Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@02:27:43 GMT

نورباران آسمان با مشهورترین بارش سالیانه شهابی

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۹۳۲۰

نورباران آسمان با مشهورترین بارش سالیانه شهابی

تهران- ایرنا- مدیر انجمن نجوم اماتوری ایران گفت: شبانگاه جمعه 26 آبان و بامداد شنبه 27 آبان بارش شهابی اسدی که از جمله مشهورترین بارش های سالیانه است به اوج خود می رسد اما از نیمه شب جمعه تا بامداد شنبه شرایط به مراتب بهتری برای مشاهده این شهاب ها فراهم است.

مهندس 'مسعود عتیقی' روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: امسال با توجه به عدم حضور نور ماه در قیاس با سال گذشته شرایط بسیار مطلوب تری برای مشاهده شهاب های این بارش سالیانه فراهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی عامل ایجادی بارش شهابی اسدی را دنباله دار 'تمپل تاتل 55P' عنوان کرد که هر 33.3 سال یک دور گردش خود را به دور خورشید کامل می کند.
عتیقی خاطرنشان کرد که کوتاه بودن دوره چرخش این دنباله دار به دور خورشید عامل اصلی مشاهده شهاب های بسیار زیاد در سال های گذشته بوده است، به طوری که در اواخر سال های دهه 70 در زمان اوج بارش، پنج هزار شهاب در ساعت قابل مشاهده بود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: این دنباله دار آخرین بار در زمستان سال 1376 به ملاقات خورشید آمد و در کمترین فاصله با خورشید قرار گرفت. معمولا سه تا چهار سال قبل و بعد از عبور دنباله دار از حضیض خورشیدی (کمترین فاصله با خورشید) انتظار مشاهده بیشترین شهاب های هر بارش شهابی را داریم.
عتیقی با اشاره به اینکه اواخر آبان ماه هر سال زمان اوج بارش شهابی اسدی است، گفت: امسال شبانگاه جمعه 26 آبان و بامداد شنبه 27 آبان این بارش شهابی به اوج خواهد رسید اما از نیمه شب تا بامداد شنبه شرایط به مراتب بهتری برای مشاهده شهاب های این بارش فراهم خواهد بود.
وی ادامه داد: هر چند سال گذشته نور ماه مزاحم مشاهده شهاب های این بارش بود اما امسال در واپسین روزهای صفر 1439 عدم حضور ماه در آسمان عامل مناسبی برای مشاهده این شهاب ها شده است.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به اینکه کانون این بارش در صورت فلکی شیر قرار دارد، گفت: صرفا با امتداد رد هر شهاب بر خلاف جهت حرکت آن می توان به کانون بارش رسید، همچنین با استفاده از صورت فلکی 'خرس بزرگ' و ادامه ستاره های 'آب ریز' و 'دسته ملاقه خرس' در پشت این صورت فلکی، می توانیم به صورت فلکی شیر برسیم.
به گفته عتیقی، شهاب ها ذرات میلی متری و میکرومتری بسیار ریزی هستند که از دم دنباله دارها در فضا بر جای مانده اند؛ برخورد این ذرات با سرعتی حدود 72 کیلومتر بر ثانیه با جو زمین، نوری را در فاصله 80 تا 150 کیلومتری از سطح زمین ایجاد می کنند که آنها را به صورت بارش شهابی مشاهده می کنیم.
مدیر انجمن نجوم اماتوری با بیان این که علاقمندان به دور از نور و آلودگی هوای شهرهای بزرگ ترجیحا در مناطق کوهستانی امکان مشاهده شهاب های این بارش دارند، افزود: در زمان اوج بارش امسال متوقع مشاهده 20 شهاب در ساعت هستیم .
عتیقی تاکید کرد که مشاهده بارش شهابی نیاز به هیچ گونه ابزار رصدی ندارد و کافی است که با همراه داشتن لباس گرم مناسب این فصل، ترجیحا به صورت گروهی در اطراف یا نقاط دور از نور شهر مستقر و با چشم غیر مسلح شهاب های این بارش مشهور سالیانه را در آسمان پاییزی دنبال کنند.
علمی**2038**
خبرنگار: درنا محمدیان* انتشار: محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
ttps://telegram.me

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۹۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی کاهش دما در خراسان رضوی/آسمان ابری خواهد بود

به گزارش قدس خراسان، سارا حکمی اظهار کرد: از عصر روز یکشنبه هفته جاری با افزایش حجم ابر در آسمان خراسان رضوی، به تدریج شاهد کاهش نسبی دما خواهیم بود و دمای شبانه در برخی از مناطق سردسیر نزدیک به صفر درجه خواهد شد.

کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی ادامه داد: بارش باران نیز از اواسط هفته جاری بیشتر نقاط را فرا می‌گیرد که با توجه به سرد بودن هوا، احتمال بارش برف در مناطق سردسیر و کوهستانی دور از انتظار نخواهد بود.

وی گفت: بارش ها اواخر هفته جاری به اوج خواهد رسید که اطلاعات تکمیلی آن در زمان مقرر اعلام خواهد شد.

حکمی تصریح کرد: طی شبانه روز گذشته، فریمان با سه و سرخس با ۲۶ درجه سانتیگراد به ترتیب سردترین و گرمترین شهرستان‌های استان بوده‌اند و طی همین مدت کلانشهر مشهد نوسانات دمایی ۱۰ تا ۱۸ درجه را به ثبت رسانده است.

کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی افزود: دمای کنونی مشهد ۱۹ درجه سانتیگراد است که طبق تحلیل نقشه‌ها و مدل‌های هواشناسی امروز بین هشت تا ۲۱ درجه در نوسان خواهد بود.

دیگر خبرها

  • خودنمایی آبشار فصلی در دل طبیعت روستای جنگل علی بهاباد + فیلم
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • سامانه بارشی همراه با رعدوبرق در راه آسمان اصفهان/ هوا گرم می‌شود
  • پیش بینی کاهش دما در خراسان رضوی/آسمان ابری خواهد بود
  • غیبت قمری آنتارس چه زمانی رخ می‌دهد؟
  • رخ نمایی رنگین کمان در آسمان شهرکرد پس از بارش باران + فیلم
  • پیش‌بینی هوای استان اردبیل در ۵ روز آینده
  • بارش پراکنده باران در ارتفاعات قم
  • دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو که تبلیغاتش در اینستاگرام زیاد است
  • تاکنون ۱۰۰ هزار جلد مصحف شریف در طرح ملی نورباران جمع آوری شده است