Web Analytics Made Easy - Statcounter

وقتی به صحبت های مردم در خصوص نحوه ویزیت پزشکان توجه میکنیم شاهد آن هستیم که برخی ها میگویند پزشکان وقت کافی برای ویزیت نمیگذارند و فقط مشتی دارو و قرص تجویز میکنند و حتی در خصوص بیماری فرد توضیح مختصری هم نمیدهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح الوند؛ با توجه به اینکه  مسئولان خدمات درمان در استان ما با رضایت تمام از عملکرد خود برای خدمت رسانی به مردم شریف صحبت میکنند در بخش هایی ما شاهد عدم مغایرت این صحبتها با واقعیت هستیم  و این آمار با توجه به سخنان برخی از شهروندان همخوانی چندانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به طور مثال طبق قانون هر پزشک موظف است حداقل 15 دقیقه و حداکثر 25 دقیقه برای ویزیت هر بیمار وقت بگذارد، اما اگر دقایقی در معطب برخی پزشکان حاضر شویم خواهیم دید علاوه بر اینکه پزشک 5 دقیقه بیشتر برای بیمار خود وقت نمیگذارد بلکه بیش از یک بیمار را هم داخل اتاق میبرد که قطعا خلاف قانون است.

 

قطعا وقت طلاست،  اما وقت مراجعه کنندگان در برخی از مطب پزشکان از بین میرود وحداقل انتظار دارند پس  از دست دادن اوقات خود به نتیجه مورد نظر برسند و وقتی با پزشک روبه رو میشوند بتوانند سولاتی راجع به  بیماری خود بپرسند اما گاها  دیده میشود که بعضی از پزشکان توجهی به این موضوع ندارند.

 

با توجه به همین مباحث به سراغ مسئول و تعدادی از شهروندان رفتیم تا از صحبت های مسئولین و همچنین میزان رضایتمندی مردم نسبت به روش ویزیت پزشکان و همچنین حوزه خدمات درمان آگاه شویم.

 

*بیمار:  پزشکان به طور صحیح وقت نمیدهند

خانم عبدی یکی از افرادی که در یک مطب پزشک متخصص حضور داشت با ابراز ناراحتی از اینکه مدت 2 ساعت در نوبت بوده است گفت: متاسفانه پزشکان به طور صحیح وقت نمیدهند، اگر قرار است من این همه معطل شوم  از اول زمان دقیق را بمن بگویند تا در معطب حاضر شوم.

 

وی ادامه داد: این مدت زمان به کنار، ولی کاش پزشک،  من را به تنهایی ویزیت میکرد نه اینکه چندین نفر دیگر در اتاق وی حاضر باشند و جدای از آن فقط دارو بنویسد و هیچ توضیحی راجع به مشکل من ندهد.

 

*بیمار دیگر:مسئولین باید پزشکان بیشتری را برای بخش های شلوغ درنظر بگیرند

آقای زارعی یکی دیگر از افرادی که در یکی از اورژانس های بیمارستان ها حضور داشت با اشاره بر اینکه تعداد افراد حاضر در نوبت زیاد هستند و اورژانس فقط دو پزشک دارد گفت:  مسئولین باید این درک را داشته باشند که وقتی تعداد مراجعه کنندگان زیاد است، تعداد پزشکان بیشتری را نیز برای این بخش در نظر بگیرند.

 

وی ادامه داد : این بخش در بیشتر زمان ها شلوغ است و افرادی که برای درمان حاضر میشوند حال جسمی مناسبی ندارند و قطعا منتظر ماندن در این ازدحام جمعیت، حال آن ها را بدتر خواهد کرد؛ خود من بیست و پنج دقیقه است که در نوبت هستم و افرادی با حال اورژانسی تر را میبینم که نوبت آن ها بعد از من است.

 

 

*پزشک: علت ویزیت نادرست پزشکان ریشه یابی شود

دکتر زینب میربیگی ضمن بیان اینکه  براساس اخلاق پزشکی، پزشکان متعهد هستند‌ که برای درمان بیمار با دقت و وقت کافی بیمار را معاینه کنند گفت: اگر پزشکی بخواهد تشخیص کامل بدهد تا درمان نتیجه‌بخش باشد باید وقت کافی را در نظر بگیرد، حال اگر پزشکی به هر دلیل برای بیمار وقت نگذارد قطعا تصمیم اشتباه برای درمان خواهد گرفت و این مسئله از نظر اخلاق پزشکی قابل‌ قبول نیست.

 

وی ضمن اشاره بر اینکه جامعه پزشکی ، جامعه منصفی می باشد، تصریح کرد: ‌بخشنامه وزارت بهداشت راجع به  این موضوعات توضیحات کامل و روشنی را داده است، اما به‌نظر می‌رسد که این مسئله باید ریشه‌یابی شود  تا  حق مردم و حق پزشکان ضایع نشود.»

 

*معاونت خدمات درمان: ورود چند بیمار به مطب پزشک غیر اخلاقی است

محمدرضا عبادیان، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان درگفت و گو با خبرنگار صبح الوند  در پاسخ به اینکه علت اصلی ازدحام در مطب ها چیست گفت: ازدحام در مطب ها کم است و این مشکل بیشتر در کلینیک های ویژه به چشم میخورد، چرا که قیمت ویزیت نزدیک به رایگان است پس طبیعتا ازدحام و مراجعه به متخصص و فوق متخصص با این قیمت پایین، زیاد خواهد بود؛ طبیعی است که علی رغم لیست انتظاری که برای پزشکان در نظر گرفتیم ازدحام جمعیت مراجعه کننده داشته باشیم.

 

*با مطب های متخلف برخورد انضباطی می کنیم

وی ضمن اشاره بر اینکه کمتر اتفاق میافتد که پزشک چندنفر را همزمان به داخل اتاق ببرد افزد: اگر پزشکی تعداد بیش از یک بیمار را داخل اتاق ببرد کاملا غیراخلاقی و غیر حرفه ای است و این اقدام پزشک تخلف محسوب میشود ، اگر  چنین گزارشی در خصوص هر پزشکی داشته باشیم  قطعا با او برخورد میکنیم.

 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: در فرهنگ  نظام پزشکی  همچین چیزی نداریم  که بیش از یک بیمار را همزمان به اتاق برده معاینه کنیم و این اقدام کاملا غیر قانونی بوده و قطعا در کمیته مشترک  نظام پزشکی مطرح و با متخلف برخورد شدید انضباطی میکنیم.

 

عبادیان در پایان  از حضور300 پزشک متخصص و فوق تخصص و 400 پزشک عمومی در استان خبر داد و افزود:  قبلا در شبانه روز 4 پزشک هم در شهرستان ها نبود اما در حال حاضر در اکثر شهر ستان ها 20 متخصص شب ها در شهرستانها مقیم اند وهر لحظه که نیاز باشد خودشان را به بیمار میرسانند.

 

 

*نتیجه گیری...

در ادامه مشاهدات میدانی خود افراد زیادی را دیدم که به شدت از ازدحام، کمبود پزشکان و ویزیت نکردن صحیح برخی پزشکان گلایه داشتند اما مسئله مهمتر این بود که باز هم قدردان زحمات پزشکان، علل الخصوص پزشکانی که با وجدان کاری بالایی به بیماران رسیدگی میکنند  بودند.

 

یکی از صحبت های دردناک  یکی از مسئولین درخصوص ویزیت سریع بیمار توسط پزشک در مراکز دولتی و کلینیک ها  که پس از شنیدن آن به فکر فرو رفتم این بود که گفت: ((وقتی میزان هزینه ی ویزیت بیمار کم است،  طبیعی است که پزشک هم به همان میزان مبلغ کم برای بیمار وقت بگذارد) ، این صحبت یعنی وجدان کاری معنایی ندارد و شنیدنش از مسئول زیربط باعث تاسف است.

 

در اینجا لازم است به مسئولین محترمی که  برای کم شدن ویزیت مراکز دولتی و کلینیک ها، کاملا غیر مستقیم بر سر مردم منت میگذارند بگوییم در برخی کشور ها ویزیت و درمان بیمارانی که تابعیت آن کشور را دارند کاملا رایگان می باشد و این حق مردم ما است که وقتی به پزشک مورد نظر مراجعه میکنند به تمام پاسخ ها راجب بیماری خود برسند.

 

بدون شک تعریف کردن از اقدامات مثبت هر حوزه کار آسانی است، هنر آنجاست که مشکل اساسی و روزمره ای که مردم با آن در ارتباط اند را شناسایی و حل کرد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۵۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب‌دیده اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب‌دیده است، اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان‌پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کند، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان می‌پردازد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که دندانی پوسیدگی سطحی دارد با ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد، دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده می‌شود و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان‌پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی مواد غذایی گفت: دندان‌ها وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارند، نخستین حساسیتی که نشان می‌دهند نسبت به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد، این مواد لابه‌لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده می‌شود که پس از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان‌پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماده غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل می‌گیرد و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله احتمال دارد دندان دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد، دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه‌روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی‌مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته باشد، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع را در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی افراد عادت دارند لیموترش را با دندان فشار دهند؛ این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زودهنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشک وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار است، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر است و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک‌بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به‌خوبی رعایت می‌کنند و از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید استفاده می‌کنند، مراجعه آن‌ها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک‌بار انجام شود.

دندان‌پزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، مراجعه کودکان به دندان‌پزشک باید هر شش ماه یا سالی یک‌بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده است و مداخله زودتر، هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندان‌پزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم اگر در موارد انتهای پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به ما تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان نیز ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • جزئیات تازه از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • ابلاغ تعرفه‌های جدید پزشکی
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟