Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@03:46:51 GMT

قم سراسر سیه‌پوش و غرق ماتم و عزا شد

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۶۰۰۰۹

قم سراسر سیه‌پوش و غرق ماتم و عزا شد

امشب و فردا همزمان با شب، سالروز و شام شهادت پیامبر (ص) و سبط اکبرشان شهر مقدس قم، به‌ویژه حرم حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران یکپارچه غرق ماتم و عزاست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، بیوت علما و مراجع همگی در این مصیبت عظما مراسم سوگواری برپا کرده‌اند و مردم شهر مقدس قم نیز با استقبال از زائرین به سوگ قطع وحی و از دست دادن پیامبر اسلام(ص) و سبط اکبرشان نشستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دسته‌های عزاداری نیز امشب و فردا از سمت خیابان‌های اطراف حرم مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) به سمت حرم حرکت می‌کنند تا در آنجا نیز به عزاداری‌های ویژه و مخصوص هر محله‌ای از شهر مقدس قم بپردازند.

مسلمانان دیگر کشورهای جهان اسلام به‌ویژه اعراب، مردم شریف پاکستان و مردم شریف افغانستان نیز در این مصیبت بزرگ در مدارس علمیه در کنار اساتید، در بیوت مراجع در کنار علما و در امامزادگان و بقاع متبرکه در کنار دیگر مردم مسلمان به عزا می‌نشینند.

رسول مهر

کجاست آن‌که دست مهر بر سر فرزندان یتیم می‌کشید؟

جای خالی پدری که دخترش در فراق او دنیا را تیره‌ و تار می‌بیند چقدر خالی است ...

قلب مسلمین از شدت اندوه گرفته و وحی الهی امشب منقطع می‌شود..

امشب همه باهم از دور زیارت شما را می‌خوانیم و به شما سلام می‌دهیم :

سلام بر تو ای مبلغ منسوب شده از سوی خدا !

سلام بر تو ای چراغ هدایت !

سلام بر تو ای بشارت‌دهنده !

سلام بر تو ای بیم دهنده !

سلام بر تو ای نور خدا !

چقدر جای تو خالی است که دستی بر سر بانوی دو عالم فاطمه زهرا (س) و پدر خاک ابو تراب، بکشی تا آرامشی باشد بر جان بی‌قرارشان...

آزار پیامبر (ص) و نافرمانی ایشان سبب انحطاط جامعه اسلامی شد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که شبهه افکنی در دین خیانت به پیامبر (ص) است، اظهار داشت: خداوند در آیه آخر سوره نور مردم را از نافرمانی پیامبر(ص) و مخالفت با ایشان بر حذر داشته است.

وی افزود: اگر از پیامبر خداوند اطلاعت می‌شد و در روز غدیر از ایشان اطاعت می‌شد 11 امام بر حق الهی به شهادت نمی‌رسیدند و جامعه امروز دچار این حجم وسیع از انحطاط و چندگانگی نمی‌شد.

حجت‌الاسلام رفیعی با اشاره به آیه 53 سوره مبارکه احزاب نمونه‌های آزار پیامبر (ص) را برشمرد و تأکید کرد: خداوند کسانی را که پیامبر را مورد آزار و اذیت قرار داده بودند به عذاب سخت وعده داده است.

وی با تأکید بر این‌که پیامبر(ص) مودت قربی را اجر رسالت خود معرفی کرد،گفت: از این‌رو هرکه خانواده، شیعیان، پیروان و مؤمنان را آزار دهد، پیامبر(ص) را آزار داده است چرا که این پیامبر الهی همواره مردم را بر اکرام اهل‌بیتشان و حفظ حقوق آن‌ها توصیه می‌کردند.

حجت‌الاسلام رفیعی افزود: در دوران غیبت نباید کارهایی را که ناراحتی صاحب‌الزمان (ع) را در پی دارد انجام دهیم و - بشویم مانند مردمی که نزدیکان و اهل‌بیت پیامبر (ص) را ناراحت کردند- و وظایف خویش را در مقابل ایشان به‌خوبی انجام دهیم.

تأکید ویژه حضرت رسول اعظم (ص) بر نگهداری از ثقلین

پیامبر اکرم (ص) سی روز قبل از شهادت خود می‌فرمایند: «فراق نزدیک شده و بازگشت ‏به‌سوی خداوند است و نزدیک است فراخوانده شوم و دعوت حق را اجابت کنم.

من دو چیز گران در میان شما می‌گذارم و می‌روم: کتاب خدا و عترتم، و خداوند لطیف و آگاه به من خبر داد که این دو هرگز از یکدیگر جدا نشوند تا کنار حوض کوثر برمن ‏وارد شوند، پس خوب بیندیشید چگونه با آن دو رفتار خواهید کرد.

ایشان در حجه‌الوداع در هنگام رمی‏ جمرات فرمودند: «مناسک خود را از من ‏فرا گیرید، شاید هرگز مرا دیگر در این جایگاه نبینید».

و در جایی دیگر پس از دیدن هراس مردم از چشم فرو بستن خویش از دنیا فرمودند: «به من خبر داده‌اند شما از مرگ ‏پیامبر خود در هراس هستید، اما آیا پیش از من، پیامبری بوده است که‏ جاودان باشد؟»

پس آگاه باشید، من به رحمت پروردگار خود خواهم ‏پیوست و شما نیز به رحمت پروردگار خود ملحق خواهید شد.

ایشان در وقتی دیگر رو به حضرت امیرالمؤمنین، علی(ع) کردند و فرمودند: «کلید گنج‌های ابدی دنیا وزندگی ابدی در آن، در اختیار من گذارده شده و بین زندگی در دنیا و لقای خداوند مخیر شده‌ام، ولی من ملاقات با پروردگار و بهشت الهی را ترجیح داده‌ام».

رسول اکرم (ص) باز هم با تأکید بر ثقلین بار دیگر در روزهای پایانی حیات پر برکت خویش در مسجد پس از انجام نماز صبح فرمودند:«ای مردم! آتش فتنه‌ها شعله‌ور گردیده و فتنه‌ها همچون پاره‏‌های امواج تاریک‌ شب روی آورده است، من در روز رستاخیز پیشاپیش شما هستم و شما در حوض کوثر بر من درمی‌آیید، پس آگاه باشید که من درباره ثقلین از شما می‌پرسم، پس بنگرید چگونه پس از من درباره آن دو رفتار می‌کنید، زیرا که خدای لطیف و خبیر مرا آگاه ساخته که آن دو از هم جدا نمی‌شوند تا مرا دیدار کنند.

آگاه باشید که من آن‌ دو را در میان شما به‌جای نهادم، پس بر ایشان پیشی نگیرید که از هم‌ پاشیده و پراکنده خواهید شد و درباره آنان کوتاهی نکنید که به هلاکت می‌رسید.

پس‌ از آن پیامبر(ص) با زحمت به‌سوی خانه خویش به راه افتادند و مردم با چشمانی اشک‌آلود آخرین فرستاده الهی را بدرقه می‌کردند.

در آخرین روزها پیامبر به علی (ع) وصیت کردند که او را غسل و کفن کند و بر او نماز بگزارید.

علی (ع) که جانش با جان پیامبر آمیخته بود، پاسخ داد: «ای رسول خدا، می‌ترسم طاقت این کار را نداشته باشم»...

پس پیامبر(ص) علی (ع) را به خود نزدیک کرد، انگشترش را به ایشان بخشید تا آن را به دست کند و سپس شمشیر، زره و سایر وسایل جنگی خود را خواست و همه آن‌ها را به امیرالمؤمنین سپرد.

فردای آن روز بیماری پیامبر (ص) شدت یافت اما او در همین حال نیز اطرافیان خود را درباره حقوق مردم و توجه به مردم سفارش می‌کرد.

سپس به حاضران فرمود: «برادر و دوستم را بخواهید به اینجا بیاید» ام سلمه، همسر پیامبر گفت: «علی را بگویید بیاید. زیرا منظور پیامبر جز او کس دیگری نیست».

هنگامی‌که علی (ع) آمد، پیامبر به او اشاره کرد که نزدیک شود آنگاه علی (ع) را در آغوش گرفت و مدتی طولانی با او راز گفت تا آنکه از حال رفت و بی‌هوش شد.

با مشاهده این وضع، نواده‌های پیامبر (ص) حسن و حسین (ع) به‌شدت گریستند و خود را روی بدن رسول خدا افکندند.

علی (ع) خواست آن دو را از پیامبر (ص) جدا کند. پیامبر (ص) به هوش آمد و فرمود: «علی جان آن دو را واگذار تا ببویم و آن‌ها نیز مرا ببویند، آن دو از من بهره گیرند و من از آن‌ها بهره گیرم».

سرانجام پیامبر (ص) هنگامی‌که سرش بر دامان علی (ع) بود، جان به جان‌آفرین تسلیم کرد...

سنت‌های خوش‌اخلاقی، اکرام و احترام برای همه به‌ویژه بزرگ‌سالان و کودکان، گرامی داشتن دختران و شناساندن مقام والا و منزلت بالای آن‌ها، بزرگداشت بانوان، سلام کردن به‌ویژه پیش‌قدم شدن در آن، واسطه‌گری برای ازدواج آسان، انجام ازدواج آسان، مهریه اندک، طلب حلالیت، نماز اول وقت، عیادت کردن، تربیت صحیح و محبت و مهر ورزی به خانواده، دوستان، شیعیان و مسلمانان همچنین کفار غیر منعد، از سنت‌هایی است که رسول اکرم (ص) آن‌ها را در اعراب پایه‌گذاری کردند.

شهید نفاق

امام حسن (ع) در روزهای طوفانی صدر اسلام همچون بازویی پرتوان در کنار پدر بزرگوارش و نیز در دوران زمامداری کوتاه خودش از کیان اسلام و مسلمین دفاع کرد ولی نیرنگ منافقان و دشمنان اسلام که لباس دوستی دین و امارت مسلمین را به‌دروغ بر تن کرده بودند، از کاسه زهرآگین دشمن خانگی بیرون آمد و دومین شهید امامت به جهان اسلام تقدیم شد.

همسران امام

بررسی موضوع زنان امام حسن (ع) بسیار لازم است زیرا زشت‌ترین تهمتی که به حضرت از طرف دشمنان و دوستان نادان زده‌ شده است، کثرت اغراق‌آمیز ازدواج‌ها و طلاق‌های اوست، تا جایی که برخی، تعداد همسران آن حضرت را 400 نفر گفته‌اند.

مجموعه زنانی که نام خود و پدرشان در تاریخ ثبت است و به‌عنوان همسر حضرت ذکر شده‌اند، صحیح یا ناصحیح، به ده نفر نمی‌رسد، و در حقیقت بنی‌امیه خواسته‌اند با تهمت لذت طلبی مفرط به آن حضرت، صلح او را به صورتی تحریف یافته تفسیر کنند.

خانه امام حسن (ع) نیز مکر نفاق در امان نماند

عضو هیئت‌علمی جامعه الزهرا(س) با اشاره به این‌که دوران صلح امام حسین مجتبی (ع) دوران سخت نفاق و کینه و دشمنی پراکنی میان مسلمانان بود، اظهار داشت: خانه امام حسن مجتبی (ع) نیز از این فتنه در امان نماند.

معصومه ظهیری با اشاره به این‌که مکر و حیله و بدعت‌گذاری‌های بنی‌امیه در دوران امام حسین مجتبی (ع) به اوج خود رسیده بود، افزود: امام با هوشیاری و ذکاوت بیش‌ از حد خویش تا جایی که به دین آسیبی نمی‌رسید با بنی‌امیه لعنت الله علیه و فتنه‌های کور آن بی‌صفتان مقابله کردند.

وی با بیان این‌که روزبه‌روز به محبوبیت امام حسن مجتبی (ع) افزوده می‌شد، تصریح کرد: کرامت و بخشندگی امام در میان مردم آن‌چنان ایشان را محبوب کرده بود که بنی‌امیه در مورد خراب کردن چهره این امام بزرگوار هیچ‌وقت به اهداف شوم و پلید خود نرسید.

ظهیری گفت: جریان نفاق در دوران امام دوم شیعیان (ع) چنان خود را به‌حق نشان می‌داد که گاهی مردم‌باور می‌کردند اما در دل تمام منافقین و بنی‌امیه جز باطل نبود.

وی با تأکید بر این‌که امام دوم شیعیان مقدمات قیام کربلا را فراهم کرد، افزود: صلح امام حسن مجتبی (ع) مقدمه‌ای برای قیام خونین کربلا و اثبات حقانیت اسلام شریف بود.

غربت تو تمام سوگواری‌های جهان را کافی است ...

تو هنوز غریبی که معنای صلحت را هیچ‌کس نفهمید که معنای قیام حسین را بفهمند...

تو همچنان در غربت به سر می‌بری که تنها تابوت آسمانی‌ات که منزلتش از هفت‌آسمان نیز بالاتر است در دل خاکی سرد با سقف آسمان است ...

تو بسیار غریب‌تری این روزها از روزهای رفتنت حتی ...

ثواب عزاداری و گریه بر امام حسن

رسول خدا (ص) سال‌ها پیش از شهادت امام حسن فرموده بود : « هر کس بر حسن گریه کند، چشمش روزی که دیده‌ها کور می‌شوند (روز قیامت)، کور نمی‌شود و هر کس در مصیبت او اندوهگین شود، روزی که همه دل‌ها اندوهگین است، غم و اندوهی ندارد. زیارت حسن مایه‌ استواری قدم‌ها در قیامت است.»

انتهای پیام /

R7854/P1377/S6,62/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۰۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب،  حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت در همایش عمره دانشجویی در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد در جمع دانشجویان عمره گزار با اشاره به کلیدهای اصلی موفقیت در سفر به سرزمین وحی اظهار داشت: برای اینکه سفر خوب و پرباری داشته باشید برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه نزدیک به ۶ میلیون عمره گزار برای این سفر معنوی در صف انتظارهستند، اظهار داشت: لطف خدا شامل حال شما دانشجویان شده است، با نیت خالص به این سفر بروید و در انجام اعمال خود دقت کنید و از فیوضات آن بهره مند شوید.

وی با بیان اینکه اخلاص در سفر عمره از جانب خداوند به طور جداگانه توصیه شده است، کلید موفقیت دیگر سفر به سرزمین وحی را معرفت دانست و خطاب به حاضران گفت: آداب و مناسک عمره را فرا بگیرید و با آگاهی اعمال و مناسک را انجام بدهید. پیامبر بزرگ الهی هم از خداوند طلب راهنمائی در مناسک کرد: أَرِنَا مَنَاسِکَنَا.

وی بر لزوم بازشناسی تاریخ و جغرافیای حج و اماکن مقدس سرزمین وحی تاکید و به دانشجویان توصیه کرد که درباره جنگ‌های پیامبر (ص) در این سرزمین مطالعه کنند و به بازشناسی درس های وقایعی که در عصرحضرت رسول (ص) اتفاق افتاده است، پرداخته و از خود سوال کنیم چقدر در کارهایی که انجام می دهیم به اعمال رسول اکرم (ص) و یاران آن حضرت شبیه است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به واقعه جنگ اُحد ادامه داد: مردم در این جنگ شش گروه شدند، برخی ازآنها در مسیر از پیامبر جدا شدند و پیامبر را همراهی نکردند. گروه دوم تیراندازان مستقر در جبل عینین بودند که به آنان فرمودند در ارتفاعات چه پیروز شدیم چه شکست خوردیم بمانید، اما گروهی از ارتفاعات پایین آمدند و دنبال جمع کردن غنائم بودند. گروه سوم شهدای سرفراز بودند که در نزد خداوند روزی دارند و خشنود شدند. گروه چهارم فراریان از جنگ بودند که حتی پشت سر خود را نگاه نکردند. علاوه براین یک گروه هم منافقین و ششمین گروه جانبازانی بودند که همراه پیامبر در روز بعد در تعقیب دشمن به حمراء الاسد رفتند و به دعوت پیامبرجواب مثبت دادند. با توجه به این شرح حال جایگاه ما در مسائل سیاسی و اجتماعی کجا قرار دارد؟ توجه و تفکر به این موضوعات کلیدهای استفاده کردن از سفر به سرزمین وحی است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان سخنان خود از دانشجویان خواست که در این سفر از روحانیون کاروان بهره ببرند و افزود: زائر جایگاه ویژه‌ای نزد خدا دارد. درجمع شما برخی افراد هستند که پدرند یا در آینده پدرخواهند شد، در کنار کعبه برای پدران و فرزندانتان دعا کنید و دعای ۲۴ و ۲۵ صحیفه سجادیه را در مسجدالحرام به طور ویژه بخوانید.

سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان دیگر سخنران این همایش بود که در باره نقش مهم سفر به اماکن زیارتی در جهان اسلام در یکپارچگی و افزایش ایمان مومنان سخن گفت.

وی افزود: اسلام دینی است که پاسخ نیازهای بشریت برای سعادت را در خود دارد، آنچه که دین اسلام به آن دعوت کرده عبور از ظواهر و رسیدن باطن امور است که در نهایت به تدبیر در امور و رسیدن به راه‌حل درست منتهی خواهد شد.

در این همایش که حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و چند تن از مسئولان ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان حضور داشتند اعلام شد که یک کاروان ۱۶۴ نفره از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس برای سفر ده روزه در قالب کاروان های عمره گزار فردا چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تغییرات آب و هوایی میانگین درآمد مردم جهان را کاهش می‌دهد
  • برگزاری گردهمایی روسای هیئت‌های ورزش‌های همگانی سراسر کشور در مشهد
  • مراسم دسته روی شهادت امام جعفر صادق (ع)در مازندران برگزار می شود
  • از معلمان در سراسر استان کرمان قدردانی شد+ فیلم
  • تشکیل کمیته امنیت روانی برای برخورد با شایعه سازان و نشردهندگان اکاذیب در فضای مجازی
  • ‌معلم چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟ + فیلم
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی
  • دیدار ۳هزار معلم از سراسر ایران با رهبر انقلاب
  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید