Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت از حضور ٤٠ کارشناس سلامت روان آموزش دیده از نقاط مختلف استان در قالب ٢٠ تیم در مناطق زلزله زده خبرداد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر احمد حاجبی به دنبال وقوع زلزله در استان های غربی کشور و جان باختن و آسیب دیدگی تعدادی از هم وطنان، در گفت و گو با وبدا، در خصوص تیم های ارائه دهنده خدمات حمایت های روانی و اجتماعی در بلایا گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، تعداد ٤٠ کارشناس سلامت روان آموزش دیده از نقاط مختلف استان را در قالب ٢٠ تیم حمایت های روانی اجتماعی تحت نظر دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، برای خدمت رسانی به افراد آسیب دیده به مناطق زلزله زده اعزام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این تیم ها براساس پروتکل کشوری حمایت های روانی اجتماعی در بلایا و با مدیریت دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، غربالگری های اولیه را آغاز نموده و مداخلات روانشناختی را طبق برنامه ریزی های انجام شده، انجام خواهند داد.

وی همچنین در خصوص اعزام تیم ها از دانشگاه های علوم پزشکی استان های هم جوار گفت: از دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم ١٠ نفر در قالب ٥ تیم برای ارائه این خدمات اعزام شده اند. کارشناسان سلامت روان آموزش دیده دو دانشگاه علوم پزشکی همدان و لرستان نیز برای ارائه خدمت آماده باش هستند تا در صورت نیاز با هماهنگی ستاد وزارت بهداشت این تیم ها نیز به مناطق آسیب دیده اعزام شوند.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در خصوص ارائه خدمات به مجروحین اعزام شده به بیمارستان های استان تهران خاطرنشان کرد: با هماهنگی به عمل آمده با همکاران در سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی نیز، بیش از ٢٠ تیم حمایت های روانی اجتماعی آموزش دیده تا کنون به بیمارستان های امام خمینی (ره)، سینا، دکتر شریعتی، رسول اکرم (ص)، فیروز گر، میلاد، و هفت تیر اعزام و مستقر شده اند و از امروز به مجروحین خدمات را ارائه می دهند.

 حاجبی در خصوص خدمات ارائه شده در قالب تیم های حمایت های روانی اجتماعی گفت: یکی از این خدمات، جمع آوری اطلاعات مجروحین در ساعات اولیه وقوع حادثه، به ویژه اطلاعات مجروحینی است که جهت دریافت خدمات درمانی اعزام شده اند. این یکی از مداخلات جدی و تاثیر گذار در کاهش استرس و نگرانی بازماندگان است که به آن ردیابی گفته می شود. این اطلاعات به سرعت در قالب فرم هایی به همکاران در دانشگاه های علوم پزشکی اعزام کننده منتقل شده و به خانواده های مجروحین اطلاع رسانی می گردد. از مداخلات دیگری که برای افراد آسیب دیده انجام می شود، ارزیابی بازماندگان و مجروحین و غربالگری آنها از نظر علائم سوگ و همچنین علائم استرس پس از حادثه و آغاز مداخلات روانشناختی برای افراد نیازمند این خدمات است و بر اساس پروتکل کشوری، مداخلات روانشناختی گروهی در روزهای بعدی آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: تمام تلاش ها در روزهای ابتدایی در راستای پیشگیری از ایجاد اختلالات روانشناختی از جمله اختلال استرس پس از سانحه در میان آسیب دیدگان است.

حاجبی در خصوص اهمیت برنامه های مداخلات روانی اجتماعی در بلایا در نظام سلامت تصریح کرد: کشور جمهوری اسلامی ایران در قاره آسیا یکی از حادثه خیزترین سرزمین هاست و این شرایط به عنوان یک اصل اجتناب ناپذیر ایجاب می‌کند که کلیه دست اندرکاران نظام سلامت برای بهبود شرایط بازماندگان بلایا همواره آمادگی لازم را داشته باشند. دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مسئول گسترش برنامه هایی است که ضمن کاهش بروز عوارض روانی اجتماعی در بلایا و پیشگیری از پیشرفت و تشدید عوارض روانی، به افزایش توان انطباق و آماده سازی بازماندگان کمک می کند و همچنین مهارت های اجتماعی بازماندگان را نیز برای سازماندهی مجدد، خودیاری و بازسازی تقویت می نماید

وی یادآور شد: حمایت های روانی اجتماعی در بلایا و حوادث غیر مترقبه مجموعه ای از فعالیت های قبل، حین و بعد از حادثه است که با هدف پیشگیری از عوارض مزمن روانی ناشی از حادثه و توانمند سازی افراد آسیب دیده توسط گروه های متخصصین (روانشناس، روانپزشک) به کار می رود. ارزیابی روانی ناشی از حادثه، اطلاع رسانی در حوزه سلامت روان، غربالگری جمعیت آسیب دیده، شناسایی افراد در معرض آسیب روانی، برگزاری جلسات مداخلات روانشناختی (مثلا به شکل بازگویی روانشناختی) برای گروه های دارای علایم استرس حاد، از جمله اقداماتی است که در این حوزه صورت می گیرد. دوره های بازآموزی کارشناسان سلامت روان برای ارائه این خدمات سالانه در سطح کشور برگزار می گردد تا افراد همواره از آمادگی لازم برای ارائه خدمت برخوردار باشند و اتفاقا این کارشناسان به تازگی و در ماه گذشته دوره های بازآموزی سالانه را طی کرده اند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۰۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان


دکتر مصلحی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به بازتاب خبری گسترده افسردگی مردم ایران در رسانه‌ها گفت: گزارش‌های مختلفی مبنی بر اینکه میزان افسردگی مردم ایران ۹۹/۹ دهم درصد است یا در برخی خبر‌های دیگر به ۳۰ درصد ۴۰ درصد اشاره می‌شود که اینها حتما تحلیل درستی نیست، اما بازتاب خبری گسترده‌ای پیدا می‌کند بعد هم که ارگان منتشر کننده اصلاح می‌کند اصلاحش بازتابی پیدا نمی‌کند.
مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: در خصوص آسیب‌های سلامت روانی اجتماعی در کل دنیا ما با فشار‌ها و آسیب پذیری‌های روزافزون جوامع مواجه هستیم و آنطور که سازمان جهانی بهداشت گزارش می‌دهد ۷/۱۴ دهم درصد مردم کشور‌های توسعه یافته و با درآمد بالا مبتلا به اختلالات روان هستند و کشور‌هایی که با درآمد متوسط هستند ۵/۱۲ دهم درصد به اختلالات روان مبتلا هستند که کشور ما هم جز آنهاست و ما هم این اختلالات را داریم که مهمتریت هدف در این زمینه افزایش دسترسی به خدمات سلامت روان است که مهمترین هدف وزارت بهداشت است.
وی در واکنش به این مطلب که وقتی آمار رسمی از سوی مراجع ذی صلاح از میزان اختلالات روانی منتشر نمی‌شود، آمار‌های غلط و بی پشتوانه جای خود را در اذهان عمومی باز می‌کند گفت: مهمترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ده سالی یک بار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده‌ای در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده است و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است و به زودی منتشر می‌شود.
وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود گفت: ما امیدوار هستیم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و، چون انتشار بین اللمللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.
مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار یک بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.
دکتر مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرز‌های جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشور‌های جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشور‌های اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باور‌های مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تاخیر می‌اندازد. در منطقه‌ی ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند بله ما در همان مسیر حرکت می‌کنیم رشد اختلالات مان شبیه رشد آسیب پذیری مان شبیه است.
دکتر مصلحی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشور‌های دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشور‌ها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشور‌های دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقا مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای انکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشور‌های مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما در این زمینه به گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.
مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض ها، دوم سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر، سوم در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر
دکتر مصلحی با بیان اینکه وزارت بهداشت در رویکرد جدید خود؛ توجه به اهمیت سلامت روان و تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه را در دستور کار قرار داده است افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.
وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهمترین برنامه‌های وزارت بهداشت است گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان (سراج " سلامت روانی اجتماعی") داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بودند در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و انشالله تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

دیگر خبرها

  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت
  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان