Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@11:56:07 GMT

هنگام آلودگی هوا چه بخوریم؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۹۴۳۲۱

هنگام آلودگی هوا چه بخوریم؟

خبرگزاری میزان- رژیم غذایی مناسب یکی از راه‌های موثر در کاهش اثرات منفی آلودگی هوا است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،فرهاد وحید دکترای تغذیه و رژیم درمانی درباره بهترین مواد غذایی برای مقابله با آلودگی هوا اظهار کرد: یکی از مواد غذایی که مصرف آن در روز‌های آلوده توصیه می‌شود، ‌لبنیات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین افراد باید در روز‌های آلوده از لبنیات مانند ماست و شیر کم‌چرب استفاده کنند.

وی بیان کرد: افراد در روز‌های آلوده باید روزانه حدود 6 تا 8 لیوان آب بنوشند. همچنین آنها باید از مصرف نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه و آبمیوه‌های صنعتی به خصوص در این روز‌ها خود‌داری کنند و آبمیوه‌های خانگی را جایگزین کنند.

این دکترای تغذیه و رژیم درمانی افزود: مصرف میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان مانند سیب قرمز،‌ انار و انگور قرمز به علت رنگ‌دانه‌هایی که دارند نیز در روز‌های آلوده مفید است.

همچنین سیب حاوی مقادیر بالایی پکتین‌ است که تاثیر بسزایی در کاهش اثرات آلودگی هوا دارند. نوشیدن روزانه یک لیوان چای سبز نیز در روز‌های آلوده موثر است.

ضرورت مصرف سبزیجات حاوی فیبر

وحید تاکید کرد: مصرف سبزیجات حاوی فیبر نیز در روز‌های آلوده ضروری است. زیرا این سبزیجات به مواد مضر موجود در بدن می‌چسبند و مدت زمان باقی ماندن مواد سمی در بدن را کاهش می‌دهند.

وی تصریح کرد: بیماران قلبی و عروقی و تنفسی باید در روزهایی که شاخص آلودگی هوا بالا است در خانه بمانند و ترجیحا از ورزش و فعالیت بدنی در فضای باز پرهیز کنند.

استراحت و خواب نیز نقش موثری برای مقابله با اثرات آلودگی هوا دارند. بنابراین افراد باید روزها 45 دقیقه و شب‌ها 8 ساعت بخوابند. در هنگام استراحت و خواب، مواد در بدن آنالیز و مواد مفید جذب و مواد مضر دفع می‌شود.

این دکترای تغذیه و رژیم درمانی عنوان کرد: افراد در روز‌های آلوده باید از مصرف قند،‌ شکر و موادی که چربی‌های اشباع بالایی دارند، خودداری کنند.

این مواد باعث تولید رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شوند. در‌ نتیجه مقدار رادیکال‌های آزاد در بدن افزایش چشم‌گیری پیدا می‌کنند و بدن نمی‌تواند با این مقدار رادیکال آزاد مقابله کند.

بنابراین این رادیکال‌های آزاد اضافی به سیستم قلبی و عروقی آسیب می‌رسانند و منجر به بیماری‌هایی مانند دیابت و انواع سرطان‌ها می‌شوند.

وحید گفت: افراد باید در روز‌های آلوده مصرف چربی‌های اشباع و جامد را به حداقل ممکن برسانند و از روغن‌هایی مانند، روغن زیتون، ‌کلزا‌ و کنجد در پخت و پز و سالاد استفاده کنند.

وی یادآور شد: متاسفانه برخی از افراد در روز‌های آلوده به صورت خودسرانه از مکمل‌های مولتی ویتامین یا آنتی اکسیدان استفاده می‌کنند که این کاری اشتباه است. افرادی که رژیم غذایی متعادل و متنوع دارند نیاز نیست که از مکمل‌های مولتی ویتامین یا آنتی اکسیدان استفاده کنند. بنابراین هر نوع مکمل باید تحت نظر پزشک مصرف شود.

 

 

 

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

 

 

انتهای پیام/   خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۴۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟

به گزارش خبرآنلاین ،اگر متوجه شدید که به مکمل های ملاتونین معتاد شده اید یا از عوارض جانبی آنها رنج می برید، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

چه مدت طول می کشد تا ملاتونین وارد بدن شود؟

باشگاه خبرنگاران جوان در خبری نوشت:با دوز توصیه شده ملاتونین (۱-۳ میلی گرم)، حدود ۱-۲ ساعت طول می کشد تا القای خواب شکل بگیرد؛ بنابراین، شما باید مکمل ملاتونین را ۲ ساعت قبل از خواب مصرف کنید.

اگر می خواهید ملاتونین مصرف کنید تا دچار جت لگ (پرواز زدگی) نشوید، باید از چند روز قبل از سفر شروع به مصرف قرص کنید. هنگامی که به منطقه زمانی جدید رسیدید، ۲ ساعت قبل از رفتن به رختخواب از داروهای خواب آور ملاتونین استفاده کنید.

ملاتونین چیست؟

ملاتونین یک هورمون طبیعی است که در چرخه خواب و بیداری شما نقش دارد و عمدتا توسط غده صنوبری واقع در مغز سنتز می شود.

ملاتونین در پاسخ به تاریکی آزاد می شود و توسط نور سرکوب می شود. با غروب خورشید و افزایش تاریکی، غده صنوبری شروع به ترشح ملاتونین می‌کند که معمولاً بعد از ساعت ۹ شب اتفاق می‌افتد. افزایش سطح ملاتونین در خون سیگنال‌هایی را به مغز ارسال می‌کند که هوشیارتر شود و احساس خواب آلودگی کند.

ترشح ملاتونین در نیمه های شب (بین ساعت ۲ تا ۴ بامداد) به اوج خود می رسد و در نیمه دوم شب به تدریج کاهش می یابد. نزدیک به ۸۰ درصد ملاتونین در شب سنتز می شود.

تولید و ترشح ملاتونین در پاسخ به نور خورشید شروع به کاهش می کند و باعث می شود شما هوشیار باشید و صبح از خواب بیدار شوید.

برای افراد مبتلا به مشکلات خواب، ملاتونین به عنوان مکمل خواب به شکل قرص، مایعات و جویدنی در دسترس است.

کدام غذاها حاوی ملاتونین هستند؟

به دلیل محتوای ملاتونین، غذاها و مایعات زیر می توانند شما را سریعتر بخوابانند و کیفیت خواب شما را بهبود بخشند:

گوجه فرنگیها گردو بادام ها زیتون برنج جو توت فرنگی گیلاس شیر گاو موز آناناس پرتقال

استفاده از مکمل های ملاتونین چه شرایطی دارد؟

مشکلات زیر می تواند از مصرف مکمل های ملاتونین سودمند باشد:

جت لگ: سفر در چندین منطقه زمانی باعث ایجاد جت لگ می شود و الگوی خواب شما را مختل می کند.

اختلال خواب شیفت کاری: اختلال نوبت کاری می تواند ناشی از کار در شیفت های شب، شیفت های چرخشی یا حتی شیفت صبح زود باشد که منجر به کم خوابی و ناتوانی در به خواب رفتن در مواقع ضروری می شود.

بی خوابی: مشکل در به خواب رفتن یا ماندن در خواب

اختلال فاز خواب تاخیری (DSPD): شما نمی توانید سریع بخوابید، بنابراین در نهایت بعد از نیمه شب بیدار می مانید و در صورت نیاز صبح زود بیدار می شوید.

پزشکان همچنین مکمل های ملاتونین را برای شرایط زیر توصیه کرده اند:

اختلالات خواب و برخی اختلالات رشدی و رفتاری در کودکان

اختلالات خواب در بزرگسالان که بیماری های آلزایمر، زوال عقل، اختلالات دوقطبی، روان‌گسیختگی و یا افسردگی و ...دارند

قبل و بعد از جراحی برای کاهش اضطراب

چه کسی می تواند ملاتونین تجویز کند؟

ملاتونین یک مکمل غذایی در نظر گرفته می شود. این بدان معناست که نسبت به داروهای بدون نسخه یا بدون نسخه، توسط FDA تنظیم می شود.

ملاتونین گاهی اوقات توسط متخصص اطفال برای شرایط خاص سلامتی یا رفتاری تجویز می شود. این شرایط شامل:

اختلال نقص توجه و بیش فعالی ( ADHD ) و بی خوابی

آسم

اختلال طیف اوتیسم

درماتیت آتوپیک

در بزرگسالان، ملاتونین ممکن است به کسانی که دچار جت لگ هستند کمک کند

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899694

دیگر خبرها

  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • نکات مهم در خرید و استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم؟
  • ۲۹ خرده فروش مواد مخدر و معتاد متجاهر در گلبهار دستگیر شد
  • روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر در دام بدافزار‌ها می‌افتند؟