Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@22:38:31 GMT

رودخانه‌های رشت در حال نابودی است

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۲۹۷۸۲

رودخانه‌های رشت در حال نابودی است

معاون امور عمرانی استانداری گیلان گفت: در شهر رشت مجموعه ای از آلودگی‌ها رودخانه‌ها را تهدید می‌کند و یا بهتر بگوییم به سمت نابودی می‌برد.

‌شعبانپور در گفت‌وگو با ایسنا-‌ در خصوص رودخانه های شهر رشت گفت: ما در شهر رشت دو رودخانه داریم که مجموعه‌ای از آلودگی‌ها آن را تهدید می‌کند و یا بهتر بگوییم به سمت نابودی می‌برد؛ به طور مثال‌ شیرابه پسماند سراوان، پساب شهر صنعتی رشت، فاضلاب بیمارستان‌های شهر، پسماند جامدی که مردم در داخل رودخانه‌ها می‌ریزند، پسماند فاضلاب منازل شهری و همچنین کودهای شیمیایی که برای مزارع استفاده می‌شود با باران شسته و وارد رودخانه‌ها می‌شود و این رودخانه‌ها این همه آلودگی‌ها را به تالاب هدیه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سال‌هاست عنوان می‌کنیم که رودخانه‌های رشت آلوده هستند، اکنون دو سال است که دولت ردیف بودجه را از محل 10 و 12 مدیریت بحران به این امر اختصاص داده و امسال بودجه به مبلغ 50 میلیارد اختصاص یافته است و همچنین دو سال قبل نیز 50 میلیارد بوده که تنها 30 درصد تحقق پیدا کرد و امسال 50 میلیارد بین چند دستگاه اجرایی توزیع شده است از دستگاه های اجرایی کار پایش را محیط زیست برعهده دارد و مبلغ ناچیزی به این دستگاه اختصاص یافته است و علوم پزشکی برای چند بیمارستان مثل پورسینا از منابع داخلی و با استفاده از این اعتبارات در حال احداث تصفیه خانه بیمارستانی است و آب و شهری نیز در حال ایجاد تصفیه خانه فاضلاب برای مسکن مهر رشت است و شهرداری برای ایجاد تصفیه خانه شیرابه در سراوان در تلاش است و البته هنوز اعتباراتی به این مجموع داده نشده زیرا اسناد خزانه دارد و با توجه به رانش زباله در سراوان پروژه نیمه کاره رها شده است.

شعبانپور خاطرنشان کرد: ساماندهی دو رودخانه را نمی‌توان یکساله یا دوساله انجام داد، زمان زیاد و اعتبارات زیادی نیاز دارد و ‌خدا را شاکرم که این پروژه حیاتی آغاز شده و ردیف بودجه گرفته و اتفاقا یکی از مهمترین دغددغه های دکتر سالاری استاندار گیلان تالاب بندر انزلی و این دو رودخانه است که برای ما به دلیل اهمیت گردشگری منفعت فراوانی خواهد داشت و در واقع یک فرصت بسیار خوب محسوب می‌شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۹۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت:محصولات فرعی جنگلی و مرتعی نیشابور به ویژه گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی نیازمند توجه، حفاظت بیشتر و بهره‌برداری اصولی هستند. در حالیکه محصولات جنگلی و مرتعی نیشابور رو به نابودی هستند.
حسین سهرابی افزود: بهره‌برداری و استحصال محصولات فرعی جنگل‌ها و مراتع از دیرباز مورد توجه بوده است. امروزه نیز این محصولات نقش مهمی در جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور‌های دارای اکوسیستم‌های جنگلی و مرتعی ایفا می‌کنند.
وی گفت: در کشور ما با توجه به تنوع شرایط اقلیمی گونه‌های مختلف محصولات از جنگل‌ها و مراتع قابل استحصال بوده و تاثیر بسزایی در اقتصاد خانوار‌های بهره‌مند از این منابع دارد.
سهرابی افزود: طی سال‌های گذشته نادیده گرفتن بهره‌برداری صحیح از جنگل‌ها و مراتع و محصولات فرعی حاصل از آن همراه با افزایش جمعیت و تقاضای بیشتر از یک سو و نیز بروز خشکسالی‌های متوالی از سوی دیگر سبب انحطاط و در معرض خطر جدی قرار گرفتن این سرمایه‌های باارزش ملی شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: مهم‌ترین مسأله در بهره‌برداری این محصولات تناسب تولید و برداشت است که باید به نحوی صورت گیرد که آسیبی به رویشگاه‌ها وارد نشود و دوام بقای این گونه‌های مرتعی و جنگلی حفظ شود.
وی افزود: هرگونه بهره برداری و برداشت از محصولات فرعی مرتعی و جنگلی تنها با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در قالب طرح مصوب با اولویت دارندگان پروانه چرای دام و بهره‌برداران عرفی مطابق قوانین و مقررات مجاز است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: بهره‌برداری از محصولات مرتعی نیشابور از جمله آنغوزه شیرین، باریجه، کلپوره، کنگر، ریواس، موسیر، آویشن (کاکوتی)، چای چوپان، سریش، بومادران، زیره سیاه، وشاء- کتیرا، همچنین انواع میوه و گل درختان جنگلی بادام جنگلی (کوهی)، پسته جنگلی، بنه، میوه زرشک وحشی، سماق، زالزالک و میوه نسترن وحشی به طورکلی ممنوع و غیر قانونی است.

دیگر خبرها

  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • ماتوینکو: رویای غرب برای نابودی روسیه هرگز محقق نخواهد شد
  • خواسته برخی اعراب از اسرائیل برای نابودی حماس محال است
  • مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند
  • (ویدئو) نابودی سیستم موشکی ۱۰۰ میلیون دلاری روسیه در حمله اوکراین
  • اردوغان: در برابر نابودی فلسطینی‌ها سکوت نخواهیم کرد
  • نابودی طاغوت وعده صادق الهی است
  • نابودی طاغوت صادق‌ترین وعده الهی است
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی