Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-07@09:31:43 GMT

وضعیت نخست وزیر لبنان راز آلودتر می شود

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۹۹۲۱۸

به گزارش پارس نیوز،

 رابین رایت از نویسندگان نشریه نیویورکر با بررسی جوانب مختلف مصاحبه تلویزیونی سعد حریری نوشت: خاورمیانه در تب و تاب سرنوشت سعد حریری نخست وزیر لبنان است، که در چهارم نوامبر ( 13 آبان ماه) پس از سفر به ریاض، به طور ناگهانی در شبکه تلویزیونی (العربیه) عربستان سعودی، استعفای خود را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حریری ضمن اعلام برکناری از سمت خود، با ابراز نگرانی از اقدام تروریستی و سوء قصد به جانش، حزب الله و ایران را به دخالت در امور لبنان متهم کرد. اما پس از این کناره گیری دیگر خبری از وی نبود و حریری حتی در مورد آینده حزبش در بیروت هم سکوت کرد. خبرها هشت روز پس از این استعفا، حاوی تیترها، نظریه هایی در مورد توطئه، تشدید تنش های منطقه ای و حتی ترس از بروز جنگ دیگری بود در خاورمیانه بود. حتی تصویر نخست یکی از روزنامه های لبنان، عکس بزرگی از سعد حریری را نمایش می داد که زیر آن با خط درشت نوشته شده بود: گروگان. 

ناپدید شدن اسرارآمیز حریری، مقامات لبنان را آشفته کرده بود. میشل عون رئیس جمهور مسیحی لبنان این کناره گیری را نپذیرفت و اضافه کرد تنها در صورتی این اعلام برکناری رسمیت می یابد که سعد حریری به بیروت بازگردد و شخصا استعفای خود را تحویل دهد. 

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله نیز در یک سخنرانی تلویزیونی استعفای حریری را غیرقانونی خواند و اعلام کرد کناره گیری وی تحت فشار ریاض صورت گرفته است. 

سیاستمداران لبنانی از تمامی 18 حزب سیاسی این کشور، هم در مورد دلایل استعفای نخست وزیر لبنان و پیامدهای آن برای کشور و منطقه ابراز نگرانی کردند. رقابت دوی ماراتن سالانه روز یکشنبه بیروت نیز به نوعی به مراسم تظاهرات برای آزادی حریری تبدیل شد و هزاران نفر از دونده ها و تماشاگران از گروه های مختلف با در دست داشتن تابلوهایی که روی آن نوشته شده بود؛ ما منتظرت هستیم و ما برای تو می دویم، خواهان بازگشت وی به لبنان شدند. لازم به ذکر است که حریری در ماراتن های پیشین لبنان شرکت کرده بود. 

در این میان حتی دولت ایالات متحده نیز به این قضیه ورود کرد و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در جریان سفر آسیایی خود با اعلام اینکه لبنان همواره از متحدان قابل اعتماد ایالات متحده بوده، به این مساله پرداخت. وی همچنین تمامی کشورها را دعوت به احترام به حق حاکمیت، استقلال و قانون اساسی لبنان کرد. این بیانیه به طور گسترده ای اینگونه تفسیر شد که روی صحبت وی با عربستان سعودی و یا حتی شبه نظامیان حزب الله بوده است. 

باید به این نکته نیز اشاره کرد که کناره گیری سعد حریری از سمتش، در میانه نبرد قدرت ولیعهد سعودی برای تحکیم قوای خود در کشورش اتفاق افتاده است. از طرفی دیگر رخدادهای اخیر لبنان را می توان به عنوان به رخ کشیدن قدرت عربستان در برابر رقبای منطقه ای از جمله ایران قلمداد کرد. 

حریری به عنوان نخست وزیر به گونه ای سعی در مصالحه بین این دو فرقه را داشت. سعد پسر رفیق حریری نخست وزیر پیشین لبنان که در سال 2005 به قتل رسید، سال گذشته، برای دومین بار زمانی به سمت نخست وزیری انتخاب شد که بحران سیاسی دو ساله که طی آن، لبنان رئیس جمهوری نداشت، این کشور را فراگرفته بود. حریری یکی از متحدان سنی عربستان سعودی، جایی که متولد شده است و پدرش میلیاردها دلار از راه شرکت ساختمانی خود در این کشور بدست آورده است، به سمت نخست وزیر انتخاب شد. میشل عون مسیحی، ژنرال سابق ارتش و از متحدان حزب الله هم به عنوان رئیس جمهوری این کشور برگزیده شد. 

حریری پس از جلساتی در بیروت، به ریاض سفر کرد. اما حقیقت سیاسی این دیدارها ممکن است حریری را مجبور به کناره گیری از سمتش کرده باشد. او به عربستان سعودی احضار شد و سپس با خواندن متنی که به او دیکته شده بود از نخست وزیری لبنان استعفا داد. این را یک منبع ارشد دیپلماتیک به من گفت که زبانی که او صحبت می کرد، زبان تجویز شده بود. پس از آن وی از خروج از عربستان و بازگشت به بیروت منع شده و به گزارش رویترز حتی تلفن همراهش هم مصادره شد.

بیانیه روز شنبه ترامپ، نیز ممکن است به این وضعیت اشاره داشته است. مقامات ایالات متحده از جمله رکس تیلرسون وزیر امور خارجه و جیمز متیس وزیر دفاع نیز با همتایان سعودی خود در مورد بازداشت های اخیر در عربستان و درگیری های منطقه ای صحبت کرده اند. اتحاد عربستان و اسرائیل، با پشتیبانی ترامپ، خود پیش زمینه ای برای بحران های کنونی است. لبنان در دهه های گذشته میدان نبرد برای منافع رقبای خاورمیانه بوده است. رسانه های محلی در بیروت با ابراز نگرانی از اتحاد اسرائیل و عربستان سعودی، بر این عقیده اند که حال ممکن است اسرائیل با کمک این متحد خود (ریاض)، با حزب الله لبنان وارد جنگ شوند.

حریری روز یکشنبه در تماس با یک خبرنگار لبنانی که برای تعطیلات در سفر بود، خواست تا با وی در تلویزیونی در ریاض مصاحبه کند. حریری دراین مصاحبه ادعا کرد که آزاد است هر زمان اراده کند، عربستان را ترک کند. او گفت: من سکوت کردم تا اجازه دهم مردم در مورد استعفای من و تأثیرات آن صحبت کنند. وی افزود که ممکن است در عرض چند روز آینده به بیروت سفر کند تا مراحل قانونی استعفای خود را تکمیل کند و هشدار داد که شرایط امنیتی لازم برای سفرش باید از قبل مهیا شود. به طور قطع او نگرانی های امنیتی خواهد داشت، زیرا رفیق حریری پدر وی و نخست وزیر پیشین لبنان، در سال 2005 در بمب گذاری خودرویی کشته شد که خود باعث آغاز انقلاب سدار لبنان و پیش درآمد بهار عربی در سال 2011 شد. 

حریری در مصاحبه اش ادامه داد: من اگر بخواهم همین فردا می توانم سفر کنم، اما من خانواده دارم. وقتی پدرم شهید شد، چه اتفاقی افتاد؟ من نمی خواهم که همین اتفاق برای فرزندانم بیفتد. حریری همچنین دخالت های عربستان در استعفای خود را تکذیب کرد و گفت: ملک سلمان، من را مانند پسرش می داند و ولیعهد برای من احترام قائل است. وی افزود: ثبات لبنان یکی از اهداف اصلی ملک سلمان و شاهزاده (محمد بن سلمان) است. او استعفای خود را یک تکانه مثبت نامید و اضافه کرد: خطرهای فراوانی از جوانب مختلف لبنان را تهدید می کند. 

اما زبان حریری مبهم بود و حین مصاحبه سر و صداهایی از جمله گزارش خبرنگار در مورد اخبار مربوط به زلزله بزرگ عراق شنیده می شد که هدف آن نشان دادن زمان واقعی این مصاحبه بود. خبرنگار همچنین در مورد ساعت مارک اپل حریری که در دستش نبود، از وی پرسید، چرا که وی به عنوان یکی از طرفداران تکنولوژی شناخته می شود. ساعت اپل شما کجاست؟ شما آن را به دست نکرده اید؟ این سوالاتی بود که خبرنگار پرسید و حریری پاسخ داد: هنوز اینجاست، هنوز هم اینجاست. اما در یک لحظه، لحن صدای حریری تغییر کرد و گفت: خطرات زیادی در انتظار ماست. 

مصاحبه شب گذشته، رمز و راز استعفای حریری را به طور کامل آشکار نکرد و برخی از شبکه های لبنان به دلیل سوء ظن به تحت فشار بودن نخست وزیر، حاضر به پخش این مصاحبه نشدند. 

در این مصاحبه حریری حتی در مورد تجدید نظر در کناره گیری از مقام نخست وزیری نیز صحبت کرد و گفت در صورت فراهم شدن شرایط سفر و بعد از مذاکره با همتایان دولتی خود و در صورت بی طرفی سیاست دولت، این گزینه را هم در نظر می گیرد. به طور قطع اینها همه مفاهیم و سیاست هایی است که مورد قبول عربستان سعودی است.

نیویورکر یک هفته‌ نامه ادبی آمریکایی است که اولین شماره خود را در 17 فوریه 1925 (میلادی) منتشر کرد و هم اکنون گزارش، مقاله، نقد ادبی، شعر و داستان منتشر می‌کند. اغلب مقالات این مجله با تاکید بر نقدنویسی بر حیات فرهنگی شهر نیویورک منتشر می‌شود و مخاطبان فراوانی خارج از آمریکا دارد. سردبیر این نشریه دیوید رونیک است. 

 

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۹۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سرعت سقوط آزاد سوناک بعد از انتخابات محلی انگلیس

نتایج فاجعه بار حزب محافظه کار انگلیس در انتخابات محلی اخیر که منجر به از دست رفتن بسیاری از کرسی‌های این حزب در مناطق مختلف شد شرایط دشوارتری را برای ریشی سوناک، نخست وزیر این کشور ایجاد کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس شاو" در مطلبی نوشت: انتخابات محلی اخیر در انگلیس برای محافظه‌کاران به رهبری ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس به طرز فاجعه‌باری پایان یافت. در حال حاضر صحبت از فروپاشی محافظه کاران در انگلیس است: حزب حاکم نخست وزیر بریتانیا، با شکست در انتخابات محلی، عمیق تر در بحران فرو می رود و حالا این پرسش مطرح می شود که آیا سوناک به زودی با رای عدم اعتماد مواجه خواهد شد؟

در ادامه این مطلب آمده است: شکست حزب حاکم محافظه کار در انتخابات محلی فاجعه بار بود؛ پس از شمارش تقریباً همه آرا، محافظه کاران حدود نیمی از کرسی هایی را که باید از آن دفاع می کردند، از دست داده اند. سوناک تنها پیروزی های اندک محافظه کاران، مانند انتخاب مجدد شهردار در منطقه Tees Valley در شمال شرقی انگلستان، را به خود دید و توانست کمی در این باره خشنود شود.

اما چیزی که وی به آن اشاره نکرد این بود که بن هوچن، شهردار این شهر در طول مبارزات انتخاباتی تا حد امکان این مسئله را پنهان کرده بود که به کدام حزب تعلق دارد. گفته می شود که هوچن به عنوان یک چهره محبوب محلی علیرغم نامزدی برای محافظه کاران در این انتخابات برنده شد.

با این حال، حزب محافظه کار سوناک در انتخابات میان دوره ای مجلس عوام لندن شکست خورد. مأموریت در تفرجگاه ساحلی بلکپول در انگلیس به اپوزیسیون کارگر با برتری آشکار رسید و کیر استارمر، رهبر حزب کارگر اعلام کرد که اکثریت حزب خود را در انتخابات عمومی آینده نزدیک می بیند.

از طرفی با توجه به انتخابات پارلمانی، محافظه کاران همچنین باید از این واقعیت نگران باشند که حزب راستگرای اصلاحات پوپولیستی UK با تنها 100 رای کمتر در بلکپول جنوبی سوم شد. اصلاحات بریتانیا - که زمانی توسط نایجل فاراژ، مبارز برگزیت تأسیس شد - در انتخابات محلی نیز به نتایج چشمگیری دست یافت و کرسی های متعددی را به هزینه محافظه کاران برد. ریچارد تایس، رهبر این حزب در بی‌بی‌سی گفت که حزب او در آینده مخالف واقعی حزب کارگر خواهد بود و محافظه‌کاران محکوم به افول هستند.

مفسران البته بر این باورند که نتایج این انتخابات محلی برای انتخابات پارلمانی آینده اهمیت محدودی دارد. اما یک نظرسنجی سراسری توسط موسسه تحقیقات یوگو همچنین محافظه‌کاران سوناک را در سقوط آزاد نشان می دهد. بر این اساس تنها 18 درصد به محافظه‌کاران رأی می‌دهند و آراء حزب کارگر به 44 درصد می‌رسد.

در این شرایط آندریا جنکینز، نماینده محافظه کار انگلیس که آشکارا خواستار رای عدم اعتماد به سوناک شده به بی بی سی گفت که این حزب هرگز نباید راه خود را از بوریس جانسون، نخست وزیر سابق جدا می کرد. او گفت: سرنگونی بوریس یک اشتباه بود. او در عین حال اظهار داشت که فکر نمی کند که آرای کافی برای رای عدم اعتماد به سوناک وجود داشته باشد. وی در عین حال گفت: اما ما باید دوباره نقشی برای بوریس پیدا کنیم. جنگینز همچنین گفت: پیام ها قبل از انتخابات عمومی به وضوح این است: بیدار شوید، بالاخره به شیوه ای واقعا محافظه کارانه حکومت کنید وگرنه شکست خواهیم خورد."

در ادامه این مطلب آمده است: سوناک کمی قبل از انتخابات محلی، با موفقیت سیاست اصلی خود یعنی طرح اخراج پناهجویان به رواندا را در پارلمان پیش برد. وی با سیاست اخراج افراطی خود علیه پناهندگان نه تنها می خواست جناح راست حزب خود را آرام کند، بلکه می خواست اصلاحات بریتانیا را نیز تضعیف کند. اما به نظر می رسد هیچ کدام موفق نبوده اند. در این شرایط محافظه کاران میانه رو با نگرانی نظاره گر حرکت حزبشان هستند.

دومینیک گریو، دادستان کل دولت دیوید کامرون که از آن زمان حزب محافظه کار را ترک کرد معتقد است که تنها یک مسیر به سمت مرکز سیاسی می تواند حزب محافظه کار را نجات دهد. وی در این باره گفته است: "نگرانی من این است که حزب محافظه کار در انتخابات بعدی به شدت شکست بخورد و سپس در کوتاه مدت به سمت پوپولیسم دست راستی حرکت کند. و این امر حتی رای دهندگان بیشتری را از مرکز دور خواهد کرد.

جان کورتیس، کارشناس انتخابات در انگلیس در مقاله‌ای برای بی‌بی‌سی نوشت که میزان شکست محافظه کارها چیزی است که این حزب باید نگران آن باشد. این یکی از بدترین نتایج محافظه کاران در انتخابات محلی بود. نتایج این انتخابات در انگلیس منعکس کننده نظرسنجی هایی است که حاکی از تغییر دولت در انگلیس است.

حالا کیر استارمر که احتمالاً نخست وزیر آینده این کشور خواهد بود به حزب خود افتخار می کند و از نخست وزیر سوناک خواست تا هر چه زودتر یک انتخابات عمومی برگزار کند. سوناک البته اشاره‌ای به تاریخ برگزاری انتخابات عمومی در نیمه دوم سال کرده بود، اما هنوز تاریخ دقیقی را اعلام نکرده است. آخرین تاریخ ممکن ژانویه 2025 است.

در انتخابات محلی انگلیس علاوه بر وست میدلندز، سوسیال دموکرات ها در انتخابات شهرداری لندن و مناطق شهری منچستر و لیورپول و سایرین پیروز شدند. در آینده، آنها همچنین شهردار منطقه تازه تأسیس یورک و یورکشایر شمالی را که حوزه انتخابیه سوناک در آن قرار دارد، ارائه خواهند داد.

نتایج فاجعه بار سوناک و محافظه کاران در انتخابات محلی انگلیستمایل شدید محافظه کاران انگلیس برای فاصله گرفتن از سوناک

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا نتانیاهو نمی‌خواهد جنگ در غزه تمام شود؟
  • نتانیاهو: نابودی حماس نزدیک است
  • محورهای رایزنی «بایدن» و «نتانیاهو»
  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • نتانیاهو از رفتن به زندان جان به در برد
  • رویترز: رئیس سیا برای یک دیدار اضطراری با نخست وزیر قطر به دوحه سفر می‌کند
  • افزایش سرعت سقوط آزاد سوناک بعد از انتخابات محلی انگلیس
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در بانجول
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند