Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان همدان، از فعالیت ۳۰۰ کتابخانه در مساجد استان همدان خبرداد و اظهار کرد: بیش از ۶۵۰ هزار کتاب در کتابخانه های مساجد استان موجود است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، هادی فیض منش، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان همدان امروز( 25 آبان) در طرح آموزش کتابداران کتابخانه های مساجد استان همدان گفت: با توجه به حادثه اخیر زلزله در غرب کشور به عنوان فرزندان مساجد و کانون های فرهنگی و هنری مساجد باید به یاری زلزله زدگان بشتابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه با نگاهی به اخبار متوجه خواهیم شد جمع کثیری از هموطنان دچار آسیب شدند، افزود: هر ایرانی وظیفه دارد با کمک های خود تسکینی بر درد قلوب افراد آسیب دیده شود.

 

وی خطاب به کتابداران کتابخانه‌های مساجد، تصریح کرد: کتابداران در مجموعه‌ای به عنوان سنگر کتاب و کتابخوانی کار می‌کنند که امروز به شدت مقوله کتاب و کتابخوانی احساس می شود.

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان همدان خاطرنشان کرد: هر چقدر فرهنگ مطالعه را در کشور بالا ببریم به طور قطع رسالت بزرگی در ارتقای فرهنگ عمومی انجام دادیم.

 

کتابخانه های مساجد دارای قدمت بالایی در تاریخ کشور هستند

 

فیض منش از فعالیت و ثبت 300 کتابخانه مسجدی در استان همدان خبرداد و اظهار کرد: کتابخانه های مسجدی در کشور ما از قدمت بالایی برخوردارند و مساجد مهم در کشور دارای کتابخانه هستند .

 

وی گفت: اگر مسجد را به عنوان مرکز بزرگ دینی تصور کنیم مساجدی دارای طراز اسلامی قرار می گیرند که دارای کتابخانه هستند.

 

وی با بیان اینکه مساجد منشأ خدمات در حوزه فرهنگ و دین بودند، ابراز داشت: مساجد طراز اسلامی در واقع به معنای محور پرورش روحی ، اعتقادی ، پرورش فرهنگ و ارتقای فرهنگ عمومی به شمار می رود.

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان همدان عنوان کرد: کتابخانه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد به پنج درجه اعم از تعداد کتاب، وسعت کتابخانه و خدماتی که به محله می دهد تقسیم بندی می شوند.

 

فیض منش گفت: بیش از 650 هزار کتاب در کتابخانه های مساجد استان موجود است که سالیانه بخشی از کتب توسط دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد اهدا می شود .

 

وی از فعالیت 191 کتابخانه باز در مساجد خبرداد و افزود: کتابخانه های باز به عنوان سهل الوصول ترین کتابخانه در دسترس نمازگزاران است  و فعالان عرصه ای فرهنگی می توانند کتابخانه هایی در مراکز عمومی از جمله فروشگاه ها ، مراکز تجاری ، نانوایی و مطب پزشکان راه اندازی کنند.

 

وی بیان داشت: اگر کتابخوانی وارد زندگی مردم شود ، غیبت و دروغ و تهمت خارج می شود و باید به عنوان سربازان کتاب و کتابخوانی کتاب را وارد زندگی کنیم.

 

یکی از مشکلات و معضلات کشور ما دوری از فرهنگ مطالعه است

 

 مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان همدان خاطرنشان کرد: مشکلات امروز به دلیل دوری از کتاب و کتابخوانی است؛ آمار مطالعه در کشور پایین است و به ما می‌گویند مردمی هستیم که کتاب را که فقط کتاب قرآن است می‌بوسیم و تنها در مراسم‌های عروسی و عزا از آن استفاده می‌کنیم.

 

فیض منش با بیان اینکه نهج‌البلاغه کتاب بزرگ شیعیان  است و ما آشنایی چندانی با آن نداریم، گفت: همچنین نسل جدید در ارتباط با کتاب‌های مولانا، سعدی و حافظ آشنایی چندانی ندارند.

 

وی افزود: در همین کتاب‌های ایرانی مباحث اخلاقی، راهگشا و فرامین زندگی وجود دارد در حالی که نسل جدید از این موضوع فاصله می‌گیرد و این امر خطرناک است.

 

فیض‌منش ادامه داد: یکی از مشکلات و معضلات کشور ما دوری از فرهنگ مطالعه است به طوری که 15 میلیون پرونده قضایی در کشور به آمار قوه قضائیه به ثبت می‌رسد یعنی 60 میلیون ایرانی درگیر موارد قضایی هستند که این فاجعه است.

 

وی  با بیان اینکه باید سرانه مطالعه را افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: باید از روند فاجعه فرهنگی در کشور جلوگیری و آن را متوقف کنیم.

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان همدان یادآور شد: این طرح آموزشی با برگزاری چند ساعت دوره جواب نمی‌دهد و سعی داریم همه ساله نکات مهمی در این دوره آموزشی ارائه دهیم.

 

وی گفت: مشکلات کتابخانه های مساجد بسیار فراوان است و امید با همکاری یکدیگر این مشکلات را رفع کنیم.

 

گفتنی است: در پایان از 6 کتابدار استان تجلیل شد؛ در پایان دوره نیز گواهی شرکت در دوره به شرکت‌کنندگان ارائه می‌شود. 

پایان پیام/155

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۸۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، احتمال می‌رود مواد شیمیایی که برای ایجاد رنگ در جلدهای سبز زمردی کتاب‌های قرن نوزدهمی استفاده شده‌اند، حاوی مواد سمی باشد و کتابخانه ملی فرانسه با شناسایی این کتاب‌ها، آن‌ها را قرنطینه کرده است.

به این منظور کتابخانه ملی فرانسه ۴ عنوان کتاب قرن نوزدهمی را که تصور می‌شود روی جلد سبز زمردی آنها با آرسنیک پوشانده شده باشد، از قفسه‌های خود حذف کرد.

این کتابخانه روز پنجشنبه خبر داد دست زدن به این کتاب‌ها که چاپ بریتانیا هستند، احتمالاً فقط آسیب جزیی ایجاد می‌کند؛ اما برای بررسی بیشتر از رده کتاب‌های در دسترس خارج می‌شوند. متصدیان کتابخانه گفته‌اند این آثار را در قرنطینه قرار داده‌اند تا در یک آزمایشگاه خارجی تجزیه و تحلیل شوند و میزان آرسنیک موجود در هر جلد تعیین شود.

مؤسسه پاریس پس از اینکه محققان آمریکایی دریافتند ناشران در دوره ویکتوریا از آرسنیک برای رنگ‌آمیزی صحافی‌های کتاب استفاده می‌کردند، نسخه‌های دربردارنده آن‌ها را شناسایی کرد. رنگدانه‌های سبز حاوی آرسنیک به نام یک شیمیدان آلمانی‌الاصل با عنوان سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شِل نامیده می‌شدند.

محققان دانشگاه دلاوِر از سال ۲۰۱۹ با آزمایش صدها جلد کتاب برای تعیین میزان فلزات سنگین به کار رفته در آن‌ها، فهرستی از کتاب‌های بالقوه خطرناک را تهیه کرده‌اند.

کتابخانه ملی فرانسوی در بیش از ۱۶ میلیون عنوان خود، ۴ نسخه از کتاب‌های موجود در این فهرست را یافت که شامل ۲ جلد از «تصنیف‌های ایرلند» اثر ادوارد هیز که در سال ۱۸۵۵ منتشر شد، یک گلچین دو زبانه از شعر رومانیایی توسط هنری استنلی در سال ۱۸۵۶ و کتاب «انجمن سلطنتی باغبانی ۶۳-۱۸۶۲» است.

کتابخانه ملی فرانسه اعلام کرد که دیگر کتاب‌های دارای جلد سبز را که در فهرست پروژه کتاب سمی جای ندارند نیز بررسی خواهد کرد.

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آرسنیک و بیشتر استفاده از آب آشامیدنی و غذای آلوده، می‌تواند منجر به ایجاد زخم‌های پوستی و سرطان پوست شود. درباره کاربرد اشیای حاوی آرسنیک چیزی گفته نشده است.

برمبنای نتایج به دست آمده از «پروژه کتاب سمی» صحافی‌های سبزی که با آرسنیک پوشیده شده برای کتابداران، کتاب‌فروشان، گردآورندگان و محققان خطرات سلامتی ایجاد می‌کنند و باید در استفاده از آن‌ها جانب احتیاط را رعایت کرد.

کد خبر 6089030

دیگر خبرها

  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • تجلیل از فعالان حوزه حمل و نقل در استان همدان
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند