Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-29@08:11:48 GMT

مرهم باشید نه مزاحم!

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۲۹۰۳۷

به گزارش پارس نیوز،

بحران زلزله 7 ریشتری در استان کرمانشاه طی سه روز گذشته تمام توجه کشور را به خود جلب کرده است. طبیعی است که چنین واقعه‌ای نه تنها از بعد انسانی بلکه خسارات سنگینی را نیز متوجه اقتصاد و زیر ساخت‌های منطقه در آن ناحیه کرده است. البته ابعاد این زلزله تنها محدود به منطقه کرمانشاه و سرپل ذهاب نبوده، بلکه حوزه رسانه‌ها و به‌خصوص احزاب سیاسی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول سه روز گذشته چنان حجم وسیعی از اخبار و مطالب گوناگون با جهت گیری‌های خاص به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی تزریق شده که نشان می‌دهد، زمینه برای سیاسی شدن یک فاجعه بزرگ انسانی همچون یک زلزله 7 ریشتری درفضای رسانه‌ای و مطبوعاتی کشور وجود دارد. اتفاقی که نشان می‌دهد تا چه اندازه اولویت‌های مهمی، همچون رسیدگی به مناطق زلزله‌زده و همچنین تخفیف مصیبت و آلام مردم به فراموشی سپرده شده است.
 

رسانه‌ها و افزودن هول و هراس مردم

زلزله‌ای که در منطقه کرمانشاه و غرب کشور روی داد، اولین فاجعه طبیعی در دوران حاکمیت شبکه‌های اجتماعی بر فضای اطلاع رسانی در ایران است؛ شبکه‌هایی که فرمان هدایت افکار عمومی جامعه را نیز بر عهده دارند. طبیعی است که تغذیه محتوایی این شبکه‌های اجتماعی بر عهده کانال‌های و اکانت‌های پر بازدید است که می‌توانند حجم بالایی از اطلاعات را به سایر گروه‌ها و یوزرها تزریق کنند؛ اکانت‌هایی که اغلب با اهداف سیاسی و با پشتیبانی مالی از سوی برخی گروه‌ها هدایت می‌شوند. اگر نگاهی به حجم اطلاعات منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی‌ شود، بخش اعظم محتوا و اخبار تولید شده اغلب به مسائل حاشیه‌ای یا زد و خوردهایی می‌پردازد که فاقد هر گونه اطلاعات صحیح و دقیق در خصوص ابعاد فاجعه و نحوه کمک به بازماندگان آن است. مطرح کردن ماجرا‌هایی همانند مقاوم نبودن مسکن مهرو ارجاع آن به دولت‌های قبلی یا بحث و جدل در خصوص اینکه کدام نهاد به وظایف خود در این ماجرا عمل نکرده، تنها بخشی از اطلاعات و اخبار غلطی است که در شبکه‌های مجازی منتشر شده و در حال جولان دادن در افکار عمومی است.
 

جالب اینجاست که بخشی از این اخبار می‌تواند ارسال کمک‌ها را به منطقه با مشکل مواجه کند. انتشار خبری همانند غارت بخشی از کمک‌ها در یکی از مسیرهای منتهی به استان کرمانشاه که در حقیقت از اصل غلط بود، یکی از این موارد محسوب می‌شود.

انتشار چنین خبری می‌تواند علاوه بر ایجاد فضای هول و هراس در بین مردم سبب جلوگیری از ارائه کمک‌های مردم به افراد آسیب دبده شود.
 

اولین سخنان جهانگیری چه بود

بخشی از این اخبار و اطلاعات توسط کانال‌های ضد انقلاب و ضد حاکمیتی همچون آمد نیوز در فضای مجازی منتشر می‌شود که طبیعی است نمی‌توان انتظار همراهی با آنان را در چنین شرایطی داشت. البته در این باره دولت در مقابله با چنین کانال‌هایی کوتاهی کرده که در چنین بزنگاه‌هایی کم کاری‌های فوق خود را نشان می‌دهد. با اینکه بخش اعظم این اطلاعات توسط اکانت‌هایی با وابستگی حزبی منتشر می‌شود اما خط اصلی آن توسط برخی سیاستمداران داده می‌شود که به نظر کوچک‌ترین درکی از تبعات وحشتناک چنین اقداماتی در فضای جاری دارند. به عنوان مثال اسحاق جهانگیری در روز اول پس از حادثه و در حالی که برای حضور در جلسه ستاد مدیریتی بحران در کرمانشاه حضور یافته بود، در اولین اظهار نظر بلافاصله انگشت اتهام خود را به سمت مسکن مهر برد تا به زعم خود مقصر اصلی این مصیبت را معرفی کرده باشد.

وی به صراحت در استانداری کرمانشاه با ابراز تأسف از اینکه بیشتر خانه‌های تخریب شده در زلزله شب گذشته متعلق به ساختمان‌های مسکن مهر بوده است از وزیر راه و شهرسازی خواست با دقت این موضوع را که چرا خانه‌های نوساز تا این حد آسیب پذیر بوده‌اند بررسی کند. پس از سخنان جهانگیری بود که برخی رسانه‌ها به بزرگنمایی این مسئله پرداختند و پس از آن موج وسیعی در شبکه‌های اجتماعی آغاز شد. این دومینو بلافاصله به برخی بحث‌های سیاسی رسید و با جواب متقابل از طرف مقابل آنچه که فراموش شد مصائب مردم مصیبت‌زده بود.

حتی اگر بخواهیم کمی از تئوری توطئه فاصله بگیریم و چنین اقدامی را مبتنی بر یک اظهار نظر حساب نشده بگذاریم، نمی‌توان از تلاش برخی رسانه‌ها و اکانت‌های پر بازدید برای انحراف وبهربرداری سیاسی از این ماجرا بگذریم .
 

کم کاری متوجه چه کسانی است

در این ماجرا اولین کم کاری به سمت نهادهای مسئول در حوزه اطلاع رسانی و مدیریت شبکه‌های فضای مجازی باز می‌گردد. ممکن است عده‌ای این ماجرا را خلاف آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات بنامند، اما در تمام دنیا و به خصوص کشورهایی که مدعی آزادی بیان هستند در هنگام وقوع چنین حوادثی نحوه انتشار اطلاعات به شدت مدیریت می‌شود. به عنوان مثال در ایالات متحده امریکا در کشتارهایی که در مدارس، کلوپ‌ها و حتی کنسرت‌های این کشور به وجود آمده حتی یک عکس از جنازه‌ها و افراد کشته شده به خصوص کودکان منتشر نمی‌شود. ضرورت چنین مسئله‌ای را می‌توان به وضوح در آشوبی که در افکار عمومی به وجود آمده مشاهده کرد. در شبکه‌های مجازی تمام تلاش‌ها بر متهم کردن جناح‌های سیاسی کشور متمرکز شده و خبری از خود واقعه منتشر نمی‌شود. در حالی که در شرایط فعلی می‌توان این نیرو را برای جذب کمک رسانی به مردم و اطلاع رسانی صحیح مصرف کرد. کم کاری دوم به مقامات و مسئولانی باز می‌گردد که چه برای استفاده سیاسی و چه جهالت به دنبال مطرح کردن برخی اغراض در این فضا هستند. چنین فضایی به خصوص پس از فاجعه پلاسکو نیز به وجود آمد.

در ماجرای فوق آنچنان جوسازی‌ها زیاد شد که رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام خود در خصوص این فاجعه به این نکته اشاره و تصریح کردند: در حال حاضر همه تلاش‌ها باید برای نجات جان گرفتارشدگان جهت ‌دهی شود. رسیدگی به علل حادثه مسئله بعدی است. از همه مسئولان می‌خواهم همانگونه که در این چند ساعت، تلاش کرده‌اند کار مجاهدانه خود را ادامه دهند و وظیفه فوری را بر هر حرف و حدیثی مقدم بدارند.
 

واکنشی که در یاد مردم می‌ماند وقایع پس از زلزله کرمانشاه نشان می‌دهد که فضای پس از پلاسکو همچنان بر رسانه‌های سیاسی و حتی مسئولان کشور غالب است. مسئولان و برخی رسانه‌ها به دنبال تسویه حساب‌های سیاسی و فراموش کردن اصل ماجرا هستند.

صرف‌نظر از اینکه چنین اتفاقی به تشدید غم و اندوه مردم خواهد افزود و گرهی را از کار آنان باز نخواهد کرد، به طور حتم در یاد و خاطره در بزنگاه‌های سیاسی بعدی تأثیرگذار خواهد بود. در آن هنگام حتی انداختن تقصیرها به گردن دولت اسبق نیز کارساز نخواهد بود.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۹۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوان کاشمری چطور از دختران جوان در برابر ۲ مزاحم دفاع کرد| ضربه چاقو فقط ۲ میلی متر با شاهرگ علی فاصله داشت | ۲ شرور مست و سابقه‌دار بودند

همشهری آنلاین - حوادث: باز هم جوانمردی برای دفاع از افراد بی‌دفاع جانش را به خطر انداخت و تا یک قدمی مرگ پیش رفت. این بار در جریان حادثه ای که در کاشمر اتفاق افتاد، جوانی به نام علی علیزاده وقتی دید ۲ نفر از اوباش مزاحم ۳ دختر شده اند، به آنها تذکر داد؛ اما آنها این تذکر را با ضربه چاقو جواب دادند. چاقو به گردن علی اصابت کرد و خونریزی شدید او سبب شد تا یک قدمی مرگ پیش برود، اما خواست خدا بود او که تنها فرزند خانواده است با تلاش کادر پزشکی زنده بماند. در شرایطی که علی بعد از جراحی سنگین از بیمارستان مرخص شده و همچنان در بستر است، محمد علیزاده پدر او در گفتگویی اختصاصی با همشهری درباره حادثه‌ای که برای پسرش اتفاق افتاده و آخرین وضعیت او صحبت کرد.

درباره علی صحبت کنید. او چند سال دارد؟

علی تنها فرزند من است. او متولد سال ۷۵ است و ۲۸ سال دارد. پسرم دانشجوی رشته تربیت بدنی است.

درباره روز حادثه صحبت کنید. آن روز دقیقا چه اتفاقی افتاد و علی چطور مجروح شد؟

روز حادثه ۲، ۳ دختر جوان از نزدیکی خانه‌مان می‌گذشتند که دو پسر موتورسوار برای‌شان مزاحمت ایجاد کردند. ظاهرا می‌گفتند که باید با ما رفیق شوید و با ما بیایید و... همان موقع علی سر رسیده و این صحنه را دیده بود. او هیچ درگیری با آنها نداشت و فقط گفته بود که مزاحم نشوید و مگر خودتان خانواده ندارید. همین چند جمله باعث شده بود که آنها چاقو بکشند و به گردن پسرم بزنند.

بعد از این حادثه علی چه شرایطی داشت؟

چاقو فقط ۲ میلی‌متر با شاهرگ گردن علی فاصله داشت و اگر چاقو فقط ۲ میلی‌متر آن طرف تر برخورد می‌کرد اتفاق بدی می‌افتاد.

وقتی فرزندتان مجروح شد شما کجا بودید و چطور از حادثه با خبر شدید؟

من در خانه بودم که سر و صدا شنیدم. با عجله بیرون آمدم و دیدم مردم جمع شده اند. دیدم سر و صورتش خون آلود است و حالش بد است. او دچار خونریزی شدیدی شده بود و لباسش پر از خون بود. خدا هیچ پدری را در این موقعیت قرار ندهد. پسر جوانم جلوی چشمانم داشت از دست می‌رفت. با اورژانس تماس گرفتیم اما چون وضعیت علی داشت بدتر می‌شد قبل از رسیدن نیروهای اورژانس، هم محلی‌ها پسرم را به بیمارستان منتقل کردند و در آنجا تحت عمل جراحی قرار گرفت.

از شرایط علی در بیمارستان صحبت کنید. در آنجا چه اقداماتی برای نجاتش انجام شد؟

وقتی علی را به بیمارستان بردند خونریزی اش بیشتر شده بود. نزدیکان‌مان با او بودند و ماموران پلیس از من خواستند که به کلانتری بروم. با این حال دلم پیش پسرم بود و مدام با افرادی که در بیمارستان بودند در تماس بودم. لحظات خیلی بدی بود. وقتی جان پسرم در خطر بود می‌خواستم دنیا نباشد. من فقط همین یک فرزند را دارم و نمی‌توانستم حادثه ای که برایش اتفاق افتاده بود را قبول کنم. جراحی او حدود یک ساعت طول کشید تا اینکه بالاخره خبر دادند که جراحی موفقیت آمیز بوده و خطر رفع شده است. خدا را شکر می‌کنم که این ماجرا به خیر گذشت و خدا پسرم را دوباره به من برگرداند.

دو پسر شروری که علی را مجروح کرده بودند چطور دستگیر شدند؟

ضاربان را هم‌محلی ها همان موقع دستگیر کرده و به پلیس تحویل داده بودند. یکی از آنها ۱۷ ساله و دیگری ۲۰ ساله است. هر دو سابقه دار هستند و آخرین بار ۳ ماه قبل چاقوکشی و سرقت کرده بودند. آنطور که می‌گفتند زمانی که با پسرم درگیر شدند هم حالت طبیعی نداشتند و مست بودند.

خواسته شما درباره ۲ جوان شرور چیست؟

ما از هر دو نفرشان شکایت کردیم و خواسته مان مجازات هر دو نفرشان است. آنها مزاحم ناموس مردم شده بودند و در ادامه هم چاقوکشی کردند. آن هم برای پسر من که هیچ وسیله ای برای دفاع از خودش نداشت و فقط به آنها تذکر داده بود که مزاحم نشوند. اگر هر کسی بخواهد در شهر راه بیفتد و چاقوکشی کند که سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

حادثه‌ای که برای علی اتفاق افتاد درست در شب سالگرد شهید الداغی بود. جوانی که در راه دفاع از دختری جوان به شهادت رسید.

بله این موضوع را می‌دانم و از ماجرای این شهید اطلاع دارم. وقتی چشم انتظار خبری از بیمارستان بودم تا از وضعیت علی با خبر شوم به یاد شهید حمیدرضا الداغی و خانواده اش بودم. جوانمردی که سال قبل درست مثل علی از دختری بی‌پناه در برابر اوباش دفاع کرده و جانش را از دست داده بود. در آن لحظات تا حدودی حال آنها را درک کردم که در چه شرایط سختی قرار داشتند. بعد فهمیدم حادثه ای که برای پسرم اتفاق افتاده، درست در شب سالگرد این شهید بود. روح شهید الداغی شاد باشد.

با گذشت ۲ روز از این حادثه وضعیت علی چطور است و آیا از مسولان کاشمر کسی برای ملاقات او آمده است؟

پسرم ۲ روز در بیمارستان حضرت ابوالفضل کاشمر بستری بود که جا دارد از تلاش های کادر بیمارستان برای نجات پسرم تشکر کنم. حالا هم از بیمارستان مرخص شده و در خانه استراحت می‌کند. وضعیت او بهتر شده اما باید تا بهبودی کامل صبر کنیم. بعد از این حادثه مسئولان شهر برای عیادت علی به بیمارستان آمدند و به ما سرسلامتی دادند. دست همه شان درد نکند. خدا را شکر می‌کنم که تنها فرزندم در این حادثه باعث سربلندی من و خانواده شد. من به علی افتخار می‌کنم.

کد خبر 847867 برچسب‌ها ستاد امر به معروف و نهی از منکر اراذل و اوباش حوادث ایران

دیگر خبرها

  • پیام لیبرمن به سیاستمداران اسرائیلی: ساکت باشید
  • جوان کاشمری چطور از دختران جوان در برابر ۲ مزاحم دفاع کرد| ضربه چاقو فقط ۲ میلی متر با شاهرگ علی فاصله داشت | ۲ شرور مست و سابقه‌دار بودند
  • ۲۰۰روستای بالای بیست خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
  • هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند
  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • ضربه چاقو به جوان کاشمری به دلیل حمایت از چند دختر در برابر ۳ مزاحم
  • بزرگترین سلامتکده طب سنتی کشور افتتاح شد
  • بزرگترین سلامتکده طب سنتی کشور در شیراز افتتاح شد