Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@11:26:57 GMT

گالری هایی که میزبان هنردوستان هستند

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۵۲۲۸۸

گالری هایی که میزبان هنردوستان هستند

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، موزه هنرهای معاصر تهران این‌روزها میزبان مجسمه‌های تونی کرگ، هنرمند انگلیسی-آلمانی است.در این نمایشگاه ۶۰ مجسمه و ۱۴۰ اثر روز کاغذ به نمایش گذاشته شده که قدیمی‌ترین اثر آن متعلق به سال ۱۹۷۰ و جدیدترین اثر تونی کرگ برای این نمایشگاه به ابتدای همین سال میلادی بازمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمایشگاه آثار این هنرمند با عنوان «ریشه‌ها و سنگ‌ها» که دوم آبان ماه افتتاح شد، تا ۲۲ دی ماه در موزه هنرهای معاصر تهران ادامه دارد.

موزه هنرهای دینی امام علی(ع)

علی شیرازی ـ خوشنویس ـ این روزها مجموعه‌ای از آثار خود را به نمایش گذاشته تا به قول خودش یک هتاک را رسوا کند. در این نمایشگاه کتیبه‌نویسی عاشورایی علی شیرازی بر اساس ترکیب‌بند محتشم با نمایش ۱۰۰ اثر از این هنرمند به تماشا گذاشته شده است.

این نمایشگاه تا ۹ آذرماه در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) واقع در خیابان ولیعصر، روبه‌روی نیایش، بلوار اسفندیار، پلاک ۳۵ ادامه دارد.

گالری ویستا

تصویرگران نقاشی‌های خود را با نام «یادگاری» در نخستین سالروز درگذشت توران میرهادی در گالری ویستا به نمایش گذاشته‌اند.

مدیر گالری ویستا در این‌باره اظهار کرده است: «۱۶ تصویرگر که از هنرمندان فعال و پر کار شورا و علاقه‌مند به خانم میرهادی هستند آثار خود را در نخستین مجموعه یادگاری نمایش می‌دهند. همچنین قصد داریم با مشارکت هنرمندان، بخشی از عواید فروش این آثار را به شورای کتاب کودک و فرهنگنامه کودکان و نوجوانان اهدا کنیم.»

این نمایشگاه تا ۲۹ آبان ماه در گالری ویستا به نشانی خیابان مطهری، خیابان میرعماد، کوچه دوازدهم‌، پلاک۱۱ برگزار می‌شود.

گالری نقش‌جهان

نمایشگاه نقاشی محمود صنعتی در گالری نقش‌جهان برگزار می‌شود.

این نمایشگاه دوشنبه ۲۹ آبان از ساعا ۱۶ تا ۲۰ در این گالری افتتاح می شود و تا ۸ آذرماه به غیر از روزهای شنبه میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

محمود صنعتی در آبان۱۳۲۶درخانواده‌ای هنرپرور پا به جهان گذاشت. سراسر کودکیش در میان نقش و رنگهایی گذشت که پدر با شوقی وصف نا پذیر بربوم می گذاشت و آرام آرام وجودش ازعشق به هنر لبریز شده و از آموزشهای لازم در کنار پدر(مرحوم استاد علی‌اکبر صنعتی) بهره گرفت واولین نمایشگاهش را درسن ۱۴سالگی درتالار کیهان بر گزار کرد.

محمود صنعتی درسال۱۳۵۱به انگلستان رفت وتحصیلات اکادمیک را در انجا ادامه داد، درسال۱۳۵۶سرپرستی موزه صنعتی کرمان به وی محول شد.

اودرهنر موزاییک وتهیه تابلوهای موزاییک و سنگ نیز مهارت کامل دارد ومسئولیت ترمیم اثار صدمه دیده پدر نیز بر عهده اوست.

گالری ایده‌پارسی

نمایشگاه «لعل خاموش چهارم» در گالری ایده‌پارسی برگزار می شود. در این نمایشگاه ۱۵ اثر نقاشیخط از هنرمندان به نمایش گذاشته می‌شود . کتاب مجموعه آثار لعل خاموش نیز که با مقدمه‌ای به نگارش استاد رضا رینه‌ای منتشر شده است، در افتتاحیه این نمایشگاه رونمایی خواهد شد .

«لعل خاموش» چهارم روز جمعه ۲۶ آبانماه ۱۳۹۶ ساعت ۱۶ افتتاح خواهد شد و تا روز ۱ آذرماه  پذیرای علاقمندان خواهد بود. ساعت بازدید این نمایشگاه هر روز  از ساعت ۱۷ تا ۲۰ در نظر گرفته شده است. گالری «ایده پارسی» در خیابان شریعتی، خیابان دولت ، نرسیده به سه‌راه نشاط ، کوچه اله‌وردی آذر، پلاک ۲۸ واقع شده است.

موزه طراحی

نمایشگاهی با نام «طراحی امروز»  که شامل آثار بیست‌وشش هنرمند طراح می شود افتتاح شده است.

این نمایشگاه روز جمعه  دوازده آبان از ساعت ۵ تا ۱۰ شب در موزه طراحی به نشانی خیابان طالقانی، خیابان ایرانشهر، پایین‌تر از خیابان سمیه، کوچه مهزاد، کوچه محمدپور، پلاک٩ افتتاح می‌شود و تا دوازده آذر برقرار است.

گالری آریا

مجموعه‌ای از آثار نقاشی، طراحی و چاپ دستی تعدادی از هنرمندان نامدار هنرهای تجسمی به نمایش درآمده است.

«آثار کوچک استادان بزرگ» عنوان این مجموعه است که در آن آثاری از داوود امدادیان، ناصر اویسی، قاسم حاجی‌زاده، شهلا حبیبی، ابوالقاسم سعیدی، علی‌اکبر صادقی، بهجت صدر، منیر فرمانفرماییان، مارکو گرگوریان، فریده لاشایی، رضا مافی، اردشیر محصص، بهمن محصص، سیراک ملکونیان، نیکزاد نجومی، مهدی ویشکایی و منوچهر یکتایی به نمایش گذاشته شده است.

بیش از نیمی از این آثار به هنرمندان فقیدی تعلق دارد که توسط مجموعه‌دارها در اختیار گالری آریا قرار گرفته است. این نمایشگاه که به مرور آثار مدرنیست‌های ایران تعلق دارد، به عنوان یک کار پژوهشی در نظر گرفته شده و دو مقاله در ارتباط با آن نوشته شده است.

این نمایشگاه که جمعه ۱۲ آبان‌ماه افتتاح می‌شود تا ۳۰ آبان در گالری آریا به آدرس خیابان ولیعصر ، بالاتر از سه‌راه دکتر بهشتی، کوی زرین، پلاک ۱۰ برقرار است.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۲۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری

نمایش «رجوع» این روزها در تهران روی صحنه می‌رود تا به اختلافات متداولِ این روزها در روابط بین زن و شوهرها بپردازد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، داستان‌ها و ماجراهای مربوط به روابط زن و شوهری همیشه دستمایه ساخت آثار نمایشی بوده است. از فیلم‌های «همسر»، «آتش بس»، «توفیق اجباری» تا نمایش‌های «بازیگر و زنش»، «تن شوری» و ... هنرمندان را به سمت خلق آثاری با این موضوعِ همیشه جذاب سوق داده است.

جذابیت همیشگی این سوژه باعث شده پدید آورندگانِ تئاترِ «رجوع» نیز به سمت تولید اثری نمایشی با موضوعِ روابط زن و شوهری بروند. رجوع به قلم کیمیا خلج و کارگردانی سعید حشمتی در قالب اپیزودهای مشابه به چالش‌های زندگی زناشویی می‌پردازد. روایت داستان در بستر دادگاه، اندکی کلیشه‌ای و تکراری به نظر می‌رسد. اگر از این زاویه به دادگاه نگاه کنیم که عموماً ارجاع به دادگاه و قاضی آخرین راهکار برای حل بحران‌ها باشد پس باید این اشکال را متوجه نویسنده‌ی نمایش «رجوع» دانست که هیچ فرصتی را برای سازش بین زوجین قائل نبوده و صدور حکم قضایی را فصل الخطاب قرار داده است.

کلنل دست به دامن عارف شد / نازنین بیاتی انتخاب مناسبی بود؟

البته در نمایش اشاراتی به فرصت دادگاه برای ایجاد سازش بین زوجین برای تفکر و تأمل بیشتر شده اما این اقدام نویسنده ناکافی به نظر می‌رسد و شاید اگر به جای فضای دادگاه، اتفاقات نمایش در حضور شخص دیگری مانند یک مشاور خانواده رخ می‌داد، فرجام مثبت و امیدوار کننده‌تری برای کاراکترهای نمایش قابل تصور بود.


اپیزود نخست این نمایش روایت زن و شوهری بود که اختلافاتشان مربوط به استقلال زن و زیبایی‌های ظاهری بود.

در «رجوع» دیالوگ‌ها چکشی و پینگ پونگی است و نویسنده به خوبی موفق به ایجاد بده بستان‌ها در نمایشنامه شده است. داستان زندگی کاراکترها به شکل صحیحی پرداخت و روایت شده و نویسنده به شناخت درستی از کاراکترهای نمایشش رسیده است. در هر اپیزود تفاوت کاراکترها به وضوح قابل دریافت است و نویسنده در نگارش آنها خلاق و پویاست.

اما نکته مهمی که در مورد متن وجود دارد نوع نگارش آن است. اخیراً در بسیاری از آثار، نویسندگان را نمی‌توان مؤلف محسوب کرد. مؤلفی که ایده دارد، مشق می‌دهد، درس می‌دهد و شاید راهی نشان می‌دهد و....


اپیزود دوم؛روایت کارگردانی بود که به عنوان یک سلبریتی، در عین ازدواج با همسری روستایی، ارتباطاتی موازی داشت و همین موضوع موجب اختلافات شدید بین او و همسرش شده بود.

بخش زیادی از نویسندگان نسل جدید روایت‌هایی گزارش گونه دارند. روایت‌هایی که گویی تنها برای صرفا جهت اطلاعِ مخاطب نوشته شده‌اند یا اینکه گویی یک گزارش خبری هستند تا یک نمایشنامه با هدفی والا و نتیجه‌گیری که به کارِ زندگیِ مخاطب بیاید.
البته که در بسیاری از  آثار خبری، خبرنگاران نتیجه گرا و هدفمند هستند و تنها صرفاً راوی یک رویداد نیستند؛ بلکه موجب ایجاد چالش‌های جدی می‌شوند. اما در «رجوع» نویسنده فقط «گزارشگر» است. گزارشگری که گزارش می‌دهد؛ در بطن جامعه خانواده‌هایی هستند که شرایط ویژه و متفاوتی بر زندگی آنها حاکم است.

کیمیا خلج با نوشتنِ متن «رجوع» فقط به مخاطب خبر می‌دهد و مخابره‌گر یک اتفاق است؛ البته که همین هم ارزشمند است. اما نباید فراموش کنیم که نویسنده‌ی این نمایش‌نامه راهکار ندارد، ایده ندارد و هدایت گر نیست.

شاید به همین علت است که به رغم هدایت صحیح و خوب بازیگران توسط کارگردان، حس و حال تماشای یک اثر تئاتری ویژه به مخاطب منتقل نمی‌شود.


اپیزود سوم مربوط به زن و شوهری بود که تفاوت‌های اعتقادی و فرهنگی عمیقی با همدیگر داشتند و همین مسئله اختلافات شدیدی بین آنها ایجاد کرده بود.

اساساً در شرایط مشابه هیچ راهی برای به چالش کشیده شدن خلاقیت کارگردان وجود ندارد و یا حداقل بیننده تلاشی برای خلق یک اثر بصری ویژه از کارگردان را شاهد نیست. آفتی که گریبان برخی یا شاید بسیاری از آثارِ این روزهای تئاتر ایران را گرفته است.

کارگردانان در آثار مشابه و این نمایش، به «صندلیسم!» دچار شده‌اند. آفتی عجیب که با اسم رمز «مینی مال» و فقط با چیدن چند صندلی ساده در صحنه روز به روز در حال نفوذ در جان تئاتر است. هر کدام از کارگردانان هم دلایل خاصی را برای انتخاب این سبک کاری دارند که غالباً چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.  اجرای «صندلیسم» هرچه هست نه تنها تئاتر محسوب نمی‌شود بلکه شاید در چهارچوب یک اثر رادیویی ویژه هم گنجانده نشود.

البته که نمایش «رجوع» با وجود اینکه صحنه‌ای خالی دارد و تنها به چند صندلی روی صحنه پناه برده، اما تلاش کرده تا جنبه‌های نمایشی و تصویری هم در کار باشد تا اثر صرفا به یک نمایش رادیویی تبدیل نشود.


اپیزود چهارم این نمایش به روایت خانواده‌ای اختصاص داشت که زنِ خانواده در فضای مجازی بلاگر بود و همین مسئله پایه و اساس اختلافاتِ شدیدی شده بود.

رفتن سراغ موضوع‌های اجتماعی که در دل جامعه و در میان مردم جاری هستند و هر کدام از ما بارها و بارها در اطراف‌مان آنها را دیده‌ایم، بسیار ارزشمند است. پرداختن به این موضوع‌ها حتی اگر بدون ارائه‌ی راهِ چاره یا راهی تازه باشد، با زدنِ تلنگرهایی هرچند کوچک به مخاطب، می‌توانند اثرگذار باشند.

منصفانه نیست اگر از بازی خوب بازیگران (رجوع) سخن نگوییم. از اپیزود اول تا آخرین اپیزود که با بازی شیرین و دقیقِ افشین سنگ چاپ مواجه می‌شویم، همه بازیگران بسیار دقیق و حساب شده ایفای نقش می‌کنند و این نکته‌ای است که به واسطه آن نمی‌شود از نقش ویژه کارگردان چشم پوشی کرد.

در پایان باید گفت علیرغم کاستی‌هایی که در نمایش «رجوع» به چشم می‌خورد، اما این اثر ارزش یک بار دیدن را دارد.

توضیحات نمایش:

 رجوع

نویسنده: کیمیاخلج
کارگردان: سعیدحشمتی

بازیگران:

نیما هاشمی سرشت، الهام احمدی، میثاق جمشیدی، پریسا علی نیا، کیمیا خلج، هومن بنایی، روناک برخوردار، فاطمه توانا، محمد روشنفکر و افشین سنگ چاپ

-------------------------
نوشته: هبت اله یگانه
-------------------------

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • سیمای معلم در آثار کاریکاتوریست اردبیلی
  • اینجا طبیعت از بوم بیرون می‌زند!
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • (ویدئو) تانک پیشرفتهٔ آمریکایی در خیابان‌های مسکو