Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@23:13:41 GMT

6 پرونده میراث ناملموس استان کرمان ثبت ملی شد

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۹۶۵۸۹

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان از ثبت ملی شش پرونده میراث ناملموس این استان خبر داد.

به گزارش ایسنا، «محمود وفایی» به اهمیت ثبت ملی آئین ها و آداب و رسوم استان در فهرست میراث ناملموس( معنوی) اشاره کرد و افزود: در جلسه اخیر شورای ثبت سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کشور  شش اثر ناملموس استان کرمان در فهرست اثار ملی به ثبت رسید .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به اینکه در این جلسه علاوه بر استان کرمان، استانهای چهارمحال بختیاری، ایلام، فارس، آذربایجان غربی، خراسان جنوبی و مازندران نیز حضور داشتند، اظهار داشت: از هفت پرونده ارسالی به شورای ثبت سازمان میراث فرهنگی ، شش اثر از استان کرمان به ثبت رسید .

وفایی بیان کرد: در جلسه روغن جوشی و رباعی خوانی( اشعاری جهت طلب بخشش قبل از دفن میت) کرمان، آیین گلاب گیری بردسیر، لوپک چمکی یا ماهی ملک(عروسک آئینی)  روستای تم گران عباس آباد قلعه گنج، عارسو( ساخت عروسکهای دست دوز) شهربابک، علم بندی (جهت شکرگزاری بعد از برداشت محصول) معز آباد چترود، ثبت ملی شدند.

وی در خصوص سفید چادر عشایری شهربابک، گفت: در صورتیکه بافت سفید چادر عشایری شهربابک در بین مردم رواج بیشتری یابد، ثبت خواهد شد.

مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان کرمان خاطرنشان کرد: در حال حاضر قریب به 60 اثر از آداب و رسوم استان کرمان در فهرست ملی میراث ناملموس (معنوی) به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۶۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل گفت: خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان صحت ندارد و هیچگونه مجوزی در این محوطه تاریخی صادر نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن محمدی ادیب در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان صحت ندارد و هیچگونه مجوز ساخت و ساز در محدوده این محوطه تاریخی صادر نشده است.

وی افزود: قلعه اولتان یکی از محوطه‌های تاریخی مهم استان اردبیل بوده و در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و تا کنون هفت فصل کاوش در این محوطه انجام یافته که نشان دهنده اهمیت آن است.

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل تاکید کرد: همچنین با توجه به اهمیت قلعه اولتان، اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل پیشنهاد تبدیل اولتان قالاسی به پایگاه ملی را به وزارت میراث‌فرهنگی ارائه کرده است و پیگیر اخذ مجوزهای لازم برای این مورد هستیم.

محمدی ادیب ادامه داد: محوطه‌ها و بناهای تاریخی عرصه و حریم مشخصی دارند و در مورد قلعه اولتان نیز عرصه و حریم آن در سال ۱۳۹۸ تعیین و در شورای حرایم کشور به تصویب رسیده است که بر اساس همان موارد مصوب، حفاظت از قلعه اولتان انجام می‌شود.

کد خبر 750872

دیگر خبرها

  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد