Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مجلس شورای اسلامی بر لزوم ارائه مشوق‌های صادراتی مستمر برای توسعه اقتصادی کشور تأکید کرد. به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دکترعلی لاریجانی عصر امروز (سه‌شنبه، ۲۳ آبان ماه) در دیدار با مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: باید روی موضوع صادرات در کشور کار شده و ایرادات در این بخش حل شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم ارائه مشوق‌های صادراتی مستمر گفت: باید صادرکنندگان کشور مورد حمایت بیشتری قرار بگیرند و حتی می‌توان در این راستا پشتوانه‌های مستمری برای صادرکنندگان لحاظ کرد چرا که اگر صادرات با رونق جدی روبرو نشود، اوضاع اقتصادی کشور خیلی پیشرفت نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



لاریجانی با تأکید بر لزوم حمایت مجلس از صادرکنندگان گفت: در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به موضوع برون‌زا بودن در زمینه اقتصاد توجه شده است و در این راستا باید اقدامات لازم انجام شود.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی در کشور شرکت‌های بزرگی که بتوانند در زمینه صادرات عملکرد قابل توجهی داشته باشند وجود ندارد و باید در این راستا اقدامات اساسی صورت گیرد چرا که گاهی کم دقتی در صادرات محصولات باعث می‌شود برخی از بازار‌ها را در دنیا از دست بدهیم.

رئیس نهاد قانونگذاری در خصوص مشکلات استان مرکزی گفت: اینکه منابع مالی برای توسعه طرح‌های عمرانی در استان‌ها محدود بوده یک موضوع قابل تأمل است بنابراین باید از ظرفیت بخش خصوصی برای تکمیل طرح‌های عمرانی استفاده شود و در این راستا می‌توان از ظرفیت منابع صندوق توسعه ملی و فاینانس در پروژه‌های مختلف مانند ساخت بیمارستان استفاده شود.

وی افزود: در ساخت جاده و راه‌ها نیز موانعی وجود دارد که اگر برطرف شود بخش خصوصی سرمایه‌گذاری بیشتری در راه‌سازی انجام خواهد داد، در موضوع تقویت ناوگان ریلی نیز می‌توان از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود و در این راستا حمایت‌های لازم صورت خواهد گرفت.

لاریجانی تصریح کرد: شرایط بالقوه برای جهش اقتصادی در کشور وجود دارد، اما موضوعاتی مانند واردات بی‌رویه برخی اقلام و قاچاق کالا مانع از پیشرفت شده است که باید این مسائل رفع شود.

وی ادامه داد: مسائل و مشکلات در زمینه مالیات بر ارزش افزوده در کمیسیون اقتصادی در حال رسیدگی است و باید این موضوع ساماندهی شود، همچنین در بحث پرداخت یارانه‌های نقدی باید یارانه به افراد نیازمند پرداخت شود تا مشکلات حل شود.

لاریجانی ادامه داد: مشکلات کارخانه رنو در شهرستان ساوه باید مورد رسیدگی قرار گیرد، همچنین مسائل کارخانه قند شازند نیز باید رفع شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست تأکید کرد که مساعدت‌های لازم برای رفع مشکلات استان مرکزی از طریق وزرا و مسئولان ذیربط انجام خواهد شد.

گفتنی است در این نشست علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: کشور دچار خودتحریمی است چرا که با وجود منابع معدنی در شهرستان‌های محلات و دلیجان، سنگ تزئینی از برزیل وارد می‌شود. نکته دیگر اینکه باید مسائل و مشکلات در زمینه پرداخت یارانه حل شود.

سلیمی با تأکید بر لزوم اصلاح نرخ سود بانکی افزود: در بحث پایه‌های مالیاتی احساس می‌شود یک نوع بی‌عدالتی وجود دارد و جرائم مالیاتی مشکلاتی را برای مردم و کارخانه‌دار‌ها به وجود آورده است که می‌تواند به خروج سرمایه‌ها از کشور منجر شود.

محمد حسینی، نماینده مردم تفرش و آشتیان در این جلسه بر لزوم توزیع اجناس به صورت صحیح در مناطق زلزله زده تأکید کرد و گفت: باید مسائل کشور با برنامه‌ریزی حل شود و در این راستا هماهنگی با وزرای مربوطه می‌تواند نقش مهمی داشته باشد.

حسینی با تأکید بر لزوم رفع مسائل کشور در زمینه کمبود منابع آبی گفت: باید مسائلی که ناشی از تخصیص متمرکز بودجه‌ای است رفع شود.

منصوری نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی بر لزوم ارتقاء بهره‌وری تأکید کرد و گفت: مواد اصل ۴۴ قانون اساسی به صورت صحیح اجرا نشده است و در این راستا باید اقدامات لازم صورت گیرد و همچنین باید مسائل مربوط به حضور شرکت رنو فرانسه در صنعت خودروسازی رفع شود و نکته دیگر اینکه تحول در جذب سرمایه‌گذاری خارجی صورت گیرد.

مقدسی نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی در این جلسه با دعوت از علی لاریجانی برای حضور در یادواره شهدای استان مرکزی گفت: استان مرکزی از ظرفیت بالایی برخوردار است و نیاز به حمایت‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری بیشتری است.

مقدسی همچنین ادامه داد: مشکل کارخانجات استان مرکزی باید به صورت اساسی حل شود، همچنین رسیدگی‌های جدی به راه‌های مواصلاتی استان صورت گیرد و نکته دیگر اینکه مسائل و مشکلات شرکت‌های آذرآب، هپکو و ماشین سازی واگن پارس به صورت اساسی رفع شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: با وجود آلودگی هوای شهر اراک، این شهرستان جزو کلانشهر‌ها با هوای آلوده در موضوع اختصاص بودجه قرار نگرفته است، نکته دیگر اینکه باید در زمینه پرداخت مطالبات بازنشستگان ساماندهی انجام شود و وزرا گزارش عملکردی دستگاه خود را هر ۶ ماه یک بار درباره اجرای احکام برنامه ششم ارائه دهند.

علی اکبر کریمی نماینده مردم اراک در این جلسه گفت: یکی از دغدغه‌ها بحث توزیع متوازن منابع مالی در استان‌ها بوده چرا که احساس می‌شود عقب‌افتادگی‌های استان مرکزی مانع توسعه این استان است.

کریمی با تأکید بر رفع مشکلات موسسه مالی آرمان گفت: بلاتکلیفی در خصوص بخشی از سهام شرکت هپکو باید رفع شود و مسائل مربوط به بیمارستان ۶۶۰ تختخوابی اراک حل و برای پرداخت خسارات زلزله زدگان کشور باید از سیستم بیمه‌ای استفاده شود.

رضایی نماینده مردم خمین در مجلس با تأکید بر رفع مشکل کمبود آب گفت: مطالبات گندمکاران باید حل شود؛ از کشاورزان حمایت شود و نکته دیگر اینکه باید به مسائل پیمانکاران در کشور رسیدگی شود.

ابراهیمی نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر رفع مشکلات مربوط به اسناد مالکیت اراضی کشاورزی و مسائل در زمینه برخی از موقوفات منطقه گفت: در بودجه سال آتی باید دغدغه‌های آموزش و پرورش لحاظ شود.

ابراهیمی در این جلسه همچنین افزود: شهرستان شازند بیمارستان دولتی ندارد، همچنین باید در زمینه برداشت از معادن ساماندهی صورت گیرد و مسائل کارخانه قند شازند حل شود و از واگذاری پالایشگاه شازند جلوگیری شود.

لازم به ذکر است در این نشست آقازاده، استاندار استان مرکزی گزارشی از وضعیت طرح‌ها و پروژه‌ها در این استان به رئیس مجلس شورای اسلامی ارائه کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۲۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدجواد امانی با اشاره به خیز تجار ایرانی برای ورود به بازار‌های جدید بیان کرد: برگزاری «ایران اکسپو۲۰۲۴» اهرمی برای تسهیل ورود تاجران به بازار‌های جدید است که موجب ارزآوری و توسعه صادرات می‌شود.

وی به مزایای نسبی خوزستان در حوزه تجارت اشاره و بیان کرد: برخی از این ظرفیت‌ها مورداستفاده و برخی دیگر مغفول مانده‌اند، سیاستگذاران باید کشور‌های مورد هدف صادرات را توسعه دهند.

امانی توسعه تجارت را نیازمند همکاری بخش‌های مختلف دولت دانست و گفت: دستگاه سیاست خارجی باید حضور بازرگانان و مسوولان سیاسی سایر کشور‌ها در نمایشگاه‌های ایرانی را تسهیل و ارتباط بین بازرگانان ایرانی و خارجی را فراهم کند که این امر در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران محقق می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی اهواز تداوم برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو) در حوزه تجارت خارجی کشور را موثر دانست و اظهارکرد: این نمایشگاه، می‌تواند در توسعه صادرات غیرنفتی و ارزآوری موثر باشد البته باید به این نکته توجه داشت که علاوه بر صادرات می‌توان از طریق انتقال تکنولوژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و ترانزیت نیز ارزآوری کرد.

امانی به دستاورد‌های پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ در اردیبهشت ماه سال گذشته در حوزه صادرات غیرنفتی اشاره و خاطرنشان کرد: باید به دنبال تثبیت مقاصد صادراتی موجود و پیدا کردن مقاصد صادراتی جدید باشیم؛ کشور‌های آفریقا، آمریکای لاتین، آسیای شرق و کشور‌های همسایه از جمله مناطق هدف صادراتی ما هستند.

رییس اتاق بازرگانی اهواز به ظرفیت‌های موجود در زمینه حمل‌ونقل، انرژی و دانش‌بنیان اشاره و بیان کرد: برای دستیابی به بازار‌های جدید و توسعه تجاری نیازمند برگزاری نمایشگاه‌های بزرگ هستیم تا به اهداف موردنظر دست یابیم.

وی گفت: برای توسعه بازار باید مسیر مشخصی طی شود و برای تحقق این امر در مرحله اول وزارت امور خارجه، مقامات وزارتخانه‌های اقتصادی و سایر بخش‌های مربوطه باید شرایط حضور بازرگانان ایرانی در کشور‌های هدف را فراهم کنند و گفتگو‌های ۲ یا چندجانبه و انعقاد تفاهم‌نامه‌ها در حوزه کاهش تعرفه‌ها و تسهیل تجارت مدنظر قرار گیرد.

امانی ایجاد سخت‌افزار‌ها و نهاد‌های مناسب در کشور‌های هدف صادراتی را نیز ضروری دانست و ادامه داد: برپایی نمایشگاه‌ها، حضور رایزنان اقتصادی و بازرگانی در کشور‌های هدف و فعالیت هر چه بیشتر وزارت امورخارجه در جهت توسعه بازار‌های صادراتی ایران، از جمله این زیرساخت هاست.

رییس اتاق بازرگانی اهواز بر ضرورت همکاری دولت و اتاق‌های بازرگانی به عنوان مشاور برای شناخت درست بازرگانان از نیاز‌های بازار هدف تاکید کرد و گفت: باوجود اینکه در مراحل اولیه توسعه بازار نقش دولت اهمیت بیشتری دارد، اما در ادامه به مرور بخش خصوصی باید جایگزین دولت شودکه اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در نقش نهاد واسط با فراهم‌کردن اطلاعات، ایجاد روابط با نهاد‌ها و بنگاه‌های کشور‌های مقصد و ارائه مشاوره به کسب و کار‌ها و بازرگانان ایرانی فرآیند توسعه بازار را تسهیل کنند.

امانی اضافه کرد: با تداوم این روند، بازرگانان با نیاز‌های کشور مقصد آشنا شده و بر اساس مزیت نسبی اقتصاد ایران، کالایی را که قابلیت و استاندارد صادراتی دارد را از تولیدکنندگان داخلی تقاضا می‌کنند تا کالای موردنظر را به دیگر کشور‌ها صادر کنند و عرضه بر مبنای تقاضای بازار باشد.

دیگر خبرها

  • نظارت مستمر بر پروژه‌های مهم مسکونی و عمرانی در استان بوشهر
  • افزایش دوبرابری سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با اجرای برنامه هفتم
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • حضور استان فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • حضور فعالان اقتصادی ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۴)
  • توسعه بازارهای تجاری با روش های غیرسنتی
  • انتقاد تند اتاق اصناف به تعطیلی پنجشنبه‌ها؛ خودتحریمی بزرگ در کمین ایران
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​