Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه میزان سبوس‌گیری در نانوایی‌های سنتی باید اصلاح شود، گفت: در این خصوص مقاومت‌هایی از سوی سودجویان وجود دارد، اما این موضوع با تاکید بیشتر از سوی وزارت بهداشت دنبال می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی رکنا، زهرا عبداللهی در مراسم بزرگداشت روز ملی نان که با حضور نانوایان ۲۷ استان کشور در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه نان به عنوان کالای استراتژیک و قوت غالب مردم، اهمیت بسیار زیادی دارد، گفت: به طور متوسط روزانه مردم ۳۲۰ گرم نان مصرف می‌کنند، البته این سرانه مصرف در شهر حدود ۲۸۶ گرم و در روستاها ۳۸۲ گرم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دامنه مصرف نان در اقشار کم درآمد و پردرآمد متفاوت است، افزود: ارزش تغذیه‌ای نان بسیار بالا است و روزانه انرژی زیادی را از نان تامین می‌کنیم و از این رو اقشار کم در آمد سهم بیشتری از انرژی‌شان را از نان می‌گیرند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه بخش زیادی از کلسیم، فسفر و آهن اقشار کم درآمد از نان کامل تامین می‌شود، افزود: اگر زنجیره آرد و نان را با هم در نظر بگیریم و این زنجیره را اصلاح کنیم، نان سالم خواهیم داشت که در نهایت این امر منجر به افزایش کیفیت نان خواهد شد.

عبداللهی با بیان اینکه نان سالم نانی است که در تمام فرآیندها استانداردهای مورد نظر وزارت بهداشت را داشته باشد، افزود: امروز رعایت نکردن تخمیر و کوتاه بودن زمان تخمیر، کوتاه بودن زمان پخت، استفاده از جوش شیرین، جوهر قند، آرد سفید و کم سبوس، استفاده از سبوس‌های خام و ضایعات زیاد نان از چالش‌های پیش روی نان است.

وی با بیان اینکه اگر فرآیند تخمیر به خوبی انجام نشود بسیاری از مواد مغذی جذب نخواهد شد، اضافه کرد: در این زمینه کمبود آهن اثر بیشتری دارد، این امر باعث افزایش مرگ و میر مادران باردار، طولانی شدن بیماری‌ها، کندی ذهن و ... می‌شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه کمبود روی و کلسیم در نان نیز پوکی استخوان، عدم رسیدن به بلوغ جنسی مناسب، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی - عروقی و ... را به همراه خواهد داشت، گفت: بخش بهداشت بر روی استفاده از جوش شیرین حساسیت دارد، زیرا اختلالات دستگاه گوارش کمترین خسارت استفاده از این ماده در تولید نان است.

عبداللهی با بیان اینکه جوش شیرین همان کربنات سدیم است، افزود: این ماده عامل بسیاری از بیماری‌ها به ویژه سرطان معده است. همچنین جذب فلزات سنگین را در بدن افزایش می‌دهد. استفاده از جوهر قند و بلانکید در صنایع رنگرزی، عکاسی و ضایعات کاغذ استفاده می‌شود و بر استفاده نشدن از بلانکید در نان حساسیت داریم.

وی اظهار کرد: کاهش سبوس گندم در آرد چالش جدی است، زیرا این امر بیماری‌های قلبی عروقی، فشار خون بالا و مشکلات گوارشی را به وجود می آورد و این در حالی است که به دلایل سودجویی سبوس صنعتی و شیمیایی به نان اضافه می شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تصریح کرد: وزارت بهداشت و وزارت صنعت به شدت به دنبال حذف سبوس خام از نان های تولید داخل کشور و جلوگیری از گرفتن سبوس گندم در آرد هستند و میزان سبوس گیری آرد در کشور در حال اصلاح شدن است.

عبداللهی با بیان اینکه مصرف نمک نیز در تولید نان برای وزارت بهداشت مورد توجه است، ادامه داد: ۳۰ درصد از مردم کشور فشار خون بالا دارند و بخش عظیمی از مرگ ومیر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است، از این رو با توجه به شرایط موجود استفاده از میزان نمک در تولید نان مورد توجه است.

وی با بیان اینکه حداقل اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت توجه به سیستم خرید و تولید گندم در کشور است، اضافه کرد: این وزارتخانه باید به روش های مختلف از واحدهای صنعتی و سنتی حمایت کند و برای اعطای تسهیلات به نانوایان سنتی برنامه ریزی کند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه آموزش نانوایان نیز باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: حدود ۱۰ سال است که برنامه غنی شدن آرد با آهن و اسید فولیک در دستور کار است و اجرای این طرح تاثیرات خوبی را نیز داشته است.

عبداللهی با اشاره به لزوم حمایت دولت از نانوایان در خصوص تخمیر مناسب گفت: در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی نقش بسزایی دارد و باید تصدی‌گری دولت در امر خرید گندم کاهش یابد.

وی سفارشی کردن تولید گندم را از وزارت جهاد کشاورزی خواستار شد و افزود: برای این امر اصلاح قیمت خرید گندم برای تشویق کشاورزان امری ضروری است. همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی باید در جهت تعدیل یارانه آرد فعالیت داشته باشد.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۰۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب،بهرام بنده یزدانی روز شنبه در آیین آغاز کار ساخت مجتمع آموزشی بیمارستان خاتم الانبیای شهرستان شیروان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: متاسفانه در دوره های پیش سهمیه مناسبی برای استخدامی نیروهای بهداشت و درمان در نظر گرفته نشد و این بخش با مشکل مواجه بود.

وی افزود: رایزنی‌ها برای استخدام جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است تا سهمیه مناسبی برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی باشد.

معاون مرکز هماهنگی امور اقتصادی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی بیان کرد: مسیر قانونی تبدیل وضعیت ایثارگران، ۹۰۰ نفر در سال گذشته را شامل شد و این خود کمک بزرگی به امنیت شغلی کارکنان و وضعیت کیفی شاخص های استخدامی منابع انسانی کرد.

وی اضافه کرد: رایزنی های لازم برای استفاده از این ظرفیت جدید استخدامی که به زودی اعلام رسمی می شود در مدیریت منابع انسانی وزارتخانه در حال انجام است.

هزینه کرد بی‌سابقه دولت سیزدهم در خرید تجهیزات پزشکی

بنده یزدانی در ادامه اضافه کرد: هزینه های کلانی در بحث خرید تجهیزات و اقلام بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم انجام شده که اختصاص هفت میلیون و ۳۰۰ هزار یورو تجهیزات به خراسان شمالی از این موارد است.

وی افزود: اعتبارهای بیشتری برای بخش درمان خراسان شمالی در دور سوم سفرهای مسئولان وزارتخانه به این استان اختصاص می‌یابد.

۹ طرح درمانی، آموزشی و رفاهی امروز (شنبه) با حضور معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شهرستان‌های خراسان شمالی راه اندازی و کلنگ زنی شد.

طرح های راه اندازی شده شامل بخش «ام آر آی» و «سی تی اسکن» بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد، بخش دیالیز رازوجرگلان، بخش دیالیز فاروج، بخش «وی آی پی» بیمارستان امام خمینی(ره) شیروان، مرکز تصویربرداری دیجیتال و همراه سرای بیمارستان امام علی (ع) بجنورد است.

طرح های کلنگ زنی نیز شامل مجتمع آموزشی بیمارستان خاتم الانبیاء شیروان و طرح توسعه بیمارستان جاجرم است.

شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری خاور بجنورد قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند
  • وزارت بهداشت فلسطین: جان تمامی شهروندان نوار غزه در خطر است
  • فروش ویژه 3 نهال گردو اصلاح شده چندلر، فرنور و ژنوتیپ برتر با باردهی 11 تن
  • سفره همدانی‌ها با نان سبوس‌دار کامل می‌شود
  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه
  • تصمیمات نادرست در وزارت کار، چرا دستمزد ۱۴۰۳ اصلاح نمی شود؟!
  • افزایش شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۳۵۶ نفر
  • افزایش شمار شهدای نوار غزه به 34 هزار و 356 نفر