Web Analytics Made Easy - Statcounter

«بخواب مامان جان. بخواب تنها دلخوشیم. بخواب شیرین عسلم. منو ببخش. دیگه آرزویی ندارم. دیگه هیچی نمی‌خوام از خدا.دیگه بی حس شدم. دیگه تموم شدم. فقط منتظرم که زودتر بیام پیشت.همین.» انتشار این پیام در فضای مجازی توسط یکی از بازیگران ایرانی به مناسبت مرگ گربه‌اش کافی بود تا واکنش شدید کاربران و سایت‌های خبری را برانگیزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از استان مرکزی، فارغ از تمسخرها یا حمایت‌ها، این گزارش به دنبال چرایی وابستگی و نگهداری حیوانات در فضای خانه است، شاید چند سال پیش، دیدن کارتون‌هایی چون «گربه‌های اشرافی»؛ داستان پیرزنی ثروتمند که تمام میراثش را به گربه‌های خانگی‌اش می‌بخشید برای اکثر ما ایرانیان خنده‌دار بود اما امروز این سوغات غربی به لطف رسانه ملی و متولیان فرهنگی باورپذیرتر شده است نگهداری حیوان در خانه تا جشن تولد برای سگ و گربه و خرید لباس وسایل بازی برای حیوانات آنهم با قیمت‌های گزاف امروز دیگر خنده دار نیست بلکه جزو لاینفک زندگی برخی از ایرانیان شده است.
بهناز سیف الهی، روانشناس بالینی در این باره به ایکنا گفت: هر انسانی ممکن است وقتی دچار فقدان یکی از عزیزان شود ناخواسته به حیوانات خانگی به عنوان جایگزین پناه ‌ببرد، این مساله در زوجینی که تجربه طلاق دارند نیز صدق می‌کند چنانچه برای جایگزین کردن حس محبت، اقدام به نگهداری حیوانات خانگی می‌کنند و با این کار تلاش می‌کنند تمام محبت و انرژی خود را صرف حیوان کنند.
وی ادامه داد: میل به نگهداری و محبت به حیوانات خانگی ریشه در تربیت دوران کودکی دارد که اگر فردی دچار محبت بیش از حد یا به اصطلاح علمی دچار وابستگی اعتیادوار به حیوانات خانگی است باید درباره دوران کودکی این فرد بررسی بالینی انجام شود، عدم ابراز محبت خانواده به کودک و رفتارهایی که حس دوست نداشتن و عدم پذیرش از سوی والدین و دوستان را به فرد منتقل می‌کند در ایجاد وابستگی به حیوانات خانگی تاثیر بسزایی دارد.
این روانشناس بالینی تاکید کرد: عده‌ای از همکاران بنده عنوان می‌کنند که وابستگی به حیوانات خانگی در بین بانوان بیش از آقایان است، متأسفانه تاکنون بررسی دقیقی درباره نسبت گرایش بانوان یا آقایان به حیوانات خانگی انجام نشده است؛ لذا در حال حاضر فاقد سیاستگذاری صحیح در خصوص عدم نگهداری حیوانات در خانه هستیم.
به گزارش ایکنا؛ فاطمه بزرگ‌نیا، مددکار اجتماعی نیز درباره علل گرایش به حیوانات گفت: هر چند جامعه ما اسلامی است و همیشه فرهنگ ایرانی اسلامی مد نظر بوده اما متاسفانه امروز فرهنگ عمومی جامعه به سمت فرهنگ غرب پیش می‌رود. در واقع تضاد فرهنگی و اجتماعی در رفتارها، سبک زندگی و... در عموم جامعه موج می‌زند.
وی ادامه داد: ورود حیوانات خانگی به منزل یکی از همین معضلات و تضادهای فرهنگی است هر چند ممکن است در روستاها حیواناتی نگهداری شوند ولی ساختار خانه روستایی و شهری بسیار متفاوت است.
این مددکار اجتماعی بیان کرد: متأسفانه در کلانشهرها نگهداری از حیوانات خانگی رو به افزایش است که بیشترین آمار نیز به سگ و گربه تعلق دارد طی بررسی که در علل این کار صورت گرفت عده‌ای نگهداری حیوانات در خانه را نشانه شخصیت و به روز بودن و عده‌ای نیز بی اعتمادی به نوع انسان را دلیل نگهداری و محبت به حیوانات خانگی عنوان کردند، در واقع عدم اعتماد، شکست‌های عاطفی و عشقی و... از دلایل مهم نگهداری حیوانات در خانه است.
بزرگ‌نیا ادامه داد: هر انسانی ممکن است در زندگی دچار اندوه و رنجش خاطر از دیگران شود و ارتباط خود را با دیگران قطع کند اما متأسفانه از آنجایی که برخی آموزش‌های لازم را در خصوص مدیریت عواطف و هوش هیجانی ندیده‌اند در اثر شکست در روابط رو به انزوا می‌روند و به تدریج حیوانات خانگی را جایگزین روابط اجتماعی می‌کنند. در واقع فرد فشار روانی خود را با نگهداری و جلب محبت از حیوان برطرف می‌کند که این نوعی اعتیاد است. تاسف بارتر اینکه در برخی موارد شاهد برخی روابط غیراخلاقی نیز در این میان هستیم.
به گزارش ایکنا؛ سید محمود اتابکی، جامعه شناس دینی و مدرس دانشگاه نیز با تأکید بر اینکه معضل اجتماعی چند علتی است گفت: نگهداری از حیوانات در منزل، علاوه بر تبعات و ابعاد مخرب روانی، باعث از هم گسیختگی اجتماعی می‌شود.
اتابکی ادامه داد: متاسفانه در جامعه به ویژه در بین کارشناسان به اشتباه واژه «حیوانات خانگی» را مکرراً می‌شنویم در حالیکه چیزی به نام حیوان خانگی نداریم هر حیوانی نیاز به شرایط نگهداری زیست محیطی خاص خودش دارد و شرایط نگهداری هیچ حیوانی با خانه انسان مطابقت ندارد اگر در روستاها شاهد نگهداری حیواناتی چون خروس، گاو، گوسفند و حتی سگ هستیم با کمی دقت درخواهیم یافت محیط نگهداری این حیوانات خارج از محدوده خانه و جایی که انسان استراحت می‌کند در نظر گرفته شده ولی امروز متاسفانه حیوانات به ویژه سگ و گربه به اتاق خواب و حتی رختخواب عده‌ای راه پیدا کرده و تأسف بارتر اینکه برخی بیش از فرزند و والدین به این حیوانات توجه می‌کنند.
این جامعه شناس  تصریح کرد: در بررسی عوامل جامعه شناسی این معضل درخواهیم یافت در وهله اول فضای مجازی نقش بسیار مهمی در عادی سازی این قضیه دارد، در وهله دوم جامعه سلبریتی یا هنرمندان در گسترش این رفتار نقش مهمی ایفا می‌کند. از افرادی که بیشترین وقت خود را در فضای مجازی و اخبار مجلات زرد درباره رخ دادهای هنرمندان و زندگی خصوصی آنها می‌گذرانند نباید انتظار داشت درباره نحوه ارتباط انسان با محیط پیرامون از جمله حیوانات اندیشه و تحلیل درست داشته باشند در چنین شرایطی این افراد ناخودآگاه با الگوهای مجلات زرد همسو می‌شوند.
وی ادامه داد: قشر کثیری از جامعه، رفتار و شیوه زندگی خود را از دو فضای مجازی و هنرمندان الگو می‌گیرند، تاسف‌بارتر اینکه مبانی اندیشه و سبک زندگی بعضی از این هنرمندان که در فضای مجازی به عنوان الگو مطرح هستند مبتنی بر فرهنگ و تمدن ایران نیست یا حداقل اینکه خود این افراد به چنین سبک زندگی نرسیده‌اند و صرفاً  یک کپی کار از مدل زندگی هنرمندان غربی هستند.
اتابکی گفت: به دلیل عادی سازی که در فضای مجازی در حال انجام است و رفتار برخی هنرمندان درباره نگهداری حیوانات در منزل، شاهد هستیم که اگر فردی در خانه یا ملاعام حیوانی را به همراه داشته باشد نه تنها بازخورد منفی نخواهد دید بلکه از سوی آشنایان و دوستان تشویق هم می‌شود و عده‌ای نیز به دلیل همین پذیرش عمومی اقدام به این کار می‌کنند.
این جامعه شناس در پایان بیان کرد: اگر به متون دینی همچون نهج البلاغه مراجعه کنیم درخواهیم یافت دین اسلام بیش از همه ادیان برای حیوانات حقوق قائل شده است ولی اگر این قوانین به درستی اجرا نمی‌شود مشکل از جای دیگری است نه اسلام، اسلام به مهربانی و عدم خشونت در مواجهه با حیوانات تاکید دارد اما به هیچ عنوان نگهداری حیوانات را در فضای داخلی خانه جایز ندانسته و حتی نگهداری برخی از این حیوانات بر خلاف حقوق حیوانات در دین اسلام است.
کوروش دیباج

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۴۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد

معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا از ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای‌مجازی خبر داد که برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، صدا و سیما را مکلف کرد به تخلفات اشخاص و موضوعات مالی در این حوزه را رسیدگی کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حامد معینی معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا درخصوص تنظیم دستورالعمل رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر گفت: صیانت از جریان تولید و انتشار محتوای ایرانی- اسلامی، حمایت از حقوق فعالان و تولیدکنندگان محتوای سالم، ایمن و مفید و همچنین پیشگیری از وقوع تخلفات و رفع بسترهای بروز تخلفات و تضمین اجرای صحیح مقررات و دستورالعمل‌های ساترا یکی از اهداف و مأموریت‌های مهم معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تثبیت اجرای مأموریت تنظیم مقررات، صدور مجوز و نظارت سازمان صداوسیما در حوزه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی مطابق با دستور صریح مقام معظم رهبری (مدظله العالی) 22/06/1394، قوانین بالادستی و همچنین تصویب ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1402، پیش بینی ضمانت اجرایی برای برخورد با سکوهایی که مقررات و دستورالعمل هایی که در حوزه تنظیم‌گری ساترا تدوین شده را نقض می‌نمایند، به عنوان یکی از دغدغه‌های جدّی معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا بوده که از طرق مختلف هم پیگیری شده است.

معینی افزود: با توجه به این مسئله، مطالعات زیادی در این زمینه انجام و همزمان، مقررات و اسناد به همراه گردش کار رسیدگی نهادهای تنظیم‌گر کشورهای دیگر مورد بررسی و تحلیل واقع شد. حاصل کار تنظیم یک دستورالعمل برای رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی بود در دستور کار قرار گرفت.

معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا تصریح کرد: این دستورالعمل با استناد به قانون اداره و اساسنامه سازمان صدا و سیما و مطابق تکالیف سازمان در تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و نظارت بر آن، پس از تدوین به نظرخواهی تخصصی از جامعه نخبگانی و فعالان و نمایندگان رسانه‌های دارای مجوز صوت و تصویر فراگیر گذاشته شد و موارد و ملاحظات افراد نامبرده و سایر بخش‌های مرتبط نیز در چندین جلسه کارشناسی دریافت و مورد اعمال قرار گرفت.

برخورد با مصادیق غیرقانونی تبلیغات در نمایش‌خانگی

وی در ادامه اضافه کرد: در نهایت دستورالعمل برای تشخیص عدم مغایرت با سایر قوانین و مقررات بالادستی به کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور در مرکز ملی فضای مجازی ارسال و مورد تأیید قرار گرفت؛ در ادامه با تصویب رئیس سازمان صداوسیما و تمهید فرایندهای اجرایی برای اجرا ابلاغ شد.

معینی عنوان کرد: فرایند نظارت ساترا برای جلوگیری از وقوع تخلف همزمان با اجرای این دستورالعمل اعمال می‌شود؛ به این ترتیب که کشف و اعلام تخلف از هر روش اعم از گزارش واحدهای تخصصی و ناظران ساترا، گزارش‌های مردمی و نظارت‌های مبتنی بر سیستم‌های ماشینی هوشمند، بررسی و در صورت احراز آن و عدم رفع آن، موضوع حسب مورد به کمیته‌های مندرج در این دستورالعمل و سایر مراجع ذیربط مانند کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، دادسرای عمومی و انقلاب و .... اعلام و پیگیری می‌شود.

معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا تأکید کرد: براساس ساختار این دستورالعمل، دبیرخانه در ذیل معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی و همچنین کمیته‌های بدوی و تجدیدنظر برای رسیدگی به تخلفات و شکایات تشکیل شده است و در این دستورالعمل آمده که پس از دریافت گزارش‌ها و شکایات، با تکمیل کاربرگ مربوطه، موضوع را به رئیس کمیته بدوی اعلام خواهد شد و در صورتی که رئیس کمیته انجام تحقیقات بیشتر و یا جمع آوری دلایل و مستندات و ارزیابی فنی و تخصصی را ضروری تشخیص دهد می‌تواند موضوع را برای انجام موارد مذکور به کارشناس تحقیق ارجاع دهد. کارشناس تحقیق نیز تحقیقات مقدماتی و تکمیلی را انجام داده و گزارش خود را به رئیس کمیته اعلام می‌کند و حسب تشخیص با دریافت دفاعیات مکتوب رسانه موضوع در دستور کار کمیته برای رسیدگی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تخلفات حوزه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی از جمله نقض ضوابط و مقررات و عدم رعایت فهرست مصادیق محتوای مجرمانه ابلاغی دادستانی کل کشور و برخی از مصادیق عمومی آن از جمله پخش زنده بدون مجوز، تولید و انتشار محتوا بدون مجوز، تولید و انتشار محتوا مغایر با ضوابط و مقررات ساترا، نقض حقوق کاربران، ارائه اطلاعات گمراه کننده و نادرست به کاربران، تبلیغات مغایر با مقررات و ضوابط ساترا، عدم رعایت الزامات نظیر ایجاد دسترسی، تفکیک و جداسازی محتوا برای اطفال و نوجوانان، خدمات کنترل والدینی، رده‌بندی سنی محتوا و خدمت، ارائه خدمات انتشار محتوا در رسانه‌های کاربرمحور بدون رعایت الزامات نظیر سازکار پایش انسانی و سامانه‌ هوشمند ماشینی پالایش و کشف تخلفات، در این دستورالعمل پیش‌بینی شده است.

معینی در پایان گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته در برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران که مراحل نهایی تصویب و ابلاغ را طی می‌کند، سازمان صداوسیما مکلف شده است به تخلفات اشخاص و موضوعات مالی در حوزه صوت و تصویر فراگیر رسیدگی کند که این حکم به‌عنوان مقوم و تکمیل‌کننده دستورالعمل رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملیات خطرناک نجات حیوانات خانگی هنگام فوران آتشفشان + فیلم
  • رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/ تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • (ویدئو) رنج حیوانات خانگی و خیابانی در پی گرمای بی‌سابقه در آسیا
  • برداشت ۵۰ درصد گندم خوزستان/میزان خسارت بارندگی به اراضی اعلام می‌شود
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم