Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@22:51:43 GMT

خشکسالی‎ در کل کشور روبه افزایش است

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۹۲۸۰

خشکسالی‎ در کل کشور روبه افزایش است

پژوهشکده اقلیم شناسی کشور در پیش‎بینی فصلی خود اعلام کرده، بارش‎های چندان مناسبی برای سال 97-96 در جنوب غربی کشور پیش‎بینی نمی‎شود، به طوری‎که بخش‎های جنوب غرب کشور با خشکسالی مواجه می‎شوند.

با توجه به قرارگیری لرستان در بخش‎های غربی و جنوب غربی کشور در مصاحبه‎ای با رضا میرزایی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‎ای استان و از کارشناسان حوزه آب تاثیر کاهش بارندگی‏ها بر منابع آبی را جویا شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص وضعیت بارش‎ها در سال آبی جاری در لرستان به خبرنگار ایسنا گفت: وضعیت بارش‎تاکنون مناسب نبوده به‎طوری‎که براساس آمار ایستگاه‎های باران سنجی شرکت آب منطقه‎ای، میانگین بارش‎ها از ابتدای سال ‎ جاری تاکنون در لرستان معادل 5 میلی‎لیتر بوده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته که معادل 19 میلی‎لیتر بوده 74 درصد کاهش و نسبت به میانگین آمار بلند مدت(حدود 60 ساله) که برابر 52 میلی‎لیتر بوده حدود 90 درصد کاهش نشان می‎دهد.

میرزایی خاطرنشان کرد: مقایسه آمار بارش‎ها در ادوار گذشته، نسبت به چندسال اخیر نشان می‎دهد که شدت و مدت خشکسالی‎ها در کل کشور و همچنین در استان لرستان رو به افزایش است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ‎ ای لرستان در خصوص کاهش بارندگی‎ها و تاثیر آن بر روی منابع آبی نیز عنوان کرد: کسری آب مخازن زیرزمینی ما در سال‎های گذشته بسیار زیاد بوده، لذا کمبود بارش‎ها در سال‎جاری آبی و پراکنش نامتناسب آن از نظر زمانی و مکانی می‎تواند اثرات منفی زیادی بر منابع آبی داشته باشد.

میرزایی اضافه کرد: کاهش بارندگی‎ها و افزایش دما اثرات مستقیم قابل توجهی بر کاهش کمی و کیفی منابع آب، کاهش تولید محصولات کشاورزی و دامی ایجاد مشکلات زیست محیطی و تخریب مراتع و جنگل‎ها دارد. حتی چنانچه در سال‎های آینده مقدار بارش‎ها بیش از میانگین سالیانه باشد، با این وضعیت کسری آب آبخوان‎ها در کوتاه مدت قابل جبران نیست.

این کارشناس حوزه آب در خصوص چگونگی کاهش اثرات منفی خشکسالی احتمالی و کاهش بارش‎ها افزود: اگر چه عوامل کاهش بارندگی‎ها و بروز خشکسالی‎ها در اختیار ما نیست ولی ما می‎توانیم این وضعیت را مدیریت کنیم و اثرات منفی آن را به شدت کاهش دهیم.

میرزایی ادامه داد: مدیریت بحران استان لازم است مسئله کاهش بارندگی‎ها در سال ‎ جاری زراعی و اثرات آن بر کشاورزی و منابع آبی استان را در دستور کار خود قرار داده و تسهیلات لازم جهت تعدیل خطر موصوف را به کار گیرد و با حفظ آمادگی در پیش‌بینی اعتبارات کافی جهت جبران خسارات احتمالی به بخش آب و کشاورزی اقدام کنند.

وی بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‎ای لازم است اقدامات مشترکی در خصوص جلوگیری از کاشت گونه‎های آبدوست، اصلاح الگوی کشت و استفاده از سیستم‎های نوین آبیاری به منظور کاهش اثرات منفی و کاهش بارندگی‎های برمنابع آبی انجام دهند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان ادامه داد: یکی از اثرات زودهنگام کاهش بارندگی‎ها، آسیب پذیری منابع آب شرب بوده که لازم است شرکت‎های آبفا و آبفار اقدامات پیشگیرانه خود را انجام دهند.آب ماده‎ای است که جایگزین ندارد لذا تمامی دستگاه‎های ذیربط ضروری است موضوع کاهش بارندگی‎ها را جدی بگیرند و از هم اکنون با برنامه‎ریزی صحیح و به کارگیری اقدامات و تدابیر لازم در جهت تعدیل خطر بکوشند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۹۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند این در حالیست مهف مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند.

به گزارش ایسنا، صادق ضیاییان در نشست علمی بارش‌های سیل‌آسا طی فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور افزود: نکته مهم این است که مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند. از آنجایی‌که مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند همچنین قابلیتی در آن‌ها بسط داده نشده است تا بتواند بارندگی عظیم در ایران، عمان و امارات متحده عربی به‌ویژه دبی است.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی ادامه داد: وسعت شکل‌گیری این سامانه و علل وجودی آن چنان پهناور بود که چندین هزار کیلومتر را در تراز میانی جو و سطح زمین شامل می‌شده است ایجاد چنین سامانه پیچیده‌ای نیاز به صرف انرژی بسیار زیاد دارد که از دست بشر خارج است.

وی درباره علت بارش‌های سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور گفت: علت بارش سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور را می‌توان شکل گیری بندال امگا با مراکز کم ارتفاع واقع در اروپا و منطقه جنوب کشور، شکل‌گیری رودباد با سرعت پایین (این نوع رودباد می‌تواند هوای مرطوب را برای مدت بیشتر در منطقه نگه دارد شکل) به همراه استقرار واچرخند در غرب اقیانوس هند و چرخند روی شبه جزیره عربستان دانست که سبب تغذیه خوب رطوبتی از روی شمال غرب اقیانوس هند، دریای عمان دریای عرب دریای سرخ و خلیج فارس به جنوب کشور شد.

ضیاییان اضافه کرد: عوامل توپوگرافی منطقه نیز در انباشت و صعود مکانیکی رطوبت نقش مهمی داشتند.

دیگر خبرها

  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • برخلاف بارندگی‌های اخیر؛ کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • پیکوه طبس رکورددار بیشترین بارندگی در خراسان جنوبی
  • ثبت بیشترین بارندگی در پیکوه طبس با ۲۱ میلی متر
  • بارورسازی ابرها می‌تواند منجر به اثرات فاجعه بار شود
  • بهار پربارش امسال با افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر