Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@14:16:05 GMT

نکات طلایی برای رفتار با کودکان خاص

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۹۱۶۲

نکات طلایی برای رفتار با کودکان خاص

فاطمه کاشانی‌نسب عضو هیئت علمی بیمارستان رسول اکرم در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: ابتلا به بیماری‌های مزمن افراد خانواده را با مشکلات و احساسات متعددی نظیر احساس شکست، درماندگی، اضطراب، انکار، خشم که چرا فرزند من، انطباق با شرایط و چانه‌زنی و در نهایت پذیرش بیماری فرزند رو به رو می‌کند و در تمام این مراحل خانواده‌ها باید از کمک‌های حرفه‌ای و حمایت اطرافیان بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مراقبت از کودکانی که به بیماری‌های سخت و مزمن مبتلا هستند یکی از دشوارترین کارهایی است که والدین می‌توانند با آن مواجه شوند و مواجه با این شرایط نیازمند آگاه‌سازی خانواده‌ها است.

این متخصص روانپزشکی اظهار کرد:‌ والدین باید با داشتن صبر، نظم، برنامه‌ریزی برای رسیدگی به مسائل جسمی و روانی فرزندشان مدیریت لازم را داشته باشند و نیازهای فرزند بیمار را با نیازهای سایر اعضای خانواده مطابقت دهند.

وی گفت: در بیماری مزمن جسمی از بدو تولد تا 2 سالگی، والدین باید محیط امنی را از نظر روانی برای کودک فراهم کنند و همچنین به دلیل درک نادرست کودک از شرایط حدالامکان اضطراب و استرس خود و فرزندشان را کاهش دهند.

 3 تا 6 سالگی زمان آشنا کردن کودکان مبتلا  بیماری‌های مزمن با مزه داروها

به گفته کاشانی‌نسب والدین باید توجه داشته باشند که در بیماری مزمن جسمی از 3 تا 6 سالگی، حافظه و مهارت‌های زبانی کودک قوی  می‌شود و بازی‌های تخیلی انجام می‌دهند ولی قدرت تفکر منطقی را ندارند و دنیا را فقط از دیدگاه خود می‌بینند که والدین باید حواس‌شان به تغییرهای تکاملی کودک باشد و با زبانی ساده و صادقانه مزه‌های دارو و نیاز به تزریقات را برای آنها ایجاد کنند و همچنین تغییری در حالات و رفتار آنها در ارتباط با بازی‌های کودکانه‌ آنها ایجاد نشود.

 کاشانی‌نسب گفت: با افزایش سن توانایی درک اطلاعات و مراقبت در بیماران افزایش می‌یابد ولی این گروه‌ها که بیماران مزمن جسمی12 تا 16 ساله هستند نمی‌توانند مانند بزرگسالان در شرایط بحرانی از خود واکنش نشان دهند که در این مرحله سنی والدین باید به فرزند خود کمک کنند تا مفهوم بیماری و درمان را بهتر بشناسند و بتوانند در مورد آن با دیگران صحبت کنند.

نوجوانان مبتلا به بیماری‌های مزمن نیازمند حمایت والدین برای افزایش اعتماد به نفس

وی تصریح کرد: والدین بیماران مزمن جسمی 12 تا 16 ساله باید بر اساس اجازه پزشکان به فرزند خود اجازه دهند تا در فعالیت‌ها شرکت کنند، استقلال داشته باشند با سایر کودکان ارتباط داشته باشند تا احساس تنهایی کمتری کنند و از آنجایی که این گروه از افراد به دلیل حضور در بیمارستان، مصرف دارو و عوارض دارو استرس‌های بیشتری را در مقایسه با همسالان دارند باید با گروه‌های بیشتری در ارتباط باشند و در صورت بروز مشکلات آموزشی خدمات  مجزایی برای آنها در نظر گرفته شود.

عضو هیئت علمی بیمارستان حضرت رسول اکرم اظهار کرد:‌ بیماران مزمن جسمی 12 تا 15 ساله نیز در دسته‌بندی‌ها نوجوانانی هستند که باید نام دارو، هدف از تجویز و عوارض آنها را بدانند و مسئولیت مصرف دارو در خود بر عهده داشته باشند که در این راستا والدین باید در کسب اعتماد به نفس، دیدگاه مثبت و واقع‌بینانه از خود، حس استقلال، ارتباط را اطرافیان، گوش‌ دادن میسر و همراهی او در فعالیت‌های لذت‌بخش همکاری لازم را داشته باشند.

وی بیماران مزمن جسمی 15 تا 18 ساله را گروه دیگری از افراد دانست که این گروه‌ها اغلب علاوه بر اضطراب‌های نوجوانی، اضطراب‌های بیماری را نیز تجربه می‌کنند و در این مرحله والدین و اطرافیان باید نوجوان را به مرحله بزرگسالی و استقلال بیشتر هدایت کنند، او در بحث‌های مرتبط با سلامت، انتخاب درمان و نگرانی‌های جاری در مورد بیماری خود وارد نمایند، والدین از طنز برای کاهش خشم و سرخوردگی او استفاده کنند و اجازه کافی دهند تا بیمار در رشته علمی و کاری‌ای که بعد از دبیرستان می‌خواهد دنبال کند بررسی کافی داشته باشند.

وی گفت: والدین بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن جسمی باید با فرزند بیمار خود مثل یک کودک عادی برخورد کنند، از رشوه دادن به کودک حتی در مورد مصرف دارو پرهیز کنند، از آزادی دادن بیش از حد خودداری نمایند و در مراقبت از فرزند خود احساس گناه نکنند.

کاشانی‌نسب گفت: مدیریت شرایط زندگی توسط والدین در بیماری‌های مزمن جسمی بسیار حائز اهمیت است و والدین باید در هنگام درمان بیماری‌ فرزندان‌شان به نیازهای خودشان نظیر استراحت، تفریح، تغذیه، ارتباط با دوستان، حفظ رابطه با همسر، مراقبت از فرزندان و مسائل مالی و پرهیز از مخفی‌کاری بیماری کودک اهتمام لازم را داشته باشند و سعی کنند علی‌رغم وجود بیماری مزمن زندگی عادی جدیدی را برای فرزند بیمار و سایر اعضای خانواده فراهم کنند.

وی در پایان گفت: زندگی جدید شامل دارو، درمان و گاهی بستری در بیمارستان است که در کنار آن فعالیت‌های لذت‌بخش وجود دارد و از طریق آموزش و آگاهی به والدین کودکان بیمار باید شاهد سلامت روان بیمار و خانواده بیمار باشیم.

انتهای پیام/

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۹۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم  آغاز ادغام تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان که در پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت نجفی گل شهرستان بیرجند برگزار شد  با اشاره به اهمیت تزریق واکسن پنوموکوک در پیشگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری پنوموکوک مثل عفونت مغز و ریه گفت: در استان خراسان جنوبی همزمان با استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و بوشهر، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر استان تزریق واکسن آغاز شد.

شایسته با بیان اینکه این واکسن از سن دو ماهگی و در سه نوبت دوماهگی، ۴ ماهگی و یک سالگی به کودکان استان تزریق خواهد شد.، افزود: بخش اول واکسن از وزارت بهداشت تحویل و در مراکز بهداشت سراسر استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه هر سال حدود ۴۰۰۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به بیماری پنوموکوک جان خود را از دست می‌دهند، گفت:  کودکانی که به انواع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و زنده می‌مانند، اغلب مبتلا به عوارض فلج دائمی، ناشنوایی یا آسیب‌های مغزی می‌شوند و استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوک) سبب سینوزیت، مننژیت، اوتیت مدیا، پنومونی، عفونت خون و سایر بیماری‌ها می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با واکسیناسیون کودکان از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر (سالمندان، بیماران قلبی ریوی مزمن، نقائص سیستم ایمنی) به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد همچنین واکسیناسیون با کاستن از بار بیماری سبب کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌های وسیع  در مراکز درمانی کشور شده و از گسترش مقاومت دارویی در کشور نیز جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • ۷ نکته مهم برای آرام کردن کودکی که عصبانی و پرخاشگر است
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی