Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@10:53:41 GMT

آرزو 2 ماه پایش می شود

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۸۸۵۳۹

آرزو 2 ماه پایش می شود

تهران - ایرنا - مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آرزو پلنگ رودسر توسط اداره کل محیط زیست استان گیلان به مدت دو ماه به طور مداوم پایش می شود و بعد از آن در حالت عادی به زندگی در زیستگاه خود ادامه خواهد داد.

اواسط دی ماه سال گذشته آرزو پلنگ ماده چهار ساله رودسر در یکی از انبارهای روستایی از توابع شهرستان رودسر در حالی که قادر به استفاده از دو پای عقب خود نبود زنده گیری شد، این قلاده پلنگ پس از زنده گیری و انتقال به تهران و دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران تحت سی تی اسکن قرار گرفت و مشخص شد که ستون فقراتش به علت گیر افتادن در تله سیمی که عموما کشاورزان شمال کشور برای دفع جانوران در مزارع خود مورد استفاده قرار می دهند، به شدت آسیب دیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بررسی های اولیه اعلام کردند که این حیوان ارزشمند قابل درمان نیست و بهتر است برای رهایی از درد با مرگ خاموش به زندگی آن پایان دهند اما گروهی از دامپزشکان با این نظر مخالف بودند و بر این اساس آرزو را تحت عمل جراحی قرار دادند که بعد از یک دوره نسبتا طولانی این گونه ارزشمند سلامت خود را بازیافت و هفته گذشته در زیستگاه خود یعنی مناطق جنگلی سجیدان رودسر در استان گیلان رها سازی شد.
علی تیموری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا درباره آرزو گفت: وضعیت عمومی حیوان مساعد است و زمانی که تحت درمان بود سعی شد تمام شرایط زیستگاه طبیعی برای حیوان فراهم شود تا خوی وحشی گری آن از بین نرود.
وی اظهار کرد: بعد از طی دوره درمان و اطمینان از شرایط مساعد آن برای رها سازی در طبیعت ، هفته گذشته با نصب یک ردیاب ماهواره ای در زیستگاه طبیعی خود رها سازی شد و به مدت دو ماه نیز مورد پایش قرار خواهد گرفت.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: عمر باتری ردیاب نصب شده به گردن آرزو حدود دو ماه است که در این مدت تمام حرکات حیوان کنترل می شود و بعد از دو ماه خود به خود از گردن حیوان باز می شود و به زندگی عادی خود ادامه می دهد.
وی با اشاره به سرگذشت این پلنگ اظهار کرد: زمانی که آرزو پیدا شد احتمال می رفت که به ضایعه نخاعی مبتلا شده باشد تصور می شد که راه نجاتی برای پلنگ وجود نداشته باشد؛ در نتیجه یکی از راهکارهای پیشنهادی، تزریق دوز بالای داروی بیهوشی برای ممانعت از درد کشیدن حیوان و خواب ابدی برای آن بود.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اما یک مجموعه خصوصی با انجام عمل رایگان جراحی ستون فقرات و نصب پروتز موفق شد برای نجات این گربه سان در معرض انقراض گامی بزرگ بردارد.
وی گفت: بعد از اینکه عمل جراحی با موفقیت به پایان رسید تیم تصمیم گرفت تا حیوان در فضایی نگهداری شود که به شرایط زیستگاه طبیعی آن نزدیک باشد تا به خوردن غذاهای دستی عادت نکند زیرا از همان ابتدا هدف رها سازی حیوان در طبیعت بعد از بهبودی بود بنابراین اگر به غذای دستی عادت می کرد شرایط برای رهاسارزی سخت می شد از این رو محل نگهداری آرزو مرحله به مرحله وسیع تر شد و به طور مداوم مورد معاینه و پایش قرار می گرفت.
تیموری اظهار کرد: در این مدت حیوانات زنده در محل نگهداری آرزو رها سازی می شد تا حیوان با شکار آنها مهارت شکار را از یاد نبرد ، پیش از رها سازی در طبیعت موفق به شکار گراز شده بود.
وی اظهار امیدواری کرد گونه های ارزشمندی مانند پلنگ از گزند حوادث به دور باشند و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی تنوع زیستی کشور برنامه هایی از جمله بیمه کردن پلنگ ها را اجرا کرده است.
علمی 9014** 1440
خبرنگار : کیمیا عبدالله پور** انتشار: گلشن

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۸۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش شهرستان مشهد پیگیری می‌شود
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم