Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@16:26:09 GMT

کرسنت با قید مشروط آماده واردات گاز از ایران

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۵۸۶۳۹

به گزارش اکوفارس به نقل از دنشنال، شرکت اماراتی دانا گاز می‌گوید شرکت نفتی وابسته‌اش (کرسنت) آماده واردات گاز از ایران است به شرطی که شرکت ملی نفت ایران نیز اراده‌ای برای صادرات گاز از طریق خط لوله‌های موجود داشته باشد که سالهاست بدون استفاده باقی مانده است.

 

«پاتریک الامن- وارد» رئیس این شرکت در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی نفت ابوظبی در گفت‌وگو با دنشنال اعلام کرد: «تا آنجایی که می‌دانم طرف ایرانی ابراز تمایل کرده که گاز به ما صادر کنند و ما هم آمادگی این کار را داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» اما واضح است که ما نیاز داریم که از عرضه گاز، واقعی بودن آن و قطع نشدن آن مطمئن شویم و از آن رضایت داشته باشیم و البته می‌خواهیم درباره شرایط و حجم گازی که صادر می‌شود و نیز دوام و پایداری صادرات اطمینان داشته باشیم.

 

وی اضافه کرد: ما پس از 12 سال لازم است که دوباره برگردیم و مشتری‌های خودمان را تثبیت کنیم. طی این مدت مشتری‌های ما رفته و یا جایگزین دیگری پیدا کرده‌اند. پیش از این بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران در مصاحبه‌ای در ماه جولای اعلام کرد که شرکت ملی نفت ایران به شرکت نفتی کرسنت اعلام کرده است که آماده صادرات گاز از طریق خط لوله است.

 

زنگنه در مصاحبه‌ای گفته بود ما به شرکت نفتی کرسنت اعلام کرده‌ایم که آماده صادرات هستیم و همه بحث‌های تکنیکی و فرایند مهندسی تکمیل شده است.براساس این گزارش، شرکت ملی نفت ایران و شرکت کرسنت در سال 2001 قراردادی را امضا کردند که براساس آن ایران 600 میلیون فوت مکعب در روز به شارجه از میادین سلمان و از طریق خط لوله زیر دریا صادر کند.

 

به هر روی، این پروژه خیلی زود به دلیل مشاجره‌های قانونی بر روی قیمت متوقف شد همچنین ادعاهایی مبنی بر وجود فساد در این قرارداد مطرح شد.در سال 2010 در کنار تست لوله‌ها متوجه شدند که در مسیر انتقال نشتی گاز وجود دارد و خط لوله از آن موقع غیر قابل استفاده باقی مانده است. 

 

«الامن- وارد» گفت: مصالحه بر روی بحث‌های قانونی با شرکت ملی نفت ایران در مسیر پیشرفت است و این شرکت منتظر نتیجه داوری بین‌المللی برای ارزیابی میزان خسارت است.در سال 2014 یک دادگاه بین‌المللی به نفع شرکت دانا گاز رأی داد و اعلام کرد که قرارداد 25 ساله بین دو طرف کماکان اعتبار دارد و شرکت نفتی ایران موظف به صادرات گاز از سال 2005 شده است. 

 

یکسال پیش از آن تولیدکنندگان مستقر در شارجه اعلام کردند که دادگاه بین‌المللی ارزیابی‌های خسارت را بیشتر از آنچه که تصور می‌شد اعلام کرده و چندین میلیارد دلار مطرح خواهد کرد.آمادگی ایران برای عرضه گاز می‌تواند به نوعی مسیری برای پرداخت جریمه‌های دادگاه باشد که در حال حاضر ایران به دلیل تحریم‌ها نمی‌تواند مبادلات دلاری انجام دهد.

 

رئیس شرکت دانا گاز اعلام کرد: شرکت نفتی کرسنت در حال حاضر با سرعت به دنبال دریافت گاز براساس قراردادی که به توافق رسیده‌اند است.براساس آخرین آمارهای برتیش پترولیوم، ایران در حال حاضر 18 درصد ذخایر اثبات شده گاز جهان را در اختیار دارد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۸۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات

از اول فروردین ماه تا هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان یک میلیارد و 26 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 383  میلیون دلار و برای خدمات 117 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 689 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 96  میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 26 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 462 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 223 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 167 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 138 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 194 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 197، 29، 174، 103 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 199 میلیون دلار ارز نیمایی و 183 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی در پایان افزود: تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع 2716 کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید