Web Analytics Made Easy - Statcounter

در میان آسیب های بر جای مانده از زلزله یک شنبه شب اقلیم کردستان عراق، مردم با نگرانی خاصی اخبار آسیب های وارده به سد دربندیخان را دنبال می کنند، سدی که در صورت بروز هر احتمالی می تواند شهرها و روستاهای زیادی را در پایین دست خود تحت تاثیر قرار دهد.

ایران آنلاین /   زلزله مهیب اقلیم کردستان جدای از خسارات وارده جانی و مادی، امتحان دیگری برای حکومت اقلیم کردستان بود، حکومتی که در اوج بحران‌ها این بار نیز در امتحان رسیدگی به امور مردم خویش موفق نبود، گزارشگر تلویزیون روداو، شبکه خبری نزدیک به نچیروان بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق روز بعد از زلزله از شهر دربندیخان به نقل از ساکنین محل گزارش داد که گروه‌های امداد و نجات هنوز به یاری آنها نیامده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین عملکرد ضعیف و اوج بحران اقتصادی حکومت اربیل است که نگاه آسیب دیدگان را متوجه دستان حیدر العبادی نخست وزیر عراق کرده است.

آسیب‌های وارده به سد دربندیخان جدی است

در میان آسیب‌های بر جای مانده از زلزله یک‌شنبه شب اقلیم کردستان عراق، مردم با نگرانی خاصی اخبار آسیب‌های وارده به سد دربندیخان را دنبال می‌کنند، سدی که در صورت بروز هر احتمالی می‌تواند شهرها و روستاهای زیادی را در پایین دست خود تحت تاثیر قرار دهد. هر دو حکومت اربیل و بغداد تیم‌های تخصصی خود را با هدف ارزیابی زیان‌های وارده به این سد به محل اعزام کرده‌اند. فرماندار دربندیخان هم اعلام کرده است که بغداد درباره تعمیرات مورد نیاز سد، قول همکاری داده است. ناصح ملاحسن گفته است که تیم‌های اعزامی از اربیل و بغداد روز سه شنبه تشکیل جلسه خواهند داد، جلسه‌ای که در آن گزارش نهایی آسیب‌های وارده به سد و چگونگی تعمیرات آن قرائت خواهد شد.

 

همزمان وزیر کشاورزی و منابع آبی حکومت اقلیم کردستان هم اعلام کرده است که سد دربندیخان با خطر اساسی روبرو است. عبدالستار مجید احتمال ریزش کوه‌های اطراف سد را از مهمترین خطرات پیش رو دانسته و در عین حال اطمینان داده است که دیگر سد نزدیک به کانون زلزله یعنی سد دوکان آسیب ندیده است.

 

سد 55 ساله دربندیخان با ترک خوردگی 450 متری سطح افقی و ستون‌های عمودی روبرو است. تلاش برای اطلاع از میزان آسیب‌های وارده به سطح پایین سد و خطرات ناشی از آن ادامه دارد.

 

بازدید میدانی شماری از نمایندگان پارلمان عراق از مناطق زلزله زده

رئیس فراکسیون جنبش تغییر در پارلمان عراق با شماری دیگر از همکاران کرد خود از مناطق زلزله زده دربندیخان بازدید کرد. سروه عبدالواحد اعلام کرد از وزارت منابع آبی عراق درخواست کرده‌ایم در خصوص تعمیرات اساسی سد دربندیخان اقدام کند. وی همچنین از سرکشی تیم تخصصی آمریکایی جهت برآورد میزان خسارات وارده به این سد در روزهای آتی خبر داد. عبدالواحد گفت: پس از بازگشت به بغداد چگونگی پرداخت خسارات به حادثه دیدگان را پیگیری خواهیم کرد.

چشمه‌ای که پس از 5 دهه بار دیگر جاری شد

چشمه‌ای که به گفته ساکنین روستای برلوت در شهرستان کلار بیش از پنج دهه خشک بوده است با وقوع زلزله اخیر در اقلیم کردستان عراق دوباره جاری شده است. یکی از ساکنین محل گفته است: از خواب که بیدار شدم کوچه‌ها و معابر اطراف روستا را پر از آب دیدم، در جستجو برای یافتن منبع اصلی متوجه شدم که این همان چشمه‌ای است که چندین دهه از خشکی آن می‌گذرد. ساکنین روستا اعلام کرده‌اند که آب چندین چشمه دیگر در این روستا دوباره جاری شده است.

 

ترکیه و زلزله اقلیم کردستان عراق

ترکیه با اعزام کمک‌های بشردوستانه به سلیمانیه به یاری حادثه دیدگان زلزله چند روز گذشته اقلیم کردستان شتافته است. در همین راستا بهروز گلالی نماینده اتحادیه میهنی کردستان در آنکارا که پیش از برگزاری رفراندوم از سوی حکومت ترکیه اخراج شده است به رسانه‌های کردی گفته است که این کشور به بهانه زلزله اخیر در پی نزدیکی بیشتر به اتحادیه میهنی است. وی اظهار امیدواری کرد که شورای رهبری اتحادیه میهنی به چنین واقعیتی واقف باشند و چنین اقدامی را بهانه تحقق منافع مشترک و آغاز گفتگوهای سازنده قرار دهند. با برگزاری رفراندوم، روابط آنکارا و حزب دموکرات کردستان عراق به رهبری مسعود بارزانی به سردی گراییده است.

نخست وزیر عراق و دستور کمک به زلزله‌زدگان اقلیم کردستان

سایت سلیمانیه نیوز گزارش داده است که حیدر العبادی نخست وزیر عراق به وزارتخانه‌ها و نهادهای مرتبط دستور داده است هر آنچه را که لازم است در خدمات رسانی به حادثه دیدگان زلزله اخیر اقلیم کردستان انجام دهند.

 

در این زلزله، شهرهای کلار، دربندیخان و حلبچه بیشترین آسیب را متحمل شده‌اند.

شبکه الفرات عراق از جان باختن دست‌کم هفت نفر و زخمی شدن 535 نفر دیگر در نتیجه وقوع زمین‌لرزه در عراق خبر داده‌ است./ تسنیم 

--- --- --- --- --- --- --- ---

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۲۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عبدالامیر یاقوتی مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر گفت: ما دنبال آن هستیم که فرصت‌ها و مؤلفه‌های مختلف مصرف برق را به خوبی شناسایی کنیم و تعرفه‌های برق به گونه‌ای طراحی شود که هم رفاه و آسایش مردم را تامین کنند و هم تأمین انرژی مطمئن و پایدار مد نظر قرار گیرد که یکی از مولفه‌های مهم مصرف، سامانه‌های سرمایشی و کولرهاست.

براساس گزارش ایسنا، وی افزود: تعرفه برق در ایران به ٥ اقلیم دسته بندی شده که ٤ اقلیم آن گرم و دارای ویژگی‌های خاص بوده و یک اقلیم نیز غیرگرم یا مناطق عادی است که بخش عمده‌ای از جغرافیای کشور را شامل می‌شود و حدود ٨٠ درصد مشترکان را در خود جای داده است.

یاقوتی اضافه کرد: مناطق شمال غرب و شمال شرق کشور، تهران، زنجان، تبریز، قزوین، اصفهان و شهرهای غربی، شیراز و ... عمدتاً در این حوزه قرار دارند که با توجه به دمای هوا و شاخص‌هایی که سطح رفاه را اندازه گیری می‌کنند، همچون حداکثر دمای مرطوب، کولرهای آبی می‌توانند دمای مطلوب بین ٢١ تا ٢٥ درجه سانتیگراد را در بیشتر ایام در این مناطق تامین نمایند.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در ادامه تاکید کرد: کولرآبی با توجه به میزان مصرف، به عنوان وسیله سرمایشی مناسب برای مناطق عادی است. میزان مصرف برق ماهیانه یک کولر آبی حدود ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت است که این میزان مصرف به همراه مصرف سایر تجهیزات از جمله روشنایی و وسایل برقی منزل که مجموعا حدود ١٥٠ تا ١٨٠ کیلووات ساعت را شامل می‌شود، مصرف برق ماهیانه در ماه‌های گرم سال را به دامنه ٣٠٠ کیلووات ساعت که همان الگوی مصرف مناطق عادی است می‌رساند.

به گفته یاقوتی الگوی مصرف مناطق عادی نیز ٣٠٠ کیلووات است که بیش از ٧٥ درصد جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یعنی ٧٥ درصد جامعه کمتر از این مقدار استفاده می‌کنند؛ در واقع مؤلفه مصرف کولر آبی در ماه‌های گرم سال بین ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت از مجموع ٣٠٠ کیلووات ساعت را به خود اختصاص می‌دهد.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900287

دیگر خبرها

  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • انتشار تصاویر حمله پهپادی به میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • تصاویر حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • لحظۀ حملۀ پهپاد ناشناس به میدان گازی کورمورِ کردستان عراق
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است