Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- عضو «کمیسیون فرهنگی» مجلس گفت: بخشی از مشکلات نشر به دلیل پایین بودن قدرت خرید مردم است به این معنا که اگر اقتصاد پویا شود مشکلات اقتصادی نشر تا حد زیادی برطرف می شود.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، برنامه «گفت‌و‌گوی فرهنگی» رادیو گفت‌و‌گو با موضوع اقتصاد نشر در ایران با حضور دکتر حسین نظری، معاون فرهنگی انتشارات سروش و ارتباط تلفنی با حجت‌الاسلام احمد سالک، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس روانه آنتن شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آغاز دکتر نظری، اقتصاد نشر را یک موضوع کلان دانست و اظهار کرد: این مقوله مانند یک زنجیره است که نویسنده ، ناشر و افراد مرتبط با نشر را با مشکلات اقتصادی درگیر کرده است.

وی ادامه داد : متاسفانه کاهش سرانه مطالعه ، رسانه های جایگزین که به طرز نادرستی استفاده می شوند بر روی اقتصاد نشر تاثیر زیادی دارد.همچنین مراکز توزیع خوبی در سطح کشور وجود ندارد و خود ناشر باید کتاب را به افراد معرفی کند که بر اقتصاد این حوزه موثر است.

وی با ابراز تاسف از نزولی بودن آمار در کارنامه نشر ، عنوان کرد : کاهش تیراژ و منابع توزیع کتاب در چندسال اخیر افت داشته است و این موضوع بر اقتصاد نشر موثر خواهد بود.

در ادامه حجت الاسلام احمد سالک در ارتباط تلفنی با رادیو گفت‌و‌گو وجود کتاب در سبد خرید مردم را در ارتقای علمی و رشد آگاهی های اجتماعی بسیار حیاتی دانست و اظهار کرد : شرایط فعلی جامعه ما با تکیه بر رشد ابزار تکنولوژی مانند سایت ها و اینترنت به گونه ای است که فرد می تواند در رایانه خود یک کتابخانه مفصل داشته باشد.بنابراین دلیلی نمی بیند تا پولی برای پرداخت کتاب پرداخت کند.

وی افزود : استقبال بسیار خوبی از نمایشگاه های کتاب داخل و خارج کشور صورت می گیرد اما به دلیل گران بودن قیمت کتاب ها برخی از افراد قادر به خرید نیستند.به این معنا که اگر اقتصاد جامعه بر اساس اصول اقتصاد مقاومتی، پویا شود ، قدرت خرید مردم افزایش می یابد که در اقتصاد کتاب نیز تاثیر خواهد داشت.

این نماینده مجلس در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه کمیسیون فرهنگی مجلس در این حوزه چه اقداماتی انجام داده است،عنوان کرد : به صورت کلان در این باره بحث شده است اما به صورت جزئی به اقتصاد نشر پرداخته نشده است.اما در آینده جلساتی با وزیر فرهنگ برگزار خواهیم کرد.

حجت‌الاسلام سالک ادامه داد:جلساتی با چاپخانه ها داشتیم و از آنجایی که صنعت نشر در این چند سال از سنتی به مدرن رشد کرده است ، برخی از آنها به خوبی پیش رفته اند اما برخی خسارات سختی دیده اند که منجر به تغییر شغل آنها شده است.همچنین انجمن های نشر جهت توزیع کتاب نیازمند یک کمک اقتصادی از سوی دولت به صورت یک سوبسید هستند که امیدواریم در کمیسیون فرهنگی به عنوان یک موضوع ویژه در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۸۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: رئیس کمیسیون گمرک، حمل و نقل و لجستیک و هیئت‌ مدیره شرکت‌های حمل و نقل بین المللی استان با اشاره به مشکلات متعدد فعالان این صنف از قبیل صف انتظار در مبادی ورودی و خروجی، مشکلات متعدد در مرزها و در گمرکات و... گفت: مباحث مالیاتی یکی از دغدغه‌های اساسی فعالان این حوزه به‌ شمار می‌رود.

وی گفت: دریافت حق کمیسیون نامتعارف از شرکت‌های حمل و نقل هزینه‌های سنگین دفاتر مالیاتی و اخذ مبالغ جداگانه از بابت کارنه تیر و cmr، حاشیه سود شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی را تا حد زیادی کاهش داده است.

فتاح‌زاده با بیان این مطلب خواستار اعمال تعرفه متناسب در رابطه با اخذ مالیات از شرکت‌ها شد و گفت: بخش عمده‌ای از هزینه‌های دریافتی بابت کرایه حمل و نقل، متعلق به رانندگان است، اما متاسفانه هنگام اخذ مالیات این مبلغ، برای شرکت‌ها لحاظ می‌شود.

سید ضیاء رضوی؛ دبیر کمیسیون گمرک، حمل و نقل و لجستیک توضیحاتی در خصوص عملکرد سال 1402 کمیسیون ارائه و مشارکت حداکثری اعضاء در جلسات را به جهت تعیین اولویت ها و برنامه ریزی خواستار شد.

رضوی، ایجاد رویه واحد در شرکت های حمل و نقل بین المللی را از جمله موضوعات مهم و تاثیرگذار در حمل و نقل ذکر کرد و افزود: رقابت سالم صنفی از مهمترین مولفه های رشد بوده و در این راستا اتاق تبریز آماده است جلسات محوری در این خصوص برگزار کند، تا ضمن ارج نهادن به فعالان این حوزه، شاهد رشد چشمگیرصنعت حمل و نقل در استان باشیم.

دبیر کمیسیون مهمترین رسالت اتاق تبریز در برگزاری جلسات کمیسیون را حل مشکلات فعالان گمرک و حمل و نقل عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در سال گذشته پرونده های مالیاتی شرکت های حمل و نقل بین المللی طبق نظر بخش خصوصی که در جلسه کمیسیون عنوان شده بود، بررسی و صورت گرفت.

 در ادامه این جلسه نمایندگان شرکت‌های حمل و نقل، با نقد فرایند اخذ مالیات از مجموعه‌های خود، خواستار تعیین مالیات بر اساس میزان سود واقعی شده و مقرر شد بررسی موضوع در جلسه آتی با نمایندگان سازمان امور مالیاتی برگزار شود.

دیگر خبرها

  • ۴ سازه‌ تاریخی آب ایران در انتظار ثبت جهانی
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • لزوم سرعت بخشی بانک‌ها به پرداخت تسهیلات مددجویان کمیته امداد
  • جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد
  • بخشی از رونق تولید با خرید کالای ایرانی محقق می‌شود
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • اقتصاد آلمان شگفتی آفرید
  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • آغاز ثبت‌نام سازمان‌ها و نهادها برای یارانه خرید کتاب