، بخش خصوصی و ... را مطرح کنیم، اظهار کرد: این موفقیت باید به عنوان الگوی موفق کشوری مطرح شود.

مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی خاطرنشان کرد: طبق ارزیابی پزوهشکده‌ی توسعه و برنامه‌ریزی جهاد دانشگاهی، سال گذشته ۱۰ الی ۱۲ درصد طرح‌ها موفق به فروش دانش فنی و یا راه‌اندازی کسب و کار جدید شدند که موفقیت بسیار خوبی است.

پنجمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی rinotex2017  از 20 تا 24  آبان ماه  از ساعت 14 تا  21 در محل نمایشگاه بین المللی تبریز برپا است.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۱۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم /در جلسه با نمایندگان و حدادعادل گفتم اجازه نمی دهم تولید ال ۹۰ را متوقف کنید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بخش‌هایی از گفتگوی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با روزنامه اعتماد، درباره شرایط تغییر ریل اقتصاد ایران را در ادامه می خوانید؛

دولت احمدی‌نژاد بنایی گذاشت که کشور از ریل توسعه خارج شد

اسحاق جهانگیری در خصوص پس رفت اقتصاد ایران در مقایسه با کشورهای عربستان و ترکیه گفت: دولت احمدی‌نژاد به نظرم بنایی گذاشت که کشور از ریل توسعه خارج شد. قطاری که در یک ریل خوبی پیش می‌رفت و نشان داده بودند که ۲۰ سال دیگر کجا هستیم و چه هستیم. تقریباً سال بعد این موقع پایان چشم‌انداز است و باید بگوییم که در ۲۰ سال به جای هشت درصد رشد مثلاً یک درصد رشد داشتیم. به جای اینکه قدرت اول منطقه باشیم آن موقع رقیب ما عربستان و ترکیه بود، وقتی شروع کردیم تقریباً با عربستان و ترکیه اقتصادهای شبیه هم داشتیم. یعنی حجمشان یک اندازه بود. الان ما یک دوم و یک سوم ترکیه و عربستان شده‌ایم.

در زمینه علم هم با وجود تاکید رهبر انقلاب در حال عقب افتادن هستیم

وی ادامه داد: الان متاسفانه امارات هم در حال جلو افتادن از ما است. متاسفانه کشورهای دیگر هم جلو می‌افتند. حتی در زمینه علم که رهبری شخصاً توسعه علم و تکنولوژی را دنبال می‌کردند ما در حال عقب افتادن هستیم. معنی این اتفاق تغییر سیاست‌ها است. در تغییر سیاست‌ها یک مورد از وزارت صنایع به شما بگویم. یکی خودرو بود. خودرو تقریبا کالایی است که مردم حساسیت زیادی در موردش دارند. من زمانی که وزیر صنایع شدم کمتر از ۲۰۰ هزار خودرو تولید می‌شد، مردم دو سال در نوبت دریافت خودرو بودند. از کیفیتش شکایت داشتند. از قیمت‌ها شکایت داشتند. از زمان معطلی که پول می‌دادند تا خودرو را دریافت کنند ناراحت بودند. حتی به اعتقاد من عزت مردم را می‌شکستند. مثلاً امروز که نوبت دریافت خودروی شما بود و می‌گفتید مثلاً پیکان مشکی به من بدهید می‌گفت همین رنگی که داریم را باید ببرید و شما مجبور بودید به وزیر یا نماینده مجلس دسترسی پیدا کنید که حالا ما دو سال در نوبت بودیم و بگویید همان رنگی که خودمان می‌خواهیم را به ما بدهند. من همان زمان از مردم ایران عذرخواهی کردم.

بعد از حذف پیکان طی پنج سال تولید خودرو را به یک میلیون دستگاه رساندیم

معاون اول حسن روحانی درباره ماجرای حذف تولید پیکان نیز گفت: سال ۷۹. من اول وزیر معادن فلزات بودم و بعد به صنایع رفتم. از مردم ایران عذرخواهی کردم و گفتم مردم من می‌دانم که شما اذیت می‌شوید. ولی من قول می‌دهم در دوران مسئولیت خودم این وضعیت را اصلاح کنم. هر کاری هم بکنم شفاف به شما می‌گویم. پایان پنج سال که دولت را به آقای احمدی‌نژاد تحویل دادیم، معتقدم در سال ۸۴ که تحویل می‌دادیم خودروسازی ایران از خودروسازی ترکیه و چین جلوتر بود. علتش این بود که در طی پنج سال به یک میلیون خودرو رسیدیم. خودروی پرتیراژی مثل پیکان که تقریباً ۶۰ درصد تولید خودرو در سال ۷۹ بود را از چرخه حذف کردیم گفتم بنده وزیر صنایع حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم از اینجا تا کرمان رانندگی کنم. چطور خودرویی را از نظر ایمنی تایید کنم که مردم زن و بچه‌شان را سوار کنند. استاندارد ایمنی و زیست محیطی‌اش نبود. استاندارد سوختش بسیار بالا بود. وزارت نفت با ما توافق کرد که مابه‌ازای حذف پیکان حتی یک یارانه کمک کند که حذف شود.

وی تصریح کرد: با حذف پیکان تولید خودرو به یک میلیون دستگاه رسید. خودروهای روز دنیا تولید شدند. ۱۸، ۱۹ خودروی اروپایی، کره و ژاپن خودروهای روز تولید می‌شد. زمینه صادرات خودروی ایران فراهم شد. قطعات خودروی ایران شروع به صادر شدن کرد. در سال ۸۲ به دوستان گفتم باید خودروسازی را بر یک مسیر مطمئن‌تری قرار بدهیم. راهی جز این نداریم که یک خودروساز معتبر دنیا بیاوریم که با خودروسازان ما یک خودروی مشترک را تولید کنند. به شش خودروساز معتبر دنیا پیشنهاد دادیم که با این شرایط و ظرفیتی که در ایران شکل گرفته، شما آمادگی دارید؟ از بین پاسخ‌هایی که دادند پاسخ شرکت رنو را دوستان ما پذیرفتند. برای اولین بار بود که یک شرکت معتبر خودروساز دنیا با خودروسازان ایران مشترک شد که یک خودرو با استاندارد روز اروپا با قیمت پیکان تولید کند. چون می‌خواستیم پیکان را حذف کنیم گفتیم قیمت خودروی جدید باید در حدی باشد که ضعیف‌ترین مردم کشور که می‌خواهند خرید کنند توانش را داشته باشند.

به نمایندگان مجلس گفتم، اجازه نمی‌دهم طرح تولید ال۹۰ با شرکت رنو را متوقف کنید، می‌خواهید استیضاحم کنید

جهانگیری درباره تولید خودرو ال ۹۰ نیز گفت: همان موقع مجلس هفتم شکل گرفته بود. دو طرح خارجی دولت آقای خاتمی را متوقف کرده بود و می‌خواستند این طرح را هم متوقف کنند. من در یک جلسه‌ای که آقای حداد عادل رئیس مجلس گذاشته بود و مخالفین این قرارداد نشسته بودند گفتم تا زمانی که من وزیر صنایع هستم این قرارداد می‌ماند. می‌توانید من را الان استیضاح و برکنار کنید و این حق مجلس است. اگر این قرارداد خلاف دارد می‌توانید به دادگاه بفرستید که من را محاکمه کنند. می‌توانید روش‌های دیگری پیدا کنید که حذف کنید. من آمادگی دارم که با هم گفت‌وگو کنیم. شما بگویید این بند قرارداد اشکال دارد دوستان ما دفاع کنند و اگر اشکال دارد درستش کنیم. قرارداد حذف نشود. رسیدیم به جایی که قرار بود خودرویی در ایران تولید کنیم با استاندارد روز اروپا، با قیمت پیکان در زنجیره فروش آن شرکت خارجی که در همه دنیا زنجیره فروش داشت، خودروی ایران به فروش رسانده شود.

وی با انتقاد از افزایش قیمت خودرو پراید نیز خاطرنشان کرد: یک سیاست موفق اینطوری را رسانده‌ایم به جایی که آن زمان خودرو پراید پنج میلیون تومان بود. امروز قیمت پراید ۳۵۰ میلیون شده است . یعنی ۳۵۰ میلیون می‌دهیم معلوم نیست که مردم بتوانند این خودرو را از کارخانه گیر بیاورند یا نه. قرار بود بعد از پیکان، تولید پراید را متوقف کنیم.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898915

دیگر خبرها

  • حضور همراه اول در بزرگترین نمایشگاه فناوری ترکیه
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • آغاز به کار بیستمین نمایشگاه کشاورزی در شیراز
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • افزایش دوبرابری قراردادهای تجاری ایران در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • معرفی دو زنجیره ارزش در غرفه استانداری خوزستان در نمایشگاه اکسپو
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم /در جلسه با نمایندگان و حدادعادل گفتم اجازه نمی دهم تولید ال ۹۰ را متوقف کنید