Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، «محمد محمودی شاهنشین» عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری برنا، پیرامون سفرش به مناطق زلزله زده غرب کشور گفت: بلافاصله پس از دستور رییس مجلس به دو کمیسیون عمران و شوراها، برای رسیدگی و تهیه گزارش به مناطق زلزله‌زده عازم شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعی کردیم در این بازدید تسلیت رییس مجلس را به مردم برسانیم و گزارش کاملی از مدیریت بحران دولت جمع آوری کنیم. 

او ادامه داد: سه بحث مدیریت بحران، انضباط و امنیت انتظامی منطقه در کنار  نحوه ارایه خدمات را سر فصل بررسی خود قرار دادیم. اراده ملی مبنی بر کمک به مردم در این مناطق  بسیار مشهود بود. 

عضو کمیسیون شوراها و امورداخلی مجلس با اشاره بر اینکه "در روز اول و دوم همه دغدغه افراد حاضر اعم از گروه‌های مردمی و امداد رسانی، نجات مجروحین و جمع آوری جان‌باختگان بود" تصریح کرد: از عصر روز دوم بحث اسکان موقت و توزیع لوازم گرمایشی و چادر مطرح شد.

او افزود: از شب گذشته کمک های عظیم مردمی سرازیر شد و سمن ها به همراه مردمی که داوطلب کمک بودند در مناطق زلزله زده حاضر شدند. مباحثی را در خصوص رعایت اصول پیشگیری و ایمنی  بررسی کردیم که می‌توانست شدت حادثه و آلام را کاهش دهد اما  رعایت نشده بود؛ از جمله این موارد عدم رعایت اصول فنی در چارت ساخت و ساز ساختمان ها به خصوص در پروژه‌های مسکن مهر واقع در سر پل ذهاب و مجموعه شهرک کوثر بود. 

نماینده مردم شهریار با تاکید بر اینکه "شهرک کوثر در سر پل ذهاب جزو پروژه مسکن مهر است" تصریح کرد: بیشترین تخریب و کمترین توجه فنی در این پروژه دیده می‌شود. ساختمان های بلند مرتبه این منطقه اصول ایمنی کافی را نداشتند و در اثر لرزش با ضربه به یکدیگر فروریخته بودند. همچنین بسیاری از استانداردهای ساخت و ساز در مسکن ها رعایت نشده است. 

او متذکر شد: پروژه مسکن مهر اسلام آباد هم تخریب بسیار زیادی داشت و عامل این تخریب هم عدم رعایت مسایل ایمنی و نداشتن پی ریزی محکم و اصولی بوده است. 

محمودی شاهنشین با اشاره بر اینکه "دو بیمارستان سر پل ذهاب و بیمارستان جدید تاسیس اسلام‌آباد بسیار تخریب داشتند" ادامه داد: این بیمارستان ها پس از حادثه زلزله به جای اینکه محل خدمت باشند با ریزش تبدیل به معضلی برای مردم شده و آمار تلفات را بالا برده بودند. 

عضو کمیسیون شوراها گفت: حدود 165 روستا در آن اطراف بود و ما 20 روستا را بازدید کردیم. کمک ها اول به شهرها رسید و روستاها در درجه دوم مورد توجه قرار گرفت. در این بین بسیاری از مردم برای دریافت کمک و خدمات مجبور بودند به سمت شهرها بروند. تعداد زیادی روستای تخریب شده بین ثلاثه باباجانی تا سر پل ذهاب واقع شده که بین 30 تا 100درصد تخریب داشتند. 

او با اشاره به انتقادهای وارد شده به کارکرد هلال احمر  در مناطق آسیب دیده غرب کشور گفت: هلال احمر جنبه درمانی را به  خوبی پوشش داد ولی در حوزه  توزیع چادرها با توجه به اینکه حجم بسیاری چادر وارد منطقه می‌شد، ضعیف و ناعادلانه عمل می‌کرد؛ البته توانستند با برنامه ریزی توزیع را نسبتا ساماندهی کنند. 

محمودی شاهنشین در خاتمه با تاکید بر حضور گسترده مردمی در غرب کشور  گفت: اگر کسی به عنوان متخصص در این مناطق حاضر شود، بسیار خوب است. اما اگر کسی بدون تخصص خاصی برای امداد می‌خواهد راهی کرمانشاه شود، باید تاکید کنم که به اندازه کافی در آنجا نیرو وجود دارد. همچنین حضور چشم گیر ارتش بسیار قابل توجه بود. ارتش با تمام  قوت و منظم ورود کرده و سپاه هم در آن جا بسیار قوی عمل می‌کرد.  

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۱۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، اولین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی عنوان کرد.

دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، گفت: این رویداد از سه‌شنبه ۱۸ تا پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد از سوی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود. اولین دوره این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شد.

وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله‌های کلانشهرها با تاکید بر تهران عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اینکه در این کنفرانس بر موضوع زلزله تهران متمرکز شده، این است که زلزله‌های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله‌هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران نیز با تاخیر مواجه شده است، ما نیز به همان موارد دچار خواهیم شد.

سروقد مقدم گفت: از این رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل مربوط به زلزله‌های تهران مرتبط می‌شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی از جمله مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می‌شود.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار کرد: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که قرار است در این کنفرانس اعلام کند چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان‌هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از فناوری‌های نوین لرزه‌ای استفاده کنند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر اساس آن بیمارستان‌های دارای بیش از ۱۰۰ تخت موظف هستند تا از فناوری‌هایی چون جداسازهای لرزه‌ای استفاده کنند.

سروقد مقدم با تاکید بر اینکه ما در کشور هنوز نتوانسته‌ایم این امر را تبدیل به قانون کنیم، افزود: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته‌ایم قانع کنیم که برای بیمارستان‌ها از این فناوری بهره‌مند شوند و ما می‌توانیم از تجارب این محققان استفاده کنیم که چگونه این کشورها توانسته‌اند قانونگذاران را مجاب به سیاستگذاری مناسب کنند.

این محقق حوزه زلزله خاطر نشان کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم‌ها و فناوری‌های نوین لرزه‌ای را مطرح خواهند کرد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای ارائه نظرات در خصوص مسائل مربوط به زلزله فراهم می‌شود، اظهار کرد: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران سعی می‌شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان‌های موجود و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیر ساخت‌های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به آسیب‌پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.

این استاد پژوهشگاه زلزله خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه شناسایی سازه‌های بحرانی است. ما مشاهده می‌کنیم که برخی از ساختمان‌ها قبل از وقوع زلزله فرو می‌ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان‌های بحرانی که به عنوان «بمب‌های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند.

سروقد مقدم، شناسایی این سازه‌های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و گفت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهمترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه‌ها است.

به گزارش ایسنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • گزارش تصویری | بازدید تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از معاونت سیما
  • بازدید نمایندگان مجلس دوازدهم از صدا و سیما
  • بیانیه ۱۵۰ نفر از نمایندگان در حمایت از دانشگاهیان حامی مردم مظلوم غزه
  • بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از دانشگاهیان حامی مردم مظلوم غزه در آمریکا و اروپا
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • برپایی نمایشگاه «در آستان بقیع»/ تصاویری از حرم‌های مطهر ائمه(ع) قبل و بعد از تخریب
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده