Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: روسای دانشگاه‌هایی که منتقدین اصلی ما بودند را به عنوان معاونین وزارتخانه منصوب کرده‌ایم. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن قاضی زاده هاشمی امروز با اشاره به روند تغییرات دانشگاه‌ها گفت: یک زمانی دانشگاه‌های نسل اول تنها برای مدرک دادن ایجاد شده بودند بعد از آن دانشگاه‌های نسل دوم تولید مقاله می‌کردند، کاری که امروز ما می‌کنیم و نشان می‌دهد ۵۰ سال عقب هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الان سعی ما بر این است که به دانشگاه‌های نسل سوم برسیم در حالی که در دنیا دانشگاه‌های نسل چهارم هدف هستند.

وی تاکید کرد: دانشگاه نسل چهارم دانشگاهی است که در خدمت رفاه اجتماعی است. دانشگاهی که به درد مردم نخورد و نتواند ثروت آفرینی کند و یا ثروت آفرینی آن باعث تهدید رفاه اجتماعی باشد فایده‌ای ندارد.

هاشمی افزود: ما مسئولیت داریم افرادی را تربیت کنیم که به درد مردم و کشور بخورند و هم بتوانیم استعدادهای آن‌ها را رشد دهیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم توجه معاونان آموزشی به حوزه آموزش به طور ویژه اظهار داشت: امکان ندارد کسی هم مطب داشته باشد، هم در رشته خود سرآمد باشد، هم مقالات زیادی داشته باشد هم افراد از او راضی باشند و هم بتواند معاون و وزیر خوبی باشد. چند کار را نمی‌توان با هم انجام داد و برای هر کار باید به طور صحیح اولویت‌ها را انتخاب کرد.

وی با اشاره به توسعه صحیح و هدفمند آموزش در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: برای توسعه نباید به یک نگاه محدود بود این موضوع که می‌گویند ما پزشک و متخصص زیاد داریم صحیح نیست. ما کمبودهای زیادی داریم، زیرا عرضه و تقاضا بسیار بالاست. اگر ما فشار مضاعفی را به برخی متخصصان وارد می‌کنیم به این دلیل است که کمبود‌ها را جبران کنیم. این مسیر باید تغییر کند و وظایف حاکمیتی خود را به ویژه در رشته هایی که در آن کمبود داریم اعمال کنیم.

بازنگری دوره‌های فوق تخصصی و فلوشیپ

وی افزود: دوره‌های فوق تخصصی و فلوشیپ باید بازنگری شوند. اکنون ما متخصص را گران تربیت می‌کنیم. در برخی از مناطق و شهرهای مرزی حتی به پزشکی عمومی هم راضی نیستند. ما چرا نباید بتوانیم دوره‌های فوق تخصصی و تخصصی را با هم ادغام کنیم تا از توانایی نیروی انسانی بهتر استفاده کنیم. هر آنچه گران‌تر تربیت کنیم خدمات گرانتری هم مجبوریم بدهیم.

وزیر بهداشت یادآور شد: دانشگاه‌ها باید گسترش پیدا کنند، اما توسعه صحیح باید انجام شود، نظام رتبه بندی باید تغییر کند، دانشگاه‌ها را در مسیر رقابت ایجاد دانشکده هایی که جز هزینه برای کشور ندارد، نیندازیم. شورای گسترش در رشته هایی که کمبود داریم به صورت ویژه عمل کند.

هاشمی با اشاره به اینکه نظام آموزشی باید هم پای نظام خدمات و درمان پیش برود گفت: ما ۲۴ هزار تخت بیمارستانی ایجاد کردیم آیا آموزش پا به پای ما آمده است با وجود اینکه ۳۰ درصد ظرفیت اضافه شد، اما باید ۴۰ هزار تخت دیگر اضافه شود بنابراین لازم است دانشگاه‌ها به توسعه به چشم دیگری نگاه کنند.

باید بیمارستان‌های آموزشی را از درمانی جدا کنیم

وی تاکید کرد: اگر بخواهیم مراکز آموزشی مدرن داشته باشیم باید بیمارستان‌های آموزشی را از بیمارستان‌های درمانی جدا کنیم ولو اینکه در هر دانشگاه تن‌ها دو بیمارستان آموزشی داشته باشیم این بیمارستان‌ها می‌توانند تعرفه متفاوتی از دولتی و خصوصی داشته باشند. در حال حاضر تبریز، شیراز، ایران و مرکز قلب شهید رجایی در حال شروع این فرایند هستند.

هاشمی ادامه داد: گسترش و توسعه رشته‌ها را نباید دست کم گرفت، در گذشته افراد تنگ نظری بودند که اجازه توسعه درست را در رشته‌ها نمی‌دادند و محدودیت ایجاد کرده بودند، اما باید بدانیم که خودگردانی و درآمدزایی در دانشگاه‌ها با توسعه صحیح رشته‌ها رخ می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه درآمدزایی نباید آموزش، اخلاق و منافع ملی را قربانی کند، با انتقاد از وضعیت اتوبوس‌های شهر تهران گفت: شما سوار اتوبوس هایی که از فرق سر تا زیر لاستیک پوشیده از تبلیغ هستند، نشده اید، در این‌ها انسان سوار می‌شود تا به مدیران انتقاد می‌شود می‌گویند بودجه نداریم و باید از تبلیغات درآمدزایی کنیم در حالی که پول نمی‌تواند غذای روح انسان را تامین کند. غذای روح انسان، عشق، امید، دین و مرام است و این‌ها را نمی‌شود پولی کرد.

منتقدین را معاون وزارتخانه کردیم

وی با اشاره به تغییرات مدیریتی در وزارت بهداشت گفت: ۵۰ درصد معاونین و ۸۰ درصد روسای دانشگاه‌ها جدید منصوب شده اند و ما روسای دانشگاه هایی که منتقدین اصلی ما بودند را به عنوان معاونین وزارتخانه منصوب کرده ایم.

کارشناسان آموزش فرقی با روبات ندارند

وی افزود: یکی از گرفتاری‌های ما در آموزش این است که کارشناسان فرقی با کامپیوتر و روبات ندارند و تن‌ها به بخشنامه و آیین نامه اکتفا می‌کنند در حالی که باید از همه مسیر‌ها برای حل مشکلات مردم استفاده کنند.

هاشمی به معاونین آموزشی توصیه کرد دانشجو را به معاونت دانشجویی نسپارند و افزود: معاونت دانشجویی رفاهی و فرهنگی و برگزاری جشنواره است آموزش نباید از دانشجو فاصله بگیرد، زیرا کار اصلی دانشجو بر عهده معاونت آموزشی است. ارزش بودن ما در این پست‌ها این است که زمانی را در کنار دانشجویان همراه آن‌ها صرف کنیم. دانشجویان در معرض آسیب‌های زیادی هستند و باید همراهی شما را در کنار خود داشته باشند.

وی با ابراز تاسف از برخی دروس معارف یادآور شد: اگر روزی استاد معارف بودم کتاب‌های شهید مطهری را تدریس می‌کردم اکنون که دشمنان ما را تلاش می‌کنند حکام مزدور جنگ شیعه و سنی و عرب و عجم راه بیندازند باید بتوانیم نسل جدید را با واقعیت مسائل آشنا کنیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر این موضوع که از سازمان برنامه و بودجه می‌خواهیم که تبعیضی بین وزارت بهداشت و وزارت علوم در حوزه آموزش نباشد گفت: این تبعیض نباید در میزان سرانه‌ای که اختصاص داده می‌شود، که در گذشته رخ داده است دوباره اتفاق بیفتد.

وی با انتقاد از کسانی که نتوانستند به تعهدات خود در حوزه سلامت عمل کنند، گفت: بعد از ۴۰ سال موضوع رفاه اجتماعی و یکی از بخش‌های آن سلامت مورد توجه بیشتر قرار گرفته، اما چرا بخش هایی چوب لای چرخ سلامت می‌گذارند و به تعهدات خود عمل نمی‌کنند در حالی که تازه مردم در این حوزه سامان پیدا کرده اند. این موضوع باید مورد توجه دولتمردان قرار گیرد.

وزیر بهداشت درباره اختصاص بودجه به حوزه آموزش خبر داد و گفت: موضوع اختصاص یک تا سه درصد درآمد اختصاصی دانشگاه‌ها به بخش آموزش را به طور جدی پیگیری می‌کنیم و دانشگاه‌ها را به این موضوع موظف خواهیم کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۰۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!

  گویا قرار است این شهریه‌ها به‌زودی شفاف شود تا شاهد دریافت رقم‌های مختلف از خانواده‌ها نباشیم. بر همین اساس بهنام نیک‌نژاد، مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش درباره ابلاغ آیین‌‌نامه جدید مدارس غیردولتی و ساماندهی وضعیت شهریه این مدارس خبر داده و می‌گوید: «طبق این قانون سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی باهدف شفاف‌سازی ایجادمی‌شود. البته این قانون در گذشته ایجاد شده بود اما چون پشتوانه قانونی نداشت،عمدتا مورد اعتراض مدارس قرارمی‌گرفت.» قانونی که مدارس غیردولتی خیلی کاری به آن ندارند و همچنان نرخ شهریه‌های‌شان بیشتر از نرخ مصوب است.ایجاد چنین سامانه‌های الکترونیکی یکپارچه‌ای می‌تواند مدیریت، نظارت و ارزیابی دقیقی از این مدارس داشته باشد و در راستای پاسخگویی و شفافیت مالی برای مردم است. با وجود این‌که سقف مبلغ دریافتی مشخص شده اما بسیاری از مدارس غیردولتی به همین مبلغ هم برخی موارد دیگر همچون شهریه فوق‌برنامه درسی، شهریه فوق‌برنامه مکمل و شهریه تابستانی هم با آوردن یک کلمه اختیاری، اضافه می‌کنند. از طرفی وزارت آموزش‌وپرورش، در آیین‌‌نامه جدیدی که برای این مدارس در نظر گرفته، تاکید کرده است که با مدارس غیردولتی متخلفی که شهریه بالاتر از مصوبه رادریافت کنند،برخورد خواهد شد.البته این باراولی نیست که مسئولان وزارت آموزش‌وپرورش برای مدارس غیردولتی که شهریه‌های نجومی دریافت می‌کنند خط و نشان می‌کشند. 
   
آموزش پولی در مدارس غیردولتی
در خرداد ۱۳۶۷، قانون تاسیس مدارس غیرانتفاعی در مجلس شورای اسلامی تصویب و آموزش در ازای پول شکل رسمی‌‌تری به خود گرفت. مدارس غیر دولتی  که فلسفه تشکیل آنان به‌ظاهر ارائه خدمات آموزشی بهتر و باکیفیت‌‌تر به مردم است؛ اما متاسفانه گاهی شاهد این هستیم که در برخی از مدارس معروف غیرانتفاعی که شهریه بالایی هم دریافت می‌کنند، خدمات با شهریه‌ها خیلی همخوانی ندارد.خانم احمدی، یکی ازمادرانی است که دو فرزندش درمدرسه‌ای غیردولتی در محدوده خیابان قلهک درس می‌خوانند. او به خبرنگار جام‌جم می‌گوید: «شهریه اعلام‌شده برای سال تحصیلی جدید یکی از فرزندانم که سوم دبستان است، ۹۵میلیون تومان و برای پسرم در مقطع پیش‌دبستانی، ۸۵میلیون تومان است!» طبق گفته این مادر، این مبالغ جدا از برخی از مراسم‌هایی همچون جشن تکلیف است.«من دوست ندارم دخترم در کلاسی درس بخواند که بیشتر از ۴۰نفر شاگرد دارد و معلم نمی‌‌تواند به اندازه کافی به آنها رسیدگی کند.»این را مادر یکی از دانش‌آموزانی می‌گوید که فرزندش در یکی از مدارس غیردولتی غرب تهران مشغول به تحصیل است؛ اما او از افزایش قیمت‌ها نیز گلایه دارد و ناراضی است.  از یکی از پدرانی که دخترش سوم ابتدایی است و در مدرسه‌ای غیرانتفاعی درمحدوده سهروردی تحصیل می‌کند هم سؤال کردیم، او توضیح می‌دهد: «سال گذشته هزینه دریافتی مدرسه دخترم ۵۰میلیون تومان بود و طبق اعلام مدرسه، امسال حدود ۱۰ الی ۲۰میلیون افزایش قیمت خواهد داشت»؛ خانواده‌هایی که مجبورند به سبب برخی از دلایل این هزینه‌ها را متحمل شوند. 
   
بی‌عدالتی آموزشی!
مدارس غیردولتی در ایران عدالت آموزش را زیر سؤال برده‌‌اند، چراکه با وجود تراکم بالای دانش‌آموزان در مدارس دولتی، کیفیت آموزشی این مدارس تغییر کرده است. همین موضوع منجر به این شده تا خانواده‌ها تحت هر شرایطی شهریه مدارس غیرانتفاعی را حتی بالاتر از نرخ مصوب فراهم کنند وفرزندان‌‌شان را به آنجا بفرستند.میزان تورمی که امروز به هزینه مدارس غیرانتفاعی رسیده است، نظم آموزشی را برهم می‌زند.موضوعی که خطری جدی برای نظام آموزشی کشور و آینده تحصیلی و تربیتی نسل بعدی محسوب می‌شود.شایدبااین نرخ‌های مصوب بسیاری ازدانش‌آموزان به مدارس دولتی برگردندکه همین موضوع هم مشکل‌ساز است. به نظر می‌رسدکه بهبوداوضاع مالی مدارس غیرانتفاعی وبالا بردن کیفیت مدارس دولتی،تنها راه چاره این آشفته‌بازار است. 

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • بودجه مناسب برای بروزرسانی تجهیزات فنی‌و‌حرفه‌ای مهاباد در نظر گرفته می‌شود
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • برگزاری دوره آموزشی آفات مکنده در یزد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • دوره آموزشی آفات مکنده در یزد
  • (ویدئو) تصاویر روباتی که حرکاتش شما را انگشت به دهان می کند!
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است