Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-27@17:10:12 GMT

130 هزار هکتار بافت نامناسب و فرسوده در کشور

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۵۱۱۱۰

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود 130 هزار هکتار بافت نامناسب و فرسوده در کشور گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه دولت مکلف است سالی 270 منطقه شهری را برای بهسازی شناسایی و در 10 سال آن را بازسازی کند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمدرضا رضایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: پس از تصویب سند ملی بازآفرینی شهری درسال 93 تاکنون 340 محله شناسایی و کار اجرایی آن آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: 640 میلیارد تومان بودجه بازسازی مناطق فرسوده شهری در اختیار دولت قرار داده شده است.
رضایی گفت: دولت باید مشوق های بیشتری را برای بازسازی مناطق فرسوده شهری ارائه دهد نه اینکه اکنون شهرداری هزار میلیارد تومان از دولت بابت تخفیف در عوارض بازسازی ساختمان های فرسوده طلبکار باشد.
وی افزود: 400 هزار مهندس عمران آماده به کار در کشور وجود دارد که باید از ظرفیت آن ها در حوزه بازسازی بافت های فرسوده استفاده شود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تسهیلاتی که دولت برای بازسازی بافت های فرسوده می دهد جذاب نیست و مردم کم درآمد این مناطق نمی توانند از آن استفاده کنند.
رضایی افزود: نظارت در حوزه ساخت و ساز از طرف کارفرما، سازمان نظام مهندسی و وزارت مسکن، راه و شهرسازی ضعیف و قانون در این زمینه به درستی اجرا نشده است.
وی گفت: باید با افراد خاطی در حوزه ساخت مسکن برخورد شود و مهندس نگهداری ساختمان داشته باشیم.
غلامرضا هوایی رئیس انجمن مهندسی سازه ایران نیز در این برنامه گفت: هشت میلیون واحد مسکونی فرسوده در کشور وجود دارد که به دلیل تنگناهای مالی بانک ها و انجام ندادن تعهداتشان بهسازی بافت های فرسوده با تاخیر روبرو شده است.
وی افزود: دولت باید با تسهیلات مناسب بخش خصوصی را وارد بازسازی بافت های فرسوده کند و شهرداری ها برای کاهش عوارض ترغیب شوند.
رئیس انجمن مهندسی سازه ایران گفت: بانک ها باید نقش خود را در روند بازسازی بافت های فرسوده پررنگ تر کنند زیرا اکنون انگیزه ای برای بخش خصوصی برای ورود به این حوزه وجود ندارد.
هوایی افزود: سه و نیم میلیون واحد فرسوده در روستاها وجود دارد که دولت مکلف شده است سالانه 200 هزار واحد را مقاوم سازی کند.
وی گفت: در سال های گذشته یک میلیون و 200 هزار واحد مسکونی بهسازی و نتیجه آن در برابر زلزله ها مشخص شد اما در چند سال اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی فقط حدود 200 هزار واحد روستایی مقاوم سازی شده است.
رئیس انجمن مهندسی سازه ایران با بیان اینکه نظام جامعی برای ساخت و ساز در کشور وجود ندارد افزود: قوانین ساخت وساز نیز پاسخگوی ساختمان هایی با کیفیت نیست.
فرهاد بیضایی کارشناس مسکن نیز در این برنامه گفت: در حوزه بافت های فرسوده تاکنون هیچ کاری انجام نشده و مشکل این بخش وجود مدیران فرسوده و ناکارآمد است.
وی افزود: مسئولانی که برای چهار هواپیما که هیچ وقت به ما ندادند سفرهای زیادی کردند اما تاکنون به مناطق فرسوده سری نزده اند.
کارشناس مسکن با بیان اینکه محله های فرسوده 20 سال پیش شناسایی شده اند گفت: تاکنون هیچ اقدامی درباره بهسازی این مناطق نشده و وزیر مسکن و معاونان آن در این محله ها حضور نیافته اند.
بیضایی افزود: اگر قانون بیمه کیفیت ساختمان اجرایی می شد عاملی برای جلوگیری از بروز مشکلات اساسی در ساخت مسکن بود.
وی گفت: مسئولان حقیقی ساخت مسکن نیز باید جایگزین اشخاص حقوقی شوند و پایان کار ساختمان ها به وسیله این اشخاص امضا شود.
محمد سعید ایزدی معاون وزیر راه، مسکن و شهرسازی نیز در این برنامه گفت: در سند ملی بازآفرینی شهری اولویت ها مشخص شده است و بر اساس این سند 20 دستگاه همگرا شده اند.
وی افزود: برنامه ملی برای شناسایی مناطق فرسوده 544 شهر تهیه شده است.
معاون وزیر راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه از سال 95 با کمک شهرداری ها ترمیم بافت های فرسوده آغاز شده است گفت: تاکنون برای ارتقای شبکه های زیرساختی و ترمیم و ساخت بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی مناطق فرسوده هزار و 500 میلیارد تومان اختصاص داده شده است.
ایزدی افزود: دربازسازی بافت های فرسوده سرعت کافی وجود ندارد.
مهیار فرنیا عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی تهران نیز در این برنامه گفت: کیفیت ساخت مسکن در کشور با مشکل روبرو است البته از سال 74 این کیفیت ارتقا یافته است.
وی افزود: با توجه به نبود چارچوب مشخص برای ساخت و ساز اکنون در تهران به جای ساختمان سازی فرسوده سازی می کنیم.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی تهران گفت: سازمان نظام مهندسی فقط می تواند بر عملکرد مهندسان زیر نظر خود نظارت و تخلف آنها را به شهرداری تهران گزارش کند.

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۱۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان استان آذربایجان شرقی به اهر

محمد آئینی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد شهر اهر دارای بافت فرسوده و ناکارآمد است گفت: طبق سند ستاد بازآفرینی، دستگاه‌های اداری موظف هستند یک سوم اعتبارات و طرح‌های تملک دارایی سرمایه سهم ادارات را برای نوسازی و بازسازی محلات با بافت فرسوده اختصاص دهند که در این راستا بیشتر معابر محله‌های ده گانه محروم و کم برخوردار آسفالت ریزی گردید و امیدواریم امسال نیز شاهد آسفالت همه معابر در مناطق ۱۰ گانه این شهرستان باشیم.

وی در سفر یک روزه به شهرستان اهر و شرکت در مراسم افتتاح معابر شهری بافت فرسوده به طول ۲۱ کیلومتر این شهرستان افزود:سال گذشته با صدور ۹۰ هزار پروانه بافت فرسوده در بحث بازسازی و نوسازی مساکن فرسوده، تاکنون در مجموع ۲۶۳ هزار پروانه واحد بافت فرسوده در کشور صادر شده است که رکورد ۳۰ ساله را شکسته‌ایم و امیدواریم امسال با کمک مردم این رقم به ۴۰۰ هزار پروانه افزایش یابد

وی در ادامه به تخصیص اعتبارات، تشویقی‌ها و تسهیلات بانکی برای نوسازی و بازسازی بافت مساکن فرسوده اشاره کرد و افزود: دولت سیزدهم موضوع نوسازی مساکن را در اختیار مردم گذاشت و سعی گردید با مشارکت مردم، اعطای تشویقی‌ها، تسهیلات بانکی و ... زمینه را برای شرکت مردم در نوسازی مساکن فرسوده مهیا سازیم که امیدواریم این مشارکت در منطقه ارسباران و شهرستان اهر که مشکل مساکن فرسوده دارند بیشتر تحقق یابد. 

معاون وزیر راه و شهرسازی به اشاره به اینکه کار‌های زیادی در زمینه بازسازی و نوسازی بافت فرسوده در منطقه ارسباران و شهرستان اهر انجام شده است گفت: متاسفانه آمار ساخت و ساز‌ها نسبت در این شهرستان و منطقه ارسباران پایین می‌باشد و امیدواریم به این امر اهتمام ویژه‌ای صورت پذیرد.

آئینی همچنین از اختصاص سهم ۸۰ درصدی مشابه وام نهضت ملی برای نوسازی بافت‌های فرسوده در مناطق تاریخی خبر داد و افزود: در این راستا ۸۴ هکتار از بافت‌های فرسوده مناطق تاریخی شهر اهر نیز تحت پوشش این وام قرار می‌گیرد و نیازمند است که شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر اهر نسبت به این موضوع با جدیدت تمام ورود کنند تا تجربه زلزله ارسباران را شاهد نباشیم.

وی در ادامه به برخی تسهیلات بانکی، تخفیف‌های عوارض ساخت و ساز، وام‌های تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده نیز اشاره کرد و گفت: در روز شوراها، هدیه شهرداری و شورای اسلامی شهر اهر اهدای پروانه با تخفیف ۱۰۰ درصدی در عرض ۲ هفته برای نوسازی واحد‌های فرسوده می‌باشد و در خصوص تسهیلات بانکی نیز۹۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه ۳ ساله با کارمزد کم برای متقاضیان نوسازی بافت فرسوده اعطا خواهد شد.

گفتنی است با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی در اهر، شش هزارمین واحد مسکن روستایی بصورت نمادین در روستای خونیق افتتاح شد.

نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: سال گذشته بیش از ۱۲۰ کیلومتر مربع آسفالت ریزی در شهرستان اهر با اعتبار ۲۹ میلیارد تومان انجام گردید که نسبت به چندین سال قبل بی سابقه بود. 

احمد محرم زاده با اشاره به سابقه و قدمت تاریخی شهرستان اهر گفت: اهر دارای علما، دانشمندان، نخبگان و فرهیختگان زیادی بود که سهم بزرگی در توسعه و پیشرفت فرهنگی و ... این شهرستان، منطقه ارسباران و حتی کشور داشتند و از این رو برای توسعه و پیشرفت این شهرستان باید توجه ویژه شود.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • پرداخت تسهیلات وام مسکن را پیگیری کنید
  • پرداخت تسهیلات وام ها را پیگیری کنید
  • اختصاص بیشترین سهم قیر رایگان استان آذربایجان شرقی به اهر
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • ۳۰ درصد شهر اهر دارای بافت فرسوده و ناکارآمد است
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • بسته‌های تشویقی ساخت‌وساز برای بافت‌های فرسوده پیگیری شود
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده