Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@10:21:01 GMT

کرسنت با قید مشروط آماده واردات گاز از ایران

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۵۶۶۹۶

کرسنت با قید مشروط آماده واردات گاز از ایران

رئیس شرکت داناگاز اعلام کرد: شرکت کرسنت آماده واردات گاز از ایران است به شرطی که ایران در باره حجم، قیمت،‌ مدت زمان و نداشتن قطعی تضمین دهد.

به گزارش مشرق به نقل از دنشنال، شرکت اماراتی دانا گاز می‌گوید شرکت نفتی وابسته‌اش (کرسنت) آماده واردات گاز از ایران است به شرطی که شرکت ملی نفت ایران نیز اراده‌ای برای صادرات گاز از طریق خط لوله‌های موجود داشته باشد که سالهاست بدون استفاده باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«پاتریک الامن- وارد» رئیس این شرکت در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی نفت ابوظبی در گفت‌وگو با دنشنال اعلام کرد: «تا آنجایی که می‌دانم طرف ایرانی ابراز تمایل کرده که گاز به ما صادر کنند و ما هم آمادگی این کار را داریم.» اما واضح است که ما نیاز داریم که از عرضه گاز، واقعی بودن آن و قطع نشدن آن مطمئن شویم و از آن رضایت داشته باشیم و البته می‌خواهیم درباره شرایط و حجم گازی که صادر می‌شود و نیز دوام و پایداری صادرات اطمینان داشته باشیم.

وی اضافه کرد: ما پس از 12 سال لازم است که دوباره برگردیم و مشتری‌های خودمان را تثبیت کنیم. طی این مدت مشتری‌های ما رفته و یا جایگزین دیگری پیدا کرده‌اند. پیش از این بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران در مصاحبه‌ای در ماه جولای اعلام کرد که شرکت ملی نفت ایران به شرکت نفتی کرسنت اعلام کرده است که آماده صادرات گاز از طریق خط لوله است.

زنگنه در مصاحبه‌ای گفته بود ما به شرکت نفتی کرسنت اعلام کرده‌ایم که آماده صادرات هستیم و همه بحث‌های تکنیکی و فرایند مهندسی تکمیل شده است.براساس این گزارش، شرکت ملی نفت ایران و شرکت کرسنت در سال 2001 قراردادی را امضا کردند که براساس آن ایران 600 میلیون فوت مکعب در روز به شارجه از میادین سلمان و از طریق خط لوله زیر دریا صادر کند.

به هر روی، این پروژه خیلی زود به دلیل مشاجره‌های قانونی بر روی قیمت متوقف شد همچنین ادعاهایی مبنی بر وجود فساد در این قرارداد مطرح شد.در سال 2010 در کنار تست لوله‌ها متوجه شدند که در مسیر انتقال نشتی گاز وجود دارد و خط لوله از آن موقع غیر قابل استفاده باقی مانده است. 

«الامن- وارد» گفت: مصالحه بر روی بحث‌های قانونی با شرکت ملی نفت ایران در مسیر پیشرفت است و این شرکت منتظر نتیجه داوری بین‌المللی برای ارزیابی میزان خسارت است.در سال 2014 یک دادگاه بین‌المللی به نفع شرکت دانا گاز رأی داد و اعلام کرد که قرارداد 25 ساله بین دو طرف کماکان اعتبار دارد و شرکت نفتی ایران موظف به صادرات گاز از سال 2005 شده است. 

یکسال پیش از آن تولیدکنندگان مستقر در شارجه اعلام کردند که دادگاه بین‌المللی ارزیابی‌های خسارت را بیشتر از آنچه که تصور می‌شد اعلام کرده و چندین میلیارد دلار مطرح خواهد کرد.آمادگی ایران برای عرضه گاز می‌تواند به نوعی مسیری برای پرداخت جریمه‌های دادگاه باشد که در حال حاضر ایران به دلیل تحریم‌ها نمی‌تواند مبادلات دلاری انجام دهد.

رئیس شرکت دانا گاز اعلام کرد: شرکت نفتی کرسنت در حال حاضر با سرعت به دنبال دریافت گاز براساس قراردادی که به توافق رسیده‌اند است.براساس آخرین آمارهای برتیش پترولیوم، ایران در حال حاضر 18 درصد ذخایر اثبات شده گاز جهان را در اختیار دارد.

منبع: فارس ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۶۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید

در شرایطی شاهد تخصیص حدود ۳ تا ۴ میلیارد دلار ارز به شرکت های خودروساز مونتاژی هستیم، که مشخصا این شرکت ها نتوانستند از التهاب بازار خودرو در برهه ی فعلی بکاهند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا گمرک ایران لیست 100 وارد کننده ی نخست به لحاظ ارزش دلاری در سال 1402 را منتشر کرد. نکته ی قابل توجهی که در این لیست و در بین شرکت هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده اند به چشم می خورد، نقش پر رنگ شرکت های خودرو ساز مونتاژی است.

همانطور که پیوست شماره 2 گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت کنندگان ارز در سال 1402 قرار دارند. به عنوان مثال در سال 1402 صنایع خودروسازی مدیران حدود 1 میلیارد دلار، کرمان موتور حدود 750 میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود 635 میلیون دلار و بهمن موتور حدود 400 میلیون دلار ارز دریافت کرده اند.

واردات 8.4 میلیارد دلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال 1402

لازم به ذکر است محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران درباره حجم واردات قطعات خودرو و موتور سیکلت در سال گذشته عنوان داشت: در سال 1402 به میزان 8 میلیارد و 380 میلیون دلار اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور گردید.

همچنین رضوانی‌فر اضافه کرد: این میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال 1402 به لحاظ ارزش 32.69 درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است. در خصوص عمده‌ترین شرکت‌های واردکننده اجزاء و قطعات خودرو در سال 1402 بیان کرد: صنایع خودروسازی مدیران با 13 درصد، کرمان موتور با 9.65 درصد و کوروش موتور آریا با 5.35 درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات خودرو، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.

چرا با تخصیص میلیاردها دلار به شرکت های مونتاژ کار همچنان بازار خودرو ملتهب است؟

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که با توجه به سهم بخش خودرو در سبد ارزی کشور، که سهم بسیار قابل توجهی است چرا همچنان چالش خودرو در اقتصاد ایران حل نشده است؟ گفتنی است دیگر نکته ای که باید به آن اشاره کرد، عدم ایجاد اشتغال برای جمعیت قابل توجهی توسط شرکت های مونتاژ کار با توجه به تخصیص ارز 3-4 میلیارد دلاری به آن ها است.

همچنین دیگر نکته ای که برخی از کارشناسان مطرح می کنند این است که آیا این امکان وجود نداشت تا بخشی از ارز های تخصیص داده شده به شرکت های مونتاژ کار صرف واردات خود رو شود؟ چرا که با این میزان ارزی که به این شرکت ها تخصیص داده شده است، می توان تعداد قابل توجهی خودروی با کیفیت وارد کشور کرد که یقینا می تواند از التهابات بازار خودرو بکاهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • جزئیات پرداخت تسهیلات ارزی برای واردات اتوبوس