Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرج- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با بیان اینکه بازچرخانی پساب (فاضلاب تصفیه شده) به مثابه اقتصاد مقاومتی است، گفت: بازیافت آب از فاضلاب از راهکارهای اصولی برای رفع مشکل کم آبی است.

فردین حکیمی روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به رشد جمعیت و گسترش شهرنشینی افزود: علیرغم تغییر اقلیم و بروز خشکسالی در مناطق مختلف، افزایش جمعیت موجب افزایش تقاضا برای مصرف آب شده که محدودیت منابع آبی موجب ایجاد دغدغه در کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی خاطرنشان کرد: بازیافت آب از فاضلاب (استفاده مجدد از پساب) به عنوان یکی از راهکارهای رایج و منطقی برای رفع مشکل کم آبی است.
حکیمی گفت : با توجه به محدودیت منابع آب ناچار در آینده نه چندان دور می بایست آب مورد مصرف در صنعت و سایر بخش ها از منابع مصرف شهری تفکیک شود و بازچرخانی پساب جهت مصرف در صنعت و به ویژه در تامین آب مورد مصرف فضای سبز دارای اهمیت ویژه خواهد بود.
وی افزود: استاندارد سازی پساب و بازچرخانی آن علاوه بر کنترل آلودگی های زیست محیطی، به کاهش مصرف میزان آب کمک کرده ضمن اینکه از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه خواهد بود.

***لزوم راه اندازی و استانداردسازی تصفیه خانه شهرک های صنعتی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز در ادامه به وجود شهرک ها و نواحی صنعتی در استان اشاره کرد و بیان داشت: از شهرک های صنعتی فعال در استان فقط شهرک های صنعتی بهارستان، اشتهارد و نظرآباد دارای تصفیه خانه هستند که شهرک های صنعتی اشتهارد و نظرآباد هنوز استانداردهای لازم برای تصفیه مناسب فاضلاب را ندارند ولی اقدامات برای اصلاح سیستم در حال اجرا است.
وی با اشاره به استقرار تعدادی شهرک و ناحیه صنعتی دولتی و غیردولتی در استان، افزود: از این تعداد شهرک و ناحیه صنعتی فقط این سه شهرک صنعتی دارای تصفیه خانه هستند و تصفیه خانه شهرک صنعتی هشتگرد، ناحیه صنعتی کوثر، منطقه ویژه اقتصادی پیام، شهرک دارویی برکت در مرحله راه اندازی هستند.
حکیمی با بیان اینکه شهرک های صنعتی اشتهارد، بهارستان و نظرآباد دارای سیستم تصفیه خانه هستند، ادامه داد: همچنین شهرک صنعتی سپهر نظرآباد تصفیه خانه ندارد که در حال پیگیری بوده و اخطاریه های لازم را به مسئولان آن داده ایم.
وی با بیان اینکه ناحیه صنعتی کوثر نیز مرحله ساخت تصفیه خانه اش به اتمام رسیده و در حال راه اندازی و اخذ انشعاب است، گفت: ناحیه صنعتی سیمین دشت نیز علیرغم تعهداتی که داشتند هنوز به تعهدات خودشان عمل نکرده اند و در کارگروه تسریع از استاندار خواستیم در این بحث ورود کنند تا به تعهداتشان عمل کنند.

***شهر صنعتی بهارستان پاک است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز افزود: شهرک صنعتی بهارستان تصفیه خانه دارد و تقریبا جزو شهرک های پاک و غیرآلاینده بوده و الزامات محیط زیست را معمولا رعایت می کند.
وی ادامه داد: ناحیه صنعتی سردرآباد نیز که قرار بود به شهرک صنعتی تبدیل شود که هنوز نشده ولی آنجا هم زیرساخت های محیط زیستی فراهم نیست و هنوز این ناحیه صنعتی تصفیه خانه مرکزی ندارد.
حکیمی با بیان اینکه شهرک صنعتی اشتهارد 2 هم قرار است راه اندازی شود، گفت: هنوز در مرحله واگذاری اراضی هست که آنجا یکی از تاکیدات ما همان بحث ایجاد زیرساخت های زیست محیطی مثل تصفیه خانه فاضلاب و برنامه مدیریت پسماند است.
وی تصریح کرد: شهرک صنعتی نجم آباد نیز در مرحله واگذاری است که این شهرک ها قبل از اینکه راه اندازی بشوند و شروع به کار کنند باید الزامات زیست محیطی را رعایت کنند که اگر نکنند ما موضوع را پیگیری خواهیم کرد زیرا وضعیت استان به لحاظ زیست محیطی وضعیتی نیست که ما آزمون و خطا داشته باشیم و تا همین جا باید به این هدف و موضوع مهم رسیده باشیم که در کنار تولید باید زیرساخت محیط زیستی هم وجود داشته باشد.
حکیمی از جمله اهداف این نظارت ها و پیگیری ها را مدیریت نحوه ی مصرف آب و توسعه فعالیت های صنعتی بدون نیاز به آب بالا دانست که ضمن فاضلاب زا نبودن غیرآلاینده نیز باشند زیرا ما ضمن اینکه باید اشتغال ایجاد کنیم باید به فکر سلامت مردم هم باشیم.
وی تاکید کرد که ما به فکر اشتغالی نباشیم که فردا آن فعالیتی که قرار است آنجا انجام شود یک صنعت آلاینده باشد که اگر می خواهند 10 اشتغال ایجاد کنند، سلامت هزاران نفر را تهدید کند پس تاکید می کنیم باید اشتغال ما به سمت و سویی پیش برویم که همگام و همسو با محیط زیست باشد و فعالیت هایی باشد که غیرآلاینده باشد.
حکیمی اضافه کرد: جدای از واحدهایی که در داخل شهرک های صنعتی هستند حدود 200 واحد صنعتی در خارج از شهرک ها فعال هستند که تماما دارای سیستم تصفیه فاضلاب هستند.
وی گفت: خیلی از واحدها هستند که فاضلاب زا نیستند یا فقط فاضلاب انسانی دارند که مجهز به سپتیک هستند ولی واحدهای شاخص ما که در خارج از شهرک های صنعتی هستند تقریبا واحدی وجود ندارد که فاضلاب داشته باشد و تصفیه خانه نداشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز افزود: در شناسایی واحدهای صنعتی آلاینده دائما موضوع را پایش می کنیم و به جز پایشی که توسط کارشناسان محیط زیست انجام می شود و نمونه برداری در بحث هوا و فاضلاب صورت می گیرد آزمایشگاه معتمد هم کار نمونه برداری انجام می دهند.
وی بیان داشت: در بخش فاضلاب و هوا تمام واحدهای صنعتی این الزام قانونی را دارند که در طول سال 4 بار نتایج پایش آلودگی را به صورت خوداظهاری به ما اعلام کنند و ما واحدهایی که آن استانداردها را رعایت می کنند با آن ها کاری نداریم ولی واحدهایی که نتایج نمونه برداری ما و آزمایشگاه معتمد نشان دهد که آلاینده هستند پس از صدور اخطاریه پس از صدور اخطاریه و عدم تمکین به آن در جهت رفع آلایندگی، در لیست صنایع آلاینده و مشمول پرداخت عوارض آلایندگی قرار می گیرند.
وی ادامه داد: زیرا اگر زیرساخت محیط زیستی را انجام دهند هزینه ای است که یکبار انجام می دهند ولی اگر بخواهند آلاینده باقی بمانند باید در فصول و سال های بعد عوارض آلایندگی را پرداخت کنند و در ابتدای کار هم هستند زیرا هزینه ای برای سیستم های کنترلی نکرده اند.
6156 / 6155خبرنگار: نوشین طهماسبی**انتشاردهنده: محمد عزیزپور

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۲۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با گرامیداشت هفته زمین پاک با شعار «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین»، زنگ آموزش محیط زیست در مدارس سمای شیروان نواخته شد.

سرپرست اداره‌کل امور مدارس سمای شیروان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری انا با اعلام این خبر به خبرنگار آنا گفت: برنامه روز زمین پاک در کوهستان پارک شیرکوه با همکاری سمای شیروان، شهرداری و شورای اسلامی شهر، اداره محیط زیست، اداره منابع طبیعی و اداره آموزش و پرورش و دانش‌آموزان دبستان دخترانه سمای شیروان برگزار شد.

ابراهیم رئوفی اظهار کرد: امروزه در کشور‌های پیشرفته و برخی از کشور‌های در حال توسعه همچون ایران کوشش می‌شود تا اهمیت صنعت بازیافت و منافع متعدد آن از طریق آموزش، مراحل مختلف روند بازیافت و نتایج به دست آمده به عموم مردم شناسانده شود.

وی افزود: از آنجا که جمع‌آوری، تفکیک و بازیافت زباله‌ها ارتباط مستقیمی با زندگی روزمره مردم دارد، اجرای کامل و مداوم آن نیازمند فرهنگ‌سازی است و در این بین نقش کودکان و نوجوانان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

سرپرست اداره کل امور مدارس سمای شیروان با بیان اینکه کودکان بدانند چگونه می‌توان از طریق جمع‌آوری زباله و بازیافت به محیط زیست کمک کرد، ادامه داد: البته در این زمینه مدارس کمک زیادی به شناساندن مراحل مختلف بازیافت و آموزش آن کرده‌اند.

مسئول منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی هم با تأکید بر اینکه عادت به رفتار‌های صحیح از کودکی نتیجه مؤثرتری دارد، چراکه کودکان در سن یادگیری هستند، مطرح کرد: داشتن زمین پاک مستلزم تغییر سبک زندگی جامعه انسانی و صرفه‌جویی در مصرف آب، برق و گاز پیش‌نیاز تغییر سبک زندگی است، به‌عنوان مثال برای تولید بسیاری از انرژی‌های قابل مصرف جامعه به‌دلیل کمبود منابع از سوخت‌های نامتعارفی همچون مازوت استفاده می‌شود، چراکه سوختن ناقص این ماده خطرناک موجب تولید و رهاسازی آلاینده‌های گازی به جوّ کره زمین می‌شود.

علی گُردمَردی تبیین کرد: تغییر اقلیم نتیجه فعالیت‌های مشابه این اتفاق است که سبک زندگی کنونی ما موجب شده مانند آن فعالیت مخرب داشته باشیم، این فعالیت‌ها، چرخه‌های زیستی را برهم زده یا کاملاً از بین می‌برد و پیامدهای منفی بسیار زیادی حتی در کوتاه‌مدت دارد.

راضیه احمدزاده مدیر دبستان دخترانه سمای شیروان هم با تأکید بر اینکه عادت به رفتار‌های صحیح از کودکی نتیجه مؤثرتری دارد، چراکه کودکان در سن یادگیری هستند، گفت: آموزش تفکیک از مبدأ در مدارس به‌منظور ترویج این فرهنگ در نسل‌های آینده باید در رأس اقدامات قرار گیرد و کودکان به‌عنوان شهروندانی که مدیریت فردای شهرمان به دست آنان خواهد بود، مخاطبان خاص ما محسوب می‌شوند.

در این مراسم، دانش‌آموزان در یک فضای شاد، خواهان داشتن هوای پاک شدند.

همچنین اجرای سرود توسط همیاران محیط زیست، نوشتن پیام روز زمین پاک با درب بطری بازیافتی، شرکت در مسابقه نقاشی با موضوع شعار زمین پاک (سیاره زمین در مقابل پلاستیک)، تقدیر از همیاران محیط‌زیست، برگزاری ساعتی با محیط‌بان در فضای سبز کوهستان پارک شیرکوه از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد
  • تحویل زمین به آبکاران به شرط آغاز ساخت پیش‌تصفیه
  • آبفای لرستان ۱۰۰ پروژه در دست اجرا دارد
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین
  • ۱۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب استان قزوین شست‌وشو شد
  • تصفیه خانه فاضلاب از هدر رفت آب درصنایع آب بر پیشگیری می‌کند